|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach
Nie słuichaj mnie bo się wstawiłam, ale ja bym chyba na twoim miejscu dowiedziała się gdzie się spotykają i bym wparowała na to spotkanie.
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przez długi czas byłam typem tej "miłej" i dopiero po przeczytaniu tej książki zrozumiałam wszystko. może Ci ona też pomoże
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Liu, pozostaje mi tylko jedna rada, powiedz mu żeby bawił się dobrze i Ty też go olej następnym razem. wiem, że boli i że chciałabyś spędzić z nim każdą chwilę którą się da ale on się inaczej nie nauczy. mój też taki jest, ja sobie mogę gadać że coś mnie 'boli' i on odpowiada, że 'wie' ale dopiero zmienia zachowanie gdy ja działam a nie tylko gadam i marudzę.
niemniej uważam, że to bardzo nie fair względem Ciebie |
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam, ale jakoś nie jestem do niej przekonana...
Ostatnio jak się widzieliśmy to powiedział, że jestem bardzo zazdrosna i się czepiam... ale on mi daje do tego powody. A w swoim zachowaniu nie widzi nic złego. |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
spróbuj odpuścić trochę tą znajomość, zobaczysz jak (i czy w ogóle) zareaguje.
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
to dlaczego chcesz z nim być? przecież widzisz, że nie ma do Ciebie szacunku, a czasami sama miłość to za mało... zależy Ci bardziej na własnej godności czy na byciu popychadłem?
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Powinnam być bardziej stanowcza.
Myślałam, że jeśli nadal będzie chciał się z nią spotkać to każę mu wybierać - ja albo ona. |
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
@Your Florence, a taktykę po przeczytaniu tej książki zmieniłąś od razu czy stopniowo?? Coś mi się wydaje że kobiety są za dobre dla facetów..
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
i za dużo my poświęcamy. pora chyba na zdrowy egoizm? dojrzewa we mnie ta myśl..
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
a we mnie dojrzewa mało filozoficzna myśl zaczynająca się od litery s..
Wyobraź sobie że tylko po to żeby ratować 4 litery TŻowi i ratować go żeby zdał maturę o mały włos sama bym sobie nie zniszczyła ocen :/. Bo na uczenie go i mojej nauki nie starczało czasu |
|
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
było mi chwilami ciężko tak się "przestawić", ale było warto.. przecież robię to dla własnej godności i zdrowej relacji między nami..
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
i chyba też muszę zacząć czytać tą książkę, bo coś czuję że bez tego się nie obejdzie, albo zdrowa relacja w wersji oboje jesteśmy dla siebie mili i pomocni i jesteśmy cały czas gdy druga osoba tego potrzebuje, albo trzeba wyznaczyć nowe reguły gry.. wyczuwam na odległość bunt TŻ, ale tak dalej być nie może!
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nikomu!
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Nie może być zawsze różowo i kolorowo
oho, mój napisał na gg ale baaardzo zdawkowo. cóż, nie będę się czepiać bo i tak wiem, że to nie przeze mnie i ja niczemu winna nie jestem. zobaczymy jutro. trzymajcie kciuki żebym wytrzymała w swoim postanowieniu nie-pisania
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja do swojego też nie napiszę.
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie napiszę!
P.S. Ja już chyba dałam sobie wejść na głowę... |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Razem raźniej
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Anulku, nie Ty jedna. i nie pierwsza ani nie ostatnia.
pewnie, że razem raźniej
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
To nie ja jestem winna, ale on się obraził
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
też czasem tak sobie wymyślę, że nie odzywam się do tż, nie biorę telefonu do pracy (a pracuję 13-21, wychodzę z domu przed 12, wracam po 22)
po powrocie szczęśliwa biegnę do telefonu, a tu 3 smsy! i tz od razu jakis taki milszy jest szczerze mówiąc, nie wiem jak mam się teraz zachowywać.. skoro mam być poważniejsza i w ogóle, to mam przestać pisać dzień dobry/dobranoc? dzisiaj tż napisał i to i to jako pierwszy, ale jakoś obawiam się, że jak ja napiszę, to znów uzna, że jestem dziecinna czy coś poza tym w ciągu dnia wysyłamy sobie buziaczki itp saaaama nie wiem, nie chcę się zachowywać jak jakaś stara znudzona żona, ale też skoro związek dojrzewa to nie mogę zachowywać się tak jak na samym początku.. ahh namieszałam sobie tylko w głowie.Dziewczyny, czytałyście jakieś poradniki dotyczące związków? oprócz "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" słyszałam o "Projekt szczęśliwe małżeństwo" i jestem bardzo ciekawa co i jak
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przepraszam, że się wam tak wetnę w rozmowę, ale nie wiem co mam robić.
Pisałam wcześniej, ze od tygodnia nie miałam żadnego kontaktu z facete, po prost ani słowa. Zdenerwowałam się, myśląc, że mnie olewa, chociaz naprawdę nigdy tak nie było. Ale teraz boję się, że coś się mogło stać. Mam tysiąc czarnych myśli w głowie :/ Jestem bliska napisania na fb do jakiegos jego kuzyna czy kuzynki; serio zaczynam swirowac. Najgorsze jest, ze nie mamy żadnych wspólnych znajomych. Z drugiej strony, nie chciałabym zawracać obcym ludziom głowy moją paranoja, jeśli jest tak, że naprawdę facet miał mnie dość
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) poza tym całymi dniami był zajęty itp itd mam nadzieję, że nie ponaciągał faktów
|
|
|
|
#293 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rany. ktoś mi musi zabrac internet :/ |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy ostatnio coś do niego pisałaś?
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Niby mogło się coś stać, bo wypadki chodzą po ludziach jak to mówią. Ale ja jednak jestem za tym, że chyba po prostu chciał skończyć znajomość. Gdyby mu zależało to nigdy by się nie przestał odzywać. A tak najlepiej przestać się odzywać i nie trzeba będzie słuchać, jak to dziewczynie przykro, itd, tylko można mieć święty spokój. To są właśnie dzisiejsi faceci. Kiedyś nie było telefonów, gg, fc i facet potrafił kochać i wszelkimi siłami starać się o kobietę, czekać na nią i nikt do nikogo nie miał pretensji, że 'wtedy nie odpisałeś na sms-a' , a 'wtedy się do mnie nie odezwałeś'. Bo jak facet starał się przychodził, to kobieta była szczęśliwa. Teraz nawet jaj dupkom brakuje, żeby normalnie powiedzieć o co chodzi. ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() Przede wszystki zapomnij o fochach wszlekiego rodzaju - to jest właśnie dziecinne zachowanie. Najlepiej od razu rozmawiać. Czytałam ''Dlaczego mężczyźni kochają zołzy'', na początku mi się spodobała. Ale połowę rzeczy, co w niej wypisują to bzdury. W szczęśliwym związku kobieta nie musi udawać, że olewa swojego faceta, bo on przestanie się starać. Nie mogłabym udawać, że mi nie zależy, skoro jest inaczej. Ale niektóre zachowwania tam napisane można by zastosować, żeby nie być traktowaną jak popychadło.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-08-29 o 17:46 |
||
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny kusi mnie do niego zadzwonic i opieprzyc o za to ze sie nie odzywa i stwierdzic ze mnie to nie ochodzi jak ale ma przyjecha, ale to hyba glupi pomsl ;(
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Tak, to jest głupi pomysł. Ile czasu już się nie odzywa?
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio w piątek... bez odpowiedzi. Tydzień wcześniej się widzieliśmy i było wszystko ok.
Syklamen, trzymam kciuki Teraz sama wiem co znaczy związek na odległość, wcześniej myślałam, że to nie może być aż tak duża przeszkoda (głupia ja )
Edytowane przez ncl Czas edycji: 2012-08-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem mało cierpliwa i błyskawicznie łamię wszystkie swoje postanowienia, więc napisałabym.. Napisz, że się martwisz, że może coś się stało, a jak na to nie odpisze to już bym go skreśliła
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
A mój dzwonił codziennie a wczoraj tego nie zrobił, tyle godzin siedział na fejsie i się nie odezwał. Boli mnie to strasznie. Dzień wcześniej była rozmowa na temat wyjścia na piwo z tą płaczką z biura - powiedział, że jak ja nie chcę to nie pójdzie, że szanuje moje zdanie i jak mi się nie podoba to nie pójdzie. Tylko, że potem była niemiła sytuacja na fb i napisał "zapomniałem Ci napisać dobranoc, żeby nie było". To było przedwczoraj. Od tej pory cisza. A ja cierpię i płaczę. Myślę, że może ze mną zerwać, bo stwierdzi po raz kolejny, że jestem zazdrośnicą okropną. A ja chcę, żeby to ze mną się spotykał - spotkania raz na miesiąc mnie nie satysfakcjonują...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

i chce z nią na piwo.

było mi chwilami ciężko tak się "przestawić", ale było warto.. przecież robię to dla własnej godności i zdrowej relacji między nami..

) poza tym całymi dniami był zajęty itp itd mam nadzieję, że nie ponaciągał faktów