Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 14:22   #1531
Domanek18
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Witam, mam 18 lat, kochałam sie z moim chlopakiem w 11 dc (cykle ponad 30 dniowe) byl to stosunek bez wytrysku, był we mnie niedłuzej niż minute.. Jednak martwi mnie to, że godzinę przed seksem miał wytrysk, potem umył penisa itp.. Teraz jest to moj 26 dc i odczuwam bol w piersiach od 3 dni, bolą mnie trochę sutki itp.. mam podwyzszona teperature (37), bolą mnie pachwiny.. Moje pytanie, jak duze jest prawdopodobienstwo ciazy?... Bardzo sie martwie
Domanek18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:26   #1532
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Domanek18 Pokaż wiadomość
Witam, mam 18 lat, kochałam sie z moim chlopakiem w 11 dc (cykle ponad 30 dniowe) byl to stosunek bez wytrysku, był we mnie niedłuzej niż minute.. Jednak martwi mnie to, że godzinę przed seksem miał wytrysk, potem umył penisa itp.. Teraz jest to moj 26 dc i odczuwam bol w piersiach od 3 dni, bolą mnie trochę sutki itp.. mam podwyzszona teperature (37), bolą mnie pachwiny.. Moje pytanie, jak duze jest prawdopodobienstwo ciazy?... Bardzo sie martwie
Współżyłaś bez zabezpieczenia, więc są szanse na ciążę. To chyba jasne. A jak duze jest prawdopodobieństwo, że zaszłaś w ciążę, to tego nikt Ci nie powie, bo nie sposób to ustalić.
Zrób test i wszystko będzie jasne.
Stary 2012-08-08, 14:46   #1533
Domanek18
Przyczajenie

No tak.. ale czy ten bol piersi moze byc oznaka ciazy..? I te wszystkie oznaki? Dodam jeszcze ze jestem cała obolała, a test ciazowy chce zrobic jak mi sie okres spozni... Po za tym on byl daleko do wytrysku..
Stary 2012-08-08, 14:51   #1534
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No tak.. ale czy ten bol piersi moze byc oznaka ciazy..? I te wszystkie oznaki? Dodam jeszcze ze jestem cała obolała, a test ciazowy chce zrobic jak mi sie okres spozni...
A co Ci da, że ktoś Ci powie, że np. ból piersi może/nie może być oznaką ciąży? nikt tutaj nie jest internetowym testem ciążowym, więc nikt Ci nie powie czy jesteś w ciąży czy nie.
Tylko test może Ci to powiedzieć. Dlatego zrób go

Cytat:
Po za tym on byl daleko do wytrysku..
Przypominam, że istnieje jeszcze preejakulat
Stary 2012-08-08, 15:00   #1535
Domanek18
Przyczajenie

Jasne, że nie, ale zawsze to uspokoi czlowieka:P Bo do testu musze czekac conajmniej tydzien zeby byl wiarygodny.. A naczytalam sie ze to moze byc oznaką i non stop o tym myślę, czy to są objawy ciazy czy czegos innego.. A co do tego plynu przedwytryskowego, to czytalam ze nim raczej nie da sie zaplodnic :P Chyba ze sie tuz przed wytryskiem wyjmie, to wiadomo, troche spermy mimowolnie moze wyciec i wtedy ciąza prowodobodobna...
Stary 2012-08-08, 15:51   #1536
Domanek18
Przyczajenie

No tak, ale zawsze to moze spokojniejsza bede.. bo do testu tydzień jeszcze, i juz sama nie wiem, czy to mogą byc objawy ciązy... naczytalam sie ze wlasnie bol piersi może być jednym z tych objawów, ogólnie troche jajniki mnie kłują ehh.. A co do tego płynu przed wytryskiem to czytalam ze nie mozna zajsc w ciaze :P Chyba ze wyjmie sie członka za pozno, wtedy troche spermy może mimowolnie wyciec, i wtedy jest ryzyko ciazy...
Stary 2012-08-08, 15:58   #1537
20160901857
Konto usunięte

Ból piersi może być objawem wielu rzeczy, ciąża jest tylko jedn z nich
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 16:08   #1538
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No tak, ale zawsze to moze spokojniejsza bede.. bo do testu tydzień jeszcze
Dlaczego nie chcesz zrobić testu teraz?

