|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dobry wieczór, coś mnie dzisiaj zmogło
![]() ![]() albo jakiś wirus albo strajk przemęczonego organizmu - bo sama sie przyznaję zaniedbałam jedzenie i picie ![]() ![]() jeszcze mi się przypomniało Wiktor też czasem odrywa się od piersi i się złosci, bo go mleko zalewa i przydławia, męczące to trochę, bo je odrywa się i płacz wtedy ja smoka czekam aż się uspokoi i znów do piersi... czasem odciągam przed karmieniem laktatorem ale zazwyczaj nie mam czasu... ja laktatora nie wyparzam za każdym razem, mówią, że nie ma takiej potrzeby raz na jakiś czas wystarczy, a tak to normalnie umyć - tak mi na SR mówili... podyplomówkę -prawo zamówień publicznych, coś muszę działać bo moje cv biednie wygląda, a czeka mnie szukanie pracy na miejscu (80km nie będę dojeżdżać)
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-09-02 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Perse, myślę podobnie. Jeśli pracodawca stwarza kobiecie godne warunki do pracy w ciąży, ona ją lubi i spełnia się zawodowo, to niech pracuje nawet do porodu.
W mojej firmie takowych warunków brak. Nie wahałam się ani przez moment pójść na L-4. Zeberko, Emilka jutro idzie do żłobka. Ja wracam w przyszły piątek. aha, czemu martwisz się ślinieniem Kasi? Przecież to jak najbardziej normalne ![]() Maga, ściskam Cię mocno, domyślam się ile nerwów kosztuje Cię przetrwanie tego tygodnia ![]() Inutil, fajne buty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
Alfa nie dziwię Ci się, że nie możesz opuścić tego przystojniaczka
![]() Trzymam kciuki, żeby przeszło paskudztwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Wtajemniczenie
|
zeberka z karmieniem piersią jest inaczej jak mm, piersią karmisz na żądanie i mała je ile chce, mm chyba co 3 godz okresloną porcję. Nie sugeruj się karmieniem sztucznym bo jest inne. Laktator nie ściąga tak dobrze mleka jak dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Lucy- bo przy tym ślinieniu całe łapki pcha do buzi (ja już mam wizję, że tam jednak jakieś pleśniawki się tworzą czy coś..)
Alfa- ja nie zawsze mam gorącą wodę w kranie (zależy od pory dnia i tego czy ktoś napalił w piecu ![]() to odrywanie Kasi od piersi to najprawdopodobniej od tego, że po kilku minutach mleko już nie leci tak fajnie szybko ![]() nie chciałabym zapeszać ale chyba znalazłam sposób przy wieczornym karmieniu- jak już trochę opróżni pierś i słabiej mleko leci zaczynam masować (.) od góry do dołu i wtedy się nie odrywa ![]()
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#877 |
Konto usunięte
|
Cześć,
Jem śniadanie i się zbieram.. Nic ciekawego prócz tego, że boli mnie ósemka jak jem zimne/ciepłe :/ Miłego dnia! U mnie pochmurno, jak nie wiem, a na dodatek dziś mija 5 miesięcy, więc nie ma szans być miły. |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja pije jogurt na śniadanie i ![]()
#879 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36264611] Ja popijam uzo [/QUOTE]jeden z niewielu alkow, ktore mi absolutnie nie podchodza. a juz z woda... ble... z czym pijesz???? u mnie ouzo wchodzi w sklad marynaty do grilla, bo nic inego mi do glowy nie przychodzi... Cytat:
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia... teraz sobie mysle, ze doktorek 26 lipca proponowal mi L4, ale ja bylam madrzejsza, swietnie sie czulam... od 27 lipca leze plackiem. moze jakbym 26 VII wziela zwolnienie nie narazalabym Torresa na wielki stres???? My po urodzinkach ![]() ![]() ![]() ![]() znajomi naznosili kwiatow (mieczyki z Torresem i Tereska), ksiazek, filmow, pychotek (no ale Torres nie ma ochoty)...
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
taki paskudny?????????
co jest Malenka?????????? ![]()
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani a który tc u Ciebie bo sie pogubiłam? Alfa ja tez się doprowadziłam w zeszłym roku do takiego stanu... słaba byłam strasznie
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ale piekna historia...piekne zakończenie bo oczywiście # i strach w tej ciązy pewnie nie do opisania... Dałaś mi kropelke nadziei ![]() Jestem przerazona cały czas i tak już pewnie zostanie... My wczoraj poszlismy na cmentarz co dziadków Tż...zapalilismy 3 nicze, kosztowało mnie to sporo łez. Dziś mijają 3 miesiace od #... Mam tez od soboty mojego Aniolka na łańcuszku, trochę mi z tym lepiej... Czy zna sie któras na testach owulacyjnych? Wychdzi mi 2 kreska ale jasna...to chyba nie jest uwulacja? Śluż jak na owu.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
ja tez. poki co licze wg USG 11t6d
Cytat:
![]() ![]() Do pandowania marsz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Torresik już duży chłop kochana ![]() Ja poki co obserwuje..starmy sie od nastepnego cyklu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
oddałam dzieci a sama dopiero na 12-ta do pracy. Cały miesiąc pracuję do 16 lub 16:30 - TŻ będzie odbierał dziewczyny.
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Lucy - a Ty jak się trzymasz? Jak Emi?
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() heh paskudztwo pracy zmianowej ![]() ![]() ![]() tez jestem ciekawa jak Emilka sie zaaklimatyzuje...
![]() |
#887 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36279005] Ja jestem zdania, że skoro możemy utrzymywać więźniów, to kobiety w ciąży również..[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
KOCHANA dbaj o siebie!!!!!! Cytat:
![]() LUCY! to tzrymam kciuki ze EMLKE i pierwszy dzien w żłobku! Cytat:
![]() ![]() ] Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
obiecuję poprawę
![]() dziś już lepiej, coś mnie męczy ale nie tak jak wczoraj ![]() ![]() ![]()
#889 |
Zakorzenienie
|
witam po przerwie
![]() Opanowaliśmy choroby ![]() ![]() Teraz Mikołaj kończy antybiotyk i zostało nam dalsze ząbkowanie ![]() ![]() Moi rodzice pojechali na wczasy do Czarnogóry ![]() zeberka pamiętaj co mówiła p. Beatka na kryzys najlepszy - odpoczynek, picie więcej wody, przystawianie dziecka częściej i zero stresu !! Widzę, że ten laktator to tylko Cię stresuje. Ja karmię piersią 10 miesiąc i dziękuję Bogu, że mnie nie pokusiło kupić tego laktatora. Ufam w 100% mojemu ciału ( w końcu jakoś sobie poradziło z żywieniem mojego dziecka przez 9 m-cy ![]() ![]() ![]() kochana życzę Ci dużo spokoju... myślę, że jakbyś zadzwoniła do p. Beatki to jakoś by Cię też uspokoiła amilcia jak sobie radzicie ?? lucy powodzenia ( dziś zaczynacie ? dobrze pamiętam ? ) jak się czują nasze mamusie z maleństwami pod sercem ?? mega u Was teraz ciężki czas.... dużo sił dla Was ![]()
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko tak dziwnie, ponoć 6 tygo po porodzie pojawia sie stabilizacja laktacji, Wiktor ma 7,5tyg a ja mleka mam nadal ogromną ilość
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ![]() No masz szczęście ![]() Pani ale fajne ozdoby na kwiatkach ![]() Zeberko ![]() Natalia dobrze, że z Mikołajem już lepiej ![]() Lucy ![]() ![]() ![]() ![]() Co do L4 w ciąży, u mnie byli nawet zadowoleni, że poszłam. Musiałabym zacząć pracę teraz, w 21tc, a dla dyrektorki to byłby duży problem, bo pewnie bym popracowała z 2 miesiące i by musiała przerabiać na nowo cały plan, a że szkołę mamy bardzo dużą, to masa pracy. Poza tym, jest niż, niech docenią kobiety, które chcą mieć dzieci
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....witam po week
![]() śliczny ![]() czadowe ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Hehe to nie teoria to praktyka
![]() Maga, prezent się spodobał. Cieszę się ze te bony mają długi okres ważności z tempem mojego chłopa ![]()
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziękuję za kciuki i pozytywne myśli ![]() przydały się ![]() Pierwszy dzień w żłobku zaliczony. Emilka spędziła w nowym miejscu 3 godzinki. Ku naszemu zdziwieniu, powitała nas z uśmiechem na twarzy ![]() Panie opiekunki były bardzo zaskoczone tym, jak ładnie potrafi jeść z łyżeczki (potarte jabłuszko i jarzynkę). Zdarzyło jej się popłakać, ale podejrzewam, że było to spowodowane zmęczeniem, bo nie spała. A zwykle ok. 10:00 urządza sobie drzemkę. Na chwilę obecną jestem o nią spokojna. Zeberko, wpychanie piąstek do ust i ślinienie się przy tym to normalne ![]() Jeśli Cię to niepokoi, to porozmawiaj z lekarzem. A pleśniawki na (.)(.) chyba rzadko się zdarzają (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę). ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Natalia, pokaż Mikiego ![]() Amilciu, trzymaj się jakoś. Wiem, że Ci ciężko, ale co zrobić? Musimy sobie jakoś z tym poradzić... Pani, cieszę się, że urodzinki tż się udały. No i troszkę się rozerwałaś dzięki znajomym ![]() ![]() Agatko, zrobiłaś nowy fryz i co tak cicho siedzisz?! ![]() Trzymam kciuki za wszystkie fasolinki w brzuszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. czyli co nie kupowac laktatora przed porodem? 3 . My dziekujemy dobrze -tylko zgaga męczy codziennie zazwyczaj popołudniu a dzis od rana! Cytat:
![]() [QUOTE=moni_ka.g;36290903]Hello ![]() Dokładnie! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
HEJ!
pani- mimo wszystko na pewno czujesz radość, że ta impreza inna od wszystkich była ![]() ![]() a dodatki do kwitków super ![]() ![]() Alfa- jedz i pij! Nasze ostatnie problemy z karmieniem zaczęły się od tego, że w drodze do Częstochowy i z Częstochowy nie miałam czasu na jedzenie... Lucy- na (.) żadych zmian nie widzę ![]() doczytałam o tych skokach i teraz sobie myślę, że może to faktycznie to... eseska- nie byłyśmy u pediatry bo noc przetrwałyśmy bez mm nie wiem czy Kasia najada się bo jak przestaje mleko lecieć to bardzo sie wścieka ale dzisiaj ważyłam się na wadze łazienkowej sama a potem z nią i wygląda na to, że przybrała dość trochę ![]() masowanie (.) pomaga do tego bawarka (sposób Babć na laktację) o bezstresowym życiu to teraz niestety jedynie mogę pomarzyć.... Mamy- czy piłyście Karmi na laktację? Ponoć wzmaga ale na etykiecie jest napisane, że chociaż bezalkoholowe może zawierać do 0.5%alkoholu natalia- ja mimo wszystko nie żałuję, że mam ten laktator ![]() ![]() pomijając już mnie zachodzącą w głowę w pracy jak moje dziecko zasypia jeżeli mnie nie ma obok i czy moja Mama będzie miała siłę kolejnego dnia z nią zostać... monika- najważniejsze,że pracodawca przychylnie podejdzie do Twojego L4, u mnie dyrektor też bardzo życzliwie mnie potraktował a zespół wychowawczy uznał moją nieobecność za oczywistość chociaż wiem , że nie mogą doczekać się mojego powrotu ![]() (ja akurat na atmosferę nie mogę narzekać) Lucy- dzielna Emilka- super bo i Ty jesteś spokojniejsza, wiem jaki to musiał być dla Ciebie stres ![]() Maga- to prawda co piszesz- czasami pracodawcy ze względów organizacyjnych łatwiej gdy idzie się na L4 i zostaje się na nim do końca ciąży mój Dyrektor przeraził się gdy w kwietniu przyszłam z podaniem o przedłużenie umowy o pracę i informacją, że skracam macierzyński (aby ratować staż) bo jak mnie zobaczył w drzwiach swojego gabinetu to myślał, ze chcę wrócić do pracy przed rozwiązaniem a ustalił zastępstwo ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- czy mogę prosić o kilka dietetycznych smacznych przepisów na obiad ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-03 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może uda mi się wrzucić dziś jakąś fotkę Mikołaja eseska cieżkie pytanie, jednej się przydaje a drugiej nie... U nas i nawał pokarmu i jego brak ustabilizował sobie sam Mikołaj ![]() ![]() fajnie, że szefostwo jest za tym żebyś szła na l4 ,
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.