|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wybór telefonu komórkowego...
Sony Ericsson X peria neo V
nie wiem jak reszta, ale mąż wybrał mi tego i jestem mega zadowolona, de facto do niczego nei mogę się przyczepić (szukałam tel do 800zł) robi super zdjęcia -5mpx w zupełności wystarcza (zresztą ktokolwiek trochę się zna na fotografii wie że duża liczba mpx przy małej matryce psuje jakość) - no wiadomo nei spisuje się idealnie przy słabym oświetleniu, kręci całkiem niezłe filmiki w hd, ekran działa bez zarzutu - TFT LCD (z technologią Mobile Bravia Engine 3,7''), żadnego wieszania się, wszystko chodzi płynnie - gpu stosunkowo wydajne (1 GHz i RAM 512), na androida jest mnóstwo świetnych aplikacji, wszystko można dopasować w prosty, intuicyjny sposób; wi-fi pracuje bardzo dobrze, foty synchronizują się z fb, z picasa itp, mam 2 koleżanki, które również wybrały ten telefon i obie podobnie jak ja są bardzo zadowolone (wszystkie użytkujemy około pół roku) no i jakoś zawsze miałam zaufanie do sony ericsson i nigdy sie nei nacięłam; no ale nie mam porównania oczywiście do pozostałych
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2012-07-08 o 11:06 |
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
czeka mnie to samo za kilka miesiecy tzn przedluzenie kontraktu i wybor telefonu. obenie mam blackberry curve 9300 i jestem zadowolona bo bateria trzyma ok 4 dni.
Natomiast teraz bede misiala wybrac jakis z dotykowym bo innech opcji za bardzo nie ma. troche mnie przeraza pisanie smsa na dotykowych. Moj TZ ma Iphone. I co na poczatku irytowalo(ma na doladowania a nie na kontrakcie) siec kasowala go codziennie za laczenie z internetem mimo ze z niego nie kozystal a jesli juz to w domu gdzie jest darmowy wifi. Dopiero po jakies czasie znalazl instrukcje na necie co trzeba powylaczac(jakies transfery danych) i teraz moze laczyc se z wifi bez ponoszenia kosztow. Ja na moim blackberry natomiast nie kasuja mnie za nic, ale jak lacze sie z wifi to doliczaja mi do rachunku. i ni jak nie umiem tego wylaczyc wiec z netu nie kozystam ![]() czy w tych wszytskich dotykowych najnowszych telefonach internet dziala caly czas samoistnie tzn pobierane sa jakies aktualizacje do aplikacji itp?
|
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia dlaczego tak może być. Ja przepatrzyłam wszystkie opcje, aplikacje i wszędzie zaznaczyłam, żeby nie robiło się nic automatycznie. I nic sam nie pobiera. A z wifi się łączy bez problemu i bezpłatnie |
|
|
|
|
|
#1175 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem ta nakładka jest bardzo popularna w smartfonach a to swiadczy o tym, że jest cenionym i wykorzystywanym chętnie pomysłem. Pojawiła się chyba najpierw w iPhone, jest dostępna na androidzie i to chyba była przedmiotem niesnasek ;-) i calkiem możliwe, że system mango tego nie ma, żeby uniknąć nieporozumień w stylu co jest a co nie jest kopiowaniem pomysłów jabłuszka ;-) (tak samo jak uważam za niefajne kafelki zamiast ikon i widżetów, ale co kto lubi). W każdym razie ja osobiście nie wierzę, że nie ma jej w telefonie z jakichś wzgędów praktycznych.
Rozumiem, że jesteś zachwycona swoim telefonem, ale lansowanie, że taki wynalazek jest w sumie zbędny przy ekranie wielkości na oko 2 pudełek zapałek ;-) trąci kompletnym brakiem obiektywizmu. Dla mnie to tak, jakbyś namawiała kogoś do rezygnowania z wygody tylko dlatego, że Ty się bez tego znakomicie obywasz. Wg mnie z modeli zaprezentowanych przez autorkę najlepszym wyborem jest Note, ale nie zachęcam jej na siłę do niego bo każdy woli co innego i nie każdy ma ochotę nosić w kieszeni i trzymac przy buzi cegiełkę ;-) z 5calowym ekranem. Dlatego ja polecam dziewczynie filmiki z Pawłem Warzechą, bo tam jej nikt nie powie, że co z tego, że inne komórki robią lepsze foty; właśnie jak dla mnie chodzi o to, żeby sobie dobrała telefon z najlepszymi możliwościami do ceny, a w moim przekonaniu Twój faworyt słabo wypada na tle rywali. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Ja nikogo do niczego nie namawiam, piszę jedynie swoją opinię z pozycji użytkownika a nie osoby, która jedynie poczytała kilka krótkich informacji znalezionych na necie. I polecam dokładniejsze czytanie
bo napisałam, że moim faworytem było Sony Xperia S, leczy miał za wysoką cenę.
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie jak wylacze przesyl danych, to z wifi mimo ze polaczone to nie mam lacznosci z internetem
|
|
|
#1178 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wciskaj komuś dziecka w brzuch że jedna z niezbędnych funkcji to bardziej właściwie fanaberia niż konieczność; ja nie przepadam za pisaniem smsów bo mi się nie chce ale nie powiem 'ach och na co komu smsy wszak lepiej zadzwonić...' ;-) Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz, Ty byś nie kupiła telefonu, który nie dopasowuje sobie szerokości jak Lumia, bo to dla Ciebie ważna funkcja, a ja bym nie kupiła Samsunga Galaxy Note, który dla Ciebie jest ok, a dla mnie jest zwyczajnie za duży i nie byłoby mi wygodnie go używać. Każdy ma inne wymagania i po to autorka założyła wątek żeby się dowiedzieć jakie te telefony są i móc łatwiej podjąć decyzję
|
|
|
|
|
#1180 |
|
BAN stały
|
o kurczę, o tym samym prawie mówimy
, ale Ty nie potrafisz wskazać zalety malutkiego ekranu, na którym nie mozna wyświetlić strony bez swobodnego dopasowania tekstu do szerokości ekranu, poza tym, że sam telefon na przyklad jest ładny (dyskusyjne, smartfony wg mnie w ogóle do najpiękniejszych nie należą, takie kwadraciaki ;-)) a taki Note np. ma to do siebie że przeglądanie neta przy 5 calach już nie jest męczące tylko zupełnie znośną/przyjemną sprawa. Bo to, że komuś telefon może się wydawać za duży do dłoni to 1 sprawa, ale to, że lepiej przeglądać neta czy głupie filmiki na YT czy wgrane w telefon na 5 calach niż np. na 3,5 czy 4 to druga. ![]() 1 cal różnicy to jest w koncu 2,5 cm długości przekątnej. |
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie że się tak rozpisujecie, czytam i myślę coraz intensywniej hehew nocy mi się telefony śnią że mam dziwne telefoniczne sny hehenarazie waham się między note a s advance... obydwa mi się podobają wzięłabym na 100% note ale obawiam się jego wymiarów jest spory przy mojej nokiiHultaj widzę że jesteś dość w temacie co do samsungów dużo gorszy jest advance od tego note? Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2012-07-08 o 20:58 |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A używając tej Lumii do korzystania z internetu w większości trafiałam na strony w wersji moblinej takie jak wszystkie potrale informacyjne, Youtube jako aplikacja, nawet forum wizaz (nie jest to chyba wersja mobilna) nie muszę przewijać w jedną i drugą stronę. Dlatego tak bronię tego, że nie dopasowuje się do szerokosci strony, bo nie trafiłam jeszcze na żadną stronę w której bym to musiała robić może, gdy trafię na takie strony, to uznam to za problem w tym momencie jest jak najbardziej ok |
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
decyzja podjętamiała do wyboru nokię lumie 610 (kobieta dość nachalnie mi ją wciskała) ale zdecydowałam się na samsunga ace.... (chciałam advance wziąść ale zrezygnowałam bo dopłata była 300zł bezsens, za tą dałam 1,22zł) ![]() mam go od wczoraj narazie jest dośc fajnie ![]() nie wiem czy wszystkie te dotykowe są takie z deczka spowolnione? czy ten mój tylko ![]() nie wiem mam 1 raz dotykowy telefon oswajam się ![]() szukam na necie teraz jakiś pokrowiec znalazłam : http://allegro.pl/etui-dream-mesh-sa...471455793.html http://allegro.pl/samsung-s2-i9100-g...487992645.html nie wiem który wziąść... Wy macie jakieś? Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2012-07-21 o 17:58 |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zakładać osobnego wątku więc pozwoliłam sobie napisać w tym
otóż chodzi o telefon Nokia 5800 XM. Czy ktoś z Was posiada taki telefon i może mi powiedzieć jak ustawić funkcję aby w trybie uśpienia po naciśnięciu środkowego przycisku pokazywała się na wyświetlaczu godzina??
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no, w Lumii 800 jest wymienna bateria, ale w serwisie
ja nie uważam, żeby to była wada, przynajmniej ma się pewność, że wymieniona bateria jest oryginalna, bo te niektóre allegrowe "oryginały" za 15 zł zwalają z nóg ![]() Sama mam Lumię 800 i polecam, jeśli dla kogoś telefon ma przede wszystkim dzwonić, wysyłać smsy, robić zdjęcia i ŁADNIE WYGLĄDAĆ
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to ironia czy nie -dla mnie wygląd odgrywa bardzo istotną rolę
rzekłabym -najważniejszą, bo najpierw patrzę czy ładny a potem dopiero czytam o funkcjach
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą Ace też mistrzem prędkości nie jest Ja miałam HTC Wildfire, potem Wildfire S (to chyba odpowiednik Twojego Aca'a), na koniec SGS+ i powiem, że Androidy są takie zamulone, potem jak już się zamulą na maxa zaczynają się wieszać Ja ten problem rozwiązywałam hard resetem co dwa tygodnie Co do gumowych etui... Moim zdaniem głupota. Telefon jest zrobiony tak, by wyglądał ładnie (przynajmniej załóżmy, że tak właśnie jest) -a te gumowe/silikonowe etui je tylko szpecą a po co to, to nie wiem, bo ekranu telefonu, co jest w nim zresztą najcenniejsze, nie chronią a to tylko moje zdanie Cytat:
![]() Ojej o skinach na laptopy słyszałam, nawet jeden okleiłam jak się zniszczył, ale już dawno go nie ma ale ciekawa rzecz. Choć ja bym to nakleiła dopiero jakbym już na obudowę patrzeć nie mogła Czyli w moim przypadku mam nadzieję nigdy, bo na punkcie swoich telefonów mam fisia i coś w rodzaju instynktu macierzyńskiego
|
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka właśnie kupiła SE xperia s i jest zadowolona, z minusów to nie ma kamerki z przodu, więc ewentualne wideorozmowy odpadają ( jej to akurat nie przeszkadza tak czy siak). Bateria jej trzyma około 1 dnia.
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mi si wydaje, że to takie widmo -wszyscy o nich wiedzą, ale nikt nie widział Sama miałam w kilku telefonach, ale w życiu nie korzystałam z tego i podejrzewam, że zwykły śmiertelnik też nie używa przedniej kamerki no chyba, że się starzeję i jednak coś mnie ominęło
|
|
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam nie wiem, powtarzam tylko co ona i kolega mówili na widok tego telefonu. Mnie by tez to nie było potrzebne, ale może komuś i owszem
Przy okazji, odpowiadając nie zauważyłam, że już telefon został kupiony, przepraszam ^^
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dużo też zależy od softu, bo o dziwo starszy (dokładnie nie pamiętam, ale załóżmy, że z stycznia) na moim sgs+ pracował o wiele lepiej niż młody (czyli lipcowy). A podobno niezamulającym się systemem jest WP7 -badam to w praktyce aktualnie i póki co lata jak szalony, a świeżynka TŻa w postaci Evo 3D z ICS go niestety nie dościga -ani w szybkości otwierania aplikacji, ani przeglądania Internetu. Na chwilę obecną 1:0 dla Windowsa pod tym względem A ja i tak preferuję przywrócenie ustawień fabrycznych -telefon odradza się niczym feniks z popiołów szczególnie jak się go zapcha jakimiś appkami.
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam coś podobnego do tego: http://allegro.pl/nd-etui-kabura-fut...506364922.html
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Zazwyczaj wystarcza zwykłe zabijanie aplikacji działających w tle w managerze. W sprawie softu warto zaglądać na forum xda, dużo informacji dotyczących wspierania danego telefonu, modów itd. (Android) - ważne przy zakupie nowego. Czasem się zdarza, że aktualizacja softu powoduje, że coś nie działa prawidłowo, ale zawsze szybko to naprawiają po uwagach ludzi.
Dla mnie WP jest dziwnym tworem. Raczej tylko dla osób korzystających ze smartfona do dzwonienia, pisania i mulimediów. Zdecydowanie nie dla osób lubiących bawić się w modyfikacje. Skreślam całkowicie Ja póki co śmigam na Cyanogenmod 7.2.0-RC3 (dla tych co nie wiedzą - czysty Android), bo mój telefon to zabytek z małą pamięcią wewnętrzną i musiałam znaleźć sposób na zamienienie pamięci zewnętrznej na wewnętrzną . Standardowo nie działa kamera, ale i tak nie korzystam. Wcześniej miałam Kyrillos' ROM v9.6 JPU i byłam zadowolona dopóki nie zapchałam pamięci (niestety mimo instalowania aplikacji na karcie, zostawiały śmieci na pamięci wew. ) i trzeba było zrobić recovery.I chwała Androidowi za synchronizację z google
Mousecat, he chases himself. Mousecat, he's awkward in social situations. Edytowane przez Chwala Czas edycji: 2012-08-28 o 21:59 |
|
|
|
|
#1196 |
|
BAN stały
|
http://img.bazarek.pl/182745/13124/1...92d4ccd2b9.jpg
Bierz samsunga
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A WP mi się właśnie podoba ze względu na to, że nie jest taki zasyfiony wszystkim jak Android i bardziej pilnowany, jeśli chodzi o appki, bo w sklepie play jest taki syf, że masakra. Ja zresztą używam telefonu właśnie do dzwonienia, smsów, facebooka i poczty ewentualnie robienia zdjęć i WP tu się sprawdza świetnie Poza tym WP też się synchronizuje z google
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fakt, dla przeciętnego użytkownika WP jest ok
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Witam
![]() Skończył mi się mix,więc zastanawiam się nad telefonem. Niestety,tych z tradycyjną klawiaturą jest coraz mniej... mam dwa do wyboru ![]() Może ktoś posiada nokię c5 lub nokię asha 300 ? Opinie w Internecie są różne, a mi zależy głównie na wygodnym telefonie, który nie porysuje się przy pierwszym wrzuceniu do torebki
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

, wyświetlanie tekstów bez ich dopasowania na ekranach szerokości rzędu np. 7-10 cm to jest koszmarek, polecam autorce zawęzić sobie wyszukiwarkę na ekranie komputera do wymiarow ekranu telefonu który ją interesuje i sprawdzić, czy jej się takie coś by podobało ;-) 
nie mam pojęcia dlaczego tak może być. Ja przepatrzyłam wszystkie opcje, aplikacje i wszędzie zaznaczyłam, żeby nie robiło się nic automatycznie. I nic sam nie pobiera. A z wifi się łączy bez problemu i bezpłatnie
bo napisałam, że moim faworytem było Sony Xperia S, leczy miał za wysoką cenę.

że mam dziwne telefoniczne sny hehe

) i trzeba było zrobić recovery.