Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 09:35   #1621
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Bao ja nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś używał pełnego imienia. Przepraszam w rozmowach o pracę zwykle jest w całości i uwierz mi że mi się podoba Jak byłam dzieckiem to używali różnych zdrobnień. W średniej szkole polonista (starszy pan) mówił do mnie Bella i pytał mnie tylko dlatego że mu się imię podobało. Nie było opcji żebym poszła na lekcje nieprzygotowana

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-08-16 o 09:42
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:41   #1622
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ac.

Na jutro mam umowiona fryzjerke
co robisz z włoskami?

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Aneczka my Julę szczepilismy na Pneumo, ale gdybym teraz miała ją szczepić jeszcze raz nie zaszczepiłaby, na Meningo nie szczepimy i na Ospę też nie szczepimy

Nataszka niestety nie mam takiej osoby, która by chciała choć na dwie godzinki stanąć , ja rano bym przed weselem mogła postać, ale wesele jest na 14.00 więc stoisko musiałoby stać dłużej, potem mogłabym podjechać < bo to dwie wioski dalej na wesele idziemy> i poskładać wszystko. Jest jeszcze jedna opcja nad którą się zastanawiam żeby zostawić samo stoisko, ale nie mam pewności, że mi tego nie rozkradną

kreacji jeszcze nie mam, na razie ubrałam Julkę < ona ma dwie kreacje, bo niemoge się zdecydować, ktora jej włożyć i Tżta mojego też obkupiłam w garnitur
kurcze samego stoiska nie zostawiaj... szkoda ty laleczek, ze tez nie masz tam nikogo, a jakies dziewczyny mlode gdzies od sąsiadów? pomysl, szkoda twojego czasu poswieconego na te laleczki,

pokaz sukienki my ci doradzimy co do Juleczki, zaraz ci wysle wiadomosc na prv
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:41   #1623
megi-megi
Zakorzenienie

Iza - dziękuję za pamięć U mnie mdłości chyba się nasilają i posmak też do d... Cały dzień żuję gumy, żeby jakoś to przeżyć.

Igor budzi mi się w nocy kilka razy i póki nie położę się koło niego i nie przytulę, nie zaśnie. Padnę przy dwójce takich zakochanych w mamie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:44   #1624
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Bao ja nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś używał pełnego imienia. Przepraszam w rozmowach o pracę zwykle jest w całości i uwierz mi że mi się podoba Jak byłam dzieckiem to używali różnych zdrobnień. W średniej szkole polonista (starszy pan) mówił do mnie Bella i pytał mnie tylko dlatego że mu się imię podobało. Nie było opcji żebym poszła na lekcje nieprzygotowana
dokładnie, bardzo łądne imię, podoba mi się osobiście baaardzo.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Iza - dziękuję za pamięć U mnie mdłości chyba się nasilają i posmak też do d... Cały dzień żuję gumy, żeby jakoś to przeżyć.

Igor budzi mi się w nocy kilka razy i póki nie położę się koło niego i nie przytulę, nie zaśnie. Padnę przy dwójce takich zakochanych w mamie.
tego sie obawiam myslac o drugim dziecku, moja tez mama i mama ciagle... ale pewnie samo sie jakos to zmieni, bedzie musiala byc uwaga dzielona na dwoje
Stary 2012-08-16, 09:45   #1625
megi-megi
Zakorzenienie

Aneczka - ja nie jestem fanką szczepień w ogóle. Owszem, ostatecznie zaszczepiłam Igora wszystkimi obowiązkowymi + rota, ale nic więcej. Igor chodzi od kwietnia do żłobka i jest ok. Przysługuje nam darmowe na ospę w związku z tym, ale z niego też rezygnuję.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:46   #1626
nataszka25
Zakorzenienie

blistex napisze jak wroce ze spaceru bo mała mnie ciągnie
Stary 2012-08-16, 09:53   #1627
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

drcron długo Cię nie było

Bao imię Wam ma się podobać a nie innym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:23   #1628
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem chciałabym zaszczepić maćka przed przedszkolem na pneumokoki, która szczepionkę mam wybrać ? nasza lekarka zaproponowała nam Prevenar ale jak poczytałam o niej na necie to aż mi się słabo zrobiło, dlatego szukam jakiejś innej alternatywy.
My też szczepiliśmy Prevenarem 13 (poprzednia to Prevenar 7 czy jakaś inna liczba, ta jest nowsza). U Oli po żadnej szczepionce nie było skutków ubocznych, a bardziej od tych płatnych obawiałam się MMR, która jest obowiązkowa - przed tym szczepieniem to pół nocy nie spałam.

Bao - ja tam jestem za Izą (choć wiem, ze nie mam nic do gadania )

Megi - mdłości współczuję. A tak na marginesie, to twarda babka jesteś - od 2,5 roku nie sypiasz po nocy i zero marudzenia

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:24   #1629
blistex
Rozeznanie

pierwsza to w tym stylu co na załączniku 1 ale na Julkę jest krótsza i w jaśniejszych kolorkach i do tego takie trampki jak w załączniku 3
a ta druga to taka sama jak w załączniku 2 ale w kolorze ecru i do tego baletki ecru i bolerko ecru
Stary 2012-08-16, 10:30   #1630
blistex
Rozeznanie

a mi się bardzo podoba Patrycja ale podoba mi się też Bella, ale Izabella juz mniej
Stary 2012-08-16, 11:26   #1631
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam problem chciałabym zaszczepić maćka przed przedszkolem na pneumokoki, która szczepionkę mam wybrać ? nasza lekarka zaproponowała nam Prevenar ale jak poczytałam o niej na necie to aż mi się słabo zrobiło, dlatego szukam jakiejś innej alternatywy.
lena była szczepiona prevenarem 13, nawet się wtedy nie interesowałam czy są inne na pneumo. Wiesz co, jak zaczynasz w necie czytać o jakichkolwiek szczepionkach to...sama wiesz-mnóstwo przeciwstawnych informacji znajdziesz i strasznie wszystkim najgorszym-zarówno jak zaszczepisz i jak nie zaszczepisz . Ja tego się satram nie czytać, bo wszystko co kiedyś tam znalazłam było dla mnie nierzetelne jakieś takie-na zasadzie jedna pani drugiej pani-jednak wolę polegać na naszym pediatrze.
W ogóle jednak jestem za szczepieniami jako za "mniejszym złem"-co nam pozostaje jak nie wierzyć ich skuteczność....moja zaszczepiona na wszystko co zalecane. Ja się bardziej boję chorób niż powikłań poszczepiennych
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza
a w podpisie jeszcze iza widnieje

A jak ci się podoba Iza (a nie Izabela) to możliwe że taka wersja też jest.

Cytat:
któraś z was wklejała linka do bucików
http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html
a czy wiec ie może, gdzie moge dostac takie butki dla mojej Julki?
w venezii raczej nie
Allegro to pewnie najszybciej, może zara
Jaki twoje dziecię ma teraz rozmiar kopyta?

oczywiście lalek nam dalej nie pokazałaś

co do sukienek to dla mnie ta jasna zdecydowanie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 12:03   #1632
blistex
Rozeznanie

Evitka lalek nie pokazuję, bo nie mam jak zrobic zdjęcia, bo mi się czytnik kart w lapku zepsuł jedynie moge zrobic telefonem i przesłać komus jako mms i ten ktos może wstawić, chyba, że wybiorę się z wizyta do sasiadów

Julia teraz ma rozmiar 26/27 zależy jaki bucik , trampki te co załącznik wstawiałam z Convers ma na 28, ale maja niewielki luz w paluszkach
jej zaś teraz nóżka urosła przez wakacje, bo 2 razy musiałam sandałki kupowac dokladnie tak samo jak w ubiegłe wakacje
na allegro przeszukałam, to najmniejsze oficerki takie w tym stylu są na 30

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a i jeszcze mam taklie dziwne pytanie wiecie moze gdzie moge zamówic takie materiałowe metki do swoich lalek takie co czasem w zabawkach wszywa sie z boku z logo firmy
i drugie pytanie potrzebuje nazwę dla moich lalek, misków, słoni, i innych zabawek. Coś prostego ale zapadającego w pamięci
Stary 2012-08-16, 12:18   #1633
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka lalek nie pokazuję, bo nie mam jak zrobic zdjęcia, bo mi się czytnik kart w lapku zepsuł jedynie moge zrobic telefonem i przesłać komus jako mms i ten ktos może wstawić, chyba, że wybiorę się z wizyta do sasiadów

Julia teraz ma rozmiar 26/27 zależy jaki bucik , trampki te co załącznik wstawiałam z Convers ma na 28, ale maja niewielki luz w paluszkach
jej zaś teraz nóżka urosła przez wakacje, bo 2 razy musiałam sandałki kupowac dokladnie tak samo jak w ubiegłe wakacje
na allegro przeszukałam, to najmniejsze oficerki takie w tym stylu są na 30

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a i jeszcze mam taklie dziwne pytanie wiecie moze gdzie moge zamówic takie materiałowe metki do swoich lalek takie co czasem w zabawkach wszywa sie z boku z logo firmy
i drugie pytanie potrzebuje nazwę dla moich lalek, misków, słoni, i innych zabawek. Coś prostego ale zapadającego w pamięci
do malej sukieneczke zakladalabym raczej ta jasną, tą drugą, taka wdzięczna bardzo. a nazwa... to ma byc jedna nazwa jako to logo tak?
Stary 2012-08-16, 12:46   #1634
blistex
Rozeznanie

jako logo bardziej, bo po szturmie znajomych i sąsiadów postanowiłam założyć stronę, na której będę pokazywała swoje szmatławce i zacznę jeździć na lokalne spotkania twórców ludowych w naszej okolicy i na pchle targi i wystawiać sie ze swoimi rzeczami, a rusz moze coś dorobię
Stary 2012-08-16, 12:59   #1635
aneczkkaa
Zakorzenienie

Właśnie dziś się okazało że Maciej nie został przyjęty do przedszkola, ☠☠☠☠aaaaaaaaaaaa mać ! Załatwiała nam przedszkole znajoma zarąbiście ! Zaczęłam już załatwiać w innych placówkach i w dwóch jest na liście rezerwowych w jednym babka mnie pocieszyła i mówi, że na 100% się u nich dostanie ale pójdzie miesiąc później myślę sobie nie ważne , że później oby w ogóle gdzieś się dostał. Jest jeszcze dwójka dzieci na liście rezerwowej, to chyba mało, myślałam że więcej jest takich dzieci. Jestemdziś na maksa wkurzona i weź tu załatwiaj coś przez znajomych , jeszcze mi mówili że na setę się dostanie, bo koleżanki ciotka jest tam zastępca dyrektora

Cytat:
aneczka ja nie szczepiłam Zosi na nic oprócz obowiązkowych. Oczywiście rozważam jak bedzie miała isć do przedszkola ale jeszcze trochę czasu zostało.
Wydaje mi się że powinnaś porozmawiać z lekarzem o wszystkich za i przeciw pamiętaj że w necie jest dużo potrzebnych informacji ale też sporo śmieci. Sama gdybym miała szczepić a poczytałabym w necie o powikłaniach czy skutkach ubocznych to chyba bym zrezygnowała albo dostała choroby nerwowej. Wystarczyło mi jak musiałam Zosi oczy zakraplać i przeczytałam ulotkę właśnie ze skutkami ubocznymi .
Mam koleżankę z 2-ką dzieciaków (6 i 4 lata) i nie szczepiła żadnego przed przedszkolem. Ona sama pracuje na co dzień z lekarzami, w przychodniach, szpitalach i aptekach (siedliska chorób).
jakbyliśmy na bilansie to rozmawiałam z lekarką i ona trochę dziwnie z nami gadała, powiedziała że wypadałoby go zaszczepić przed przedszkolem na pneumo, szczepionek jest parę, ale tą co pisałam wyżej jest najtańsza,i jej znajoma aptekarka ma je po 260 zł, w sumie to mnie wkurzyła i nawet nie chciało mi się z niądalej gadać, bo ja chcę dobrą szczepionkę nie tanią.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja Zosie dopiero we wrześniu będe szczepiła na pneumo i meningokoki, a ona już pierwszy raz 29 sierpnia idzie do przedszkola
ponoć na pneumo najlepiej szczepić w sierpniu.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:01   #1636
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
lena była szczepiona prevenarem 13, nawet się wtedy nie interesowałam czy są inne na pneumo. Wiesz co, jak zaczynasz w necie czytać o jakichkolwiek szczepionkach to...sama wiesz-mnóstwo przeciwstawnych informacji znajdziesz i strasznie wszystkim najgorszym-zarówno jak zaszczepisz i jak nie zaszczepisz . Ja tego się satram nie czytać, bo wszystko co kiedyś tam znalazłam było dla mnie nierzetelne jakieś takie-na zasadzie jedna pani drugiej pani-jednak wolę polegać na naszym pediatrze.
W ogóle jednak jestem za szczepieniami jako za "mniejszym złem"-co nam pozostaje jak nie wierzyć ich skuteczność....moja zaszczepiona na wszystko co zalecane. Ja się bardziej boję chorób niż powikłań poszczepiennych

a w podpisie jeszcze iza widnieje

A jak ci się podoba Iza (a nie Izabela) to możliwe że taka wersja też jest.

w venezii raczej nie
Allegro to pewnie najszybciej, może zara
Jaki twoje dziecię ma teraz rozmiar kopyta?

oczywiście lalek nam dalej nie pokazałaś

co do sukienek to dla mnie ta jasna zdecydowanie
zaraz zmienię
Nie zgodzą mi się te stare prukwy w usc zapisać Iza niech zostanie Patrycja (pókic co, bo zastrzegam sobie prawo do zmiany jak już ją zobaczę)

Ojciec mi zabrał małego na spacer nie było ich 2 godziny, mały padnięty, zjadł michę krupniku, trochę lodów, obejrzał bajkę i 20 min temu padł a ja czekam na tż, wróci odgrzeje grzybową - od teściowej i leczo, które wczoraj zrobiłam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:07   #1637
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aneczka niestety zadna szczepionka nie jest calkowicie bezpieczna,ani skuteczna :/
Jak Eryk juz byl w przedszkolu to go szczepilam tylko rybomunylem (nie wiem jak to sie pisze) w przedszkolu panie uczulaly dzieci ze nie mozna po kims pic czy jesc,i brac nieumytych rak do buzi. Eryk teraz nie ruszy picia jak Erwi w tym pyszczka zamoczy

dziewczyny dajcie linki do ladnych malych lazienek,koniecznie z wanna lub kabina taka co ma brodzik wannowy. Z tz nie mamy pomyslu, a chce w miare mozliwosci co miesiac cos do remontu dokupywac.

Na jutro mam umowiona fryzjerke
madzia ja wiem ale strasznie się boje że coś mu się stanie przez te szczepienia

ja mam na kompie linki z łazienkami pożniej ci wstawie

fryca zazdroszczę

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
ale nie wiem czy nie ma sczepionki starszej o nazwie PREVENAR i tej nowej o nazwie "PREVENAR 13", o jakiej czytałaś?? no i przecież wszystkie niosą ze sobą ryzyko powikłań, te obowiązkowe też przecież
czytalam o tej prevenar 13 właśnie , ale nie ważne....

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Aneczka- moje dzieci są szczepione właśnie ta szczepionka. Nic nigdy im nie było.
I jeżeli myślisz o wysłaniu do przedszkola to moze jeszcze ospa i meningo.
hehehe masakra ja nie moge przeczyć pneumo, a ty mi tu z innymi jeszcze wyskakujesz hehehe

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Aneczka my Julę szczepilismy na Pneumo, ale gdybym teraz miała ją szczepić jeszcze raz nie zaszczepiłaby, na Meningo nie szczepimy i na Ospę też nie szczepimy
ale czemu nie zaszczepiłabyś jej teraz , pisz mi tu szybciutko

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Aneczka - ja nie jestem fanką szczepień w ogóle. Owszem, ostatecznie zaszczepiłam Igora wszystkimi obowiązkowymi + rota, ale nic więcej. Igor chodzi od kwietnia do żłobka i jest ok. Przysługuje nam darmowe na ospę w związku z tym, ale z niego też rezygnuję.
ale co dużo ci choruje ? kurde no nie wiem co robić
20-12-14 10 tc
Stary 2012-08-16, 13:07   #1638
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
jako logo bardziej, bo po szturmie znajomych i sąsiadów postanowiłam założyć stronę, na której będę pokazywała swoje szmatławce i zacznę jeździć na lokalne spotkania twórców ludowych w naszej okolicy i na pchle targi i wystawiać sie ze swoimi rzeczami, a rusz moze coś dorobię
pewnie ze tak, to super pomysl, niech sie talent nie marnuje, jak mi jakas nazwa ciekawa do glowy wpadnie to napisze, narazie nie mam pojecia
Cytat:
Właśnie dziś się okazało że Maciej nie został przyjęty do przedszkola, ☠☠☠☠aaaaaaaaaaaa mać ! Załatwiała nam przedszkole znajoma zarąbiście ! Zaczęłam już załatwiać w innych placówkach i w dwóch jest na liście rezerwowych w jednym babka mnie pocieszyła i mówi, że na 100% się u nich dostanie ale pójdzie miesiąc później myślę sobie nie ważne , że później oby w ogóle gdzieś się dostał. Jest jeszcze dwójka dzieci na liście rezerwowej, to chyba mało, myślałam że więcej jest takich dzieci. Jestemdziś na maksa wkurzona i weź tu załatwiaj coś przez znajomych , jeszcze mi mówili że na setę się dostanie, bo koleżanki ciotka jest tam zastępca dyrektora

jakbyliśmy na bilansie to rozmawiałam z lekarką i ona trochę dziwnie z nami gadała, powiedziała że wypadałoby go zaszczepić przed przedszkolem na pneumo, szczepionek jest parę, ale tą co pisałam wyżej jest najtańsza,i jej znajoma aptekarka ma je po 260 zł, w sumie to mnie wkurzyła i nawet nie chciało mi się z niądalej gadać, bo ja chcę dobrą szczepionkę nie tanią.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

ponoć na pneumo najlepiej szczepić w sierpniu.
tak to jest z tymi znajomosciami, czasem nawet sie znajomym wydaje ze za duzo mogą, niestety.
Jak jest szansa ze sie dostanie to super, lepiej miesiac pozniej niz wcale z kolei razem ze wszystkimi bylo by mu latwiej bo tak to sie powiaza jakies znajomosci male i bedzie musiala sie sam w to wbijac. ale da sobie napewno swietnie rade, mowie poprostu ze jak dla calej grupy przedszkole jest nowoscia to jest im razniej

Cytat:
zaraz zmienię
Nie zgodzą mi się te stare prukwy w usc zapisać Iza niech zostanie Patrycja (pókic co, bo zastrzegam sobie prawo do zmiany jak już ją zobaczę)

Ojciec mi zabrał małego na spacer nie było ich 2 godziny, mały padnięty, zjadł michę krupniku, trochę lodów, obejrzał bajkę i 20 min temu padł a ja czekam na tż, wróci odgrzeje grzybową - od teściowej i leczo, które wczoraj zrobiłam
leczo mowisz gotowalas nie przemeczaj sie
fajnie ze jednak ojciec sie angazuje w opieke nad malym, troche ci go wymeczy i maly bedzie troche na swiezym powietrzu, wtedy i lepiej spi i jest troche wyszumiony co by nie meczyc mamusi
Stary 2012-08-16, 13:12   #1639
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
My też szczepiliśmy Prevenarem 13 (poprzednia to Prevenar 7 czy jakaś inna liczba, ta jest nowsza). U Oli po żadnej szczepionce nie było skutków ubocznych, a bardziej od tych płatnych obawiałam się MMR, która jest obowiązkowa - przed tym szczepieniem to pół nocy nie spałam.
jak widać wiekszość naszych dzieci jest tym szczepiona , jak coś to chyba teżtym zaszczepię , jeszcze z lekarzem muszę pogadać

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
evi uwierz mi ,przypadkiem trafiłam na tę stronkę, szukałam czy szczepionka jest dostępna w aptekach i na pierwszych stronach taka niemiła niespodzianka. W żadnym wypadku nie czytałam o powikłaniach samo się jakoś do mnie przypałętało.
na dowód wklejam link patrz 2 strona ... https://www.google.pl/#hl=pl&sclient...w=1150&bih=596
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-08-16 o 13:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 13:19   #1640
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Aneczka z mojego otoczenia jeżeli ktoś szczepił na pneumo czy meningokoki to żadne dziecko nie miało absolutnie żadnych powikłań poszczepiennych oprócz jakichś typowych dla takich zabiegów. O tej koleżance nieszczepiacej pisałam tak dla przykładu.

drcron jeżeli miałabym wybierać to ta jasna sukienka ale i tak najbardziej to mi się trampki podobają
W firmie kiedyś zamawialiśmy takie metki w Warszawie ale podejrzewam że znajdziesz jakaś agencję reklamową w pobliżu i oni Ci takie metki zrobią zgodnie z Twoim projektem.
Są takie małe urządzonka do druku na taśmie. To jest taki papiero-materiał
Stary 2012-08-16, 13:21   #1641
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

aneczka - ale lipa wyszła z tym przedszkolem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:21   #1642
monka23
Zakorzenienie

Aneczka , a ze znajoma juz coś rozmawiałas? Mowila coś?

Drcorn znalazłam tylko takie, http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...26amp%3B+boots o takie ci chodziło?, teraz jak widzę to dużo butów z paskami , cieżko bedzie , jak mi coś wpadnie to tez napisze, a najlepiej to zapytaj młodej to ci powie , może coś fajnego wymyśli

Ja dziś Wstalam o 12 i jeszcze mnie tz budził , kazalam mu wczoraj mnie nie budzić bo musiałam sie naladowac , a on z chłopakami siedział , minus tego ze mi burdel zrobili .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:23   #1643
blistex
Rozeznanie

Aneczka, bo szczepionka nie chroni w 100 % , - to słowa mojej znajomej, kóra ma stycznosć w klinice w Niemczech ze szczepionkami
Stary 2012-08-16, 13:24   #1644
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Natasza mam teraz po calosci jasny blond;ale sie w tym nie czuje,jutro fryzjerka zafarbuje mi odrosty,doda kilka ciemnych pasemek,i solidnie wycieniuje,bo mam za duzo tych wlosow,nie moge w rozpuszczonych chodzic bo za goraco i niewygodnie

Aneczka ja moim chlopcom ograniczam do minimum szczepienia.
Lazienke ja mam malusia,to chyba musze jak najjasniejsze plytki klasc zeby kolorem powiekszyc?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:32   #1645
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

aneczka z przedszkolem jeszcze zaczekaj bo może się tak zdarzyć że Maciek się dostał. Jeszcze są 2 tygodnie do końca wakacji i nie wszyscy potwierdzili zapisanie dzieci.
Stary 2012-08-16, 13:39   #1646
monka23
Zakorzenienie

Madzia a co chcesz dać wanne czy prychola? niepamietam co pisałas, wiem ze lustra powiększają pomieszczenie . Jasne kolory, chłodne , pastele , biele , jasny sufit i ciemniejsza podłoga , tez mam malutka łazienkę , ale będę chyba robić w kolorach które mi sie spodobała , podobają, nie zależy mi na jej powiększeniu i tak tam tylko prysznic biorę ,mąż tylko długo siedzi , ale klaustrofobi nie ma więc mu chyba tez nie bedzie zależało .
Stary 2012-08-16, 13:42   #1647
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dlatego mocno się zastanawiam nad szczepieniem. Naszych znajomych córka ma poważne powikłania po szczepieniach i dlatego się tak tego boję. Mieszkają w stanach i tamtejsi lekarze załamują ręce , dziecko z dnia na dzień zaczęło się cofać w rozwoju. Teraz ma 3 latka a jej rozwój określają na roczek. Tragedia jednym słowem.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
aneczka z przedszkolem jeszcze zaczekaj bo może się tak zdarzyć że Maciek się dostał. Jeszcze są 2 tygodnie do końca wakacji i nie wszyscy potwierdzili zapisanie dzieci.
na początku września jedziemy nad morze, wrócimy po 13-stym i oby sprawa się rozstrzygnęła, bo zwariuje. 31 sierpnia nawiedzę jeszcze oba przedszkola, tak żeby o nas nie zapomnieli.

Koleżanka mówi, że wszystko będzie w porządku, ale jakoś już jej nie wierze
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 13:45   #1648
monka23
Zakorzenienie

Aneczka no to może bedzie dobrze, teraz może jest taki pic na wodę , ze sie nie dostał a we wrześniu normalnie pójdzie , ty ja znasz to mniej wiecej wiesz jak traktować jej słowa .
Stary 2012-08-16, 13:47   #1649
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Aneczka z mojego otoczenia jeżeli ktoś szczepił na pneumo czy meningokoki to żadne dziecko nie miało absolutnie żadnych powikłań poszczepiennych oprócz jakichś typowych dla takich zabiegów. O tej koleżance nieszczepiacej pisałam tak dla przykładu.

drcron jeżeli miałabym wybierać to ta jasna sukienka ale i tak najbardziej to mi się trampki podobają
W firmie kiedyś zamawialiśmy takie metki w Warszawie ale podejrzewam że znajdziesz jakaś agencję reklamową w pobliżu i oni Ci takie metki zrobią zgodnie z Twoim projektem.
Są takie małe urządzonka do druku na taśmie. To jest taki papiero-materiał
a czy wiesz jak to się nazywa i jakie to urzadzonko?

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Aneczka , a ze znajoma juz coś rozmawiałas? Mowila coś?

Drcorn znalazłam tylko takie, http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...26amp%3B+boots o takie ci chodziło?, teraz jak widzę to dużo butów z paskami , cieżko bedzie , jak mi coś wpadnie to tez napisze, a najlepiej to zapytaj młodej to ci powie , może coś fajnego wymyśli

Ja dziś Wstalam o 12 i jeszcze mnie tz budził , kazalam mu wczoraj mnie nie budzić bo musiałam sie naladowac , a on z chłopakami siedział , minus tego ze mi burdel zrobili .
dziękuje za linka do butków
co do młodej i nazwy, to zwłaszcza teraz wolałabym jej nie pytać

Julia ma teraz etap odpowiadania " bo dlatego"
i tak na pytanie
ja: Juleczko dlaczego.......< coś tam coś tam>
J: bo dlatego !
a w ogóle to stała się totalna mamina córeczką najchętniej wiszącą mi cały czas na nodze
jak wracam z pracy a Julia jest na podwórku z tatą, to podbiega do mnie i mówi: "mamusia idziemy do domu" a w domu wciąż jest przy mnie nawet jak idę do wc, to ona za chwilkę wchodzi za mną, a na pytanie, czy nie smierdzi jej jak siedzę na toalecie, to odpowiada " śmierdzi, ale potrzebuje bliskości"
a wiecie jak moje dziecko mnie zaskakuje
mówi tak ładnie
"jesteś miodkiem na moje serduszko"
" jesteś miłością mojego zycia, a tatusia kocham troszeczkę"
Stary 2012-08-16, 14:05   #1650
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dlatego mocno się zastanawiam nad szczepieniem. Naszych znajomych córka ma poważne powikłania po szczepieniach i dlatego się tak tego boję. Mieszkają w stanach i tamtejsi lekarze załamują ręce , dziecko z dnia na dzień zaczęło się cofać w rozwoju. Teraz ma 3 latka a jej rozwój określają na roczek. Tragedia jednym słowem.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

na początku września jedziemy nad morze, wrócimy po 13-stym i oby sprawa się rozstrzygnęła, bo zwariuje. 31 sierpnia nawiedzę jeszcze oba przedszkola, tak żeby o nas nie zapomnieli.

Koleżanka mówi, że wszystko będzie w porządku, ale jakoś już jej nie wierze
Rozwiąże się wszystko pomyślnie. A jak się Maciuś nie dostanie to bardzo Ci to jakoś plany pokrzyżuje ? Czy może "nóż na gardle" bo praca itp. ?

A z tym szczepieniem to na 100% wiedzą że to powikłanie czy też może mała ot zachorowała i zbiegło się to ze szczepieniem ? Tak się często zdarza ale później niestety wszystko się zrzuca na powikłania po szczepieniach bo tak jest najłatwiej i nie trzeba szukać "winowajcy" w sensie przyczyny choroby

drcron nie pamiętam niestety ale spróbuj może poszukać też w jakichś zaopatrzeniach biurowych. To coś działa trochę jak drukarka tylko jest małe

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości