Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać?
HTC Wildfire S 17 30,36%
Samsung Wave Y 1 1,79%
Sony Ericsson Xperia Neo V 7 12,50%
Nokia 500 7 12,50%
Samsung Galaxy Mini 4 7,14%
Inny(ale jaki:P) 20 35,71%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 11:55   #1141
Sunnytime
BAN stały

Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Teraz warto zainwestować w dobrego smartfona, który będzie służył prze kilka lat. Marka LG posiada wiele ciekawych modeli, jednym z ciekawszych jest LG Swift 4X HD P880, posiada rewelacyjny aparat 8Mpix oraz świetny system operacyjny Android 4.0.

Sunnytime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 12:10   #1142
Sunnytime
BAN stały

Dot.: Jaki telefon polecacie ?

LG to solidna marka, z ich telefonami nie ma żadnych problemów. rewelacyjnie spisują sie podczas codziennego użytku.
Sunnytime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 12:14   #1143
wesna
Wtajemniczenie

Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Od ponad 3 lat mam iPhone'a i chyba jeszcze dłuuugo nie przerzucę się na żadną inną markę
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 21:53   #1144
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Jaki telefon polecacie ?

ostanio mam smaka na SAMSUNGA GALAXY 3.
czy ktoś ma ?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 20:51   #1145
JOANNA16
Zakorzenienie

Wybór telefonu komórkowego...

Witam własnie kończy mi się umowa i zastanawiam się na telefonem.
Do tej pory miałam nokię e66 i jestem bardzo zadowolona.

Teraz jak wiadomo "modne są" smartfony
Zastanawiam sie który wybrać.Jako że średnio się na tym znam postanowiłam założyć wątek, bo napewno sa tutaj osoby które lepiej się na tym znają niż ja

Myślę nad:

1.Sony Ericsson X peria S
2.Sony Ericsson X peria neo V
3.Samsung galaxy note
odpada, za słaby aparat
5.Samsung galaxy S advance

podoba mi się jeszcze nokia lumia 800 ale złe opinie o niej słyszałam i co mnie przeraziło to to że bateria jest nie wymienna....

Dodam jeszcze że nie wymagam wiele od telefony: zadzwonić/ sms/ mms/ i aparat żeby miał dobry mam nadzieję że mi ktoś doradzi z góry dziekuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (21,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (52,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (35,4 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2012-07-08 o 09:26
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 21:24   #1146
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Wybór telefonu komórkowego...

Myślę, że z tych co napisałaś, to opcja 2 jest całkiem przystępna i myślę, że 5Mpx wystarczy
4 ma 2, więc może być to niewystarczające, reszta jka dla mnie to gra niewarta świeczki, po prostu za drogie i tyle.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 21:45   #1147
Lulla12
Rozeznanie

Najlepiej porównaj specyfikacje tych telefonów, obejrzyj video recenzje, poczytaj ich opinie i sama oceń Miałam styczność z Sony Xperia S i bardzo spodobał mi się desing, z pewnością jeden z najbardziej stylowych smartfonów, duży ekran ponad 4 cale (o ile dobrze pamiętam) i dobry aparat, jakość dźwięku według mnie bardzo dobra. Jak dla mnie jedyny minus to brak bluetooth.
Lulla12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 22:45   #1148
nothing_matter
Zadomowienie

jeśli zastanawiasz się nad Galaxy Note to może obejrzyj sobie Galaxy S II aparat ma 8mpx a jak oglądałam film na nim kręcony to jak kamerą 3d no i firma ostatnio na topie
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 10:36   #1149
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Jeśli średnio się na tym znasz, najpierw poczytaj co nieco o ich obsłudze, żeby potem nie było wątku "telefon mi się sam łączy z netem i pobiera mi dużo kasy"

Ja wolę samsungi niż SE dlatego samsungi polecam
Galaxy Note obejrzyj najpierw na żywo, nie ma rozmiarów typowego telefonu

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 10:37   #1150
vicky7
Zadomowienie

Byłam w takiej samej sytuacji. Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką Nokii Lumii 800. Złego słowa na nią nie mogę powiedzieć miłość od pierwszego wejrzenia aparat 8Mpix, wszystko działa płynnie, nie zawiesz się, internet działa szybciutko, nic się nie zawiesza no i jest ładniutka . Jedyny minus - potrzeba do niej karty MicroSim. Ja swoją wycięłam w sklepie z telefonami za 2zł i działa. Co do baterii - jest wymienna, ale nie wymienisz jej sama, tylko trzeba oddać telefon do serwisu. Mi odkąd ją mam trzyma 1.5 do 2 dni, ale cały czas używam telefonu, słucham muzyki, korzystam z internetu, rozmawiam, więc myślę, że wynik jest jak najbardziiej ok

Myślałam też nad Samsungiem Galaxy S Advance. Zadecydowała cena, bo za Lumię zapłaciłam 93zł a Samsung kosztowałby mnie 430 zł. Oczywiście bralam w abonamencie. Samsung ma gorszy aparat - 5Mpix i brakuje mu zooma - nie można przybliżać zdjęć. Ale ogólnie też mi się podobał i myślę, że jest wart uwagi

Sony Xperia S też brałam pod uwagę. Aparat 12Mpix i jest bardzo ładny, do tego wyświetlacz w jakiejś tam technologii jak w telewizorach, bardzo ładny obraz daje. Ale on też był dla mnie za drogi

Samsung Galaxy Note dla mnie odpada ze względu na wielkość, jest ogromny, jak dla mnie. Jakie ma parametry nie mam pojęcia ale jest zdecydowanie za duży, tym bardziej, że ja mam małe ręce i korzystanie z niego byłoby uciążliwe.

Tyle z mojej strony. Gdybyś miała jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 11:15   #1151
Hultaj
BAN stały

skłaniałabym się do galaxy note bo lubię telefony z 5calowym ekranem, xperia neo v (czerwona np.) - gdybym chciała coś z mniejszym ekranem.
xperia s mi się nie podoba, podoba mi się różowa np. xperia arc s.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-07 o 11:20
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 13:37   #1152
pendraiw
Zakorzenienie

Czy one mają ekran dotykowy? Jak funkcjonują zimą na dworze?
Stary 2012-07-07, 13:43   #1153
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vicky7 Pokaż wiadomość
Byłam w takiej samej sytuacji. Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką Nokii Lumii 800. Złego słowa na nią nie mogę powiedzieć miłość od pierwszego wejrzenia aparat 8Mpix, wszystko działa płynnie, nie zawiesz się, internet działa szybciutko, nic się nie zawiesza no i jest ładniutka . Jedyny minus - potrzeba do niej karty MicroSim. Ja swoją wycięłam w sklepie z telefonami za 2zł i działa. Co do baterii - jest wymienna, ale nie wymienisz jej sama, tylko trzeba oddać telefon do serwisu. Mi odkąd ją mam trzyma 1.5 do 2 dni, ale cały czas używam telefonu, słucham muzyki, korzystam z internetu, rozmawiam, więc myślę, że wynik jest jak najbardziiej ok

Myślałam też nad Samsungiem Galaxy S Advance. Zadecydowała cena, bo za Lumię zapłaciłam 93zł a Samsung kosztowałby mnie 430 zł. Oczywiście bralam w abonamencie. Samsung ma gorszy aparat - 5Mpix i brakuje mu zooma - nie można przybliżać zdjęć. Ale ogólnie też mi się podobał i myślę, że jest wart uwagi

Sony Xperia S też brałam pod uwagę. Aparat 12Mpix i jest bardzo ładny, do tego wyświetlacz w jakiejś tam technologii jak w telewizorach, bardzo ładny obraz daje. Ale on też był dla mnie za drogi

Samsung Galaxy Note dla mnie odpada ze względu na wielkość, jest ogromny, jak dla mnie. Jakie ma parametry nie mam pojęcia ale jest zdecydowanie za duży, tym bardziej, że ja mam małe ręce i korzystanie z niego byłoby uciążliwe.

