![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: A ciąży brak
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz jej wypowiedź. Przecież jest napisane, że uporała się z tym. Ma to za sobą, więc o jakiej nienawiści mowa.
![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit23 ma rację, zazdrośc i złość kipiała za mnie jeszcze do niedawna tak jak pisałam. Teraz jest lepiej. O tym, że w jakiś sposób uporałam się sama ze soba swiadczy fakt, że mogłam wyjechać na wakacje z kobietą w ciąży i jakoś wypocząć w obecności jej brzucha. Kilka dni temu urodził się mój siostrzeniec i kocham go bardzo już teraz, mimo że jescze go nie spotkałam. Dla mnie to kroki milowe. Wiele osób robi z nas niezrównoważone wariatki, ale uwierz, że takie emocje towarzyszom niepłodnym (i to nie tylko kobietom). NIe uważam, że ktokolwiek czyha, żeby mnie zranić, ale ludzie nie zdają sobie sprawy, że kogoś coś może zaboleć. Niektórzy wiedzą o naszym problemie, a mimo to opowiadają o zupkach, kupkach i wyprawkach. To dobija jak diabli, bo w głowie wtedy kołacze się myśl, ze mnie to nie może być dane, nigdy. Staram się wyciągnąć lekcje z tego co mnie spotyka i oprócz tego, że szkolę sztukę cierpliwości to staram się obserwować ludzi i staram się zachowywac tak, żeby nie utrudniać komuś życia. Przykład: Czekałam na przejściu dla pieszych razem z ok 10 osobami w tym jeden młody chłopak na wóżku inwalidzkim. Auta nie jechały, więc wszyscy radośnie przebiegli na drugą stronę. Zostałam ja i on. NIe chciałam, żeby poczuł się gorszy. Może to głupie, ale dla mnie ważne. Empatia to słowo klucz. Nie litość, empatia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
" Jestem matką, więc..." "Jestem jeszcze młoda i mam czas na dziecko, ale się wypowiem..." Oprócz Klarissy, Golgie i Edit 23 żadna z Was jak mniemam nie miała problemu tego typu. To widać, słychac i czuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak grochem o ścianę.
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
To przeczytaj jeszcze raz mój i swój post.
Widzę, że nie dotarło... To jest na zasadzie: nie wygrałam miliona w totka, ale wiem co czuje taki człowiek. Przy czym uparcie twierdzę, że wiem co czuje. Błąd: ja się mogę domyślać co taki człowiek czuje, ale skoro ktoś kto wygrał mówi mi, że potrzebował psychologa żeby się z tym "uporać", to ja nie mogę uparcie twierdzić, że to nie prawda, bo ja wiem lepiej i do tego to słaby człowiek. Ja jestem silna i psychologa na pewno bym nie potrzebowała. Nie dziwi cię fakt, że dziewczyny, które przeżyły to o czym cały czas mowa mówią mniej więcej to samo?
edit 29 ![]() Edytowane przez edit23 Czas edycji: 2012-08-22 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
To powiedz choremu na raka, że to pikuś i wiesz,ze nie powinien myśleć o śmierci, bo pewnie nie umrze. Niepotrzebnie się zamartwia - skrajny przypadek, ale obrazuje dobitniej mam nadzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona potrzebowała pomocy, której nie dostała dlatego się już nie wypowiada.
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie dziwi mnie fakt, że mówicie to samo. Z tym, że większość też nie musi mieć racji, tak na marginesie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc ci (lekarzu) mówię (ja pacjent ze złamaną ręką), że nie masz racji twierdząc, że wiesz jak boli. Może diagnozę postawiłaś trafną, ale każdy pacjent inaczej do tego podchodzi. Jeden będzie grzebał czym się da pod gipsem, a drugi powie że wytrzyma swedzenie. Oznacza to, że tego co grzebie pod gipsem mamy potępiać? A może trzeba mu spokojnie i rzeczowo wytłumaczyć, że można z tym inaczej sobie poradzić.
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
OMG, ten watek wyznacza nowe granice absurdu. Do tego brak dystansu, zacietrzewienie, wrogosc i "wszystkie glupie (matki, malolaty) jesli problemu z ciaza nie mialy". Z takim podejsciem nic, tylko rodzic ![]() Bezsensu stwierdzenia "nie przezylas to sie nie wypowiadaj" komentowac nawet sensu nie ma. Chyba administracja Wizazu powinna przemyslec jak funkcjonuje forum i moze przed kazdym watkiem kwestionariusz doswiadczen osobistych umiescic. Reszta laskawie oceni, czy ktos glos moze zabrac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,podziwiam wytrwałość w tłumaczeniu,ale to naprawdę jest jak rozmowa ze ślepym o kolorach.
A to jak niektóre, głownie Jamestown, zrównały z ziemią autorkę,nie mając zielonego pojęcia o czym piszą, jest żenujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ale to zawsze tak jest, że osoby, które przeszły to samo będą siebie nawzajem wybielać i poklepywać. Dzięki temu same czują się lepiej, usprawiedliwiając np. swoją nienawiść do innych ludzi, swoje słabości.
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Macie racje, szkoda nerwów. Ten wątek miał pomóc dziewczynie, a nie rozpętać burzę.
Jamestown dzieczyno nie idź do przodu jak taran zmiatając wszystkich po drodze. Wydałaś mi się taką miłą osobą jak w którymś wątku zaproponowałaś dzieczynie wypad zamiast wieczoru panieńskiego, bo nie miała z kim iść. Nawet myślałam, żeby się przyłączyć, ale teraz to wiem, że takich ludzi jak Ty to należy się wystrzegać. KONIEC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Zmęczyła mnie zaciekłość osób, które uparcie twierdzą, że coś wiedzą, ale same nie wiedzą co.
Cytat:
2) Jednocześnie musicie pracować nad związkiem, waszą psychiką i nad waszym zdrowiem. Nie wolno się obwiniać. 3) Mąż niech powtórzy badanie nasienia (zakładam, że coś zażywa na wzmocnienie). 4) Ty ze swojej strony zrobisz znacznie więcej badań (znaczenie ma kolejność): zwykłe badanie ginekologiczne, usg, monitoring, LH, FSH, TSH, ft3, ft4, anty TPO, prolaktyna, progesteron, estrogen. Jeśli wszystko będzie ok., wówczas trzeba sobie zwyczajnie odpocząć. Nabrać dystansu. Jeśli dalej nie zajdziesz w ciążę - chlamydia, ureaplasma, laparoskopia/histeroskopia. Zaznaczam, że dużą rolę będą odgrywać wyniki twojego męża. Jeśli któraś z wizażanek może coś dodać, uzupełnić mój post, zachęcam. ps. zmęczyło mnie zachowywanie się nas wszystkich jak przekupy na targu. Dlatego postanowiłam odpowiedzieć na post autorki bez obrażania i krytykowania. Co ona z tym zrobi to już jej sprawa.
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TYLE
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
To chwała Ci za to, ale nie każdy tak potrafi. Dużo osób nie potrafi sobie poradzić, że "ktoś coś ma, a ja nie, a przecież mnie się należy!!!" i pałają nienawiścią do tych co mają, nakręcając się wzajemnie - a to nie pomoże w rozwiązaniu ich problemu.
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36044074]A nie ponosi Cie czasami wyobraznia? Bo mam wrazenie, ze bardzo. Nikt jej tu z ziemia nie zrownal. No, ale lepiej slodzic i mowic "bedzie dobrze, win meza, niech Twoja psychika szaleje dalej, dobrze robisz".
Zal.[/QUOTE] Wyobraź sobie,że nie ponosi mnie wyobraźnia i na przyszłość radzę Ci, wypowiadać się autorytatywnie w kwestiach o których masz pojęcie, bo i naczej to wychodzi prawdziwy ,,żal". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna ma 25 lat(!) - nie zrobiła wszystkich badań, zieje nienawiścią do dzieciatych, wini męża,czuje bezwartościowa, wstydzi przed koleżankami, o dziecku pisze jak o polisy na starość i kolejnym elemencie zycia, który trzeba mieć (bo koleżanki mają) etc. Czy to zdrowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
ja tylko dopiszę - dajcie spokój plemnikom męża - 10% prawidłowych form (przy założeniu średniej ilości w ml) to mega wynik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Mineło około 45 min od napisania przeze mnie postu, w którym napisałam autorce jak ja bym postąpiła. Prosiłam o dopisanie badań, o których mogłam zapomnieć, a wy zamiast tego dalej przepychacie.
jamestown, _chocolate, SALIX - oprócz porady psychologa co możecie doradzić autorce? Zaznaczam, że nie jest to złośliwość z mojej strony. Autorka prosiła o pomoc, a wy udowadniacie która z was ma rację (sama zostałam w to wciągnięta), ale żadnych konkretnych i rzeczowych odpowiedzi nie widzę.
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko się zgadza-ma 25 lat, kupę czasu na dziecko,wszystkich badań nie zrobiła-ale stara się już długo, wciąż nie zachodzi w ciążę, zrobiła już sporo badań,więc chciałaby już widzieć jakiś wynik tego wszystkiego, a tu ciągle jedna kreska.To naprawdę doprowadza do rozpaczy.Chęć posiadania dziecka jest jednym z najsilniejszych instynktów, jeśli się to nie udaje, to rodzi się ogromna frustracja, a emocje, które temu towarzyszą są wyniszczające i bardzo intensywne. Każdy mówi-wyluzować, znaleźć inne zajęcie, ale tak się na dłuższą metę nie da ![]() I to nie jest kwestia, ja chcę mieć, bo koleżanki mają, tylko ja chcę tak bardzo, więc dlaczego mi się nie udaje,co zrobiłam źle?Może nie zasługuję?Może nie jestem wystarczająco kobietą?Wierzcie lub nie ,ale m.in. takie myśli chodzą po głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- psycholog, bo psychika jej siadła - badania /nie wiem jakie, nie jestem w temacie - ale z tego co przeczytałam u innych dziewczyn, nie ma wszystkich potrzebnych/ i dalsze leczenie Cudownego środka na takie problemy, które ot tak pomagają, jeszcze chyba nikt nie wynalazł. P.S. nie zostałaś w to wciągnięta - sama się wciągnęłaś, bo masz swoją rację, którą próbujesz udowodnić. I nic w tym złego tak naprawdę, bo każdy sobie coś myśli i uważa - ale nie odbieraj innym prawa do głosu i nie wpieraj innym, że podstępnie wciągnęli Cię (ofiarę) w brzydką awanturę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie,ze ciężko. Może to przypadek, ale tylko takie pary starające się o dziecko ( z sukcesem) znam. Z podejściem autorki można się tylko wykończyc nerwowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Już dawno nie widziałam obrzucania się "żalami"
![]() A tak na przyszłość może faktycznie lepiej by było, żeby autor/ka napisał/a, że nie życzy sobie konkretnych odpowiedzi, rad tylko potrzebuje kółka wzajemnej adoracji, które powie jaka jest nieszcześliwa. Ba! przyklaśnie! I jeszcze obowiązkowo z takiej samej grupy docelowej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.