Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 23:11   #841
peperonik
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Boże... oglądam Pamiętniki z wakacji z wrażenia chyba dostałąm zgagi

Muszę się wybrać w wolnej chwili do tego "Maluszka" może coś upoluję

Peperoniku gratuluję pierwszego kopniaka, oby było ich jak najwięcej!
dziękuje
pamietniki z wakacji kojarza mi sie poziomem z takim amerykanskim programem Jerry Springer czy jakos tak-maga zenada!!
zreszta mamy znow na tapecie Katarzynę W i Srutkowskiego na kazdym kanale w telewizji, to ja juz chyba faktycznie wole pamietniki z wakacji !

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-07-12 o 23:14
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 23:19   #842
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Lepiej porozkładać zakupy na kilka miesięcy ciąży, niż potem taki jednorazowy wydatek. Wiadomo, że przy dziecku się pieniążki przydadzą bardzo, więc my się staramy to zorganizować z kilku pensji
też tak myślę, więc go muszę przekonać. Może jk poznamy płeć to wtedy.

Cytat:
Boże... oglądam Pamiętniki z wakacji z wrażenia chyba dostałąm zgagi

Muszę się wybrać w wolnej chwili do tego "Maluszka" może coś upoluję

Peperoniku gratuluję pierwszego kopniaka, oby było ich jak najwięcej!
mój tż też to włśnie ogląda masakra jest ten program, ale niestety teraz nic ciekawszego nie ma

[Peperonik, również gratuluję kopniaka. moja dzidiza też grasuje. A cały dzień grzeczna była
Stary 2012-07-12, 23:32   #843
peperonik
Zadomowienie

gusiak dziekuje
na History hd leca Gwiazdy lombardu-polecam
Stary 2012-07-12, 23:44   #844
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

w ogóle zrobiłam się nocnym markiem, nie chce mi spać, dzidziusiowi też, bo grasuje w brzuszku, a cały prawie dzień siedział bez ruchu
Stary 2012-07-12, 23:45   #845
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ratujcie, co na zgagę poza migdałami?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 23:50   #846
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Niektórym pomaga zimne mleko, ale nie sprawdzalam, bo nie lubie pic samego mleka. Moje zgagi sa znosne i tylko czasem ratuje sie big milkiem - mi pomaga.
chyba jednak ciepłe mleko http://www.poradynazdrowie.pl/zgaga-w-ciazy.html tak tu napisali

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-07-12 o 23:55
Stary 2012-07-12, 23:56   #847
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Zgagę mam wyjątkowo rzadko i pomaga mi herbatka z mięty. Słyszałam też, że na tę dolegliwość działa soda, ale...nie wiem jak? Czy jakoś rozcieńczona z wodą, czy sama. Musiałabyś poczytać i przede wszystkim sprawdzić, czy można tę metodę stosować w ciąży.
Stary 2012-07-13, 00:06   #848
peperonik
Zadomowienie

Dobranoc dziewczynki
ide ogladac tajemnieczego milionera na bbc entertainment , lubie ten program i zawsze na koniec placze, jak sie ujawnia i rozdaje kase
nie moge isc spac,bo musze ciagle moczyc reke w zimne wodzie, jak wyjmuje to nadal boli
Stary 2012-07-13, 01:00   #849
DeKajka
Zakorzenienie

Nie spie ..
Chyba zaraz urodze ..
Mam takie skurcze jakbym naprawde miala zaraz urodzic ..
Teraz jak siedze jest troche lepiej ale jak lezalam to byla masakra .. dzidzi chyba sie niepokoi i denerwuje go ze cos go sciska bo kopie strasznie .. eh.. wzielam juz 2 nospy i nic .. Dlaczego ten cholerny lekarz nie przepisal mi tego na ''f'' co Musso bierze

Boje sie kurde

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 01:16   #850
peperonik
Zadomowienie

trzymaj sie kochana dzielnie moze niedlugo nospa zadziala, chyba jeszcze magnez dziewczyny do tego dodaja.
Ja tez chyba ne zasne tak mnie reka boli, mam ochote uciac dwa palce
Stary 2012-07-13, 05:41   #851
landi0909
Zakorzenienie

