|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
hehe, to poleciał ![]() wydaje mi się, ze pomysł z mamą bardzo dobry
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to przez codzienne wykorzystywanie Męża przed porodem nie wiem w sumie od czego to zależy...a boję się tego najbardziej...![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- eee tam marzy mi się jeszcze więcej....
|
|
#3424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście to u mnie tak by wyglądało ![]() Też byłoby mi żal, jakby Blanka nie mogła być ze mną podczas, gdy inne mamusie mają swoje dzieciątka. Ale odpoczynek i regeneracja też są bardzo ważne, szkoda, że położne nie zwracają na to uwagi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Możesz nie zdążyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie masowałam krocza, tylko smarowałam olejkiem migdałowym. To wszystko robiłam CHYBA od około 34-36 tygodnia, tak mi się kojarzy. Do tego piłam herbatę z liści malin, ale nieregularnie. No i aplikowałam te czopki Spasticol tydzień przed porodem 2 na dobę. Wg mnie najbardziej pomogły czopki oraz umiejętności wyciagania dziecka, podważania główki, żeby wyszła pod ukosem, a nie parła na ścianki pochwy. Tak mi tłumaczyła moja gin, że tylko takie odbieranie porodu chroni krocze przed pęknięciem. Cytat:
Wieczorem powtarzam, żeby było na zaś.Moja mała na razie nie odrzuca piersi, chętnie je, szuka nawet, jak jej nie chcę dać. Może dlatego, że te butelki anty kolkowe TT powodują, że mała musi się niezle natrudzić, by coś z nich zjeść, dzięki temu nie odczuwa chyba zbytniej roznicy miedzy piersią a butlą. Tak, ja używam smoczka. Zarejestrowaliśmy dzisiaj maleństwo w USC. Teraz tylko becikowe musimy załatwić i zapisać się do przychodni. Mała ładnie śpi, jak nakarmiłam ją o 7 rano, tak spała do 10, potem mama dała jej butlę i śpi do teraz. |
||||||||
|
|
|
#3425 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ekstra ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Soleilka jaki piękny masz avatarek Wiecie co, tak się zastanawiam i w sumie lepiej się czułam będąc w tym szpitalu. O dziecko byłam spokojna, bo ciągle ktg.. O sprzątanie w domu i te wszystkie domowe obowiązki też nie musiałam się martwić. Obiadów gotować nie musiałam, wszystko miałam podstawione pod nos i do tego smaczne. Pielęgniarki przeważnie miłe. I do tego przez to leżenie całkowicie zeszła mi opuchlizna ze stóp i przestały mnie boleć plecy po tym upadku. Gorzej z tyłkiem, bo tam mam siniaka... Wystarczyło, że wczoraj posiedziałam godzinę przed kompem, ufarbowałam siostrze włosy, zmieniłam pościel i zrobiłam obiad, a od nowa stopy spuchnięte, kręgosłup mnie boli jak chol.era, coraz więcej skurczy i czuje się jakbym tonę węgla przerzuciła.... |
||||
|
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
Nie no.... dajmy szansę Hanjah i Mamci
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te okłady to robiłaś na leżąco??ta podpaska namoczona nie przemakała Ci?? no a te czopki, to na receptę?? i stosowałaś je dopochwowo?? o nich nic nie słyszałam.... herbatkę piję....jest ohydna....
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie.. Jak robili mi USG w szpitalu, to sprawdzali przepływy w mózgu i gin zjechał tym czymś aż do wzgórka łonowego... Czy to znaczy, że mały jest nisko??
I drugie pytanie: po porodzie sn przez ile nie pozwalają się podnosić?? Mam na myśli sytuację, kiedy nas zszywają.. Bo mama mi mówiła, że za jej czasów przez 24h nie pozwalali zejść z łóżka.. A np wczoraj, gdy czekałam na ktg pod salą porodową, to wyprowadzali dziewczynę po porodzie sn, tzn, najpierw leżała 2 godziny tam, a potem szła sama na salę z podkładem między nogami A po kolejnych dwóch godzinach widziałam ją samą wychodzącą z łazienki z ręcznikiem w ręku... Ledwo chodziła, ale sama...
|
|
|
|
#3429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
ja tam daję prosto do dzioba, zresztą i tak nie mam innego wyjścia bo butli nie daję Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ad.2 Ja jak karmiłam butlą i cycem to wpadałyśmy w błędne koło, jak mała już ładnie pierś ssała, to zaraz butla ją rozleniwiała i znowu była walka o przystawienie. Dlatego teraz się uparłam, że nie dam butli jak nie będzie takiego musu i już. I tak szczęśliwie młoda odruch ssania ma ładny, bo mimo tego, że po porodzie zaraz zaznała tylko butlę to szybko załapała o co z tym cycem chodzi, a strasznie się bałam, że nam się uda na pierś przestawić Co do smoczka - używam tylko w sytuacjach podbramkowych, kiedy mała chce wisieć na cycu non stop, ale nie ssie tylko zasypia od razu a po odstawieniu zaczyna ryczeć, albo np. u lekarza jak się rozedrze i trzeba ją uspokoić. Poza tym nie i staram się smoka podawać jak najrzadziej Paula najpewniej jest nisko Ja byłam zszywana po sn i mogłam chodzić od razu, co prawda na salę poporodową wieźli mnie na wózku, ale dlatego że byłam bardzo słaba. Wcześniej jednak spokojnie pozwolili mi wstawać, nawet kazali prysznic wziąć (i to od razu po szyciu)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-13 o 13:03 |
||||
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kawa parzona czy rozpuszczalna? i w jakich proporcjach z wodą? ![]() A mi herbatka smakuje
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-07-13 o 13:08 |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W następny piątek mamy wizytę w poradni neonatologicznej, to będę pytać co i jak ![]() Blanka w końcu prawnie jest Blanką ![]() dziękuję |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
ciezko mi na zoladku :/
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mm mam kupione na zaś ![]() W szpitalu dawali maluchom mleko w takich gotowych butelkach. Tam tylko odrywa się plastik od smoczka i jest gotowe do podania http://nokautimg3.pl/p-b1-e6-b1e6a09...lynie-90ml.jpg |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właściwie to dlaczego raz dziennie mały butlę dostaje? tak z ciekawości pytam
|
|
#3435 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy już po ktg: tętno Gosi trzymało się granicy 125, wyszły 4 skurcze (jeden ok. 100 i trzy 45-50), jest ok. Kolejne ktg w poniedziałek.
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Telefonu też nie odbiera? Zapłaciliście mu z góry? Cytat:
Dzieki za kciuki Kosmetyki z Nivea wylicytowałam za 50 zł na allegro .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kosmetyki, jak już pisałam - wylicytowałam z allegro za 50 zł ![]() Śliczny jest! Super avatar! |
|||||||
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
no to siedzę sobie z farbką na głowie i popijam kawkę mrożoną
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Luśka śpi na brzuchu i przed chwilą tak śmiesznie wypinała tyłek, ale to wyglądało
|
#3438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę i żebyś nie trafiła na tego rzeźnika przy porodzie. Może i dobry fachowiec, ale... rzeźnik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie nisko, ostatnio jak byłam na usg też tak miałam robione badanie i właśnie ginka mówiła, że Mała jest już nisko. |
||||
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz tylko pół butelki wody z glukozą wypił, ale dały mu w trakcie naświetlania ![]() Daję mu witaminy z mlekiem a przy okazji odciągam, bo z jednego cyca słabiej leci i chcę go rozkręcić, a zastojów nie mam w nim . No i pokarmu nie mam jakoś super dużo. Niedługo mam w planach pościągać i zamrozić kilka woreczków i zamrożę jak Pumcia ![]() dziękuję |
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uk - jutro w nexcie wyprzedaz wszystkie artykuly 75% off!
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wczorajszej wizycie przestałam się w końcu denerwować, czy małej wystarcza mój pokarm (bo mi się wydawało, że za krótko ssie). Przybiera na wadze pięknie, znaczy że wystarcza
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
a jakbym tak przysiady porobila....
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a jak Twoje sutki nie bola Cie? |
|
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
witam po wizycie
![]() ogólnie rzecz biorąc wszystko jest ok, ciśnienie w normie, waga- w sumie jakieś 7,5 kg na plusie, na ten mój twardniejący brzuch nadal magnez i no-spa, no i leżenie wymaz na GBS będziemy robić na wizycie za 2 tyg (to będzie 36 tyg), jak sądzicie, nie za późno?? gin dał przyzwolenie na krótki wyjazd, więc może uda nam się wyskoczyć gdzieś na kilka dni chociaż następna wizyta za 2 tyg ![]() zmartwiła mnie jedynie jedna rzecz, mój gin idzie na urlop od 11 do 27 sierpnia, a ja mam tp na 26 jeśli mała zechce posiedzieć do tego 27 to ok, a jak umyśli jej się wyjść wcześniej aaa i dowiedziałam się, że w tym szpitalu, w którym zamierzam rodzić nie stosują zzo, więc dylemat z głowy
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj, tylko się nie wywróć, bo brzuch ciąży |
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
![]() weź psine na spacer, może to coś pomoże....
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zrobiłam spacer 2,5 km i nic wiec dzis pojde na szkole rodzenia pieszo 3 km
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka przysiadów nie rób bo jeszcze się wywalisz na brzuch nie daj Boże
kołysz biodrami - to jest dobre na wpasowanie się dziecka w kanał |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
bede robic przy stole
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Stary mi zabronil powiedziala ze sama to sie moge ruszac tylko na podworko. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- kurde mam jakas biegunke... :/ |
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
ooo widze cynamonowy_deser! opowiadaj jak to tak Cie szybko wzięło
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
właściwie to nie, jedynie jak mała źle się przyssie (od razu poprawiamy) i na samym początku karmienia jak mam bardzo nabrzmiałe piersi, po chwili ból ustępuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

hehe, to poleciał 

może to przez codzienne wykorzystywanie Męża przed porodem
nie wiem w sumie od czego to zależy...a boję się tego najbardziej...

Oczywiście to u mnie tak by wyglądało 

W następny piątek mamy wizytę w poradni neonatologicznej, to będę pytać co i jak 

Kciuki za wizytę i żebyś nie trafiła na tego rzeźnika przy porodzie. Może i dobry fachowiec, ale... rzeźnik
. No i pokarmu nie mam jakoś super dużo. Niedługo mam w planach pościągać i zamrozić kilka woreczków i zamrożę jak Pumcia