|
|
#331 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Imię dla dziewczynki:)
Mnie się podoba moje imię, Elwira. Zdrobniale Elwircia, Elwirusia, Elwirunia - ale tak mówią tylko najbliżsi . No, teraz już nie (24 lata mam )
Dużo osób mi mówi, że moje imię jest trudne i najczęściej jestem Eweliną (w szkole non-stop) , Emilią i Esterą. Esterą jestem dla jednej pani z pracy. 9 miesiąc tak na mnie mówi Zaczyna mi się podobać A, i z pisownią też niektórzy mają problem: Erwira, Elwila.W szkole były 2 dziewczyny o tym (Elwira) imieniu i jakoś się lubiłyśmy Oprócz czasów szkolnych może z raz spotkałam imienniczkę, ale nie jestem pewna. Jakiś czas temu pewna pani z pracy była mile zaskoczona, bo ma ponad 30 letnią córkę i pierwszy raz spotkała jej imienniczkę I też zdrobniale jest Lilą.Mnie podobają się Nikole, Oliwie, Amelki- ale ja od zawsze mam upodobanie do miękko brzmiących imion. Z rzadszych imion, z którymi się spotkałam to Dorian, Żaklina, kiedyś właśnie Estera, Dagmara, Pola, Jessica też była. Marika. Mieszko, Mikołaj.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-08-04 o 07:57 |
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Moje ukochane to w kolejnosci: 1. Marcelina 2. Janina (Jasia, Janka
Zauwazylyscie, ze coraz mniej dziewczynek o imieniu Marta? Gdybym go nie nosila dalabym tak na imie corci
|
|
|
|
|
#333 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio właśnie myślałam o tym imieniu Że nie jest nadawane dzieciom, bądź jest rzadko.Nie spotkałam się wśród dzieci z Izą, Iwoną, Gabrysią, Lucyną, Wandą.
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jestem zakochana w imieniu Kornelia dla dziewczynki. Gdybym teraz miała urodzić córeczkę, to na pewno tak by miała na imię. Również podoba mi się imię Dagmara, Marlena.
A jeśli mowa o imionach ludzkich nadawanym psom, to na osiedlu jest Pani, która ma pieska o imieniu Kacperek.
Edytowane przez Katiusia Czas edycji: 2012-08-05 o 18:01 |
|
|
|
|
#335 | |
|
|
Cytat:
Moja sąsiadka ma koty o imionach : Cezary i Karolek
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się bardzo podoba imię Olga.
|
|
|
|
|
#337 |
|
|
Przeszukałam NK
, bo sporo moich koleżanek doczekało się potomstwa i ich dzieci mają takie imiona:Olivier (Niemcy) Julia Julia Anela Brajan, Wiktoria Zuzanna Ernest Tomek Victoria Cecylia/Celina Martyna Maciej Sebastian Oliwier Oliwier
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile Julia to ładne imię, tyle że typowa obiegówka, to nie mogę zrozumieć, jak taki Oliwier i o zgrozo Brajan może się komuś podobać.
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze chciałąm dac córce na imię Vanessa,jednak mąż kategorycznie sie temu sprzeciwia(twierdzi że mieszkamy w Polsce i powinnismy dac polskie imie
)Jesli nie Vanessa,to pomyślałam w 2 kolejności o Lilianie(jednak tutaj moja mama mówi że to imie jest zbyt słodkobrzmiace )Więc teraz to już wogóle niewiem i mamy nie mały dylemat.Mąż upiera się przy 2 imionach:Wiktoria lub Oliwia(jak dla mnie zbyt pospolite )I już w sumie sama niewiem jakie imie damy córci a czasu coraz mniej
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym córce też na imię Vanessa nie dała, brzmi pretensjonalnie i śmiesznie w przypadku polskich rodziców. Oliwia to kolejna obiegówka. A Liliana...no cóż, nie całe życie jest się małą dziewczynką.