Hej kochane troszkę Was nadrobiłam

na zgagę koniecznie ciepłe mleko, a przynajmniej w temperaturze pokojowej - mi zawsze pomaga, a zgagę mam od początku ciąży ja akurat mleko mogę pić hektolitrami, więc dla mnie to jest najlepszy sposób

DeKajka najważniejsze żebyś się nie stresowała. Ja też miewam skurcze mocne i czasem nawet w miarę regularne. Jak się położysz i nie przejdzie weź kąpiel, byle nie za ciepłą

A mój M pojechał do pracy, ja tradycyjnie idę dalej spać jutro najgorszy dzień tygodnia, bo znowu jak pójdzie na 6 do pracy to wróci w niedzielę...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 07:15   #852
Kasia_11_83
Rozeznanie

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt Wczoraj na kontroli byli chłopaki, dziś idą dziewczynki (czy się mylę ).

Mąż od kilku dni przeżywa, czy aby nasza Nela to na pewno Nela, a nie NELEK Dziś idzie ze mną pierwszy raz, jestem więc ciekawa jak zareaguję podczas USG (o ile będę je miała ).

DeKajka współczuję problemów z macicą, ale tak jak Madzis pisała - odpoczywaj, a będzie dobrze. Może spróbuj jeść magnez - na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc Najlepiej zadzwoń do lekarza i spytaj. I przede wszystkim nie denerwuj się

Ja wyjeżdżam dziś po południu, po wizycie, wracam w niedziele za tydzień Pewnie będzie nowy wątek, a nie zdziwiłabym się gdyby było ich ze dwa Trzymam za was wszystkie kciuki, za wizyty i za to, żeby dzieciaczki grzecznie kopały swoje mamusie

Wczoraj pakowałam się chyba ze trzy godziny (nie wiem czy na tym świecie istnieje jeszcze ktoś taki jak ja, ale ja każdy ciuch muszę przymierzyć, dopasować do spodni/spódnicy/spodenek, tj robię takie komplety- mąż już się przyzwyczaił, ale na początku był w szoku, że przez kilka godzin mierzę ciuchy ). Pogoda nie nastraja, a ja na przekór wzięłam trzy stroje kąpielowe. Ciekawe czy poleżę chociaż jeden dzień na plaży?

Dziś kolejny pracowity dzień, bo muszę posprzątać mieszkanie (dawno nie miałam takiego bałaganu), zrobić paznokcie, bo wczoraj nie zdążyłam, popakować rzeczy do toreb i walizki, bo na razie wszystko leży na łóżku u Nelki i wyszykować się na wizytę ofkors. Zostaję też dłużej w pracy, więc na odpoczynek raczej czasu nie będzie. Zresztą czeka mnie 300 km drogi, więc swoje wysiedzę

Wstawać i meldować kto ma dziś wizytę

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 07:25   #853
aerien83
Zadomowienie

Hej laseczki
Dzisiaj na 17 mam wizytę !!! Jak zawsze proszę o wsparcie, pozytywną energię, skuteczne kciuki i ciepłe myśli !!!
I niech mi się moja dzidzia porządnie dzisiaj rozkraczy i niech wszystko będzie dobrze

Kciuki trzymam też za wizytujące dzisiaj Kaaamilę1, Kasię i Panią_Jasiową !!! Dziewczynki, piątek 13-tego musi być dla nas szczęśliwy

Dziewczyny w ogóle ile Wy nie śpicie, szok, ja padam o 21, wczoraj położyliśmy się o 20:20 bo taka byłam zjechana.
DeKajka biedactwo, może to przez nerwy?? Wiesz, stres z Ciebie opadał, emocje , i ta świadomość, że masz napiętą macicę. Odpoczywaj kochana i nie przemęczaj się

Magdaef i Peperonik gratuluję kochane udanych wizyt

judkama i nataaalka spłakałam się przez Wasze linki na youtubie od samego rana, piękne piosenki

na mnie migdały w przypadku zgagi działają, więc zawsze paczuszka leży w domu, i po posiłkach wsuwam od razu kilka naraz, i to zapobiega powstawaniu zgagi. A gdy zgaga już jest to pół paczki muszę zjeść, ale działa

Ok, miłego dnia dziewczynki

EDIT:
Kasiu mój mąż też strasznie już przeżywa czy nasza córeczka córeczką pozostanie Tez jestem ciekawa. Mam nadzieję, że wykorzystasz patent z ciekawskim mężem i wyjazdem, i zrobi Wam usg Ja nawciskam że obiecał, iż upewnimy się co do płci, nie wyobrażam sobie nie mieć dziś usg :/ Życzę Wam pięknej pogody nad morzem i udanego wypoczynku

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-07-13 o 07:30
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 07:39   #854
Kasia_11_83
Rozeznanie

Aerien kciuki zaciśnięte. A USG wyprosimy, innego wyjścia nie widzę Nie wyjdę z gabinetu dopóki nie zobaczę mojej córci.

Już drugi raz idę na wizytę 13 w piątek. W kwietniu też przypadł mi taki termin i to była moja najszczęśliwsza wizyta, bo okazało się, że malutka podskoczyła do góry i ciąża nie jest już zagrożona Poza tym NT i inne parametry też wyszły super, więc teraz też musi być dobrze

Ja zgagę mam po słodyczach i zapomniałam o migdałach. Teraz będę pamiętała i kupię paczkę w razie W. W ogóle zbieram się już drugi tydzień do kupienia róznych rodzai orzechów (nerkowce, laskowe, włoskie, brazylijskie, migdały) bo chciałabym jeść po kilka dziennie w celu dostarczenia kwasów tłuszczowych. Ryby staram się jeść raz w tygodniu - żeby Nelka była mądrą dziewczynką

Stary 2012-07-13, 07:41   #855
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki
Byłam wczoraj u tego dentysty, powiedział że są dwie opcje albo przepisze mi antybiotyk albo wytnie kawałek dziąsła za tą ósemka aby mogła spokojnie wyrosnąć. Wiadomo, że na pierwszą opcję w ogóle bym się nie zdecydowała, nie dość że truć maleństwo to co by mi niby ten antybiotyk dał ? Więc powiedziałam, że tniemy. Byłam tak zdenerwowana i tak się martwiłam o maleństwo, bo ono przecież wszystko czuje. Zdenerwowałam się znieczuleniem (którego nigdy w życiu nie miałam) ale zupełnie niepotrzebnie, nawet nie poczułam igły. Później szybkie ciach i po bólu. Tak bynajmniej myślałam, bo jakieś 15 minut po wyjściu z gabinetu znieczulenie przestało działać. Jeju dziewczyny co to był za ból, najgorszemu wrogowi tego nie życzę, nigdy w życiu takiego bólu nie czułam (hmm no w końcu żywą ranę miałam w buzi ) Była na wizycie o 9:30 a przestało boleć dopiero wieczorem, wcinałam na siłę jogurty których tak nie lubię bo nic pogryźć nie mogłam. Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej, ale nadal spuchnięta jestem.

Gratuluje kolejnych tygodni bo z tego co pamiętam to chyba Pani Jasiowa i Ma_majka zaczynają dziś 5 miesiąc, wybaczcie jak o kimś zapomniałam. (Ja jutro zaczynam 5 miesiąc )

Trzymam za dzisiejsze wizyty.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:06   #856
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Dzień dobryCo do spania, to mnie się ostatnio porobiło, że chodzę późno, a wstję wcześnie
Pokrzywka, współczuję. Nie cierpię dentysty. Też miałam kiedyś problem z dziąsłem i ósemką więc wiem jak to boli
Kasia, miłego wyjazdu.
Udanych wizyt Wam życzę dziewczynki
DeKajka, odpoczywj dużo. Ja tak jak dziewczyny piszą zadzwoniłabym do lekarza i powiedziała. Mnie z resztą lekarka kazała zawsze dzwonić jka coś mnie niepokoi.
Jak ja bym chciała już znać płeć mojego bejbika. Do wtorku muszę wytrzymać, wtedy mam połówkowe i mam nadzieje, że będzie widać
Stary 2012-07-13, 08:09   #857
Sola1
Zakorzenienie