Cytat:
A co do tego płynu przed wytryskiem to czytalam ze nie mozna zajsc w ciaze :P
Są badania, które dowodzą, że w preejakulacie znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia.
Stary 2012-08-08, 16:09   #1539
pelna_sprzecznosci
Raczkowanie

Cytat:
A co do tego płynu przed wytryskiem to czytalam ze nie mozna zajsc w ciaze :P Chyba ze wyjmie sie członka za pozno, wtedy troche spermy może mimowolnie wyciec, i wtedy jest ryzyko ciazy...

Żebyś się kiedyś nie zdziwiła .
pelna_sprzecznosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:26   #1540
Domanek18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pelna_sprzecznosci Pokaż wiadomość

Żebyś się kiedyś nie zdziwiła .
A znasz takie przypadki?
Stary 2012-08-08, 16:37   #1541
gazowane lody
Zakorzenienie

ja znam
koleżanka 3 lata stosunek przerywany i co? i się wpadło

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 16:40   #1542
Domanek18
Przyczajenie

Ale u mnie nawet to trudno stosunkiem przerywanym nazwać, bo wyjął po minucie a wytrysku nie było nawet po wyjęciu.. Kurde, nie martwiłabym sie gdybym zadnych objawów nie miała, bo sutki to mnie nigdy nie bolały
Stary 2012-08-08, 17:08   #1543
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale u mnie nawet to trudno stosunkiem przerywanym nazwać, bo wyjął po minucie a wytrysku nie było nawet po wyjęciu..
To, czy był wytrysk czy go nie było, nie ma znaczenia. To BYŁ stosunek przerywany
Stary 2012-08-08, 18:09   #1544
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Ale u mnie nawet to trudno stosunkiem przerywanym nazwać, bo wyjął po minucie a wytrysku nie było nawet po wyjęciu.. Kurde, nie martwiłabym sie gdybym zadnych objawów nie miała, bo sutki to mnie nigdy nie bolały
Słuchaj, dziewczyny Ci nie mogą powiedzieć że nie jesteś w ciąży, uwierzysz a tu się okaże że jesteś, i co? Szanse są małe, ale cóż, są. Minęło odpowiednio dużo czasu żeby test był wiarygodny, zrób go teraz, po cóż się martwić jeszcze przez tydzień? Psychika Ci siądzie zupełnie przez ten czas

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:11   #1545
pszczolka_maja1979
Raczkowanie

Cytat:
No tak, ale zawsze to moze spokojniejsza bede.. bo do testu tydzień jeszcze, i juz sama nie wiem, czy to mogą byc objawy ciązy... naczytalam sie ze wlasnie bol piersi może być jednym z tych objawów, ogólnie troche jajniki mnie kłują ehh.. A co do tego płynu przed wytryskiem to czytalam ze nie mozna zajsc w ciaze :P Chyba ze wyjmie sie członka za pozno, wtedy troche spermy może mimowolnie wyciec, i wtedy jest ryzyko ciazy...
No dobra, skoro tak drążysz i drążysz zamiast zrobić test (o wcześniejszym doszkoleniu się w kwestii antykoncepcji nie wspomnę...) to powiem Ci, że u mnie pierwszym objawem ciąży był właśnie ból i powiększenie piersi. Żadnych mdłości, wymiotów itp., nic a nic.
pszczolka_maja1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 21:57   #1546
silesianna
Zakorzenienie

ból piersi jest często pierwszym objawem ciąży, już nawet 8 dnia po zapłodnieniu
co nie zmienia faktu, że U MNIE po ciązy przedokresowy ból piersi zaczyna się zwykle 23 dnia cyklu, czyli 9 dni po owu. maleńka róznica, a jest
także to kwestia osobniczych hormonów.

test ciążowy prawdę powie min. 6 dni po implantacji, czyli średnio 13 d ni po zapłodnieniu = kilka dni przed spodziewanym okresem.
jeśli dziewczyna jest tydzień przed, to za 4 dni minimum może zacząć testować, inaczej to jest bez sensu.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:09   #1547
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
co nie zmienia faktu, że U MNIE po ciązy przedokresowy ból piersi zaczyna się zwykle 23 dnia cyklu, czyli 9 dni po owu.
Skąd wiesz którego dnia dokładnie masz owulację? Sprawdzałaś na USG?

Cytat:
test ciążowy prawdę powie min. 6 dni po implantacji, czyli średnio 13 d ni po zapłodnieniu = kilka dni przed spodziewanym okresem.
jeśli dziewczyna jest tydzień przed, to za 4 dni minimum może zacząć testować, inaczej to jest bez sensu.
Ja tam postępowałabym zgodnie z ulotką danego testu ciążowego. Są na rynku takie, które według producenta można już stosować 14 dni po stosunku.
No i jeszcze zostaje test z krwi, który według Wikipedii, może dać prawdziwy pozytyw już 7 dni po zapłodnieniu.
Stary 2012-08-08, 22:36   #1548
Seremida
Przyczajenie

Zaistniala sytuacja: przerwa miedzy opakowaniami zostala wydluzona o 2 dni, druga tabletka zostala zapomniana lecz przyjeta wraz z trzecia, szosta takze zapomniana. Moja kumpela panikuje bo w pierwszym tyg brania tabletek kochala sie 2 razy. Po 13 dniach od stosunku test wyszedl negatywnie. Czy wynik moze byc niewiarygodny? Dodam ze po tygodniu od stosunku zaczely ja bolec sutki i bola do dzis i miala silne klucia jajnikow a szczegolnie prawego
Seremida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:40   #1549
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Skąd wiesz którego dnia dokładnie masz owulację? Sprawdzałaś na USG?
nie, stosuję obserwacje temperturowo-śluzowe (planuję poczecie za kilka miesięcy) plus testy owu i to wszystko do spółki dość precyzyjnie wyznacza mi owulację.

Cytat:
Ja tam postępowałabym zgodnie z ulotką danego testu ciążowego. Są na rynku takie, które według producenta można już stosować 14 dni po stosunku.
No i jeszcze zostaje test z krwi, który według Wikipedii, może dać prawdziwy pozytyw już 7 dni po zapłodnieniu.
no, 14 dni po stosunku to mniej więcej tak samo jak 6 dni po zapłodnieniu - w każdym razie w dniu spodziewanej miesiączki lub ok. 2-4 dni wcześniej, w zależlości od długości fazy lutealnej.
w każdym razie to tak czy siak wychodzi ok. 12-16 dni po zapłodnieniu, więc jak dziewczyna jst tydzień przed okresem to nie ma co wydawać kasy na testy.
bHCG z krwi - owszem, powinno już dać choćby wątpliwy wynik.
Stary 2012-08-08, 22:51   #1550
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie, stosuję obserwacje temperturowo-śluzowe (planuję poczecie za kilka miesięcy) plus testy owu i to wszystko do spółki dość precyzyjnie wyznacza mi owulację.
Ani NPR, ani testy owulacyjne nie wyznaczają dokładnego dnia owulacji

Cytat:
no, 14 dni po stosunku to mniej więcej tak samo jak 6 dni po zapłodnieniu - w każdym razie w dniu spodziewanej miesiączki lub ok. 2-4 dni wcześniej, w zależlości od długości fazy lutealnej.
w każdym razie to tak czy siak wychodzi ok. 12-16 dni po zapłodnieniu, więc jak dziewczyna jst tydzień przed okresem to nie ma co wydawać kasy na testy.
7 dni na przeżycie plemników (nie słyszałam, by mogły przeżyć dłużej, nawet 7 dni jest bardzo wątpliwe, nigdzie nie znalazłam wyników badań, które dowodziłyby, że po 7 dniach plemniki nadal są żywe i zdolne do zapłodnienia) + 2 dni podczas których dochodzi do zapłodnienia + 6 dni po zapłodnieniu wymagane przez test z moczu np. Quick Vue = 15 dni.

15 dni już minęło, może robić test
Stary 2012-08-08, 23:06   #1551
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ani NPR, ani testy owulacyjne nie wyznaczają dokładnego dnia owulacji
a dlaczego nie?
jedyne co, to może nie wyznaczyć owulkacji, której nie było, gdy cykl jest bezowulacyjny.
w innych wypadkach - wyznaczy. tzn cała ekipa diagnoz do kupy, a nie każda z osobna.
i ja nie piszę o NPR bo tego nie stosuję i nie uznaję, a o obserwacji organizmu w celu wyznaczenia najlepszego momentu poczecia. (obecnie jeszcze nie poczynam, więc się zabezpieczam :P) )

Cytat:
7 dni na przeżycie plemników (nie słyszałam, by mogły przeżyć dłużej, nawet 7 dni jest bardzo wątpliwe, nigdzie nie znalazłam wyników badań, które dowodziłyby, że po 7 dniach plemniki nadal są żywe i zdolne do zapłodnienia) + 2 dni podczas których dochodzi do zapłodnienia + 6 dni po zapłodnieniu wymagane przez test z moczu np. Quick Vue = 15 dni.

15 dni już minęło, może robić test
a dobra, masz rację, nie spojrzałam na daty. 15 dni po zapłodnieniu to już niewielkie prawdopodobioenstwo, żeby test wyszedł fałszywy.
choć jednak możliwe (też niestety przerobiłam na sobie - w pierwszej ciąży pierwszy pozytywny test miałam 21 dni po owu) niemniej jednak nieczęsto się to zdarza.
Stary 2012-08-08, 23:31   #1552
Chatul
ma zielone pojęcie

Tak przy okazji, czy ktoś widział wyniki jakichś badań, które dowodziłyby na to, że plemnik może przeżyć w ciele kobiety więcej niż 5 dni i być zdolny do zapłodnienia?

Cytat:
a dlaczego nie?
jedyne co, to może nie wyznaczyć owulkacji, której nie było, gdy cykl jest bezowulacyjny.
w innych wypadkach - wyznaczy. tzn cała ekipa diagnoz do kupy, a nie każda z osobna.
Nieprawda.
Testy owulacyjne i NPR mogą ustalić, że owulacja była oraz wskazać dni, kiedy mogła wystąpić. Jednak KONKRETNEGO dnia nie wskaże ani NPR, ani test owulacyjny. Po prostu nie ma jak.

Cytat:
i ja nie piszę o NPR bo tego nie stosuję i nie uznaję, a o obserwacji organizmu w celu wyznaczenia najlepszego momentu poczecia. (obecnie jeszcze nie poczynam, więc się zabezpieczam :P) )
NPR to Naturalne Planowanie Rodziny, tak więc ten sam NPR może być stosowany zarówno przy unikaniu poczęcia, jak i przy planowaniu go

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2012-08-08 o 23:32 Powód: dopisek
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 09:29   #1553
julka910
Zakorzenienie

Ból w piersiach może być oznaka ciąży.
Ból brzucha może być oznaka ciąży.

Wiele objawów może być oznaka ciąży.

Jednak ciąża może tez nie dawać żadnych objawów i są kobiety które czuja sie jakby sie nic nie stało.

Zrób test zamiast sie zastanawiać czy kazde kucie które czujesz lub swedzenie w tyłku to znak ze jesteś w ciąży. Przecież tu dziewczyny nic konkretnego Ci nie powiedzą bo nie są ani testami ciazowymi, pod koldra żadna z nas z Tobą nie była, USG w oczach tez nie mamy
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 09:41   #1554
Seremida
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

mamy z siostra problem, opisze tutaj jej przypadek.
sytuacja wyglada tak: przedluzyla przerwe miedzy tabletkami o 2 dni, zapomniala 2. tabletki po czym przyjela ja razem z 3., zapomniala 6. tabletki. dodam, ze kochala sie z chlopakiem w dniach 3. i 6. tabletki.
zrobila test ciazowy po 13 dniach od pierwszego stosunku i wyszedl negatywny. czy wynik testu jest jak najbardziej wiarygodny czy lepiej, zeby go powtorzyla za jakis czas? dodam ze tydzien po pierwszym stosunku zaczely ja bolec jajniki i sutki.

prosze nie naskakujcie na mnie, zostalam tylko poproszona o sprawdzenie informacji. prosze o szybka odpowiedz.
Stary 2012-08-09, 10:07   #1555
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seremida Pokaż wiadomość
mamy z siostra problem, opisze tutaj jej przypadek.
sytuacja wyglada tak: przedluzyla przerwe miedzy tabletkami o 2 dni, zapomniala 2. tabletki po czym przyjela ja razem z 3., zapomniala 6. tabletki. dodam, ze kochala sie z chlopakiem w dniach 3. i 6. tabletki.
zrobila test ciazowy po 13 dniach od pierwszego stosunku i wyszedl negatywny. czy wynik testu jest jak najbardziej wiarygodny czy lepiej, zeby go powtorzyla za jakis czas? dodam ze tydzien po pierwszym stosunku zaczely ja bolec jajniki i sutki.

prosze nie naskakujcie na mnie, zostalam tylko poproszona o sprawdzenie informacji. prosze o szybka odpowiedz.
Tak, mogła zajść w ciąże. A test z moczu jest wiarygodny dopiero po 14 dniach od ostatniego stosunku. Biorąc pigułki trzeba być odpowiedzialnym.
Stary 2012-08-09, 10:24   #1556
Seremida
Przyczajenie

sama jej test ciazowy kupowalam i bylo na nim napisane ze juz 10 dni po stosunku mozna go wykonywac. Czyli najlepiej za jakis czas powtorzyc test? Bo ten co zrobila mogl byc zafalszowany
Stary 2012-08-09, 10:29   #1557
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
sama jej test ciazowy kupowalam i bylo na nim napisane ze juz 10 dni po stosunku mozna go wykonywac. Czyli najlepiej za jakis czas powtorzyc test? Bo ten co zrobila mogl byc zafalszowany
Najlepiej to zrobić test z krwi, który jest wiarygodny już 10 dni po stosunku.
Stary 2012-08-09, 10:57   #1558
Seremida
Przyczajenie

A gdzie taki test mozna wykonac lub gdzie mozna dostac skierowanie na niego?
Stary 2012-08-09, 11:53   #1559
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie taki test mozna wykonac lub gdzie mozna dostac skierowanie na niego?
Nie trzeba skierowania. W przychodni/szpitalu gdzie znajduje się laboratorium i coś kosztuje, ale ile nie wiem, nigdy nie robiłam.
Stary 2012-08-09, 12:06   #1560
sabina19817
Przyczajenie

Witam Wszystkich. Choruję na niedoczynność tarczycy. Gdy zaczęłam się leczyć(od stycznia) i brać hormony @ uregulowała się. 2 tyg temu wróciłam z Niemiec. Kochałam się z mężem bez zabezpieczenia. Względnie były to moje dni niepłodne. W sobotę tj. 4 sierpnia miałam dostać @ ale do dziś nie dostałam . Dziś rano zrobiłam test- wyszedł negatywnie. Czy pomimo negatywnego wyniku testu mogę być w ciąży? Czy któraś z Was miała taki przypadek? Pozdrawiam
sabina19817 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości