![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne zdrowe odżywianie :) (dla nastolatek)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no cóż, widać, że głodówkowe diety bywają strasznie zdradliwe... jednak nie można iść na skróty. Powodzenia w przechodzeniu na zdrowy tryb ![]() ![]() Moja waga od dawnaa stoi w miejscu ![]() ![]() Wypiłam też pierwszy raz zieloną herbatkę z ananasem, boska! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#95 |
ist mir egal
|
...
Edytowane przez pancakes Czas edycji: 2012-08-02 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Myślałam ,że tylko ja mam bzika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dla mnie jest zdecydowanie za mdła
![]() A dieta 1000 kalorii skutkuje niemałym jojo. Schudłam na niej do 61 kg, a w ciągu miesiąca powróciłam do 65 ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Jak tam dziewczynki u Was?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj trochę popływałam, trochę poskakałam na trampolinie. W końcu trochę więcej ruchu, bo ostatnio coś słabo z tym było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Hej, hej, dziewczyny, to miał być wątek o zdrowym odżywianiu, czy odchudzaniu się?
![]() Nastolatką już nie jestem, ale jakoś nie mogę znaleźć wątku o zdrowym odzywianiu 20+, więc się dołączę, jak nie wygonicie 21-letniej staruszki. ![]() Co do zrowego odżywiania.. 1. Dla mnie podstawą jest zminimalizowanie cukru (jedynie, jak coś piekę, to używam, bo w niektórych przepisach musi być, choć i tak staram się nieco mniej słodkie rzeczy robic) i soli (tutaj znowu mam małe ciśnienie, więc ponoć i tak powinnam jej nieco używać, więc mam dylemat straszny). 2. Staram się jeść dużo owoców i warzyw i to takich surowych oczywiście. I różnorodnie, a nie np. tylko banan albo ogórek. 3. Dzień lubię zacząć miseczką owsianki (tylko nie te błyskawiczne!) w wersjach: - z rodzynkami, bananem - starte jabłko, cynamon - boróweczki, malinki + dżemu, ostatnio w jerzynowym się zakochałam No i ja preferuję owsiankę taką "gęstą", nie jako zupa mleczna. 4. Unikam smażenia, fastfodów, ale bez wariacji, bo i tak wszędzie są konserwanty i czasem człowiek totalnie nie ma czasu na inny posiłek. 5. Staram się jeść chociaż 1 - 2 razy w tygodniu rybki. Ostatnio zakochałam się w łososiu pieczonym w piekarniku, w foli, z ziołami. 6. Co do słodyczy.. Piję dużo kawy (mam niskie ciśnienie i kocham ten smak), więc muszę też mieć magnez. Stawiam jednak na gorzką czekoladę. Ogólnie staram się przestawić na to, by mieć właśnie zawsze gorzką, herbatniki, batoniki muesli lub ciasteczka owsiane (bardzo prosto można samemu smaczen zrobić) i jak chcę czegoś słodkiego to je jem, a od czasu do czasu sobie pozwalam na coś smacznego, jak mnie najdzie duża ochota. I wtedy choćby to miało być coś droższego, na co nie mogłabym sobie pozwolić jeść codziennie - jest moje. Kocham ten moment. 7. No i ważna jest różnorodność. Naszczęście lubię wszystko: ziemniaki, ryż, makaron, kaszę, zupki. (; Jak coś jeszcze mi zaświtam, cóż praktykuję to dopiszę, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() koktajle http://www.koktajle.dlamnie.com/index.html chleb np.orkiszowy z twarożkiem i szczypiorkiem + dżem jakieś jogurty, 7 zbóż jajecznica z polędwicą jako dodatek kawa mrożona z miodem i cynamonem (ja ostatnio wszystko jadam z miodem, duże zapasy ![]() U mnie dzisiaj totalnie bez ruchu, ale za to jutro trochę się nabiegam ![]() życzę udanego weekendu! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Dobry wieczór.