Ja też mam dzisiaj wizytę i proszę o pozytywne wsparcie - tak na wszelki wypadek, bo podejrzewam, że dzisiejsza wizyta może być skupiona przede wszystkim na wypisaniu skierowania na USG i badania, ale zobaczę, co mi doktorek wymyśli.

Ja też wczoraj zaczęłam się denerwować po Waszych wizytach. Zaczęłam już czuć, że mam napiętą macicę, rozwarcie i skróconą szyjkę w jednym. I wiecie co się stało? Mój maluch wczoraj mnie kopnął pierwszy raz tak naprawdę, że poczułam pod ręką. Wcześniej to czułam takie przekręcania w brzuchu. Doprowadził mnie do pionu i przestałam się stresować.

Także dziewczyny nie stresujemy się - zwłaszcza DeKajka. Zresztą podobno stresowanie powoduje dodatkowo napinanie się macicy. Jak zaczynacie się denerwować włączcie sobie jakąś komedię - mi pomaga.

Peperonik - również gratuluję pierwszego kopniaka. Jak zapomnę kiedy to było to będę pisać do Ciebie

Cytat:
Mi pomagały wafle lub sucharki.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Byłam wczoraj u tego dentysty, powiedział że są dwie opcje albo przepisze mi antybiotyk albo wytnie kawałek dziąsła za tą ósemka aby mogła spokojnie wyrosnąć. Wiadomo, że na pierwszą opcję w ogóle bym się nie zdecydowała, nie dość że truć maleństwo to co by mi niby ten antybiotyk dał ? Więc powiedziałam, że tniemy. Byłam tak zdenerwowana i tak się martwiłam o maleństwo, bo ono przecież wszystko czuje. Zdenerwowałam się znieczuleniem (którego nigdy w życiu nie miałam) ale zupełnie niepotrzebnie, nawet nie poczułam igły. Później szybkie ciach i po bólu. Tak bynajmniej myślałam, bo jakieś 15 minut po wyjściu z gabinetu znieczulenie przestało działać. Jeju dziewczyny co to był za ból, najgorszemu wrogowi tego nie życzę, nigdy w życiu takiego bólu nie czułam (hmm no w końcu żywą ranę miałam w buzi ) Była na wizycie o 9:30 a przestało boleć dopiero wieczorem, wcinałam na siłę jogurty których tak nie lubię bo nic pogryźć nie mogłam. Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej, ale nadal spuchnięta jestem.
Normalnie to zawsze przepisują lek przeciwbólowy ( i to taki na receptę) po wycinaniu dziąsła i wyrwaniu zęba - chyba, że u Ciebie z racji ciąży Twój tego nie zrobił. Współczuję. Opuchlizna może trzymać się ze 3 dni.
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, co zresztą kiedyś pisałam, że moja siostra powiedziała, że dla niej gorszy był ból zęba niż poród. Jeśli u Ciebie też się to sprawdzi to masz już z górki

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-07-13 o 08:11
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:10   #858
MiciaKicia
Zakorzenienie

Hej witam się z rana na szybko bo niedługo lecę zamawiać tort i szukać butów dla mamuśki

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! proszę nie stresować się piątkiem 13 Dla mnie ten dzień był zawsze szczęśliwy

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:37   #859
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!
Dziś prasowania i pakowania ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Dziewczynki chyba poczułam pierwszego kopniaka takie pukniecie w brzuch, pojedyncze. To chyba to
to na pocieszenie za dzisiejszy bol
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nie spie ..
Chyba zaraz urodze ..
Teraz jak siedze jest troche lepiej ale jak lezalam to byla masakra .. dzidzi chyba sie niepokoi i denerwuje go ze cos go sciska bo kopie strasznie .. eh.. wzielam juz 2 nospy i nic .. Dlaczego ten cholerny lekarz nie przepisal mi tego na ''f'' co Musso bierze

Boje sie kurde
Spokojnie, to na pewno ze stresu. Bierz magnez. I zadzwoń do lekarza może?

