|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rossmann - część XIV
Cytat:
![]()
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cypress gratuluje testowania Vichy
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
ja się nie załapałam ale gratulacje dla was dziewczyny
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
ja też standardowo nie załapałam się na testowanie pędzli
![]() gdzie są wyniki vichy?
|
|
#275 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Mi się nie udało z pędzlami.
Ale za to testuję Vichy
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety również nie przetestuję pędzli.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy też macie czasami tak, że biorąc udział w konkursie na rossnecie nie pokazuje Wam opcji wyboru drogerii? |
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
#278 | ||
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
Cytat:
Ale od początku... Wchodzę do R. i opowiadam kasjerce, że kupiłam w sobotę w promocji pędzle ET i niestety jeden z nich ma sklejone włosie. Wygląda jakby komuś spadły krople kleju na pędzel. Chciałabym wymienić na inny egzemplarz. Nie zwrócić tylko wymienić. Ona, że nie ma sprawy zaraz do mnie podejdzie, tylko obsłuży klientów. Podczas, gdy ja z nią rozmawiałam stanęły dwie osoby do kasy. Pani podeszła, więc ja od początku raz jeszcze, że zależy mi na wymianie, nie zwrocie. Pani poszła "po koleżankę". Za chwilkę wraca z inną panią i mówi, że ta pani zwróci mi kasę. Bo w takich sytuacjach najpierw zwraca się kasę. Jakoś specjalnie mnie to nie zaniepokoiło. Raz mama kupiła farbę do włosów i nie zauważyła, ze wzięła farbę na 24 mycia. Wtedy też najpierw oddali mi kasę, a dopiero potem kazali wybrać właściwą, bo wymian jako takich nie ma u nich. Tak mi wtedy powiedziano przynajmniej. W czasie, gdy inna pani dokonywala zwrotu, ta "moja" kasjerka na chwilę odeszła, bo zawołała ją inna kasjerka. Zatem pani zwróciła mi 15 zł i poszła sobie. A ja czekam dalej na wymianę. Wraca "moja" kasjerka. Patrzy na mnie zdziwiona i pyta "jeszcze coś?". Wtedy zgłupiałam. Mówię, ze miałam mieć wymieniony pędzel. Pani powiedziała, ze najpierw zwraca się w takich sytuacjach kasę. No ok. Zwrócono mi ją, wiec czekam co dalej. A wtedy słyszę, ze nie ma u nich wymian. Jeśli chcę pędzel to owszem mogę sobie go kupić, ale za 29,99. Dzisiaj promocja już nie trwa, więc nie mogą mi wymienić na inny pędzel bez dopłaty do tych 29,99zł. Szkoda, ze na początku mówiła co innego. I nie od razu poinformowała mnie, ze jeśli chcę wymienić pędzel, to muszę dopłacić. Zrobiła to dopiero, gdy wadliwego pędzla i rachunku za niego już nie miałam. Moze napiszecie, ze to moje niedopatrzenie, ze dałam się olać czy coś w ten deseń. Ale czuję się oszukana. To jest nie fair. To tak jakbym kupiła bluzkę w sklepie X, a po powrocie do domu zauważyła, ze jest dziurawa. A sklep nie wymieni mi na inną niewadliwą, bo promocja była do wczoraj. I jeśli chcę tę bluzkę niewadliwą to muszę zapłacić 100% ceny. Jestem rozgoryczona. Chyba skonsultuję się z rzecznikiem praw konsumenta, bo wydaje mi się, ze to jest nie w porządku. Ja pamiętam jedna promocję na niego i kosztował właśnie 11,99 chyba. Alw rzadko pojawia się w promocji. |
||
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego olejku z Alterry(pomarańczowego): czy można go stosować po goleniu (depilacji)? Nie chciałabym sobie zrobić nim kuku na skórze już za pierwszym razem
|
|
|
|
#281 | ||
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
Dobrze, ze płaciłam kartą. Mogła powiedzieć od razu, a nie kiedy zabrali mi i pędzel, i rachunek. Wtedy bym się zastanowiła co zrobić z tym fantem. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to trochę po ptokach bo ani pędzla ani paragonu.Trochę Cię brzydko mówiąc w jajo zrobili.Więc kontaktować się sensu nie ma.Jakbys miała jeszcze ten nieszczęsny pędzel to by można było coś zrobić.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2012-06-19 o 16:23 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak z wlasnego doswiadczenia wiem, ze promocyjny, niepelnowartosciowy towar nie musi byc wcale przyjety z powrotem
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dwie różne rzeczy. Zwrot-zwracamy pełnowartościową, nieużywaną rzecz bo jej po prostu nie chcemy, rozmiar nam nie pasuje, kolor etc.Takie coś funkcjonuje w h&mie na przykład.Jest to dobra wola sklepu a nie prawo.Tak więc zwroty obowiązkowe nie są. Reklamacja-reklamujemy w sklepie towar wadliwy, ktory jest niezdatny do użytku.Obowiązkiem sklepu jest przyjąć reklamację i ją rozpatrzyć.Korzystnie lub nie.I nie ważne, że towar był z przeceny, reklamować go można i tak.Chyba, że był przeceniony ze względu na daną wadę ale tutaj tak nie było.
|
|
#285 | |
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące Jedwabiu do włosów
Z jakiej firmy polecacie jedwab do włosów Ja też się nie załapałam do testów pędzli, ale gratuluje wszystkim testerkom Mógłby ktoś podć link do wyników Vichy, ponieważ nie mogę znaleść
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy z niewiedzy kasjerki czy chęci spławienia Ciebie.Nie powinno to tak być ale teraz trochę za późno. Faktycznie napisz do nich, może coś poradzą jak nie teraz to na przyszłość chociaż.
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam póki co tylko na promocji w sobote, kupiłam krem eveline dla mamy, pędzel do różu (jest cudowny W rossie pełna kultura, było kilka osób, ale nie było żadnej kłótni, czy wyrywania sobie z rąk, nie zauważyłam też, żeby ktoś kupował jakiś produkt po kilka sztuk.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za zdjęcia nowego tuszu Wibo
![]()
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gapa ze mnie Gratuluję Dziewczyny!
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Udało mi się dorwać ostatnią paczkę Denga Stix. Poszłam też dziś do Pepco i nie znalazłam korektora Rimmel wake me up. Ekspedientki były zdziwione i powiedziały, że nie ma i nie było u nich tych korektorow.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-06-19 o 19:33 |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pędzel z ET do podkładu i służy mi do nakładania korektora, bo podkład nakłada robiąc straszne smugi
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I pomyślec, że wygralam pedzle akurat teraz, gdy zaopatrzylam sie już w EcoToolsy. Chyba będę musiała sie któryś pozbyc, bo na grzyba mi tyle pedzeli? Wystarczy mi po jednym do pudru i różu... al jak dają za free to nie będę wybrzydzac. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-06-19 o 19:21 |
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do wizażanek, które są zadowolone z efektu, jaki daje pomarańczowy olejek Alterry stosowany na włosy: po jakim czasie zauważyłyście, że Wam służy? Ja dość szybko przeznaczyłam go do ciała, nie wiem, czy słusznie
|
|
#297 | ||
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
Cytat:
Są milsze i fajniejsze w dotyku. Ale spektakularnych zmian nie zauważyłam. To też pewnie zależy od stanu wyjściowego włosów.
|
||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
jutro biegnę po farby Palette i mam nadzieję że będzie mój odcień
![]() w którym miejscu i w jakiej cenie są pędzelki do nakładania farby? |
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety, nie udało się ani w konkursie pędzlowym ani Vichy
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ten korektor jest w obu Pepco. Może w twoim jeszcze się nie pojawił (albo już został wykupiony), albo panie ekspedientki są niedoinformowane? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

Widocznie musi być bardziej pożądany niż pozostałe,że nie robią na niego promocji.
Ja rozumiem,że kupując pierwszy raz produkt innej firmy chcemy wiedzieć jakiej one są grubości(żeby nie zafundować sobie" pampersów"
typu bella), ale takie informacje powinny znajdować się chyba na opakowaniu. Nigdy nie kupowałam tych wkładek akurat i ciekawi mnie jakie one są(może ktoś używa?), ale nie posunęłabym się do rozrywania opakowania.

bo nie kala im się wymieniać go na nowy.
Ale od początku... Wchodzę do R. i opowiadam kasjerce, że kupiłam w sobotę w promocji pędzle ET i niestety jeden z nich ma sklejone włosie. Wygląda jakby komuś spadły krople kleju na pędzel. Chciałabym wymienić na inny egzemplarz. Nie zwrócić tylko wymienić. Ona, że nie ma sprawy zaraz do mnie podejdzie, tylko obsłuży klientów. Podczas, gdy ja z nią rozmawiałam stanęły dwie osoby do kasy. Pani podeszła, więc ja od początku raz jeszcze, że zależy mi na wymianie, nie zwrocie. Pani poszła "po koleżankę". Za chwilkę wraca z inną panią i mówi, że ta pani zwróci mi kasę. Bo w takich sytuacjach najpierw zwraca się kasę. Jakoś specjalnie mnie to nie zaniepokoiło. Raz mama kupiła farbę do włosów i nie zauważyła, ze wzięła farbę na 24 mycia. Wtedy też najpierw oddali mi kasę, a dopiero potem kazali wybrać właściwą, bo wymian jako takich nie ma u nich. Tak mi wtedy powiedziano przynajmniej. W czasie, gdy inna pani dokonywala zwrotu, ta "moja" kasjerka na chwilę odeszła, bo zawołała ją inna kasjerka. Zatem pani zwróciła mi 15 zł i poszła sobie. A ja czekam dalej na wymianę. Wraca "moja" kasjerka. Patrzy na mnie zdziwiona i pyta "jeszcze coś?". Wtedy zgłupiałam. Mówię, ze miałam mieć wymieniony pędzel. Pani powiedziała, ze najpierw zwraca się w takich sytuacjach kasę. No ok. Zwrócono mi ją, wiec czekam co dalej. A wtedy słyszę, ze nie ma u nich wymian. Jeśli chcę pędzel to owszem mogę sobie go kupić, ale za 29,99. Dzisiaj promocja już nie trwa, więc nie mogą mi wymienić na inny pędzel bez dopłaty do tych 29,99zł. Szkoda, ze na początku mówiła co innego. I nie od razu poinformowała mnie, ze jeśli chcę wymienić pędzel, to muszę dopłacić. Zrobiła to dopiero, gdy wadliwego pędzla i rachunku za niego już nie miałam. Moze napiszecie, ze to moje niedopatrzenie, ze dałam się olać czy coś w ten deseń. Ale czuję się oszukana. To jest nie fair. To tak jakbym kupiła bluzkę w sklepie X, a po powrocie do domu zauważyła, ze jest dziurawa. A sklep nie wymieni mi na inną niewadliwą, bo promocja była do wczoraj. I jeśli chcę tę bluzkę niewadliwą to muszę zapłacić 100% ceny. Jestem rozgoryczona. Chyba skonsultuję się z rzecznikiem praw konsumenta, bo wydaje mi się, ze to jest nie w porządku.