|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gdzie na 1-szy zagraniczny wyjazd ??
Witam, w związku z zaliczeniem sesji w 1szym terminie rodzice postanowili mi zafundować wyjazd za granice. Nigdy nie byłam w "ciepłych krajach". Proszę doświadczone podróżniczki o poradzenie mi.
*gdzie się wybrać? *grupon czy szukać na biurach podróży? Nie mam dużych wymagań, byle było ciepło, czysta woda, hotel tez czysty i all inclusive. Chce się wybrać z 5 znajomych. Budżet jakim dysponuje to ok 3000-3500 (wykupienie wycieczki+kieszonkowe) aaa i najważniejsze to żeby był to wyjazd z przelotem w cenie. Jeśli przypomna mi się jakieś pytania to dopiszę. Pozdrawiam, candy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie na 1-szy zagraniczny wyjazd ??
To ja polecę może takie kraje jak Tunezja czy Egipt, jak masz takie fundusze.
Teraz najlepiej chyba kupować last minute, czyli od 7 do 1 dnia przed wyjazdem - zawsze tak jeździłam i polecam ![]() Nigdy nie jechałam z gruponem i nie zamierzam, więc nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, bo nie wiem jak to działa ![]() Jeżeli chcesz jakiś sensowny standart, aby w hotelu był naprawdę miło to szukaj hotelu minimum z 3*+ ( trzy i pół gwiazdki ). Takie oferty last minute znajdziesz od... hm? 2000zł - oczywiście nawet do 4 tys a jakby wam zostało trochę pieniędzy to zawsze możecie się wybrać na wycieczki fakultatywne - np w Egipcie Kair, Giza, Wyspa Paradise, przejażdżki na wielbłądach i dużo więcej. Jeśli już wybierzesz kraj i miasto i będziesz chciała pojechać na wycieczkę fakultatywną to polecam poszukać w internecie przed wyjazdem lokalnych biur podróży, które mają polskiego przewodnika - takie wycieczki są dużo tańsze niż te z polskich biur, np Itaka, sun&fun itd. Wybrałam te kraje, bo są stosunkowo tanie, a jak na pierwszy raz warto może trochę zaszaleć. Włochy, Grecja i tam gdzie jest euro to wiadomo, też jest super ale drożej... Mam nadzieję, że trochę pomogłam no i służę pomocą ![]()
27.06-12.09.2013 w ![]() ![]() ![]() od 23 września 2013 studentka w San Francisco, ![]() ![]() ![]() blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com Edytowane przez agutka93 Czas edycji: 2012-07-08 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie jak najbardziej te kraje są warte odwiedzenia, tym bardziej, że tak jak pisze Agutka93 są jednymi z tańszych, tylko warto troszkę wcześniej poczytać o nich aby się nie zdziwić, że ludzie namawiają do zakupu czegoś, ciągną do sklepu, taka ich kultura, mimo wszystko ja polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
niestety znajomi nie chca do egiptu. Moze mi ktos polecic dobre i tanie biuro podróży w Warszawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
żeby było tanio to chyba najlepiej czekać na last minute... z biurami niestety nie pomogę, a może odważycie się kupić sami bilety i osobno zarezerwować nocleg? jak u was z angielskim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z angielskim dość dobcze. U mnie raczej rodzice nie pozwolą na wyjazd indywidualny. Cały czas szukamy coś w internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a wybacz, nie doczytałam o waszym wieku... szukaj w necie, albo idź do biura podróży i zobacz jakie mają oferty w last minute, określ budżet i wymagania, a pracownicy na pewno coś dopasują
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja polecam strony odpoczne.pl i travelplanet.pl oni mają tam zbiór wszystkich biur, odpoczne to biuro internetowe, a travelplanet ma swoje oddziały, na pewno też w Warszawie, może złote tarasy czy coś?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowaliśmy się na wyjazd do Turcji z biura podróży Itaka.
Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni z wyjazdu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
to tak jak ja
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tunezja i hotel "Sandra club"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja pierwszą zagraniczną podróż odbyłam do Turcji - Riwiera Turecka, miejscowowść Alanya
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A do polaży wystarczyło tylko przejść przez ulicę ![]() Teraz myślę że cięzko bedzie znaleźć taką ofertę, gdyż aktualnie również przeglądam oferty do Turcji i niestety za takie pieniądze cięzko znaleść dobry hotel chociaż na tydz. ;(
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w szukaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.