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Martyny są strasznie specyficzne. Mówię, bo sama nią jestem i znam kilka
I strasznie irytujące jest gdy mówią na mnie 'Marta' -,- Nienawidzę tegoImiona które lubię? Na dzień dzisiejszy to Pia i Florentyna
|
|
#345 | |
|
|
Cytat:
![]() Daj takie, jakie Ci się podoba. Wiktorii i Oliwek na potęgę. Liliana bardzo ładne, znam tylko 1 dziewczynkę o tym imieniu, ma 12 lat. Moja koleżanka ma LILIA. Też ładnie. Dajecie 1 czy 2 imiona? Moja koleżanka ma Natalia Katarzyna. Tata jej chciał na 1 Kaśka, mama Natalia. Stanęło na decyzji mamy. Mama mówi Natalia, tata Kaśka Nie na darmo jest 2 imię.---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Ja już znam dwie małe Gabrysie. Jedna ma 2 lata i druga pół roku. Uwielbiam to imię ale w wersji Gabriela
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Liliana jakoś mało poważnie dla mnie brzmi jak dla dorosłej kobiety. Takie moje odczucie.
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
ładniej Lilianna niż Liliana
niektóre imiona pasują do maluszka inne do dorosłej osoby, (a to i tak indywidualna sprawa czy dziecko zaakceptuje - mi się wydawało że mam jakieś dziwne imię - zdrobnione jest dziecinne, a normalnie zbyt poważne). Taki argument do mnie nie przemawia. Albo że nie da się ładnie zdrabniać. Mnie denerwuje jak ktoś nie chce dać dziecku jakiegoś rzadko spotykanego imienia, żeby dziecka nie skrzywdzić. Nie mówię o jakiś prawdziwych dziwolągach. Może jak zostanę mamusią to zmienię zdanie i dam mojemu maleństwu jakieś słodziutkie imię a nie tam jakaś Dagna albo Dobrosława (ale Dobrusia jest w sumie urocza) :P
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
W mojej 'okolicy' są dwie Izy - jedna ma 6, a druga 8 lat. Fajne i uczynne dziewczynki
Gabrysię znałam w podswówce, wredne babsko. Zauważyłam, że coraz wiecej rodzi się dziewczyn o tym imieniu. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- moim zdaniem do Liliany, jako dorosłej kobiety można mówić Lila. Nie uważam tego ani za poważne, ani za dziecinne zdrobnienie. Samo Liliana czy Lilianna mi się nie podoba - nie przepadam za tego typu imionami. |
|
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
Znam dwie siostry o rzadko spotykanych imionach imionach: Dobrochna i Estera. Kiedyś też nie lubiły swoich imion ale teraz są rodzicom wdzięczne za to że nie są Asią i Kasią
|
|
|
|
|
#351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie cierpię każdego z tych imion. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
A podoba wam się imię Faustyna? |
||
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jedyna siostrzenica to Natalka (o dziwo mało u nas w okolicy).
Po sąsiedzku mieszkają 2-letnie dziewczynki : Nikola i Sandra. Mam 3 siostrzeńców jeszcze - to Kacper, Kuba i Tobiasz. U nas przyszłościowo dla dziewczynki wybraliśmy imię Zosia. Faustyna podobno teraz bardzo popularne imię. Ale znam jedną 20-kilku letnią dziewczynę, świętą to ona nie jest - bardzo rozrywkowa i postrzelona osóbka
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-08-07 o 13:08 |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Zosia - cudowne imię. Bardzo mi się podoba. I angielska odmiana - Sophie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam nad tym, które imiona są tak naprawdę polskie. Wśród tych popularnych jest niewiele staropolskich. Tak sobie je przeglądałam na wikipedii i pomyślałam że fajnie by było nazywać dziewczynki tyko takimi imionami
^^ wygrzebałam imię, które mi się spodobało, uwaga, uwaga, Benigna )
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie o jeszcze jednym imieniu, które mi się bardzo podoba - Berenika.
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się podoba imię Ida (tak jak w książkach Musierowicz). Aktualnie bardzo mało popularne. Jest kilka Ig w okolicy ale Idy ze świecą szukać
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
A mnie Helenka.
I Pola.
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Praprababcia miała na imię Bertha. Niemieckie imiona są boskie
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem wszystkie te cztery imiona brzmią równie ładnie. Z pewnością lepiej niż kolejna Julia, czy Amelia. Jakoś nie lubię tych miękkich, eterycznych imion z literką 'l'. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Zaczyna mi się podobać
A, i z pisownią też niektórzy mają problem: Erwira, Elwila.

)
)