Znieść zakaz picia lekkiego alkoholu w miejscach publicznych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 08:59   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Znieść zakaz picia lekkiego alkoholu w miejscach publicznych

http://fakty.interia.pl/polska/news/...jscach,1822663

I co wy na to?

W skrócie:

"Ruch Palikota złoży w Sejmie projekt ustawy znoszącej zakaz picia alkoholu niskoprocentowego (do 6 proc.) w miejscach publicznych (...) Kabaciński podkreślał też, że w wielu państwach europejskich, m.in. w Holandii czy Francji można spożywać alkohol w miejscach publicznych. - W Paryżu można spokojnie spożywać alkohol w parku, a u nas jak się chce wyjść na piknik z kocykiem w miejscu publicznym i wypić jedno piwo, to od razu jest mandat 100-złotowy - powiedział.

Kabaciński ocenił też, że wolałby, aby organy ścigania skupiały się np. na niebezpiecznych, agresywnych grupach, a nie ludziach, "którzy po prostu chcą wyjść na świeże powietrze i wypić piwo". - Ostatni argument jest natury ekonomicznej - dziś ludzi nie stać, żeby pójść do baru i wypić za 10 zł piwo, tylko chcieliby wyjść i wypić kupione piwo za 3 zł - powiedział."
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 09:15   #2
Unex
bez kija nie podchodz

Dot.: Znieść zakaz picia lekkiego alkoholu w miejscach publicznych

Ja zawsze bylam zwolenniczką plenerowych wycieczek i spacerów na piwo w plenerze, nie powiem, bezsenstroche jak jest się pełnoletnim i trzeba chować się z jednym piwem doslownie wszedzie
Rozumiem, niech ludzie mają swiadomosc, swoj rozumek, zeby nagle tlumy nie zwalaly sie po 22 do parkow i nie balowały do 5 nad ranem ( w tym hallasując i zataczając się ).
Nie jestem też za tym, aby ten zakaz omijał małolaty, od ktorych az roi się wieczorami w parkach z piwskami i papierosami.

Myślę, że jeżeli ktoś jest na tyle kulturalny zeby wypic sobie jedno piwo, na swieżym powietrzu, po cięzkim upalnym dniu, posprzątał po sobie, zachowywał się przyzwoicie, nie hałasował powinien mieć takie prawo.
Ostatnio zauważam, ze wieksza frajdę policjantom daje danie mandatu za wypicie piwa w tzw 'miejscu publicznym' niż walczenie z przestępcami, napadami, kardzierzami, przemocą w rodzinie, narkomanami i mogę tak wymieniać do rana.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 09:17   #3
anekania
Zakorzenienie

Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony jestem jak najbardziej za, bo sama chciałabym sie napić Reddsa gdzieś w parku na ławce, w ciepły słoneczny dzień i nie mam nic przeciwko, bo to nie zbrodnia, a lekka przyjemność.
Natomiast obawiam się, że to może być powodem do wyjścia tych meneli, alkoholików na zewnątrz jeszcze bardziej , bo oni też będą mogli pić :/ To jest Polska i jak da się komuś palca to on utnie rękę.
Stary 2012-07-17, 09:35   #4
dudipopka
kobieta za ladą

nie czarujmy sie "menelowi"zwisa i powiewa czy dostanie mandat za picie w parku ,nie sądze ze do tej pory sie ukrywali bo znam kilka przypadków ze swojego otoczenia gdzie zakaz jest tylko na papierku ,bo pili w miejscach publicznych nadal i będą pic forewer

ja jestem za ,u mnie w parku nad wodą są idealne warunki do biwakowania lawki stoły miejsce na kocyk i tak wszyscy"kitrają:"browary w reklamowkach i torebkach

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 09:41   #5
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
nie czarujmy sie "menelowi"zwisa i powiewa czy dostanie mandat za picie w parku ,nie sądze ze do tej pory sie ukrywali bo znam kilka przypadków ze swojego otoczenia gdzie zakaz jest tylko na papierku ,bo pili w miejscach publicznych nadal i będą pic forewer
O tak! U nas policjanci im nawet mandatow nie wypisują, ani nic, bo nie ma sensu.
A oni piją gdzie popadnie, często można ujżeć kogoś spiącego na laweczce ewentualnie pod ławeczką w parku

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 09:41   #6
isabelka00
Wtajemniczenie

Też jestem za, piwko na świeżym powietrzu jeszcze nikomu nie zaszkodziło
piwko nie fajki, nie ma dymu, nikt żadnych smrodów nie musi wdychać .
Stary 2012-07-17, 09:48   #7
TOMORROW
Zakorzenienie

alkoholu nie piję, ale jestem jak najbardziej za

zakaz jest bez sensu
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 10:02   #8
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
...
Jakos właśnie meneli jest wszędzie pełno bez względu na zakaz... i co? Mandat im dadzą?

Ja bym była za tym, żeby faktycznie się skupili na tych już nawalonych, zakłócających spokój. Chyba wypicie piwa w plenerze jest mniej szkodliwe niż wytoczenie się z knajpy i pijackie śpiewy w drodze przez całe osiedle o 3 nad ranem?

Dlaczego w parku nie można się walnąć na kocyku, na trawniku (a to inna sprawa, bo przecież trawy nie wolno deptać ), wyjąć kanapeczek i małego piwa, zjeść, wypić, posprzątać i tyle?
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 10:14   #9
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Osobiście nie znam nikogo kto popierałby ten przepis... dlaczego on jest?

Menelom to naprawdę nic nie robi, nawet jak im wystawią mandat to i tak nie zapłacą - a z czego im ściągną jak dochodów brak?
Pamiętam że policja w Poznaniu urządzała (i pewnie nadal urządza ale już w LO nie jestem) kontrolne jazdy wzdłuż Warty... tylko po to żeby łapać groźnych przestępców pijących tam piwo :/

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 10:23   #10
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Osobiście nie znam nikogo kto popierałby ten przepis... dlaczego on jest?

Menelom to naprawdę nic nie robi, nawet jak im wystawią mandat to i tak nie zapłacą - a z czego im ściągną jak dochodów brak?
Pamiętam że policja w Poznaniu urządzała (i pewnie nadal urządza ale już w LO nie jestem) kontrolne jazdy wzdłuż Warty... tylko po to żeby łapać groźnych przestępców pijących tam piwo :/
są bardzo groźni, bez broni lepiej nie podchodzić
ja bym poszła dalej co z zakazem palenia na przystankach?
ale dwa kroki od przystanku już można i jak matka czeka z dzieckiem w wózku to co ma zrobić ? musi odejść dalej.
Stary 2012-07-17, 10:37   #11
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Ja też jestem za
Żeby z drinkiem z biedry się po kątach chować, no śmieszne
Choć ma to swoje plusy! Przez chwilę możemy się poczuć jak nastolatki pijące po cichu swoje pierwsze piwo

Policja se tymi biednymi ludźmi statystyki podnosi a jak banda napie*dolonych małolatów roznosi miasto w pył to nagle radiowozy wyparowywują

Jak dla mnie zniesienie tego zakazu byłoby niczym powiew sprawiedliwości

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 11:02   #12
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Ja też jestem za
Żeby z drinkiem z biedry się po kątach chować, no śmieszne
Choć ma to swoje plusy! Przez chwilę możemy się poczuć jak nastolatki pijące po cichu swoje pierwsze piwo

Policja se tymi biednymi ludźmi statystyki podnosi a jak banda napie*dolonych małolatów roznosi miasto w pył to nagle radiowozy wyparowywują

Jak dla mnie zniesienie tego zakazu byłoby niczym powiew sprawiedliwości
Dokładnie, nie można kulturalnie usiąść ze znajomymi i napić się piwa. Czasami czuję się jak 15latka pijąc piwo pod drzewem, żeby nie dostać mandatu.

Tzw. menele i tak piją i tak, więc co ten zakaz zmienił? ograniczył normalnych ludzi.

I właśnie to jest najciekawsze, że policja czy straż miejska nie ruszy tyłka do groźniejszych typków, jak widzi bójkę to ucieka a za mną kiedyś przez 2 godziny jeździli po osiedlu, bo wiedzieli, że pijemy piwo ale nie udało im się nas złapać z butelką w ręce. Tożto marnowanie naszych podatków.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 11:17   #13
dudipopka
kobieta za ladą

przypomniało mi sie jak 2 tyg temu u mnie w mieścinie był zlot dj ,wydzielona strefa do spożywania piwa nie wiem chyba stałam na skraju tej strefy , wszyscy pili piwo z puszek dookoła a nie z plastikowych kubków i zgadnijcie do kogo podeszla ochrona si si do mnie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie można kulturalnie usiąść ze znajomymi i napić się piwa. Czasami czuję się jak 15latka pijąc piwo pod drzewem, żeby nie dostać mandatu.

Tzw. menele i tak piją i tak, więc co ten zakaz zmienił? ograniczył normalnych ludzi.

I właśnie to jest najciekawsze, że policja czy straż miejska nie ruszy tyłka do groźniejszych typków, jak widzi bójkę to ucieka a za mną kiedyś przez 2 godziny jeździli po osiedlu, bo wiedzieli, że pijemy piwo ale nie udało im się nas złapać z butelką w ręce. Tożto marnowanie naszych podatków.
nie mówiąc o benzynie

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 11:36   #14
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
przypomniało mi sie jak 2 tyg temu u mnie w mieścinie był zlot dj ,wydzielona strefa do spożywania piwa nie wiem chyba stałam na skraju tej strefy , wszyscy pili piwo z puszek dookoła a nie z plastikowych kubków i zgadnijcie do kogo podeszla ochrona si si do mnie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

nie mówiąc o benzynie
benzyna i tak za nasze kupiona

Nie chcę wrzucać wszystkich policjantów do jednego worka, ale to co obserwuję serio jest warte śmiechu. I się potem dziwią, że policja traci zaufanie i autorytet
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:09   #15
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
mało kto zna druga stronę medalu takich sytuacji
często jest to np. natrętna babcie stojąca w oknie z telefonem w reku non stop dzwoniąca pod 997, bo sie jej nie podoba młodzież pijąca piwo na osiedlowej ławce (oczywiście ma takie prawo...)

odnośnie propozycji zmiany przepisów mam mieszane uczucia
bo Polacy niejednokrotnie nie wiedzą co oznacza kulturalna zabawa

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:23   #16
Mini007
Zakorzenienie

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony byłoby to dobre, bo to śmieszne, żeby dorośli ludzie grzecznie popijający sobie piwo nad wodą czy na łące chowali się jak smarkate dzieci. Ja zazwyczaj piję w domu, u znajomych, w pubie itd., ale ostatnio była u nas w mieście impreza plenerowa. Scena była w parku, dookoła jakieś budki z piwem, parasolki, za tym normalny park z ławeczkami. Z koleżanką stwierdziłyśmy, że skoro dopadł nas kryzys ekonomiczny , to kupimy piwo w sklepie i napijemy się na ławeczkach. Pijemy, patrzymy, a tam młodzi, przystojni panowie ze Straży Miejskiej przechadzają się wzdłuż alejek i patrzą, kto czym się raczy. Nawet nie było jak schować butelek, więc czekamy, patrzymy... a oni przywitawszy się, mrugają i mówią, że alkohol spożywamy tam, gdzie jest impreza. Oczywiście, już idziemy - mówimy i siedzimy dalej, ale potem chyba robili drugą rundkę i już mandaty szły, więc chcąc, nie chcąc, trzeba się było zmyć. Myślę więc, że dobrze by było, żeby takie właśnie "kulturalne spożywanie" nie było zabronione, ale z drugiej strony "Polak potrafi" i boję się trochę stada pijanej młodzieży. Ale czy oni teraz specjalnie przejmują się zakazami? I tak przecież widać ludzi z alkoholem w ręce.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:31   #17
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
mało kto zna druga stronę medalu takich sytuacji
często jest to np. natrętna babcie stojąca w oknie z telefonem w reku non stop dzwoniąca pod 997, bo sie jej nie podoba młodzież pijąca piwo na osiedlowej ławce (oczywiście ma takie prawo...)

odnośnie propozycji zmiany przepisów mam mieszane uczucia
bo Polacy niejednokrotnie nie wiedzą co oznacza kulturalna zabawa
Popieram babcię !!!

Jak tylko zniosą zakaz to żule i małolaci będą przesiadywać na ławeczkach. U nas najwięcej ławek jest koło placów zabaw. Nawet z dzieckiem nie będzie można wyjść bo nie dość że syf dookoła (butelki, pety, plucie) to jeszcze maluch się przekleństw nasłucha. I co wtedy zrobisz takiemu jednemu i drugiemu...

W kulturalne wypicie jednego piwka nie wierzę....

A poza tym uważam że picie piwa z butelki a w dodatku przez kobietę i to w miejscu publicznym jest delikatnie mówiąc mało eleganckie....Mnie by było wstyd.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:36   #18
Konto usunięte

ALe żule i małolaty z piwem i tak siedzą na ławkach

Mam wrażenie, że zniesienie tego przepisu sprawdziłoby się. Przecież tak czy siak jak ktoś rozrabia czy jest nawalony to policja ma prawo zgarnąć, a przynajmniej nie będzie zajmowała się pierdołami typu normalni, spokojni ludzie + piwo bez schlewania się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:38   #19
_vixen_
Zakorzenienie

Jestem za; to uwłacza mojej godności, że mam z jednym piwkiem chować się jak gówniarz po krzakach.
A menelom wszystko jedno, i tak nikt z nich pieniędzy za mandat nie sciągnie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 12:42   #20
201604181004
Konto usunięte

jestem za zniesieniem zakazu. jak ktoś nie zna kultury picia, patrz: wszyscy menele, to tak czy srak z zakazem czy bez będzie żłopał jakiś szajs i robił wiochę. A zniesienie zakazu byłoby dobre dla każdego normalnego człowieka który po prostu w ciepły dzień na spacerze ma sobie ochotę wypić piwko, tak o.

Cytat:
Jak tylko zniosą zakaz to żule i małolaci będą przesiadywać na ławeczkach.
nie, teraz nie przesiadują wcale

Cytat:
A poza tym uważam że picie piwa z butelki a w dodatku przez kobietę i to w miejscu publicznym jest delikatnie mówiąc mało eleganckie....Mnie by było wstyd.
wiesz są jeszcze fikuśne drineczki jak kto lubi martini soda, breezer itp pani trochę ęą jest
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:46   #21
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
To co, z plastikowego kubeczka miałabym pić czy nieść ze sobą szklankę?
Stary 2012-07-17, 12:48   #22
titina
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35348944]ALe żule i małolaty z piwem i tak siedzą na ławkach
[/QUOTE]

Ale zawsze możesz zadzwonić i już nie będą siedzieli...

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
j

wiesz są jeszcze fikuśne drineczki jak kto lubi martini soda, breezer itp pani trochę ęą jest
Jestem po prostu kulturalną kobietą

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Pij sobie z czego chcesz. Pisałam o sobie.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:50
Stary 2012-07-17, 12:49   #23
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja jestem za w 100%

Ten zakaz jest idiotyczny i nie spełnia żadnego z celów ustawy o wychowaniu w trzeźwości, bo uderza wyłącznie w osoby dojrzałe i szanujące przepisy. Małolaty i menele piły, piją i pić będą niezależnie od przepisów, bo pierwsza grupa nie ma specjalnych alternatyw jak już koniecznie chce postawić na swoim i sięgnąć po alkohol, a druga grupa najzwyczajniej w świecie zakazami się nie przejmuje.

A zniesienie tego zakazu sprawi że ludzie dorośli, którzy raz na długi czas wypiliby piwo w miejscu publicznym przestaną się czuć jak przestępcy albo chowający się smarkacze.

Natomiast uważam, że zakaz powinien być utrzymany w komunikacji publicznej i powinien równiez obowiązywać tam, gdzie są wydzielone miejsca do zabawy dla dzieci - ogrodzone place zabaw itp.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:51   #24
Cola_Ola
Zakorzenienie

Myślę, że to dobry pomysł, bo piwo w barze na dyskotece dochodzi do ceny 10 zł co jest ceną z kosmosu, a też nie każdy lubi siedzieć w dusznym pomieszczeniu gdzie muzyka wali po uszach. Fajnie jest wypić w ciepły, słoneczny dzień piwko nad wodą. A nie żyć w stresie, że zaraz podjadą Miejskie i będzie po uroczym odpoczynku. Co prawda obawiam się wysypu dresów, menelów itp., ale oni tak czy siak zawsze będą bo oni raczej nie boją się mandatów

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:51   #25
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Jestem po prostu kulturalną kobietą
Jeśli dla pani bycie kulturalną kobietą oznacza nie picie alkoholu to jakieś średniowiecze jest
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:52   #26
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Natomiast uważam, że zakaz powinien być utrzymany w komunikacji publicznej i powinien równiez obowiązywać tam, gdzie są wydzielone miejsca do zabawy dla dzieci - ogrodzone place zabaw itp.
Uwierz mi że ogrodzonych placów zabaw jest na prawdę niewiele. Place zabaw składają się zazwyczaj z huśtawki i drabinki między blokami itp.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jeśli dla pani bycie kulturalną kobietą oznacza nie picie alkoholu to jakieś średniowiecze jest
Chyba nie doczytałaś. Wg. mnie ( i chyba nie jestem w tym poglądzie odosobniona) kulturalne kobiety nie piją alkoholu "z gwinta" na ławce np. w parku...

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:56
Stary 2012-07-17, 12:53   #27
JeanHarlow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
najlepiej miec torebkę Hermiony, a tam od razu kufel duzy, kufel sredni, sok i podkladka, co by nie trzymac piwa bezposrednio na blacie! Ludzie sobie sami problemy wynajduja, brak kultury to napluc na chodnik, ale piwo z butelki to kwestia upodoban, przeciez to nie szampan czy wino
Stary 2012-07-17, 12:55   #28
Konto usunięte

Cytat:
Ale zawsze możesz zadzwonić i już nie będą siedzieli...

No proszę cię zanim ktoś zareaguje i przyjedzie to towarzystwo dawno pierzchnie by za chwilę wrócić.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja jestem za w 100%

Ten zakaz jest idiotyczny i nie spełnia żadnego z celów ustawy o wychowaniu w trzeźwości, bo uderza wyłącznie w osoby dojrzałe i szanujące przepisy. Małolaty i menele piły, piją i pić będą niezależnie od przepisów, bo pierwsza grupa nie ma specjalnych alternatyw jak już koniecznie chce postawić na swoim i sięgnąć po alkohol, a druga grupa najzwyczajniej w świecie zakazami się nie przejmuje.

A zniesienie tego zakazu sprawi że ludzie dorośli, którzy raz na długi czas wypiliby piwo w miejscu publicznym przestaną się czuć jak przestępcy albo chowający się smarkacze.

Natomiast uważam, że zakaz powinien być utrzymany w komunikacji publicznej i powinien równiez obowiązywać tam, gdzie są wydzielone miejsca do zabawy dla dzieci - ogrodzone place zabaw itp
.
Zgadzam się.

Cytat:
Uwierz mi że ogrodzonych placów zabaw jest na prawdę niewiele. Place zabaw składają się zazwyczaj z huśtawki i drabinki między blokami itp.
Bzdury.

Poza tym plac zabaw od razu widać, nie musi być ogrodzony, a zakaz może też obowiązywać
Stary 2012-07-17, 12:57   #29
_vixen_
Zakorzenienie

To, że ktoś w parku napije się piwa z butelki, nie znaczy, że mu brak kultury. Przecież bekać i pluć na chodnik przy tym nie musi.
Przecież nie stanęłabym z tą butlą na środku ulicy i hejnału nie trąbiła.
Stary 2012-07-17, 12:57   #30
titina
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35349410]No proszę cię zanim ktoś zareaguje i przyjedzie to towarzystwo dawno pierzchnie by za chwilę wrócić.[/QUOTE]

albo nie...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35349410]
Poza tym plac zabaw od razu widać, nie musi być ogrodzony, a zakaz może też obowiązywać [/QUOTE]

I będzie kolejny martwy przepis bo nie będzie wiadomo czy ławka np. 10 m. od huśtawki to jeszcze plac zabaw czy już nie...

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:59
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości