|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Witam sie rankiem
U nas tez pogoda raczej nieciekawa, choc teraz jeszcze slonce to widac ciemne chmury i zapowiadali deszcz. Wieczorem przeszla taka burza ze balam sie ze nas zmiecie Noc super mozna by rzec
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2493 |
|
Gang Iren
|
Gratulacje! Duza juz panna z Laurki ![]() No nic trzeba wyjsc.Zalozyc peleryne i kalosze na nogi.Brry.Jak ja nie znosze takiej pogody,a ostatnio jest tak prawie co dzien
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez leje, ale jak przestanie to pobiegne na spacer po kaluzach na pewno. Gratuluje wszystkim udanych nocek - u nas druga z rzedu boskich nocy, dzis to nawet ja zaspalam tak Ania pieknie spala - od 20 do 7.30 |
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY!!!
A ja po wczorajszym pełnym wrażeń dniu miałam nockę baaaaardzo spokojną... Hania zasnęła pięknie zaraz po powrocie czyli ok 19... Ja zasnęłam przed telewizorem, bo Marcin oglądał mecz i oboje się obudziliśmy coś ok 1 i zastanawiałam się czy nie nakarmić Hani na śpiocha, ale lenistwo zwyciężyło więc po prostu się położyłam... a moja córka zrobiła mi niespodziankę i obudziła się dopiero o 5.30Spała 10,5godz |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() gratulacje
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje dziecię sobie dzisiaj dzień zaczęło o 4
a pogoda u mnie też do duszy co prawda nie pada jeszcze ale chmury takie że nie wiem czy się szykować na spacer czy nie bo pewnie będzie padać
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U nas nocka też nawet dobra Oskar zasnął ok 21 potem pobudka o 1.30 i o 5.30 no i potem pospaliśmy jeszcze do 8.20 ![]() Spacerek mamy już zaliczony ![]() Po południu na zakupy i muszę coś kupić TŻ na Dzień Ojca tylko zostaje mi coś wymyślić aby się nie dowiedział. ![]() No a ja nadal myślę co kupić mu na 1rocznicę ślubu .... |
||
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnosnie tego karmienia co 3h to mysle ze Eryk moze sie przyzwyczail do budzenia za 3h choc moze juz nie jest taki glodny. Dlugo/duzo je w nocy? MOze poczytaj gdzies jak wydluzac sen nocny u niesmoczkowych dzieci. Bo u smoczkowych jak Ania to sprawa prosta byla: po miesiacu jak sie budzila to najpierw probowalam czy smok ja zadowoli i najpierw sie udawalo o pol h, potem o godzine, potem o 2-3. Przez jakis czas jadala o 19, 23, potem 3-5 i potem o 7. Pewnego razu sie obudzila o tej 5 i zauwazylam ze nie placze z glodu tylko tak jakby chciala dalej spac wiec dostala smoczka i dociagnla do rana. I od tego dnia juz nie bylo karmien w godzinach 23-7. |
|
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę że w większości udane nocki miałyście U mnie w ogóle dziś GAbi przeszła samą siebie. Pojechałam o 8 z moją babcią na zakupy a mój tato przyszedł do niej. Ona jeszcze wtedy spała sobie. Kazałam mu ją przewinąć jak się obudzi i nakarmić i pobawić chwilę. Wróciłyśmy o 10 i okazało się że ona jeszcze po nocy śpi (od 21.30, bez przerwy ) i obudziła się dopiero około 10.30, 13 h snu Wątroba jej zgnije od tego spania |
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Laurusi z okazji 3 miesięcy
![]() U mnie nocka CUDO. Mimo, że Andrea zasnęła dopiero o 23.30, to spała 7,5h ciągiem . Ja oczywiście budziłam się co 3h sprawdzić czy Maleństwo nie chce jeść . Wstałam o 6.00 i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, bo wyspałam się jak nigdy . SZOK! Ale wczoraj miała dzień śmiania się ze wszystkiego i do wszystkich . Dziś ma dzień spania, bo wstała o 7.00, ale budzi się tylko na karmienie i dalej śpiucha W końcu dziś odpoczywam od upałów. Jest pochmurno i chłodno |
|
|
|
#2504 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mysle,ze tak moze byc jak piszesz,ze sie przyzwyczail,bo wlasnie nie je dlugo w nocy,5 minut z jednej piersi.Co prawda w trakcie karmienia zrobil kupe,wiec przewijajac rozbudzilam go i przypomnial sobie,ze jeszcze z drugiej by zjadl ![]() Eryk coraz czesciej znajduje kciuka i zasypiajac niestety go ssie.Kurcze nie chce,zeby mu tak zostalo,nie wiem co robic,bo on nie chce smoczka,a mam juz 8 smoczkow (4 rodzaje,bo pakowane po dwa byly).Bez sensu chyba,zebym probowala jeszcze jakies.
|
|
#2505 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj Was podczytywałam ale miałam trochę pracy w domu i nie miałam jak pisać. U nas jak mała przesypiała całe noce po 10 11 h tak teraz od 20 śpi do 4-5 a poźniej do 10. Nie jest źle bo ja ją lubię karmić zawsze uśmiecha się tak do mnie że nie jestem zła że muszę wstać. teraz sobie leżymy w łóżku i czekamy aż tata wróci z pracy. Przed wczoraj byliśmy w sklepie i mała się tak rozgadała![]() Ivonka7 śliczna Twoja córeczka, super że wszystko dobrze u Was ![]() tiki fajnie że córcia przespała cały lot ![]() rybka ale piękna dziewczynka Ci rośnie
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-06-22 o 11:49 |
|||
|
|
|
#2506 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale te nasze dzieciaczki rosnąCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-06-22 o 11:52 |
||||
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Evcia gratulacje 13 tygodni my bedziemy swietowac w poniedzialek![]() U nas nocka taka sobie, bo MAteusz mocno zwymiotowal fontanna w nocy, wiec bylo przebieranie jego, moje i sprzatanie.Usnal o 2-30 i spal do -5-30, pozniej usnal dopiero o 7 do 9-30, zazdroszcze wam dziewczyny tych calych nocek przespanych u nas jest lepiej niz bylo, ale i tak MAteuszek budzi sie min 2 razy , TZ go dzisiaj usypial i ja sie wyspalam.Pogoda u nas dzis lepsza niz wczoraj, bo nie ma takiego upalu, wieje wiaterek i troszke sie chmurzy. Nic mi sie dzis nie chce
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow zazdraszczam (pozytywnie oczywiscie) tych nocek przespanych!! jak Wy to i Wasze Maluszki robicie...u nas nic sie dziala
moje dziecko lubi noc i koniec..ja tez taka bylam.usypianie to w ogole trwa u nas 3h bo Hania chce byc w sypialni i sobie smotkac cycusia, cos tam gaworzyc i sie smiac, zdrzemnac sie w trakcie na 15 min pozniej sie obudzic i tak mam od 19 do 21:30, no to 2,5h. zasnela wczoraj o 21:30 przy cycku oczywiscie, przelozylam ja do lozeczka i obudzila sie o 1 i juz pozniej caly czas chciala smotkac cycka, juz mam dosc bycia jej smoczkiem, spie w trakcie, ona tez, ale to meczace jest wiec wyjmuje jej cycka bo i tak nie je i sie obracam. katarek albo sluz ja w nocy meczyl, albo zlapala katar ode mnie bo mialam albo to jeszcze tamten jeszcze niewyleczony...nie wiem. obudzilysmy sie o 8. Aguska snilas mi sie dzis - ze przyszliscie do nas z Filipkiem..przynioslas mi kawal wedzonego miesa i zastanawialysmy sie gdzie dziwczyna o niku ''Lakuta'' z naszego forum zniknela, bo krazyly sluchy ze uciekla )) rany jakie glupoty mi sie snia, tzn ze jednak spie troche.dyrektor zadzwonil do mnie dzis rano i mowi ze jest na farmie to czy moze do mnie wpasc za 10min!!!a ja w lozku jeszcze bylam z Hania. wiec sie ogarnelam jako tako na szybko. a on chcial pogadac o kasie za polowania bo mam im robic od konca wrzesnia i on do mnie ze moze mi zaplacic £75 za dzien polowania, a ja na to a gdzie zaplata za przygotowanie polowania - jakies 8h?i byl w szoku bo nie wiedzial (to co myslal - ze polowanie sie samo przygotowuje, a to jest posprzatanie duzego domu, zakupy, polerowanie kazdej szklanki i lampki na wino, sztuccow, porozkladanie wszystkiego, uprasowanie 3 ogromniastych obrusow, nakrycie stolow), wiec powiedzialam ze £75 to malo, jesli musze zaplacic komus za pomoc przy Hani..a onn ze to nie jego problem, wiec mu mowie ze nei znajdzie nikogo za ta kase, a on ze musza uwazac na koszty..wiec mu powiedzialam...to nie moj problem John (jak Kuba Bogu tak Bog Kubie)...i stanelo na £150 (czyli dosc sensownie jak na 2 dni pracy). teraz musze tylko rozkminic jak mam to zorganizowac z opieka nad Hania, bo moze Tz Mama do nas przyjedzie, albo moja kuzynka na dwa miesiace, to i dla Hani bedzie lepiej jak przed zlobkiem z kims innym bedzie zostawala co jakis czas.bo caly grudzien bede miala platne za swoj urlop za 2012.
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Monia hihihi dawno mąż nie wędził mięsa wiec nie wiem skad je wzielam
![]() Ale masz sny, ja tez mam takie szalone sny ![]() No i dobrze ze nie dalas sie dyrektorowi
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
No byłyśmy na spacerku bo jakoś nawet się słońce zaczęło przebijać. Idę posprzątać kuchnię dopóki Ania śpi
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Laurki od rówieśniczki Ewelinki
My dziś też świętujemy 3 miesiące
|
#2512 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dlatego ja mam peleryne,zeby nie chodzic z wozkiem i parasolem,bo niewygodnie. Cytat:
Fajnie Monia,ze postawilas na swoim i wynegocjowalas wyzsza stawke. Nie znam sie na tym co robisz,ale mysle ze to calkiem spory zarobek.Fajnie ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- I dla was
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Pokrzyczalam na Filipa i mi zle ![]() Ale czasem mnie tak wyprowadza z rownowagi nie sluchaniem, ze nie moge
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...kolejny dzień skokowo-upałowy za nami...mam nadzieję że dziś będzie lepiej..
Aguśka smutne że i u Ciebie pojawiły się kłótnie z mężem..jakbyś i tak nie miała dużo na głowie z dwoma maluszkami.. Monia super że macie zarezerwowane miejsce w żłobku i za to jak ładnie poradziłaś sobie z dyrciem ![]() Ivonka śliczna córeczka..super że u was wszystko ok ![]() Karolca ale kiteczkę śliczną ma Ewelinka.. Tikki super, że lot przebiegł bez problemów.. dla grzecznej córuni...Evcia i Karolca dla dziewczynek za 3 miesiące..
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
gosiu super zdjecia
Eryczkowi w chuscie widac bardzo dobrze przy mamusi No i pieknie Ci rosnie syn. A Wiki bardzo podobna do Ciebie, cała mamusia
|
#2517 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Rozumiem cie.Ja ostatnio nie mam sily na Wiki.Zrobila sie strasznie pyskata.Byla taka grzeczna,a przez ostatni rok jest coraz gorzej,az sie boje co to bedzie w okresie dojrzewania Ja jako dziecko tez bylam bardzo grzeczna,za to pozniej pokazalam mega rogi
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis jest deszczowo i rześko wiec spi duzo ladniej ![]() Co do klotni, kazda z nas chyba to przechodzi, bo obowiazki sie zmienily i trzeba sie przyzwyczaic do nowego trybu zycia. To wszystko sie kumuluje i sa spiecia. U mnie mi brakuje odreagowania i chyba dlatego jestem wybuchowa. Jedynie karmienie i wizaz mnie uspakaja ...Bo z dwojka dzieci mozna zwariowac czasem, naprawde
|
|
#2519 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez bylam na mailu.Musze wchodzic czesciej,bo potem mam za duze zaleglosci i nie daje rady napisac komplementow wam ![]() Wiec: Monia Hania rosnie super,wloski coraz dluzsze widze,i taki ma piekny gleboki kolor oczu Cziqua Piekny usmiech Filipka na pierwszym zdjeciu,Duzy juz twoj synus urosl,super zdjecie rodzinne ze spacerku
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze dodatkowo na te nasze dzieci maja wplyw bobaski ktore przeciez tez zmienily ich dotychczasowe zycie i one to tez jakos odreagowuja. Lekko nie jest, ale staram sie sobie powtarzac, ze mam byc szczesliwa i nie złoscic sie z byle powodow, bo mam zdrowie i dzieci mam zdrowe a takie problemy to nie problemy ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Monia jak pieknie wygladacie z Hania, no i rośnie Ci kobietka Fajne ma włoski A minki robi takie jak mamusia![]() cziqua fajna z Was rodzinka, a Filipek jaki ładny i duzy chłopczyk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

zwyciężyło więc po prostu się położyłam... a moja córka zrobiła mi niespodziankę i obudziła się dopiero o 5.30

. Ja oczywiście budziłam się co 3h sprawdzić czy Maleństwo nie chce jeść
. Wstałam o 6.00 i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, bo wyspałam się jak nigdy

Ja jako dziecko tez bylam bardzo grzeczna,za to pozniej pokazalam mega rogi