|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Dbam, dbam, a mój TŻ już nawet nie komentuje co wyrabiam
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem to
ja dostałam chyba wczoraj nawet kazanie że tyle ,,tłuszczu co ja w siebie wsmaruje...'' |
|
|
|
#666 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niech roooosną zdrowo ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
i to nie jest kokieteria ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Mój TŻ dostał ode mnie ostatnio sok z aolesu do piskania głowy, chciałam iśc dalej tą droga i polecic jakiś olej, ale mnie wyśmiał ahhhh Ci TŻ'ci, jak tu bez nich życ |
|||
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Ja próbowałam namówić mojego TŻ na wcieranie Jantaru bo ma takie małe zakola już (ale to chyba w sumie genetyczne). Ale spróbować nie zaszkodzi
Na początku ochoczo się zgodził i obiecał konsekwencję w działaniu. Ale za każdym razem jak przychodzę do niego , to jest taka sama ilość w buteleczce Jeszcze trochę czasu minie i sama wezmę się za tą terapię Jantarem co by się nie zmarnował
|
|
|
|
#668 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Mogę się wpechac do tematu? Zapuszczam włosy. Mój cel to jak na razie 55cm. Ponad miesiąc temu byłam bliska tego celu, ale włoska były rozdwojone, poszłam do fryzjera podciąć końcówki. A od fryzjera wyszłam z włosami mającymi około 36 - 37 cm. Aktualnie mają 41 cm i są "pocieniowane" po bokach(jakieś nierówne nie wiadomo co). Nieługo podcinam końcówki(ale teraz sama, nie dam się tak łatwo ._.), potem zapuszczę trochę, wyrównam to okropnie nie wiadomo co i znowu zapuszczam, grr. |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj skończyłam druga kurację jantarem i teraz przerzucam się na kurację z joanny z czarną rzepą.
myślicie że to nienajlepszy pomysł zeby połączyć jantar i joaśkę, prawda? Chiyano, czeeeść
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Używaj solo. Co za dużo to niezdrowo.
Ja skończyłam wczoraj 4 tygodniową kurację Alpecinem i teraz robię tydzień przerwy. Jeśli dobrze wyliczyłam to starczy mi jeszcze na 4 serie. Jak skończę butelkę to biorę się za Jantar
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prawie całą buteleczkę, na jeszcze jedną kurację, ale na razie robię przerwę i zabieram się od jutra chyba za joaśkę
|
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko zrób tydzień przerwy może około i wtedy zacznij kuracje joanną Ja też mam taki zamiar, jak skończe kuracje Janterem (bo w tej chwili używam) zaczne kuracje joanną ![]() Ale nie wiem czy mam zakończyć kuracje Jantarem po 1 butelce czy dopiero po 2? Bo mam jego ciut wiecej niz polowa i uzywam juz 2tydzień...
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Jak sprawuje się u Ciebie Alpecin? Jestem strasznie ciekawa tego produktu, włosy przyśpieszyły?
|
|
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...energizer.html
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam przerwę w jantarze, wczoraj skończyłam kurację. poczekam dzień, dwa i zabieram się za joannę. chociaż przywykłam że jantar stosuje się codziennie, joaśkę co 2-3 dni według producenta i myślałam żeby codziennie ciapać się jantarem, a co te 2-3 dni joaśką dodatkowo, ale nie.. |
|
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uj lepiej nie
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej nie, macie rację, ale ja jak czasami się na coś nakręcę to mogłabym wszystko na raz nałożyć na siebie i jeszcze się w tym wytarzać
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie, moje też mają 41 cm, tyle, że moje są równe Ale zaczynamy razem zapuszczanie. Mój cel to ok 61 cm. Dzisiaj dostałam pocztą swój Jantar i zaczynam kurację ![]() I piję drożdże- mogę powiedzieć, że nawet dobre |
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
hej
miesiąc mnie nie było, bo byłam w Bieszczadach, ale o włosach nie zapomniałam dalej zapuszczam przez ostatni rok urosły sporo 8 września minie rok od obcięcia, wiem sporo, ale dbanie o nei opłaciło się, końce w dobrym stanie,podetnę je po wakacjach troszkę
|
|
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już mam taką ochotę to wiem, że muszę przystopować
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie nie mam takiego hamulca
|
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz piszę tutaj . Fryzjerka obcięła połowę moich włosów a miałam do połowy pleców , teraz ledwo co sięgają łopatek ; ( . Wcześniej miałam włosy platynowe , rozjaśniane teraz przemalowałam włosy na rude ponieważ nie chciałam ich niszczyć , moje włosy nie były aż tak popalone i zniszczone . Ja nie wiem że te fryzjerki nie wiedzą ile to 1 cm ??? Ja mam bzika na punkcie długich włosów , ja nie mogę na siebie patrzeć w lustrze...Proszę was , znacie jakieś kuracje , maseczki , odżywki do włosów które przyśpieszą porost ? boję się że zacznę zapuszczać to końcówki będą mi się kruszyć bo kiedyś rozjaśniałam je ; //...
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale no chyba musiałaś jakoś przytaknąć, że pozwalasz na aż tak drastyczne ścięcie :p bo to jest drastyczne sama wiem coś o tym wg mnie jeśli końcówki sa teraz świeżo ścięte i zadbasz o odpowiednią pielęgnacjie to gdy włosy będa Ci rosnąć nie powinno być takiej sytuacji, aby się kruszyły, bo kiedyś tam rozjaśniałaś... Zadbaj o dobrą pielęgnacje, maske, odżywke.. nawilżające i regenerujące ![]() Polecam makse samo robioną z 2żółtek jajka i łyżki oleju rycynowego pod folią lub reklamówką trzymaj ok.30-40 lub 1h i zmyj i umyj normalnie. Wewnętrznie możesz pić drożdże, przyśpieszają porost włosów. Staraj sie nie wysuszać włosów, zdala od prostownicy i suszarki z gorącym nawiewem ![]() a jeśli nie możesz patrzeć na siebie w lustrze to noś włosy związane w jakiś koczek i po miesiacu lub dwóch rozpuść by pochodzić w rozpuszczonych powinnaś od razu zauważyć (przy dobrej pielegnacji) różnicę, że troche lub więcej niż trochę juz odrosły tak myślę Słyszałam dużo dobrego o maskach do włosów Bingo i Gloria, możesz przetestować
|
|
#686 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552146 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52891 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=616585 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129 Poczytaj
7.11.2011- nie farbuję i zapuszczam włosy 2.12.2011- olejuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-07-30 o 23:41 |
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to gdzie ta joannę można zakupić, w aptece?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

OK, czyli plan jest taki, że zapuszczam ile wlezie (swoją drogą musiałabym je zmierzyc, bo nawet nie wiem jak szybko rosną... a wydaje mi się, że wolno
będa dłuuuugie, to samodzielnie będe ciachac nożycami profesjonalnymi i ostrymi jak strzała 
że nie są za cienkie na zapuszczanie?
i to nie jest kokieteria
Mój TŻ dostał ode mnie ostatnio sok z aolesu do piskania głowy, chciałam iśc dalej tą droga i polecic jakiś olej, ale mnie wyśmiał
ahhhh Ci TŻ'ci, jak tu bez nich życ 

Ale no chyba musiałaś jakoś przytaknąć, że pozwalasz na aż tak drastyczne ścięcie :p bo to jest drastyczne sama wiem coś o tym