|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chudniemy na smacznej i urozmaiconej diecie ;)
Samych tez bym nie zjadla ale fajnie komponuja sie z miksem salat, serow, pomidorami, ewentualnie bakaliami do tego. No i z tym tunczykiem na obiad
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
ale paczek tę kanapkę + arbuz+ jabłko zjadł na śniadanie. to nie były odrębne 3 posiłki! |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
wpadły mi lody i cola zero
no ale cóż, resztę dnia postaram się jeśc ładnie a na kolację białeczko, żeby dietka była.poza tym kupilam sobie henne w Rossmanie i gdy jadłam te nieszczęsne lody ugryzła mnie osa, cała dłoń mi spuchła
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia 16_ tak jak napisała Eldo_rado to był jeden, bogaty w zdrowe i smaczne produkty węglowodanowe posiłek - sniadanie po treningu
Bułka pełnoziarnista, ale nie grahamka ![]() ChocoMonster- ojej, współczuje U mnie jest strasznie dużo os i pszczół, ale staram się ich unikać oraz bronić się przed nimi w sytuacji zagrożenia Jejuniu, ale dziś u mnie ciepło W południe położyłam się na huśtawce ogrodowej i spalam 2 godziny... Placuszki bardzo się udały, co prawda w przepisie, który znalazłam dodawalo się do nich żółtego sera lecz ze względu na to, że nie było go w lodówce a moje chęci na udanie się do sklepu... Tak właściwie to żadnych chęci nawet nie było, więc placuszki były bez sera Do placuszków zrobiłam jogurtowy sos: jogurt + czosnek + posiekana bazylia + mięta + przyprawy. Generalnie przepis pierwotnie nie zakładał dodania mąki do placuszków co bardzo mi odpowiadało Zastanawiam się ile mogą mieć takie placuszki kcal? Znalzłam jakiś dziwny przelicznik, któremu nie ufam więc zalożę, że moja porcja tzn 4 szt wielkości dłoni (bez palców ) mają 300kcal - ![]() Ktoś na rolki?
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
pączek
ale masz smakowity nick ![]() niestety, odganiałam ją od loda, ale weszła mi pod dłoń i chapnęła
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
najgorzej jak taka osa czy pszczoła zaplącze się we włosy- zdarzyło mi się, ale na szczęście nie zdąrzyła mnie ugryźć
u mnie było goraco a nagle niewiadomo skąd burza
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
my mi ostatnio też się zaplątała. Dobrze, że mama zauważyła i była w pobliżu, niewiele brakowało a ugryzłaby mnie w szyję...
|
|
|
#99 |
|
Uzależnienie
|
Oj marta marta trzeba było od razu iść i za Twoim przykładem
i ja opuszczam tamto bagno, bo to co się tam dzieje to przerasta ludzkie pojęcie jak można być tak zadufanym w sobie ![]() a więc witajcie
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie jakieś odżywki do włosów w miarę przystępnej cenie?
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- dzisiejszy dzień beznadziejny w diecie |
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W taki upal nie ma mowy, zaszylam sie w sypialni i czekam do zmroku ![]() Motywujecie mnie do pocwiczenia dzis, mialam sobie darowac bo leci mi ciurkiem z nosa ale zrobie sobie tampony z papieru toaletowego i podzwigam troche ciezarow
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o takie do spłukiwania polecam te z Timotei
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mogę się dołączyć?
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z Ross, kupiłam dwa lakiery, odżywkę do włosów z Alterry (dzięki Eivor, opinie na KWc ma bardzo dobre
) hennę i jakieś maseczki![]() witaj mieso :roza powiedz coś o sobie
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Jest mieso, sa paczki (ponczki - cholerny brak polskich liter) = jest impreza Jeszcze tylko % brakuje.Pocwiczylam w bolach, teraz moge spokojnie zjesc lody.
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
skoń
Cytat:
No cóż - fajnie się mamy ![]() U mnie dziś skończyło się na 1400kcal ale zaraz ruszam z TJ - pragnę zakwasów na brzuchu!
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Więęęęęc, jestem na diecie ~1000kcal od wtorku, kiedy to rano patrzac w lustro niemalże sie popłakałam.
Mam 165cm wzrostu i zaczynałam od wagi 63. Dzisiaj rano było już 61.8, ale pewnie jutro będzie znowu więcej bo dzisiaj zgrzeszyłam kawałkiem pizzy[*]. Ciężko mi sie odchudzać, bo mój TŻ ma niesamowitą przemiane materii (pochłania dziennie z 5000 kcal a jego waga ani drgnie) i ciągle coś je pysznego, a ja tylko te warzywa i nic ciekawego. :c W sierpniu jadę odwiedzić rodziców na 2-3 tygodnie, więc będzie jeszcze gorzej - mamusia ciągle będzie gotować jakieś pyszności :c JAK ŻYĆ?
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
Na diecie jestem właśnie od czwartku czyli dnia kiedy został założony ten wątek. Do tej pory jadłam baaaaardzo dużo i dzień w którym nie zjadłam kilka razy czegoś słodkiego był dniem straconym, dużo osób sobie często żartuje, że ja tylko ciągle jem i gdzie to mieszczę Zawsze byłam chuda, teraz pojawiły się problemy z tarczycą i przytyłam w krótkim czasie 5kg i chce je teraz zrzucić Od czwartku jem około 1200-1300 kalorii dziennie, zero słodyczy, słodzonych soków, smażonego, podjadania poza posiłkami itd, do tego ćwiczę cztery razy w tygodniu Do tej pory schudłam już kilogram więc oby tak było dalej
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
perfect beauty
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Odmawiac, mowic po trzykroc NIE! Wlasnie tez jestem silna, nalozylam TZtowi lodow a sobie gotuje jajko. Hej A bierzesz Euthyrox czy co tam trzeba brac? Tez mialam okresowe problemy z tarczyca, nie utylam duzo bo 2 kg i przy dobrej dawce hormonow blyskawicznie je zrzucilam.
|
|
#114 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() jak tam dłoń, lepiej już? ![]() ja sobie kupiłam rolki ale samej mi się nie chce jeździć a tu nie mam z kim ![]() Cytat:
Cytat:
używam teraz szamponu i pasuje miCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma loda, jest jajko. Ale padam ![]() Nie zjadłam wiesniaka na kolację bo nie mialam kiedy, dopiero skończyłam pracę ale już za późno żeby go jeść więc trudno. Ale reszta planu spełniona ![]() Muszę pomyśleć nad jutrzejszym menu, ale to chyba rano bo teraz myślenie może mi nie wyjść
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że jak schudnę te 5 kg i nie będę się już tak objadać to waga już nie będzie rosła
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, również dołączam się do Was
Mam 167cm, a moja waga to 61kg. Chciałabym schudnąć kilka kg, ale zdrowo, nie mam zamiaru się głodować. Moim celem jest osiągnięcie wymarzonej sylwetki poprzez zdrowe odżywianie i ćwiczenia, chcę mieć ładnie wyrzeźbione ciało![]() W moim otoczeniu jest dużo dziewczyn, które przesadnie odchudzają się - pomimo tego, że już teraz są chude, to nadal odmawiają sobie jedzenia, a najczęściej robią wymówki, wybrzydzają.. Naprawdę dziwię się ich rodzicom, że jeszcze tego nie zauważyli, bądź bagatelizują sprawę.. No, ale! Postanowiłam sobie: Żadne diety - po prostu czas zmienić nawyki żywieniowe. 1) Słodycze... Od najmłodszych lat. Miłość do nich odziedziczyłam po tacie. Z tym wyjątkiem, że on może zjeść wszystko co jest w lodówce i nie przytyje nawet 0,5kg! W przeciwieństwie do mnie 2) Ilość i jakość posiłków. Więcej wolnego czasu = częstsze zaglądanie do kuchni (częstsze niż 5-6 razy..), jedzenie wieczorami, liche śniadania a obfite kolacje... 3) Ruch. Nie zawsze jest czas, ochota, pogoda, humor... Nie jestem osobą systematyczną, nie mam też niestety silnej woli, jednak lubię aktywność fizyczną - siatkówka, rolki, bieganie, rower, spacering ... Mam nadzieję, że zdrowe odżywianie + codzienna aktywność fizyczna pomoże mi zrzucić 1kg na tydzień, a dodatkowe ćwiczenia wyrzeźbią mi ładnie mięśnie brzucha i nóg i pod koniec wakacji będę mogła pochwalić się wymarzoną sylwetką |
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mogę dołączyć?
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo dobre postanoienia, mam nadzieję że w nich wytrwasz ![]() a 1 kg/tydz to trochę dużo, lepiej tracić około 0,5 bo wtedy większe prawdopodobieństwo że unikniesz jojo zresztą ja na diecie 1000 kcal tracę około 0,5 kg/tydz i jest dobrze![]() Pewnie , że możesz Napisz coś o sobie
|
|
|
|
#119 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie dni spędzone w pracy są korzystniejsze dla mojej diety niż te wolne. Przynajmniej nie ma czasu na podjadanie. A jak jestem w domu, to co pół godziny zaglądam do lodówki
|
|||
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Mam 17 lat, 168 cm wzrostu i ważę (dzisiaj) 55 kg. Odchudzałam się już kilka razy - kilka razy byłam na głodówce, ale to nie skutkowało. Teraz chciałabym zdrowo się odżywiać. Od poniedziałku zaczęłam od nowa. Ważyłam 58 kg, do więc w 6 dni udało mi się zrzucić 3kg. Pierwszego dnia jadłam same jabłka, chciałam po prostu oczyścić organizm, ale każdego dnia dodawałam sobie coraz więcej jedzenia. Jakoś mi się nawet udaje nie jeść słodyczy. Zamieniłam chleb zwykły na graham, codziennie ćwiczę ponad godzinę (bieganie, hula hop i ABS 8 minut, czasem dodatkowo rower). Staram się jeść regularnie, ale to wszystko jest takie trudne. Czy Wy też tak macie, że chociaż jecie warzywa, owoce itd. to ciągle wasze myśli biegną do słodyczy? Ja cały czas myślę o czekoladzie, ciastkach...Moja mama co tydzień piecze ciasto, więc odmawianie sobie jest takie trudne. Czy Wy też myślicie 24 godziny na dobę tylko o jedzeniu? Bo ja czuję, że to moja obsesja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

nie lubię oliwek 

no ale cóż, resztę dnia postaram się jeśc ładnie a na kolację białeczko, żeby dietka była.
U mnie jest strasznie dużo os i pszczół, ale staram się ich unikać oraz bronić się przed nimi w sytuacji zagrożenia
W południe położyłam się na huśtawce ogrodowej i spalam 2 godziny...