![]() Mam 17 lat, 168 cm wzrostu i ważę 54 kg. To nie waga stanowi tutaj główny problem. W ciągu ostatniego miesiąca nie ruszałam się prawie wcale. Nie przepadam za wysiłkiem fizycznym, ale w roku szkolnym mam chociaż wf i 6 km szybkiego marszu w dwie strony. Czasem i więcej. Nigdy nie przejmowałam się tym co jem, ale ostatnio przesadzam. Słodycze, lody, kawa, czipsy, kładzenie się spać z pełnym brzuchem.. ![]() To wszystko doprowadziło do tego, że przytyłam kilka kilogramów. W ostatnim czasie doszło też złe samopoczucie, bóle brzucha. Jestem nieustannie śpiąca, miewam nudności, obżeram się. Nie wiem co się ze mną dzieje. Postanowiłam wziąć się za siebie. Zdrowe odżywianie (bez liczenia kalorii), trochę wysiłku. Z umiarem i z głową. Nic drastycznego. Łatwo tracę na wadze (3 miesiące temu ważyłam 48 kg) więc stawiam na dobre samopoczucie i zdrowie. Przyjmiecie mnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem i tak ważysz naprawdę niewiele, więc mam tylko nadzieję, że żadnej drastycznej diety nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie będzie. Wiem, że ważę niewiele. Chociaż z drugiej strony najlepiej czułam się przed wakacjami. 50-52 kg. Poniżej zaczynam tracić na piersiach- Mojej jedynej, największej oznace kobiecości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny, jak u was?
![]() Ja wczoraj pozwoliłam sobie na małego batona, ale doszłam do wniosku że raz na miesiąc można ![]() ![]() MrsForget witamy ![]() Edytowane przez Seoni Czas edycji: 2012-08-04 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
hejj!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja nawet jak zjem coś słodkiego to bardziej z przyzwyczajenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Jestem przygnębiona po dzisiejszym dniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Łączę się w bólu, Karo
![]() Dzisiaj znów piwa, pizza - to nie wróży dobrze. Ale to nic, szyybko zrzucimy i zapomnimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj się zważyłam i jest 60kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jakie są wasze sposoby na jedzenie na mieście? Dla mnie jest to ogrooomny problem. Będąc gdzieś poza domem człowiek często głodnieje, ale jaki jest wtedy wybór?? Nawet jeśli ominę wszystkie fast-foody, to w spożywczym jestem skazana na słodkie bułki/słodzone jogurty. Naprawdę nie mam pojęcia czym można się wtedy zdrowo odżywić. W takiej sytuacji owoce nie ratują przed głodem ![]() Jasne, że od czasu do czasu nie zaszkodzi zjeść jakąś smaczną bułkę, ale jeśli mówimy tu o wprowadzaniu stałych nawyków, to ja naprawdę wymiękam w kwestii jedzenia na mieście... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,mogę dołączyć ?
Ja kiedy jestem na mieście zazwyczaj wstępuję do spożywczaka po świeże owoce.Jeśli więcej godzin spędzam na powietrzu to biorę ze sobą rodzynki,orzechy i dodatkowo jogurt naturalny.Jakiś czas temu, podczas wyjazdu nad wodę robiłam sobie koktajl,który składał się z dużego jogurtu naturalnego,jabłka,nektar ynki,banana - wszystko miksowałam. Ogólnie mówiąc takie koktajle uważam za dobry pomysł. ![]() Ktoś tu pisał o jedzeniu 1000 kcal,może mniej.Wczoraj miałam zabiegany dzień,bilans kalorii wynosiłby mi max 700 kcal(!).Dla mnie to zdecydowanie za mało,dodatkowo ćwiczę,więc gdzie tu siły.. Właśnie w tym momencie pomyślałam ,że mogę iść po ten jogurt naturalny,dorzucić do niego orzechy,owoce,rodzynki itp. I już mam ponad 1000 kcal,lepsze to niż te 700! Nawet na diecie! Nie radzę wam jeść mniej niż 1000 kcal,na tę chwilę nie wyobrażam sobie