Tyle z mojej strony. Gdybyś miała jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem
ja też myślałam nad nokią, ale czytałam o niej opinie i takie raczej średnie były, najbardziej co mnie "odrzuciło" to właśnie to że bateria jest nie wymienna

z wszystkich tych telefonów ktore podałam mogę mieć od 1zł- 100zł (abonement na firmę) chyba najdroższy, nie mogę się zdecydować

właśnie oglądałam w salonie ten note i widziałam że jest dość spory... taki mało poręczny też mam małe dłonie

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2012-07-07 o 14:55
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 14:11   #1154
vicky7
Zadomowienie

Ja właśnie też brałam abonement na firmę i ceny były takie. Wiesz, nie ma telefonu idealnego. W każdym ktoś znajdzie jakieś wady i powie, że jest beznadziejny. Ja też wiele godzin spędziłąm czytając te wszystkie recenzje, oglądając filmiki z testami i mi się mieszało w głowie. Ale doszłam do wniosku, że ja nie jestem Bóg wie jaka wymagająca i w sumie to nie znam się na takich technicznych sprawach. Ważne żeby ten telefon pisał, dzwonił, robil fajne zdjęcia i żeby internet działał przyzwoicie. A już najbardziej mieszali w głowie sprzedawcy w salonie czy innych sklepach gsm. Każdy miał inne zdanie i szło zgłupieć . W końcu padło na tą Lumię, bo jest dobra i dużo tańsza w tej ofercie, no i co najważniejsze ładna . Co do Samsunga Galaxy Note to ciężko byłoby mi się nim posługiwać właśnie ze względu na wielkość . Gdyby była podobna cena to ja chyba bym się zdecydowała na Sony Xperia S
Stary 2012-07-07, 15:38   #1155
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też brałam abonement na firmę i ceny były takie. Wiesz, nie ma telefonu idealnego. W każdym ktoś znajdzie jakieś wady i powie, że jest beznadziejny. Ja też wiele godzin spędziłąm czytając te wszystkie recenzje, oglądając filmiki z testami i mi się mieszało w głowie. Ale doszłam do wniosku, że ja nie jestem Bóg wie jaka wymagająca i w sumie to nie znam się na takich technicznych sprawach. Ważne żeby ten telefon pisał, dzwonił, robil fajne zdjęcia i żeby internet działał przyzwoicie. A już najbardziej mieszali w głowie sprzedawcy w salonie czy innych sklepach gsm. Każdy miał inne zdanie i szło zgłupieć . W końcu padło na tą Lumię, bo jest dobra i dużo tańsza w tej ofercie, no i co najważniejsze ładna . Co do Samsunga Galaxy Note to ciężko byłoby mi się nim posługiwać właśnie ze względu na wielkość . Gdyby była podobna cena to ja chyba bym się zdecydowała na Sony Xperia S
właśnie, ja też się tak nasłuchałam w salonie że sama już nie wiem, dlatego założyłam watek

a nokia nie wiesza Ci się? nie jest zmulona?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
"telefon mi się sam łączy z netem i pobiera mi dużo kasy"
o ktory telefon tak robi?
Stary 2012-07-07, 16:08   #1156
vicky7
Zadomowienie

Wlasnie najczęściej jest tak, że polecają telefon, który jest droższy, lub jeśli w sklepie nie mają modelu, który chcesz to zachwalają Ci inny no bo przecież chcą coś sprzedać. Są tacy, którzy są przywiązani do danej marki i nie polecą Ci nic innego, albo do systemu operacyjnego. Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest popytać wśród znajomych, którzy mają dany telefon, jak im się sprawuje, no chyba, że masz kogoś zaufanego w jakimś komisie, sklepie gsm czy u operatora, albo kogoś, kto się po prostu na tym zna i umie doradzić, ale szczerze, a nie patrząc na to jaką dostanie premie od sprzedaży

Moja Nokia się nie zawiesza, działa płynnie. To jest też mój pierwszy dotykowy telefon i bałam się czy go ogarnę, ale jest w porządku. Wszystko jest łatwe i intyicyjne. Nawet długie paznokcie nie przezkadzają mi w obsłudze

A co do łączenia się z netem i pobieraniem kasy to każdy telefon tak robi. Trzeba tylko powyłączać wszystkie opcje (automatyczne sprawdzanie maila, szukanie aktualizacji itp.) i nie ma problemu. No chba, że masz wykupiony jakiś transfer to nie bierze Ci kasy. Mi w pierwzy dzień wyparowało 6zł ale juz ogarnęłam i nic mi nie pobiera bez mojej wiedzy
Stary 2012-07-07, 16:29   #1157
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie najczęściej jest tak, że polecają telefon, który jest droższy, lub jeśli w sklepie nie mają modelu, który chcesz to zachwalają Ci inny no bo przecież chcą coś sprzedać. Są tacy, którzy są przywiązani do danej marki i nie polecą Ci nic innego, albo do systemu operacyjnego. Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest popytać wśród znajomych, którzy mają dany telefon, jak im się sprawuje, no chyba, że masz kogoś zaufanego w jakimś komisie, sklepie gsm czy u operatora, albo kogoś, kto się po prostu na tym zna i umie doradzić, ale szczerze, a nie patrząc na to jaką dostanie premie od sprzedaży

Moja Nokia się nie zawiesza, działa płynnie. To jest też mój pierwszy dotykowy telefon i bałam się czy go ogarnę, ale jest w porządku. Wszystko jest łatwe i intyicyjne. Nawet długie paznokcie nie przezkadzają mi w obsłudze

A co do łączenia się z netem i pobieraniem kasy to każdy telefon tak robi. Trzeba tylko powyłączać wszystkie opcje (automatyczne sprawdzanie maila, szukanie aktualizacji itp.) i nie ma problemu. No chba, że masz wykupiony jakiś transfer to nie bierze Ci kasy. Mi w pierwzy dzień wyparowało 6zł ale juz ogarnęłam i nic mi nie pobiera bez mojej wiedzy
pytałam chłopaka w komisie (robił mi parę razy telefon) mówił żeby samsunga wziąść że broń Boże nokia nie wiem co jest hallo ale kazdy co innego mówi. Mówił że miał nokię dotykową ale się popsuła... a podoba mi się lumia też
Stary 2012-07-07, 18:19   #1158
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
pytałam chłopaka w komisie (robił mi parę razy telefon) mówił żeby samsunga wziąść że broń Boże nokia nie wiem co jest hallo ale kazdy co innego mówi. Mówił że miał nokię dotykową ale się popsuła... a podoba mi się lumia też
Ja do Nokii zaufania nie mam. Kiedyś kupiłam nowiuśką i po miesiącu w ramach rozbiórki na części pierwsze oddałam ją do komisu. Nie wiem co koleś z nią zrobił, ale powiedział, że naprawić się nie opłaca.
Teraz bazuję na Samsungach. I to nie tylko w kwestii telefonów i jestem zadowolona. Ciekawe jakie nowości będą w przyszłym roku, bo będę telefon wymieniać. Tyle tego jest, że pewnie niełatwo się zdecydować
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 20:48   #1159
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja do Nokii zaufania nie mam. Kiedyś kupiłam nowiuśką i po miesiącu w ramach rozbiórki na części pierwsze oddałam ją do komisu. Nie wiem co koleś z nią zrobił, ale powiedział, że naprawić się nie opłaca.
Teraz bazuję na Samsungach. I to nie tylko w kwestii telefonów i jestem zadowolona. Ciekawe jakie nowości będą w przyszłym roku, bo będę telefon wymieniać. Tyle tego jest, że pewnie niełatwo się zdecydować
Skoro kupiłaś nowiuśką, to trzeba było oddać do salonu na gwarancji i by Ci naprawlili za darmo

Ja tam nie wiem, nie narzekam na moją Lumię, bardzo mi się podoba, jestem w 100% zadowolona i mam nadzieję, że nie zacznie mi szwankować

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

No właśnie ciężko się połapać w tych nowych modelach, szczególnie jak chodzi o Samsunga, co chwilę wydają coś nowego. Ciężko nadążyć
Stary 2012-07-07, 21:17   #1160
Asiuulka89
Zakorzenienie

Kumpelka ma galaxy II i jest bardzo zadowolona ale jakby miala mopzliwosc wziela by teraz galaxy III.

Z tego co slyszalam Lumie sa bardzo fajne wlasnie natomiast te sony ericcsony nie dkonca ja oisobiscie polecam Iphona
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 23:24   #1161
JOANNA16
Zakorzenienie

Galaxy S 2 fajna ale cena

znalazłam fajne porównanie 2 telefonów samsunga http://www.phonearena.com/phones/com...ones/6779,6873
Stary 2012-07-08, 01:37   #1162
molly83
Raczkowanie

A ja polecam Sony Ericsson Xperia Ray tu masz dane techniczne: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/c...394_techniczne
molly83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 01:53   #1163
Hultaj
BAN stały

w mojej opinii Lumia wypada bardzo blado na tle smartfonów,
z tego co wiem nie można sobie ustawić własnej mp3 jako dzwonka czy własnej fotki jako tapety, jak dla mnie kicha, takie drobiazgi wpływają na skalę przyjemności uzywania telefonu ;-), + powiększając stronę w necie nie dostajesz dopasowania tekstu do ekranu (brak tzw. reflow, jesli tak, to kicha tym bardziej, to jest podstawa), chyba nie działa flesh (animacje na stronach), zdjęcia robi przeciętne, jakość dźwięku bez rewelacji, żeby nie powiedzieć słaba.

Ogólnie polecam recenzje telefonów Pawła Warzechy, webshake.tv (również na youtube, wpisujesz np. nazwę telefonu i webshake.tv ;-)), wg mnie krótkie i konkretne omówienia najważniejszych rzeczy bez słodzenia i ściemniania.

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

w ogóle mnie zastanawia po co komuś do dzwonienia i sms/mmsowania smartfon na x-rdzeniowym procesorem, z x-ramu pamięci itd, nie lepiej sobie kupić jakiś śliczny telefon z klapką?

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-08 o 01:50
Stary 2012-07-08, 09:15   #1164
JOANNA16
Zakorzenienie

Hultaj
nie chcę z klapką teraz mam nokię E 66 i napewno nie chcę gorszego telefonu

ten jest świetny pod każdym względem mam go 2,5 roku i nic się nigdy z nim nie działo, wypadków przeżył masę nawet zalanie sokiem
Stary 2012-07-08, 09:22   #1165
vicky7
Zadomowienie

Własne mp3 jako dzwonek w Lumii jak najbardziej można ustawić. Tapetę również, ale na okno zablokowanego telefonu, bo ten system jak wiadomo składa się z kafelków. Flash jest do pobrania w formie aplikacji. Filmiki na Youtube czy Ipli oczywiście działają. A jak chodzi o dopasowywanie się stron do szerokości ekranu to niektóre strony działają w wersji moblinej i są dopasowane, a niektóre nie i trzeba przesuwać. Nie uważam tego za jakąs straszną wadę. Do jakości zdjęć i dźwięku nie mogę się przyczepić. Wiadomo, że nie ma co oczekiwać zdjęć jak z lustrzanki, bo to tylko telefon, ale mowim zdaniem są bardzo dobre.

Zerknij na stronkę mgsm.pl , tam są dane wszystkich telefonów i jest też sporo opini użytkowników i te filmiki co tutaj Hultaj poleca też są bardzo fajne i rzeczowe
Stary 2012-07-08, 10:05   #1166
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Własne mp3 jako dzwonek w Lumii jak najbardziej można ustawić. Tapetę również, ale na okno zablokowanego telefonu, bo ten system jak wiadomo składa się z kafelków. Flash jest do pobrania w formie aplikacji. Filmiki na Youtube czy Ipli oczywiście działają. A jak chodzi o dopasowywanie się stron do szerokości ekranu to niektóre strony działają w wersji moblinej i są dopasowane, a niektóre nie i trzeba przesuwać. Nie uważam tego za jakąs straszną wadę. Do jakości zdjęć i dźwięku nie mogę się przyczepić. Wiadomo, że nie ma co oczekiwać zdjęć jak z lustrzanki, bo to tylko telefon, ale mowim zdaniem są bardzo dobre.

Zerknij na stronkę mgsm.pl , tam są dane wszystkich telefonów i jest też sporo opini użytkowników i te filmiki co tutaj Hultaj poleca też są bardzo fajne i rzeczowe
czytam, oglądam i mam mega namieszane w głowie...
Stary 2012-07-08, 10:19   #1167
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
czytam, oglądam i mam mega namieszane w głowie...
rozumiem Cię idealnie
Stary 2012-07-08, 10:22   #1168
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Tapetę również, ale na okno zablokowanego telefonu,
no tak, ale jak dla mnie chodzi o to by mieć dowolną tapetę pod palcami na pulpitach gdy na nich pracujesz
Cytat:
A jak chodzi o dopasowywanie się stron do szerokości ekranu to niektóre strony działają w wersji moblinej i są dopasowane, a niektóre nie i trzeba przesuwać
wiele stron nie ma i długo jeszcze mieć nie będzie wersji mobilnych, po 2 ja np. i tak nie lubię wersji mobilnych, generalnie jak dla mnie internet na ekranie wielkości 3-5 cali, na przykład i brak dopasowania treści do wymiarow ekranu to mega porazka, przecież bez tego musisz jeździć palcem te i we wte czytając artykuł albo skazana jesteś na maluśką czcionkę.
Stary 2012-07-08, 10:38   #1169
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no tak, ale jak dla mnie chodzi o to by mieć dowolną tapetę pod palcami na pulpitach gdy na nich pracujesz
wiele stron nie ma i długo jeszcze mieć nie będzie wersji mobilnych, po 2 ja np. i tak nie lubię wersji mobilnych, generalnie jak dla mnie internet na ekranie wielkości 3-5 cali, na przykład i brak dopasowania treści do wymiarow ekranu to mega porazka, przecież bez tego musisz jeździć palcem te i we wte czytając artykuł albo skazana jesteś na maluśką czcionkę.
dla mnie to nie jest żaden problem. Wystarczy obrócić telefon w pozycję horyzontalną i już nie musisz jeździć palcem w te i we wte. Zresztą ja nie muszę mieć czcionki o dużej wielkości żeby coś czytać dlatego brak dopasowania się strony do szerokości mi kompletnie nie przeszkadza
Stary 2012-07-08, 10:45   #1170
Hultaj
BAN stały

1. strasznie na siłę przekonujesz do czegoś co z kolei w mojej opinii jest niezaprzeczalnie beznadziejne , wyświetlanie tekstów bez ich dopasowania na ekranach szerokości rzędu np. 7-10 cm to jest koszmarek, polecam autorce zawęzić sobie wyszukiwarkę na ekranie komputera do wymiarow ekranu telefonu który ją interesuje i sprawdzić, czy jej się takie coś by podobało ;-)
2. ja też nie muszę ale nie znajduję powodu by psuć sobie wzrok czytając teksty drobnym maczkiem. ;-)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości