|
|
#1141 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
Cytat:
ale tak się skończył że przez chwile myslalam ze bedzie nastepny sezon,moze z innymi bohaterami ale to juz by nie było toCytat:
olka niezly ten filmik,my w ogole nie mamy takiego bujaczka idziemy spacerowac
|
|
#1142 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wasze dzieci tez sie tak rozbijaja po lozeczku, jakby chcialy je cialem rozwalic? mam teraz nowy problem z dzieckiem ( wiadomo, zawsze jakis musi byc), ze czesto je i malo. Nie chce jesc wiecej na raz. Moze to wina BLW, zazwyczaj daje jej napierw do reki, potem troche jej pomagam a potem cyc. I w sumie tylko przy cycu nie traci cierpliwosci szybko, a wszystko tylko chwila i juz jej sie nie podoba. Ale jest juz plus BLW- toleruje kawalki. Dzis lekko jej rozgniatalam czarne porzeczki i bardzo ladnie jadla- z 6 tak zjadla. |
||
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ją karmię normalnie łyzeczką i wexmie lapke do buzi, to musze od razu jej wytrzec, żeby nie upaprala siebie i wszystkiego dookoła
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
ufff udało się zerwać umowę na suknię
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
super - zalinkuj tą wymarzona co znalazłaś
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
nettka to cale szczescie
moja suknia wisi w szafie,i pewnie teraz tez bym wybrala inna ![]() (a slub bralam prawie 2 lata temu) chociaz dalej mi sie podoba ![]() pospacerowalismy chwile,rozlalo sie,i etraz jest fajnie chlodno
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się Mam marzenie, aby gdzieś oglądnąć wszystkie odcinki po kolei od pierwszego sezonu Pamiętam jak zaczynali go puszczać na Polsacie jeszcze jak byłam w Liceum ![]() Byłam 2h na spacerze Michał jakoś się zachowywał, wróciliśmy tylko do domu DRAMAT. Pisk, wrzask na przemian, dostał czopka, nic, lekko przeszło, dałam mu do gryzienia szczotkę do włosów CISZA najlepszy gryzak pod słońcem
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie znalazłam jej w necie ale we wrześniu wrzucę fote
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Moje bobo chcę wstać w łóżeczku
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W ogóle śmiesznie wygląda w tym łóżeczku jak na kolankach stoi i buźka taka wciśnięta między szczebelki, jak w więzieniu .A mam pytania do tych z Was które dawały dzieciom jagody. Ja dałam malej w poniedzialek i wczoraj ją zatwardziło, męczyła się biedna aż cała czerwona była. Myslicie że to po jagodach? |
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze przetrzymlam gwiazde od 15, bo ostatnio zasypiala przed 22, niby ladnie zasnela o 19 ale teraz sie obudzila i ryk, ehh. Wasze dzieci tez sie tak rezregulowuja przez wyjazdy? ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ponosilam, uspokoila sie i sama zasnela, uff wreszcie |
||
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jagod nie dawalam, u nas jeszcze nigdzie nie widzialam w sprzedazy
Dostali malinki i krzywili sie okrutnie U was zatwardzenia a u nas nawet i po 5 kup dziennie *2 Zul jest jz profesjonalista w przewijaniu, radze mu zeby szkole otworzyl![]() A dzis mielismy debiut w bajlandii czyli takim zamknietym placu zabaw dla dzieci z kuleczkami i innymi trampolinami Chlopcy z duzym zadowoleniem raczkowali po calym terenie, bawili sie pileczkami, skalaki na duzych pilkach- ogolnie wypad bardzoudany
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
baha moj tz wiedzial ze lubie ten serial,i kupil mi po kolei 4 sezony na dvd
![]() nawet ogladal go ze mna a reszte widzielismy na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠aniolina dokladnie tak u nas jest,kazdy wyjazd i mala jest rozregulowana,ja tego strasznie nie lubie,tesciowa mnie wkurza bo zawsze mowi ze pare dni nic jej nie bedzie i ble ble ble,ale ja jestem zwolenniczka rutyny jesli chodzi o male dzieci,a Beatce niewiele potrzeba zeby caly dzien rozregulowac niestety olka tak to moze byc po jagodach,je sie nawet chyba podaje przy biegunkach,wlasnie dlatego ze "zatwardzaja" ze tak powiem ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
ciekawe czy kdzies we wrocku jest takie miejsce,zeby sie wybrac z mala jak podrosnie
|
|
#1153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co zgadza sie.... znaczy moja pow. ze nie musze unikac i zakładać masek, ale zeby uwazac z ekspozycją czytak- nie wiecej nic naprawde konieczne... ale mnie szczypie twarz po nim, musze zajrzec do ulotki ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- my od samego początku na baydreamie ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
na pryszcze ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
serioo ?? jak moj krem nie zadziala to moze kupie ja wygladam masakrycznie... cofam to o polepszeniu- zdecydowane pogorszenie... mam to WSZEDZIE ! jestem załamana... jeszcze w klubie napisałam o kolejnej super wiesci, wiec... na szczescie mam kogos kto sie mała zajmie jak mnie zabraknie
|
|||
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu, "Mały" waży 9,770 73 cm; ze złych wiadomosci uczula go mleko ha (kilka dni dostawał rano 100ml +kleik kuku +owoc).Takze biegiem do alergo.Ide nadrobić. |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia wspolczuje
Maluchy spia, trza by sobie cos na jutro do pracy wyprasowac a mi sie nie chce Tez bym padla Najchetniej
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
dalijka glowa do gory,mam nadzieje ze szybko z Ciebie ta wysypicha zejdzie
moj biedny dziec padl przy jedzeniu,nie zjadla nawet polowy,i spi,ciekawe o ktorej wstanie w takim razie ehh zbieram sie do prasowania,i czesciowego pakowania bo jutro wyjezdzamy a w sobote wesele
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1158 | ||||
|
Rozeznanie
|
Tak, na jakiś czas odstawiliśmy (długo bo ok 2 m-ce) na początku było ok ale teraz znowu emolium w użyciu.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytała któraś z Was "Macierzyństwo non fiction"? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-27 o 20:43 |
||||
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
czeeść dziewczyny
jestem wrocilam faaajnie było,morza szum...itp pogoda z dużą krate, raczej malo słonca ale super spacery i wogole fajny czas spedzony z tżtem i naszym brzdącem wakacje zaliczam do bardzo udanych. Nawet udalo mi sie was podczytywac bo byl tam net ale korzystałam z tel i nie moglam sie logowac;/ nie wiem dlaczego i wogole net strasznie wolny, zrywalo połączenie, zanim udalo mi sie dotrzeć do naszego wątku to juz musialam konczyc albo zasypiałam![]() kilka dni musze jeszcze doczytać jeju mialam odpisywać na tyle pytan ale nie sposób tego zapamietac niestety;/cofne sie o kilka str dalej może mi sie poprzypomina w każdym bądz razie miło do was wrocić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O super dziękuję za linka Mój tz też ze mna bacznie oglądał, nawet jak już spałam, to oglądał i mi opowiada jak się skończyło Kochana we Wrocku jest już takie miejsce. http://bobolandia.com.pl/galeria.html Planuję wybrać się tam z Mimi jak będzie mieć roczek, bo teraz to chyba za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Nawet tak nie żartuj . Nie można tak mówić ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Bidulek, za wagę i wzrost ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Miło, że wróciłaś Super, że odpoczeliście, czas razem spędzony - bezcenny Glam, zagoń mężulka do prasowania, jak tyle robi przy dzieciach to na koniec dnia jedną rzecz może Tobie wyprasować...sesesese |
||||
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja dawałam jagody i niby tez Mała ma kłopoty ale ona namietnie pochłania cielecine z gerbera a tam duuuzo marchewki i na to zwalam.Dzis jadła kisiel i przepełzła (istnieje takie słowo?)1m.
|
#1164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja juz sie tego boje
wszystkie kontakty zabezpieczac, kremy chować i szafki, bo wszedzie będzie buszował jedno wyrosło to teraz drugie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj bidulko Cytat:
gratki ![]() dokładnie Mój Michałek w nocy jest strasznie romantyczny dziś mnie podczas karmienia tak rozkosznie głaskał, ze szok ![]() za to dla odmiany zanim zasnał koło 21 to tyle razy ugryzł, ze szok i plsakcza w cyca dał takiego jak mu wypadł, że chyba na cały blok było słychac ![]() My bylismy na placu zabaw zamknietymi była taka dziewczynka mała, 3 latka miała bo jej pytałam i ciągle za mną chodziła. Ale jakas taka smutna (z siostra starsza była) ciekawe czemu niektóre dzieci takie smutne, posępne... rozmawialismy z tz, że moze w domu źle takie dziecko traktują?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-27 o 21:42 |
||||
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
u nas nocki względnie nieźle spanko przed19, pobudka 2.40 i teraz przed 6... młoda właśnie zasypia w łóżeczku a ja zaserwuje sobie szałer... ale to po pysznej kawusi którą spijam ![]() ktoś się dołącza ???? masakra... 7:14, a ja sama na placu wizażowym WSTAWAĆ mamuśki koniec leżenia :P
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nocka wzgledna
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
u nas nocka nie najgorsza,ale tak jak przypuszczalam Beatka szybko wstala no bo glodna byla,nad ranem ja wzielam do siebie i pospalysmy do 8 sesese ![]() pogoda sie zrobila srednia,ale to lepiej bo musimy jechac ponad 2 godziny do rodzicow a klimy brak,tak ze moze w aucie bedzie znosnie baha fajna ta bobolandia,dzieki za link domi7ks niektore dzieci tak maja ze bardzo garnia sie do innych-przyklad moja siostrzenica,na jakiejkolwiek imprezie czy zwyklym placu zabaw ona zaraz znajdzie "kolezanke" albo "mame kolezanke" i nas ma juz w kiedys na weselu jednej babce na kolana wskoczyla i jedza obiadek ale fakt ze niektore dzieci sa takie smutne,az szkoda patrzec na nie
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-28 o 07:23 |
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam i ja Nocka też oki, jedna pobudka. Teraz też zasnęła a ja piję kawkę, zaraz idę się ogarnę i podszykuję trochę obiad. A już wiem co miałam pytać, przypomniało mi się jak glamourous pisała że tż tak sobie świetnie radzi z przewijaniem . Czy Wasi tz też mają taki problem z posmarowaniem tych rejonów np. linomagiem? Bo mój przewinąć przewinie, ale posmarować to juz nieee, może dlatego że mamy córcię to nie wiem, krępuje go to
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja
nocka całkiem niezle, mały zasnal o 19.30,pierwsza pobudka o 2.30 i wstał o 6;/ bo mu sie oczka skleiło ropą ;/ ide dzis do lekarza bo bezprzerwy mu łzawi;/ mam nadzieje ze to nic powaznego.pozatym chciałam wam powiedziec ze mały byl nad morzem baaardzo grzeczny, ladnie jezdził w wozku(chyba przestał go gryźć w dupke ) nie marudził ładnie jadł, naprawde spisało sie moje dziecka na medal. nawet raz została z nim wieczorem tesciowa (spał oczywiscie) na 3 godz a my z tztem wyszlismy na piwko. czułam sie z jednej str fajnie a z drugiej dziwnie, jednak pól roku bez przerwy z małym swoje zrobiło, cały czas o nim myslałam![]() kawka wypita, pranie sie wyprało ide rozwiesic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

i mały puścił smerfnego pawia

jak ją karmię normalnie łyzeczką i wexmie lapke do buzi, to musze od razu jej wytrzec, żeby nie upaprala siebie i wszystkiego dookoła

. W ogóle śmiesznie wygląda w tym łóżeczku jak na kolankach stoi i buźka taka wciśnięta między szczebelki, jak w więzieniu

Smarowałam bepanthenem, sudocremem, sypałam pudrem i nic nie pomaga
Macie pomysł czym by to posmarować?? 

klask i:
wszystkie kontakty zabezpieczac, kremy chować i szafki, bo wszedzie będzie buszował