spożywać nawet te 1000.. Od ponad roku stosowałam się tylu diet.Dukan,owocowe,warzyw ne,z różnymi udziwnieniami i tego nie polecam.Do tej pory pozostało mi unikanie smażenia potraw,jedzenia produktów mącznych itp.,ale staram się odżywiać zdrowo. Przez te dietki osiągnęłam efekt jojo ,między 1 a 2 kwartałem.Było to tylko 5kg,ale mam tu na myśli sam fakt.Teraz jojo mam już za sobą,zrzuciłam nadrobione kg,ale w zły sposób.. Jedząc same owoce i warzywa,czego nie polecam.. U mnie było ciężko z siłami na cokolwiek,nic mi się nie chciało.Każdy inaczej taką dietę (?) może odczuwać. Teraz zmieniłam nawyki żywieniowe.Codziennie piję co najmniej 1,5l wody,jem pożywne śniadanie,które ma ponad 400 kcal. ![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba zacznę nosić przy sobie zawsze łyżkę, żeby móc właśnie kupić jogurt naturalny i zmieszać go z czymś, co będę miała przy sobie lub musli z torebki (wiem, że cukier, ale mimo wszystko). Mnie na mieście niestety nie zapychają owoce ![]() To, co piszesz motywuje mnie do tego, by jeść regularnie ![]() ![]() Edytowane przez evyylongue Czas edycji: 2012-08-06 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Przyłączam się do wątku
![]() Postanowiłam trochę zmienić odżywianie, bo w zdrowym ciele zdrowy duch ![]() Na razie postanowiłam jeść mięsko na parze, a nie smażone no i oczywiście go trochę ograniczyć przy okazji. Piję tylko wodę, staram się wypić 1,5 litra dziennie. Czarną herbatę zastąpiłam zieloną. Słodzę, ale brązowym cukrem. Jem ciemne pieczywko, a z ziemniaków zrezygnowałam. Zamiast nich bardzo lubię biały ryż, chciałam zamienić go na brązowy, ale smak mi nie podchodzi i nie wiem jak to będzie ;( No i oczywiście wyeliminowałam słodycze ( raz na jakiś czas będę sobie pozwalała na kawałek domowego ciasta, bo nie celem jest zgubienie wagi, a zdrowe odżywianie ) i jem jak najmniej produktów z dodatkami E. + codziennie albo prawie codziennie wieczorem wychodzę na rolki ( jeżdżę intensywnie około godz. , półtorej ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Mam 16 lat i chciałabym zrzucić minimum 5 kg. Ale szczerze mówiąc bardziej zależy mi na tym aby efekty było widać w centymetrach. Moją zmorą jest niestety brzuch. Baaaardzo chciałabym mieć idealną figurę i przy ubieraniu nie martwić się zasłonięciem brzuszka ;/ W sumie to zaczęłam tydzień temu, lecz niestety ostanie 3 dni to porażka, zwłaszcza wczorajszy, a tu jakiś wyjazd, a tu coś innego. Jeszcze wcześniejsze 2 dni sobie wybaczyć mogę, ale nad wczorajszym dniem przeżywam niesamowicie, bo nie dość że nić nie robiłam to jeszcze się obżerałam ;/ No ale ostatni tydzień codziennie ćwiczyłam 30 min + taniec. Jeśli chodzi o jedzenie to jem normalnie, tylko staram się ograniczać do 1400 kalorii (moje dziennie zapotrzebowanie). Codziennie piję ponad 1,5 l wody + 2 szklanki zielonej albo cytrynowej herbaty. Do picia wody już się tak przyzwyczaiłam że do słodkich napoi mnie nie ciągnie. Z słodyczami gorzej, zwłaszcza z lodami. Najgorzej kiedy ktoś je przy tobie grrr ;/ Ale kiedy potrzebuję zjeść coś słodkiego to owoc jakiś, kisiel, i guma do żucia na okrągło ![]() ![]() No ale trzeba się wziąć. I dalej będę kontynuować zaczęte w tamtym tygodniu ćwiczenia, taniec no i pomyślałam sobie żeby zacząć bieganie. No to trzeba się chyba ruszyć ![]() Ale się rozpisałam ;o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj po za śniadaniem odżywiałam się zdrowo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- oczywiśćie witamy cię Ankenx ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.