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Pogoda nie nastraja, a ja na przekór wzięłam trzy stroje kąpielowe. Ciekawe czy poleżę chociaż jeden dzień na plaży?
Po pierwsz kciuki za wizytę
Po drugie - udanego wyjazdu! I pięknej pogody! I Tobie i sobie tego życzę
Też mam 2 stroje kąpielowe, a co!

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Dzisiaj na 17 mam wizytę !!! Jak zawsze proszę o wsparcie, pozytywną energię, skuteczne kciuki i ciepłe myśli !!!
I niech mi się moja dzidzia porządnie dzisiaj rozkraczy i niech wszystko będzie dobrze
Kciuki
I za kamilę, Panią_Jasiową i Solę -

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Współczuję bólu
Stary 2012-07-13, 08:37   #860
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry

Cytat:
Już drugi raz idę na wizytę 13 w piątek. W kwietniu też przypadł mi taki termin i to była moja najszczęśliwsza wizyta, bo okazało się, że malutka podskoczyła do góry i ciąża nie jest już zagrożona Poza tym NT i inne parametry też wyszły super, więc teraz też musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też mam dzisiaj wizytę i proszę o pozytywne wsparcie - tak na wszelki wypadek, bo podejrzewam, że dzisiejsza wizyta może być skupiona przede wszystkim na wypisaniu skierowania na USG i badania, ale zobaczę, co mi doktorek wymyśli.
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Kciuki trzymam też za wizytujące dzisiaj Kaaamilę1, Kasię i Panią_Jasiową !!! Dziewczynki, piątek 13-tego musi być dla nas szczęśliwy

Trzymam dziewczyny za Was dzisiaj kciuki oraz za wszystkie inne wizyty,o których niestety nie doczytałam.

Dziewczyny mam do Was pytanie: ponieważ strasznie mi cieknie z piersi - no dosłownie ciurkiem.Pytałam o to lekarza i położną i oni stwierdzili,że to bardzo dobrze bo wszystkie hormony funkcjonują jak trzeba.No dobra ale skoro tak idealnie funkcjonują to nie ma obaw do wcześniejszego porodu? (tfu tfu)
Do lekarza idę dopiero za dwa tyg bo teraz jest na urlopie.
Nagadałyście o tych wczesnych porodach i teraz mam schizy
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:52   #861
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Dziewczynki chyba poczułam pierwszego kopniaka takie pukniecie w brzuch, pojedyncze. To chyba to
to na pocieszenie za dzisiejszy bol
super klaski:

Cytat:
Nie spie ..
Chyba zaraz urodze ..

Boje sie kurde
zadzwon do lekarza albo podjedz do szpitala, skurcze skurczom nie równe, komus zaszkodza innej nie, dobry jest tez magnez na takie bole
trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny mam do Was pytanie: ponieważ strasznie mi cieknie z piersi - no dosłownie ciurkiem.Pytałam o to lekarza i położną i oni stwierdzili,że to bardzo dobrze bo wszystkie hormony funkcjonują jak trzeba.No dobra ale skoro tak idealnie funkcjonują to nie ma obaw do wcześniejszego porodu? (tfu tfu)
nie masuj sutkow i bedzie dobrze
niektorym szybciej doslownie leci i nie ma co sie przejmowac

wiztam laseczki z rana,
TŻ mnie znow wczoraj wkurzyl bo poszedl na piwko kolo 16 i mial byc o 20 oczywiscie wrocil kolo 24, wylaczyl telefon a potem gadal ze niby ktos mu go zabral jaaaasne
obiecal mi niedawno ze nie bedzie juz takich rzeczy robil a on znow,
strasznie mnie drazni ostatnio

kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:kc iuki:

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:55   #862
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!
Dziś prasowania i pakowania ciąg dalszy

Gratuluję

Spokojnie, to na pewno ze stresu. Bierz magnez. I zadzwoń do lekarza może?

Po pierwsz kciuki za wizytę
Po drugie - udanego wyjazdu! I pięknej pogody! I Tobie i sobie tego życzę
Też mam 2 stroje kąpielowe, a co!

Kciuki
I za kamilę, Panią_Jasiową i Solę -
Współczuję bólu
Wiedziałam, że mam coś jeszcze do zrobienia.. PRASOWANIE
Może z pogodą nie będzie tak źle, tak czy siak życzę Ci (i sobie) udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Trzymam dziewczyny za Was dzisiaj kciuki oraz za wszystkie inne wizyty,o których niestety nie doczytałam.

Dzięki za kciuki. Ja chyba nie pomogę, bo nic mi jeszcze nie leci, ale nigdy nie słyszałam, że pojawienie się pokarmu może skutkować wcześniejszym porodem Nie stresuj się - dzieciaczki będą wiedziały kiedy wyjść. A pierwszą ciążę donosiłaś do końca?

Stary 2012-07-13, 08:56   #863
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wiztam laseczki z rana,
TŻ mnie znow wczoraj wkurzyl bo poszedl na piwko kolo 16 i mial byc o 20 oczywiscie wrocil kolo 24, wylaczyl telefon a potem gadal ze niby ktos mu go zabral jaaaasne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-13, 08:57   #864
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Jestem już po rozmowie z dyrektorem. Nie było tak źle, ale trochę się stresowałam oczywiście Mam teraz iśc na zwolnienie i niczym się nie przejmować. Jeśli będę w stanie to mam wrócić i pracować, a jeśli nie no to zdrowie maluszka najważniejsze

także dzisiaj rozliczam się ze wszystkiego i przynajmniej do 01.08 leżę i pachnę w domu

Cytat:
Madzius a Tobie zalecil magnez ???
Mnie tylko powiedzial ze jak macica zacznie sie kurczyc to wtedy szpital a narazie to tylko odpoczywac i wiecej lezec ..
No ja też mam zalecenie leżenia jak najwięcej i odpoczywania.
A oprócz tego- luteina, no-spa i własnie magnez

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja miałam żywy z kwiaciarni
sztuczne strasznie mi się nie podobają
mój żywy o 5 rano nadal wyglądał tak samo ładnie
Ja też miałam żywego kwiatka z kwiaciarni, takiego samego, z jakich składał się bukiet
Niestety moja róża we włosach wytrzymała przez całą sesję zdjęciową, a do kościoła szłam już z klapniętą

Cytat:
Nie spie ..
Chyba zaraz urodze ..

Boje sie kurde
Jak się powtórzą takie mocne skurcze to moze pojedź do szpitala, niech zobaczą co jest grane i może tam coś Ci przepiszą

Kamila, Kasia, Aerien, Pani Jasiowa, Sola trzymam mocno za Wasze dzisiejsze wizyty!! Piątek trzynastego będzie dla Was szczęśliwy

Kasia jeśli się już nie spotkamy tu na wątku to życzę Ci cudownego wyjazdu, odpoczywaj jak najwięcej, mam nadzieję, że pogodę będziecie mieli rewelacyjną no i wracaj do nas szybko

Micia, Peperonik gratuluję pierwszych ruchów!!!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:57   #865
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
super klaski:

zadzwon do lekarza albo podjedz do szpitala, skurcze skurczom nie równe, komus zaszkodza innej nie, dobry jest tez magnez na takie bole
trzymaj sie kochana

nie masuj sutkow i bedzie dobrze
niektorym szybciej doslownie leci i nie ma co sie przejmowac

wiztam laseczki z rana,

kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:kc iuki:
Nie dobry TŻ -nie można denerwować ciężarnej

Stary 2012-07-13, 08:58   #866
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Wiedziałam, że mam coś jeszcze do zrobienia.. PRASOWANIE
Może z pogodą nie będzie tak źle, tak czy siak życzę Ci (i sobie) udanego wypoczynku

Dzięki za kciuki. Ja chyba nie pomogę, bo nic mi jeszcze nie leci, ale nigdy nie słyszałam, że pojawienie się pokarmu może skutkować wcześniejszym porodem Nie stresuj się - dzieciaczki będą wiedziały kiedy wyjść. A pierwszą ciążę donosiłaś do końca?
To jest moja pierwsza ciąża
Stary 2012-07-13, 09:04   #867
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Jestem już po rozmowie z dyrektorem. Nie było tak źle, ale trochę się stresowałam oczywiście Mam teraz iśc na zwolnienie i niczym się nie przejmować. Jeśli będę w stanie to mam wrócić i pracować, a jeśli nie no to zdrowie maluszka najważniejsze

także dzisiaj rozliczam się ze wszystkiego i przynajmniej do 01.08 leżę i pachnę w domu

No ja też mam zalecenie leżenia jak najwięcej i odpoczywania.
A oprócz tego- luteina, no-spa i własnie magnez

Ja też miałam żywego kwiatka z kwiaciarni, takiego samego, z jakich składał się bukiet
Niestety moja róża we włosach wytrzymała przez całą sesję zdjęciową, a do kościoła szłam już z klapniętą

Jak się powtórzą takie mocne skurcze to moze pojedź do szpitala, niech zobaczą co jest grane i może tam coś Ci przepiszą

Kamila, Kasia, Aerien, Pani Jasiowa, Sola trzymam mocno za Wasze dzisiejsze wizyty!! Piątek trzynastego będzie dla Was szczęśliwy

Kasia jeśli się już nie spotkamy tu na wątku to życzę Ci cudownego wyjazdu, odpoczywaj jak najwięcej, mam nadzieję, że pogodę będziecie mieli rewelacyjną no i wracaj do nas szybko

Micia, Peperonik gratuluję pierwszych ruchów!!!
Super, że rozmowa z dyrkiem przebiegła gładko Odpoczywaj jak najwięcej, a Bartuś doczeka 40 tygodnia A wyjazd musi być udany, nie widzę tego inaczej Buziaki.

Stary 2012-07-13, 09:07   #868
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

T'ai, co do kwiatka we włosach. Ja też miałam żywego. Żeby ładnie się trzymał warto go popsikać lakierem do włosów. Mój był spryskany i był OK, tż w marynarce nie i trochę przyklapnięty był. A miałam storczyka, więc to nie jest bardzo wytrzymały kwiatek

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Muszę się wreszcie zebrać z łóżeczka,mam dzisiaj zadanie bojowe. Wydrylowć wiaderko wiśni na soczek
Stary 2012-07-13, 09:08   #869
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie spie ..
Chyba zaraz urodze ..

Boje sie kurde
spokojnie i chociaż zadzwoń do lekarza trzymam mi sie po fenoterolu poprawiło, skurcze są jakieś sporadyczne i jestem spokojniejsza, i już nie mam skutków ubocznych
mnie to trochę dziwi, że nie wszyscy lekarze to przepisują szczególnie jak silne skurcze pójdziesz do szpitala to nie dostaniesz nic innego jak F tylko w kroplówce to jest stary sprawdzony lek, moja mama miała szewek zakładany jak była ze mną w ciąży(ponad 30 lat temu) i po zabiegu też dostała kroplówkę z fenoterolu
Stary 2012-07-13, 09:10   #870
dyltharra
Raczkowanie

Muszę się Wam, Dziewczynki, poskarżyć. Od wczoraj strasznie mnie brzuch boli. Wieczorem, jak wracałam autobusem do domu, złapały mnie takie jakby skurcze - nie wiem, jak to nazwać... No myślałam, że umrę. Zdołałam dojechać do domu, szybko sie umyć i położyć. Oczywiście jestem po nieprzespanej nocy.
Teraz siedzę w biurze i znowu to samo - brzuch mnie boli i czuję taki ścisk co jakiś czas, że oddychać nie mogę
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości