Oleje i olejki do włosów, część VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 19:40   #2131
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI

kupilam dzis olej z pestek winogron i zamowilam ze slodkich migdalow nie stosowalam ich wczesniej. Do tej pory uzywalam: Sesa, Khadi stymulujacy, Vatika kokosowa, kaktusowa, migdalowa, Bringraj (czy jakos tak), zwykly kokos, Alterra papaja i migdal.
Wszystko co ma kokos srednio sie u mnie sprawdza niestety. Jako jedyna Sesa daje rade
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:47   #2132
CryBebe
Raczkowanie

A ja jestem ostatnio sfrustrowana, jakoś wszystkie oleje jakie mam mi ostatnio nie służą. Nie wiem co się z moimi włosami porobiło, może to przez pogode ale bardzo ciężko mi jest domywać oleje - kilka razy zdarzyło mi się mimo porządnego mycia mimo wszystko mieć jeszcze troche tłuste włosy. Dodatkowo jakoś efekty nie powalają :/ a wcześniej byłam bardzo zadowolona, teraz natomiast niemal po każdym oleju moje włosy wydają się obciążone i sterczą wszystkie kosmyki...
Brakuje mi uczucia sypkości włosów po olejowaniu, za to teraz mam puszenie i szorstkość.
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:55   #2133
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
A ja jestem ostatnio sfrustrowana, jakoś wszystkie oleje jakie mam mi ostatnio nie służą. Nie wiem co się z moimi włosami porobiło, może to przez pogode ale bardzo ciężko mi jest domywać oleje - kilka razy zdarzyło mi się mimo porządnego mycia mimo wszystko mieć jeszcze troche tłuste włosy. Dodatkowo jakoś efekty nie powalają :/ a wcześniej byłam bardzo zadowolona, teraz natomiast niemal po każdym oleju moje włosy wydają się obciążone i sterczą wszystkie kosmyki...
Brakuje mi uczucia sypkości włosów po olejowaniu, za to teraz mam puszenie i szorstkość.
może to wina upałów? ja w taka pogode chodze tylko w jakis upieciach wiec nawet nie wiem jak wlosy sie maja luzem.
Stary 2012-07-07, 20:10   #2134
CryBebe
Raczkowanie

Pewnie faktycznie to może być wina pogody. Niestety ja z reguły noszę rozpuszczone ale chyba faktycznie zaczne upinać bo pod koniec dnia mam wrażenie jakbym miała strzeche... o ile zaraz po ułożeniu jest ok to z czasem jest tylko gorzej i najchetniej to bym to wszystko scieła...
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 20:44   #2135
msd16
Raczkowanie

Dzisiaj pierwszy raz olejek z alterra . No to testuje, mam nadzieje że spodoba się moim włoskom.

Edytowane przez msd16
Czas edycji: 2012-08-02 o 20:42
msd16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 21:39   #2136
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
Pewnie faktycznie to może być wina pogody. Niestety ja z reguły noszę rozpuszczone ale chyba faktycznie zaczne upinać bo pod koniec dnia mam wrażenie jakbym miała strzeche... o ile zaraz po ułożeniu jest ok to z czasem jest tylko gorzej i najchetniej to bym to wszystko scieła...
ja bym sie ugotowala w rozpuszczonych, a nie mam ich ani szczegolnie gestych ani dlugich (polowa lopatek)
najbardzije lubie zaplatac sobie francuza.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez msd16 Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz olejek z alterra . No to testuje, mam nadzieje że spodoba się moim włosom
moje go polubily ale poki co tylko migdal z papaja testowalam.
Stary 2012-07-08, 00:26   #2137
Stace
Zakorzenienie

Czy któraś z Was może dokonała cudu, i zwalczyła łzs głowy jakimś olejem ? Już nie wiem co robić, nic nie pomaga, więc piszę jakieś głupoty, byleby coś cudownie podziałało..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 09:28   #2138
Vanique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was może dokonała cudu, i zwalczyła łzs głowy jakimś olejem ? Już nie wiem co robić, nic nie pomaga, więc piszę jakieś głupoty, byleby coś cudownie podziałało..

A co to?o.O

Edytowane przez Vanique
Czas edycji: 2012-07-08 o 09:31
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:31   #2139
aqgatta58
Zadomowienie

Łojkotowe zapalenie skóry
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:33   #2140
Vanique
Zadomowienie

Dzięki kiedyś rozmawiałam z panią w zielarskim i powiedziała że Jej syn ma łuszczyce i zaczęła Mu smarować głowę olejem lnianym i po kilku użyciach było widać poprawę. Niestety nic więcej nie wiem
Stary 2012-07-08, 09:55   #2141
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytaj na ten temat na blogu o pielęgnacji skóry z ŁZS
http://lojotokowaglowa.blogspot.nl/2...elegnacja.html
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:01   #2142
chudelatte
Zadomowienie

Hmm...zmywałam przed chwilą niebieską oliwkę babydream po nocy, szamponem pollena eva rzepowym i nie mogłam jej zmyć a normalnie on bardzo ładnie oczyszcza mi włoski... nakładałam szampon 3 razy, szorowałam, szorowałam i cały czas mam wrażenie, że nie domyłam... mam nadzieję, że po wysuszeniu nie będzie tragedii...

chudelatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:38   #2143
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
Hmm...zmywałam przed chwilą niebieską oliwkę babydream po nocy, szamponem pollena eva rzepowym i nie mogłam jej zmyć a normalnie on bardzo ładnie oczyszcza mi włoski... nakładałam szampon 3 razy, szorowałam, szorowałam i cały czas mam wrażenie, że nie domyłam... mam nadzieję, że po wysuszeniu nie będzie tragedii...
Pewnie nałożyłaś za dużo.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:51   #2144
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanique Pokaż wiadomość
Dzięki kiedyś rozmawiałam z panią w zielarskim i powiedziała że Jej syn ma łuszczyce i zaczęła Mu smarować głowę olejem lnianym i po kilku użyciach było widać poprawę. Niestety nic więcej nie wiem
Ja bym tego na pewno nie spróbowała przy skórze z łuszczycą, bo lniany może wysuszać skórę

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:03   #2145
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Pewnie nałożyłaś za dużo.
może ale dziwne, bo zawsze nakładam mniej więcej tak samo a pierwszy raz mam problem ze zmyciem... z tym, że innych szamponów używałam wcześniej do zmywania olejów... no nie wiem... albo mi się rzeczywiście za dużo oleju chlapnęło, albo ten szampon nie współpracuje...

Stary 2012-07-08, 11:04   #2146
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja bym tego na pewno nie spróbowała przy skórze z łuszczycą, bo lniany może wysuszać skórę
Przy moim atopowym zapaleniu skóry, gdzie praktycznie same sterydy chcieli we mnie wsmarowywać, pomógł mi właśnie olej lniany. Dlatego nie uważam, żeby był to jakiś zły pomysł. Spróbować zawsze można - bezpieczny jest.
Stary 2012-07-08, 11:25   #2147
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Poczytaj na ten temat na blogu o pielęgnacji skóry z ŁZS
http://lojotokowaglowa.blogspot.nl/2...elegnacja.html
Cytat:
Przy moim atopowym zapaleniu skóry, gdzie praktycznie same sterydy chcieli we mnie wsmarowywać, pomógł mi właśnie olej lniany. Dlatego nie uważam, żeby był to jakiś zły pomysł. Spróbować zawsze można - bezpieczny jest.
Dzięki

We mnie też pakują sterydy, ehem, pomagają na 2 tygodnie, a potem problem powraca ze zdwojoną siłą . Spróbuję, mi już nic nie zaszkodzi

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2012-07-08, 11:29   #2148
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli ktoś chce zaryzykować pogorszeniem to ok, można próbować
Zależy ile masz do stracenia, jak komuś już nic nie pomaga to ok, gorzej nie będzie, ale jeśli są inne sposoby to czy warto?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:38   #2149
kael
Raczkowanie

Dziewczyny czy chciałaby któraś z was może się wymienić? Mam Amlę Dabur 240ml (raz używana więc odrobinę ubyło), niestety nie mogę znieść zapachu, nie spodziewałam się tego... Boli mnie po nim głowa i po trzech myciach zapach nadal się trzyma więc wiem, że nie będę go używać, bo to żadna przyjemność i wręcz zniechęca do olejowania. Czytałam, że te olejki mają bardziej znośny zapach - interesuje mnie Sesa, Vatika kokosowa, Heenara, Bhringraj - wiem oczywiście, że ich ceny się różnią, ale 240ml Amli to dużo, jeśli ktoś lubi ten olejek lub po prostu na zwykły olej z migdałów czy kokosa. Nigdy nic nie wymieniałam na wizażu, jeśli byłby ktoś chętny, to proszę o wiadomość, bo mimo że śmierdzi niemiłosiernie kadzidłem, to i tak szkoda mi wyrzucić..

Edytowane przez kael
Czas edycji: 2012-07-08 o 12:30
kael jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 11:43   #2150
Vanique
Zadomowienie

Tisiphone powiedziała że Jej pomógł, może akurat coś w tym jest ?;p
Stary 2012-07-08, 12:08   #2151
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Tisiphone powiedziała że Jej pomógł, może akurat coś w tym jest ?;p
Ale z drugiej strony, jej pomógł na AZS, ŁZS to cięższy kaliber..

Jeju, zawsze miałam takie śliczne grube, gęste włosy, a wczoraj się dokładnie przyjrzałam i.. super, lecą pasmami. Gdyby nie to, że od dziecka mam je bardzo gęste, to zostałabym już łysa .

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2012-07-08, 14:28   #2152
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
mi kieds tez eva nie domyła, nie wiem co jest z tmi szamponami :P
Cytat:
Dzięki

We mnie też pakują sterydy, ehem, pomagają na 2 tygodnie, a potem problem powraca ze zdwojoną siłą . Spróbuję, mi już nic nie zaszkodzi
a jakie sterydy jesli można wiedzieć?

a ja dzisiaj wyjątkowo w oliwie, nie nakładałam jej od wieków zobaczymy jak sie sprawdzi

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 15:44   #2153
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki

Sterydy pomagają szybko, no, jak to hormony. Ale teraz medycyna idzie do przodu, jest mnóstwo maści bez śladów sterydów, a równie skuteczna. Jak byłam mała nie było takich możliwości,leki miałam sprowadzane z Francji i Niemiec. Lekarza zawsze można zmienić

Nie martw się, jak byłam mała przez jakiś okres wyglądałam jakbym była poparzona. Teraz mam skórę gładką jaku niemowlaka Czasem jakiś liszaj się pojawi - stres, lub przeciwnie radość. Ale szybko sobie z nim radzę. Najgorzej mam ze skalpem. Skóra schodzi płatami. Pomaga mi na to właśnie olej lniany.
Stary 2012-07-08, 15:50   #2154
sotnem
Przyczajenie

Mam pytanie, czy to prawda ze uzywajac olej kokosowy ma sie bardziej proste wlosy?
sotnem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 15:54   #2155
jamboa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Przeglądam wątek od jakiegoś czasu, spodobało mi się olejowanie włosów, mam już olejki Vatika kokosowa, Alterra avokado i migdały, czasami uzywam też zwykłego oleju z oliwek i rycynowego.

Mam do was pytanie jako wprawionych włosomaniaczek mam w domu olejek do masażu który leży nieużywany i zastanawiam się czy mogę go użyć do olejowania włosów, jest to olejek The Secret Soap Store - olejek do ciała i do masażu (aromaterapia) o zapachu czekolady. Zakupiłam go w aptece Superpharm, nie znam się jeszcze zbytnio na składach kosmetyków, dlatego tutaj wielka prośba odpowiedź i rozwianie wątpliwości.

Skład:
(INCI): Soybean Oil, Propylene Glycol Dicaprylate Dicaprate, Olive Oil,
Macadamia Oil, Jojoba Oil, Avocado Oil, Shea Oil, Parfum, Tocopheryl
Acetate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Coumarin.

Z tego co wnioskuję jest to miesznina róznych olei, ale nie wiem czy nie
ma tam jakiejś substacji, która bardziej włosom zaszkodzi niż pomoże.
Ponadto nie ma w składzie Mineral Oil, a na buteleczce widnieje napis
Paraben free więc to chyba dobrze
jamboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 16:18   #2156
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mi kieds tez eva nie domyła, nie wiem co jest z tmi szamponami :P
Strasznie się tą evą namęczyłam, po 3 myciach włosy ciągle wydawały się być niedomyte, po osuszeniu ręcznikiem pachniały olejkiem, a dość mocnego przecież rzepowego zapachu evy nie było wcale czuć... ale o dziwo po wysuszeniu wyglądają normalnie i nie robią się kluski tylko trochę się puszą... ja już nie wiem o co chodzi

Stary 2012-07-08, 16:59   #2157
Pralinka94
Raczkowanie

Kuuuurde nie wiem co sie dzieje. Wczoraj trzymalam 3h na wlosach olej z oliwek, zmyłam go szamponem Seanik z Lusha( pierwszy raz go użyłam) a moje wlosy sa dzisiaj tragiczne. Nie wiem czego to wina. Wyprostowalam je i zamiast miec ładne ujarzmione to po godzinie jakby je piorun trzasnął i jedno wielkie napuszenie. Czego to wina?

CKN - dr P.S 09.12.14 -
Pralinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 17:05   #2158
sylvi300
Zakorzenienie

a ja jakoś mam ochotę na arganowy która poleca a która nie?

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 17:05   #2159
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pralinka94 Pokaż wiadomość
Kuuuurde nie wiem co sie dzieje. Wczoraj trzymalam 3h na wlosach olej z oliwek, zmyłam go szamponem Seanik z Lusha( pierwszy raz go użyłam) a moje wlosy sa dzisiaj tragiczne. Nie wiem czego to wina. Wyprostowalam je i zamiast miec ładne ujarzmione to po godzinie jakby je piorun trzasnął i jedno wielkie napuszenie. Czego to wina?
nakładałaś odżywkę po myciu? a może to wina pogody?
Stary 2012-07-08, 17:08   #2160
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sotnem Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy to prawda ze uzywajac olej kokosowy ma sie bardziej proste wlosy?

pierwsze słyszę, a właściwie czytam...ale jak się zastanowię jakie moje były po kokosie, to mam wrażenie, że coś w tym może być...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości