Rossmann - część XIV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 14:23   #3481
Asiuchal
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XIV

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
To masło do ciała jest dobre i pachnie prawdziwym kokosem czy chemią?
Na KWC dziewczyny zachwycają się zapachem tego masełka.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dy-butter.html
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:35   #3482
kaczucha89
Raczkowanie

Eeeej dziewczyny, naprawdę żadna z Was nie brała udziału w tej rossmannowej promocji na sensodyne o którą Was ostatnio pytałam ? Ja dziś wysłałam im ten zeskanowany paragon no i ciekawa jestem czy faktycznie kaskę zwrócą. Chodzi mi o tą promocję http://www.wyprobujzadarmo.pl/ ze strony rossnetu.
Stary 2012-08-12, 15:00   #3483
Ciemna163
Kociara

Ale częśc pisze też, że po pewnym czasie jest chemiczny... Mnie zniechęciły opinie, że dłuuugo się wchłania.

Ja na pewno kupię puder Synergen, żele OS sobie odpuszczę. Mam cytrynę i mango z makadamią rewelacji nie ma. Nie pienią się świetnie, a zapach mamy tylko pod prysznicem. Nie wiem jak z wysuszaniem, bo ja regularnie się balsamuje pokąpieli. Zastanawiam się nad olejkiem Alterry i może żel Play O wpadnie, ale jeszcze na all za nim popatrzę
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 15:08   #3484
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki polecacie żel pod prysznic,żeby skóra pachniała jeszcze nim długo po kąpieli? I żeby nie wysuszał

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 15:11   #3485
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie żel pod prysznic,żeby skóra pachniała jeszcze nim długo po kąpieli? I żeby nie wysuszał
palmolive thermal spa, ten niebieski z drobinkami, jak dla mnie bosko pachnie i dość długo utrzymuje się na skórze
Stary 2012-08-12, 15:50   #3486
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
palmolive thermal spa, ten niebieski z drobinkami, jak dla mnie bosko pachnie i dość długo utrzymuje się na skórze
Dzięki,przyjrzę się mu przy wizycie w rossie

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 15:52   #3487
Ciemna163
Kociara

Cytat:
ja polecam Fa Nutri Ski ten różowy - pieni się jak dziki, a pachnie i po kąpieli
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 16:41   #3488
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
że co ? kokosowe ? Ja myślałam ze to kakaowe, nawet się nie przyjrzałam, a jak kokosowe to przepadłam, muszę je mieć koniecznie wszystko co kokosowe uwielbiam. Mam nadzieje że nie będzie tylko mieć chemicznego zapachu. ktoś już miał z Was to masełko? No i kupię jeszcze też żele OS z takiej promocji nie da się nie skorzystać
ja mam cala serie kokosowa z YR bo tez kocham ten zapach.
a recenzje mnie zniechecily..
nie lubie sie lepić..

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Na KWC dziewczyny zachwycają się zapachem tego masełka.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dy-butter.html
Stary 2012-08-12, 16:59   #3489
ILoveMyDarlingCosmetics
Raczkowanie

Dziewczyny czy u was rok temu tez była taka akcja, że jak sie robiło zakupy w rossie to szło się z paragonem to autokaru postawionego przed sklepem i tam dostawało sie jakis prezent xD mozna bylo tam pomalowac paznokcie, posiedziec na fotelu masujacym i zrobic ogolne badania hm ?
Zastanawiam się czy w tym roku też będzie czy moze juz bylo?
Stary 2012-08-12, 17:01   #3490
lenn8
Raczkowanie

Czy któraś z Was ma może pędzelek do korektora z FYB Premium? Zastanawiam się nad nim, dobry jest? Potrzebuję też pędzla do różu i nie wiem czy postawić na EcoTools czy np. FYB Premium, tudzież Elite. Macie jakieś doświadczenie z tymi pędzlami?

włosomaniaczka
lenn8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 17:36   #3491
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenn8 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma może pędzelek do korektora z FYB Premium? Zastanawiam się nad nim, dobry jest? Potrzebuję też pędzla do różu i nie wiem czy postawić na EcoTools czy np. FYB Premium, tudzież Elite. Macie jakieś doświadczenie z tymi pędzlami?
Nie jestem ekspertem w makijażu, ale TYM pędzlem ET do różu bardzo niewygodnie mi się operowało. Próbowałam na kilku różach, ten czubek pędzla rozpylał mi kosmetyk, robił plamy. Tysiąc razy lepszy efekt uzyskałam pędzlem ściętym. Na początku miałam ten rossmannowski, jest ok ale trochę twardy, wypadło kilka włosków, ja się zdenerwowałam i teraz wolę zapłacić 40zł za pędzel z sephory. Oszczędzam sobie nerwów, ani jeden włosek nie wypadł, jest odpowiednio miękki (ale nie za miękki ).
Miałam dwa do różu z et, jeden nowy wystawiłam na targowisko a drugim nakładam puder w kamieniu w okolice nosa, wtedy ten czubek jest plusem.
Oglądałam dzisiaj w sklepie ten z FYB do korektora, wybitnie tani nie jest a wygląda nieciekawie. Nie macałam go więc to tylko 'naoczna' opinia. Z tego co pamiętam kosztował chyba 15zł, nie wiem czy nie pomyliłam go cenowo z jakimś innym. W sephorze za 30zł masz taki, który będzie Ci służył kilka razy dłużej i dawał naturalniejszy efekt.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-08-12 o 17:41
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 17:36   #3492
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, miałam się z Wami czymś podzielić. Oglądałam ostatnio video-blog jakiejś dziewczyny, która porównywała kosmetyki Alterry z Averde. Czytała dużo niemieckich artykułów, do których podawała linki (nie sprawdziłam info, gdyż nie znam tego języka). Do rzeczy, wyczytała z nich, że o ile Alterra, Alverde i Balea to ekologiczne, sprawdzone produkty to niestety ISANA oraz SYNERGEN są TESTOWANE NA ZWIERZĘTACH. Kurcze, nie spodobała mi się taka nowinka. Jestem przeciwna takim praktykom i nie wspieram takich firm. Czy któraś z Was może potwierdzić te doniesienia? Jeżeli to prawda to będę musiała zrezygnować z ich produktów (wyjątek zapewne będzie obejmował odżywkę z babassu).
Zerknij na listę (nie)testowanych produktów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483
Wydaje mi się, że te marki własne Rossmanna nie są testowane
Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
To masło do ciała jest dobre i pachnie prawdziwym kokosem czy chemią?
Właśnie nie wiem, bo go nigdy nie miałam No, ale za tę cenę można wypróbować
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 17:49   #3493
lenn8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Nie jestem ekspertem w makijażu, ale TYM pędzlem ET do różu bardzo niewygodnie mi się operowało. Próbowałam na kilku różach, ten czubek pędzla rozpylał mi kosmetyk, robił plamy. Tysiąc razy lepszy efekt uzyskałam pędzlem ściętym. Na początku miałam ten rossmannowski, jest ok ale trochę twardy, wypadło kilka włosków, ja się zdenerwowałam i teraz wolę zapłacić 40zł za pędzel z sephory. Oszczędzam sobie nerwów, ani jeden włosek nie wypadł, jest odpowiednio miękki (ale nie za miękki ).
Miałam dwa do różu z et, jeden nowy wystawiłam na targowisko a drugim nakładam puder w kamieniu w okolice nosa, wtedy ten czubek jest plusem.
Oglądałam dzisiaj w sklepie ten z FYB do korektora, wybitnie tani nie jest a wygląda nieciekawie. Nie macałam go więc to tylko 'naoczna' opinia. Z tego co pamiętam kosztował chyba 15zł, nie wiem czy nie pomyliłam go cenowo z jakimś innym. W sephorze za 30zł masz taki, który będzie Ci służył kilka razy dłużej i dawał naturalniejszy efekt.
Dziękuję, dopiero zaczynam swoją przygodę z pędzlami, więc każda rada się przyda szkoda, że nie mam w pobliżu Sephory. A pędzle Essence, co myślicie, warto?

włosomaniaczka
lenn8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 17:51   #3494
monia42210
Zadomowienie

Możecie mi polecić jakąś maseczkę oczyszczającą lub antybakteryjną

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 17:55   #3495
blackberry8
Zakorzenienie

Nie miałam żadnych z Essence, ale mam jeszcze taką uwagę dot. pędzli: jeśli masz kupić podstawowe pędzle (podkład + oczy + róż + puder) za 50-60zł, być niezadowoloną i je wyrzucić po miesiącu to lepiej poczekaj chwilę, uzbieraj odpowiednią kwotę i kup lepsze jakościowo. Poza tym polecam czytanie kwc na temat każdego jaki macie na oku, większość firm ma i pędzlowe hity i kity.

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Saszetki z glinką z Ziai

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-08-12 o 17:57
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 18:25   #3496
ILoveMyDarlingCosmetics
Raczkowanie

Cytat:
ja zawsze kupuje i powracam ciągle do maseczek w saszetkach ziaji (oczyszczającą) i perfecty antybakteryjną
Stary 2012-08-12, 18:30   #3497
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam pędzel skośny z elite i jest bardzo w porządku, miękki, nie gubi włosków, ja jestem zadowolona z fyb miałam kiedyś pędzel, co prawda do pudru, ale był tragiczny! twardy, drapiący i gubił mnóstwo włosów, po 5 przy każdym użyciu
Stary 2012-08-12, 18:32   #3498
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Dziewczęta, mam zapytanie. Czy któraś z Was pobrała kod i nie będzie go używała na Domola, który był wczoraj w ofercie dnia (Elektryczny zapas, Wiosenny Zapach, 25 ml)? Kurcze, polowałam na ten kod od tygodnia, a wczoraj byłam cały dzień poza domem i kompletnie zapomniałam pobrać kod. Jeżeli któraś z Was byłaby skłonna go odstąpić to proszę o info lub PW. Postaram się jakoś zrewanżować.

Z nowej gazetki zainteresowały mnie:
- Synergen puder prasowany w kompakcie (polecacie do cery mieszanej z tzw. problematyczną strefą "T"?)
- Alterra mydło w płynie mandarynka&jojoba (nie wysusza skóry?)
- Synergen żel
- Isana professional (szampon , odżywka) - Stosowałyście kiedyś tę serię do włosów? Bardzo mnie zaciekawiła.

Ten puder jest świetny jak dla mnie. Bardzo długo matuje, a przy tym nie wysusza i nie zapycha, więc sądzę, że dla Twojej cery będzie ok.

Cytat:
Używałam wielu pędzli tańszych, droższych i jak dla mnie Ecotools są bardzo dobre jakościowo i idealne w użytkowaniu(nie wypada z nich włosie, łatwo je umyć, w miarę szybko schną), więc gorąco polecam.
A co do korektora to osobiście nakładam aplikatorem z opakowania(jeżeli taki jest), a następnie wklepuję palcem, ponieważ kosmetyk lekko zmienia konsystencję pod wpływem ciepła i lepiej wtapia się w skórę.

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 19:02   #3499
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Dermaglin.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 19:13   #3500
monia42210
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Saszetki z glinką z Ziai
Cytat:
Napisane przez ILoveMyDarlingCosmetics Pokaż wiadomość
ja zawsze kupuje i powracam ciągle do maseczek w saszetkach ziaji (oczyszczającą) i perfecty antybakteryjną
Te miałam i były bardzo dobre
Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Dermaglin.
Tej nie miałam i chętnie przetestuje

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 19:14   #3501
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_chica Pokaż wiadomość

nie wiem czy nie wysusza skóry dłoni to mydło, ale pięknie pachnie, raz myłam ręce nim u koleżanki
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 19:16   #3502
alamirka
Moderator

Cytat:
Dzięki,przyjrzę się mu przy wizycie w rossie
To jeżeli zdecydujesz się na jego kupno, to polecam zajść do Biedronki. Tam jest jego odpowiednik w tańszej wersji produkowanej dla biedronki za 4.99, z dopiskiem Bali. Rzeczywiście baaardzo długo czuć jego zapach na skórze, bardzo przyjemny jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,1 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2012-08-12 o 19:22
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 19:54   #3503
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
To jeżeli zdecydujesz się na jego kupno, to polecam zajść do Biedronki. Tam jest jego odpowiednik w tańszej wersji produkowanej dla biedronki za 4.99, z dopiskiem Bali. Rzeczywiście baaardzo długo czuć jego zapach na skórze, bardzo przyjemny jest
Potwierdzam Uwielbiam ten żel Ze swojej strony mogę tylko dodać, że zapach jest bardziej intensywny od Palmolive

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 20:01   #3504
rybkaa90
Zakorzenienie

Zastanawiam się nad zakupem żeli OS. Nie wiem które warianty wybrać, które polecacie? Czy te żele nie wysuszają skóry? Mają "cos" w sobie oprócz urzekających zapachów? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Czy w najnowszym Skarbie były jakieś próbki?

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2012-08-12 o 20:05
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 20:09   #3505
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zakupem żeli OS. Nie wiem które warianty wybrać, które polecacie? Czy te żele nie wysuszają skóry? Mają "cos" w sobie oprócz urzekających zapachów? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Czy w najnowszym Skarbie były jakieś próbki?
Mnie się najbardziej podoba malinowy i ten truskawkowy z limitowanej edycji Nie wiem niestety, czy wysuszają, bo ja zawsze balsamu/masła używam.

Nie, nie było próbek
Stary 2012-08-12, 20:24   #3506
alikatena
Raczkowanie

Dziewczyny czy znajdę w Rossmannie na półce z mini produktami piankę albo żel do golenia dla mężczyzn? Nigdy nie zwracałam na to uwagi, na Rossnecie nie ma.. no i zastanawiam się czy coś takiego w ogóle jest dostępne na polskim rynku, niekoniecznie też w Rossmannie! ?
Stary 2012-08-12, 20:29   #3507
mzg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alikatena Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy znajdę w Rossmannie na półce z mini produktami piankę albo żel do golenia dla mężczyzn? Nigdy nie zwracałam na to uwagi, na Rossnecie nie ma.. no i zastanawiam się czy coś takiego w ogóle jest dostępne na polskim rynku, niekoniecznie też w Rossmannie! ?
Tak są w R także w N
mzg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 20:47   #3508
2016070150903
Konto usunięte

wreszcie skusiłam się na masło Isany masło shea&kakao. faktycznie pięknie pachnie.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 20:53   #3509
britnay
Zakorzenienie

czy znajdę w Rossmannie worki próżniowe?
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:17   #3510
kaczucha89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Zgadzam się, on naprawdę pachnie bardzo długo i bardzo przyjemnie.

A tak na marginesie to tak mnie olałyście, że aż mi przykro. dwa razy pytałam czy któraś skorzystała z tej oferty na darmową sensodyne ( pasta jakby ktoś nie wiedział o co pytam ) i totalny brak odzewu

Edytowane przez kaczucha89
Czas edycji: 2012-08-12 o 21:21
kaczucha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości