Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 15:41   #631
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

kochana ja nie pomoge nie jestem zwolneniczka czubkow wole zaokroglone
ja mialam cos takiego tylko skorkowe http://allegro.pl/buty-slubne-ivory-...587873646.html

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

ja tez linomag na 1 m na 1 bepanthem
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:41   #632
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Moja siostra ma dla swojej niuni Linomag i Alantan i jest bardzo zadowolona...
my uzywamy do tej pory czasami alantanu kremu a jak cos bylo gorszego to alantanu masci
jak dla mnie niedrogie i skuteczne
po co przeplacac

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:46   #633
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wlasnie dostalam smsa os Marti:
ze jest w szpitalu, od rana ma skurcze co 2-3 minuty. ze nie dotarla do diabetologa tylko na szpital od razu. zrobili usg maly wazy 1500, wszystkie przeplywy w porzadku szyjka bez zmian 37mm zamknieta. przy badaniu wyszlo ze plamienie ma. na ktg skurcze czeste ale nielegularne na szczescie. prosi o kciuki zeby skurcze sie usokoily bo ma co chwile..

wiec dziewczyny zaciskamy kciuki ze wszystkich sil!!
Kurde!!! Znowu coś! Szlag by to trafił, biedna Marti

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Kciuki za Marti!

Tak sie zastanawiam czy na prawdę przy założeniu karmienia cycem laktator jest niezbędny...ja na razie nie mam nic i jakoś chyba nie będę kupować tych rzeczy naokoło karmienia
Oczywiście że nie jest niezbędny! Ja nie miałam a karmiłam do 6-7 miesiąca. A może dłużej, nie pamiętam

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość

My z maluszkiem zaczynamy dzisiaj 27tc
Powiedzcie mi czy buty takie jak poniżej będą pasowały do sukienki którą Wam pokazałam Pisałam do dziewczyn na wątku ślubnym ale One chyba mają tzw. ,,swój świat" bo kompletnie olaly moje pytanie jednak na was zawsze można liczyc
gratuluję 27 tygodnia
Myślę że będą pasować, też są delikatne jak sukienka, ale ja na obcasie nie dałabym rady obecnie

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
a kupujecie PUDER?
nie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:51   #634
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ze jest w szpitalu, od rana ma skurcze co 2-3 minuty. ze nie dotarla do diabetologa tylko na szpital od razu. zrobili usg maly wazy 1500, wszystkie przeplywy w porzadku szyjka bez zmian 37mm zamknieta. przy badaniu wyszlo ze plamienie ma. na ktg skurcze czeste ale nielegularne na szczescie. prosi o kciuki zeby skurcze sie usokoily bo ma co chwile..

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Hej !
Ja dzis po USG!
Wszystko dobrze oprocz tego ze jak nigdy nie narzekalam tak teraz chyba zaczne na ta nasza narodowa opieke :/
Ale poki co o maluszku, wszystkie wazne inf mialam: pomiary ok, z tego co slyszalam wszystko sie wyrownalo bo na poczatku kosc udowa byla mnniejsza od reszty, teraz glowka troszke mniejsza ale 2-3 dni, wszystko to granica normy serduszko ok, obwody wszystko dobrze, glowka na dole, lozysko ok 1st dojrzalosci - jeszcze nie wiem co to znaczy bo nie sprawdzalam:/
Hm.... no a poza wartoscia diagnostyczna to srednio bo malucha widzialam tylko chwilke, lekarz mial nowy aparat do usg w szpitalu wiec sie wkurzal bo jeszcze dobrze nie potrafil na nim pracowac a chcial wszystko dobrze pomierzyc. Wiec buziaka nawet nie widzialam ale pokazal serduszko, sprawdzil wszystko narzady wewnetrzne - wszystko super
AAA zapomnialam sie zapytac ile wazy!! sierota ze mnie okropna.... ehhh :/ Glowka do dolu wiec juz gotowy o ile sie nie przekreci

Tak wiec dobrze ze Kubuś zdrowy, a ze mama go prawie nie widziala.....trudno, juz niedlugo sie zobaczymy

Poza tym ok, jutro przyjdzie mi prawdopodobnie moja czesc zakupow wiec pokaze zdjecia jak bede zadowolona!
dobrze że mały zdrowy

Cytat:
Hej dziewczyny

Gratuluję udanych wizyt i trzymam za Marti, oby wszystko było OK

My z maluszkiem zaczynamy dzisiaj 27tc
Powiedzcie mi czy buty takie jak poniżej będą pasowały do sukienki którą Wam pokazałam Pisałam do dziewczyn na wątku ślubnym ale One chyba mają tzw. ,,swój świat" bo kompletnie olaly moje pytanie jednak na was zawsze można liczyc
kolejnego tygodnia a co do bucików to kwestia gustu

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
a kupujecie PUDER?
ja tak ale to tylko moje widzimisię
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:53   #635
Dojotka1987
Zakorzenienie

Marti pisala ze jest juz troche lepiej ze opieka jest super wiec bedzie dobrze)

chyba sie bardziej denerwuje od Niej;p
Stary 2012-09-05, 15:53   #636
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Jeja z Marti znowu coś nie tak? ale ona się musi nacierpieć w tej ciąży

AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:53   #637
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Jasne ,że możemy

A ja własnie wręcz przeciwnie.Wogóle nie chce mi się jeść, jem na przymus

A pochwalę się Wam czymś

Ostatnio - chyba przedwczoraj - dzwonił do mnie moj doktor i zapytał czy nie chciałabym uczestniczyć w jakichś warsztatach i kursach we Wrocławiu bo przyjeżdża jakiś sławny profesor (Demski czy Dębski nie wiem) i potem dodatkowo zrobią mi usg z dokładnym opisem i takie tam.A to wszystko za freee .No to się zgodziłam co mi tam.
A przed chwilą dzwoniła pani żeby potwierdzić czy napewno przyjdę i mówiła ,że jeszcze jakieś upominki dostaniemy.
Jedyny minus to taki,że moj tż chyba w sobotę pracuje i będę musiała jechać tam sama.Trochę się boję bo nie ruszam się już od jakiegoś czasu tak daleko bez niego.Mam nadzieję,że mnie nic nie "chwyci"...
Faaaajnie! zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Tez mialam robiona w 28 tyg
Rano zaliczylam tokso i siuski, jutro poodbieram wyniki i lecimy do lekarza
W tym Pepco sa przesliczne rzeczy dla dzieci. Bylam "odbezpieczyc" skarpetki z tego klipsa i znowu wyszlam z reklamowka pelna ciuchow.
Mam pytanie. Jesli chodzi o to smieszne becikowe - trzeba od lekarza zaswiadczenia, ze jest sie pod opieka od 10 tyg... Ja dowiedzialam sie o ciazy troche pozniej i chcialam jutro pogadac z moim lekarzem, czy moglby mi wystawic takie zaswiadczenie i w sumie bije sie z myslami, czy zapytac, bo troche tak glupio.
Ja bym po prostu zapytala....nic glupiego

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Ile stron do nadrobienia Ale dziś już chyba nie dam rady, teraz mam tyle załatwiania przed weselem, że hej A gdzie tam pomalować paznokcie, włosy umyć, hennę zrobić

Także relację zdam Wam pewnie po weekendzie, bo wcześniej raczej nie będę miała czasu wejść na kompa. Trzymam więc kciuki za Wasze wizyty
Wszystkiego co najlepsze!!!!!!!!!!!:roza : duuuuzo duuuuzo milosci i jeszcze wiecej seksu

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - przy okazji zapytam - jak się mierzy skurcze? Bo skurcz to ma chyba jakiś okres trwania. Jak to jest, że skurcz jest np. co 3 minut. Czy to dobrze rozumiem, że mierzy się to tak:
jest skurcz, trwa np. 30 sek, kończy się i następny jest liczony 3 minuty od czasu rozpoczęcia poprzedniego skurczu?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

To super, że wszystko ok
A jeśli chodzi o opiekę to w sumie to nie wina lekarza, że miał problemy ze sprzętem. Najważniejsze, że wszystko pomierzył.
Ajjj o tej opiece to az zapomnialan napisac
Zarejestrowalam sie na usg na 12, usg wykonuje moj lekarz prowadzacy ale w szpitalu. Poszlam 15minut wczesniej, kilka kobitek siedzi przed i pytam na ktora maja i jak to wyglada a one ze wszystkie na 12 :/ no wiec spoko, troszke poczekam. Pare kobitek w ciazy, pare starszych wiec i usg ginekologiczne i poloznicze. Przychodzi lekarz i mowi ze najpierw panie na usg ginekologiczne! No mysle sobie spoko! jak w kolejce w kasie cie puszczą pierwsza bo jestes w ciazy tak u giniekologa czekasz na koncu!! teoretycznie jest to zrozumiale bo ginekologiczne usg znacznie krotsze a jednak.....jak by miedzy czasie przyszlo 5 babek na to ginekologiczne to by mnie chyba cholera wziela!! wrr
Ale spoko.....ostatecznie poszlo raz dwa i w kolejce stalam tylko 1h --- tylko
Na wizyte do gin w kolejce standardowo czeka sie 2h, kiedy bym nie przyszla.....masakra :/

I z tego wszyswtkiego zapomnialam zapytac czy jest mozliwosc 3D! bo ostatnio jeszcze chyba tego aparatu nie bylo ale tak na zdrowy rozum - nowiusienki aparat do usg i by takiej opcji nie mial?? nie wierze
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:53   #638
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za Marti!

Tak sie zastanawiam czy na prawdę przy założeniu karmienia cycem laktator jest niezbędny...ja na razie nie mam nic i jakoś chyba nie będę kupować tych rzeczy naokoło karmienia
ja nie miałam i teraz sama się zastanawiam czy kupić czy nie
Stary 2012-09-05, 15:53   #639
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
my uzywamy do tej pory czasami alantanu kremu a jak cos bylo gorszego to alantanu masci
jak dla mnie niedrogie i skuteczne
po co przeplacac
a oprocz tego mialas jeszcze np.linomag czy to wystarczy?

bo nie wiem czy kupic ziajkę jeszcze czy co jak chce linomag

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:56
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:54   #640
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

oby było wszystko dobrze
Stary 2012-09-05, 15:54   #641
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Dzięki za odpowiedzi
Właśnie dzwoniłam do salonu i powiedziała mi, że musze miec obcas MAX 4cm i gdzie ja teraz znajde buty na tak niskim obcasie do tego zgrabne i pasujące na moją wąską stopę

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:57   #642
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Marti trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Perełko tak szczerze to średnie te butki, nie lubię czubków, a i na wesele lepsze by były zapinane buciki.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi
Właśnie dzwoniłam do salonu i powiedziała mi, że musze miec obcas MAX 4cm i gdzie ja teraz znajde buty na tak niskim obcasie do tego zgrabne i pasujące na moją wąską stopę
a jaki masz rozmiar kochana??

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:57   #643
justa86
Zadomowienie

za marti!! dobrze ze juz troche lepiej..... ehh ta biedna to sie nacierpi

Co z Muminkiem?? martwie sie......jakies informacje od niej?? ktos ma w ogole do niej nr telefonu?

Co do pudru to ja nie kupuje....kluchy sie robia :/

A co do koszulek to ja kupilam jedna taka najzwylejsza za 25zl w textil markecie rozpinana z przodu, kremowa, z jakas tam truskawka mala.
Druga to juz Wam pokazywalam, musialam wymienic na rozmiar mniejsza bo duuuuza ta rozmiarowka ale jestem bardzo zadowolona.
Taki komplecik ze szlafrokiem bo to mi bylo potrzebne
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-po...560190352.html
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:01   #644
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Marti trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Perełko tak szczerze to średnie te butki, nie lubię czubków, a i na wesele lepsze by były zapinane buciki.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

a jaki masz rozmiar kochana??
37/38 bo rozmiar rozmiarowi nie rowny zawsze patrze na dł wkładki a musze miec 24,5cm

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:08   #645
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
37/38 bo rozmiar rozmiarowi nie rowny zawsze patrze na dł wkładki a musze miec 24,5cm
a ile chcesz przeznaczyć kaski??? bo tak szukałam czegoś dla ciebie ale to albo za wysokie albo za drogie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Kochane zmykam bo o dziwo mó Pan już wrócił i muszę obiadek podać.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:09   #646
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziękuję za namiar

A kiedy siostra wyjeżdża?
Nie niestety ale jutro rano .. kurcze to moja siostra ale rece mi opadaja .. nic mi nie pomoze , latam kolo niej jak sluzaca , i jeszcze zostawia mi mlodego i gdzies sobie po sklepach lata .. Przed chwila spalam , budze sie , syf w pokoju a ta siedzi na laptopie .. Talerz z jej zupy caly zaschniety dalej na stole .. nie mam juz sily .

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kamilka nie bierz do szpitala balerinek nie bedzies zmiec sily zeby sie zginac i je nakladac najlepiej zwykle tanie na wsuwanie ja kupilam w chinczyku za 12 zl
a koszule mam z krotkim a pizame z dlugim

boze ja dzis nie mam normalnie sily pisac spie na siedzaco
Ja biore jedne zwykle kapciochy i drugie takie gumowe pod prysznic .. wszystko z chińczora

Cytat:

O kurcze , te skurcze sa straszne .. boje sie ich normalnie
Martuś trzymam mocno, mocno kciuki

Co do butelek to ja mam 3 , jedną TT , drugą z Aventu i ta ma 3 opcje na smoczku ( +1, +2, +3) i trzecia taka zwykla z laktatora .. Do tej z TT dokupilam 2 smoczki , jednen o wolnym przeplywie a drugi o srednim .. Mysle ze powinno byc ok .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:09   #647
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Perełko, wiem, że na stronie bialebuty.pl można dobrać wysokość obcasa, ale nie wiem, czy mają coś ciekawego w asortymencie, musiałabyś przejrzeć. A jeśli nie, to polecam zamówienie butków tanecznych - masz możliwość dostosować sobie wszystkie wymiary i wysokość. Ja tak robiłam przed studniówką i byłam zadowolona
Stary 2012-09-05, 16:10   #648
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja tez nie lubie butów z czubami, i to bardzo nawet nigdy nei mialam..., wole polokrągle lub sandalki..pod dluga sukienka i tak nei bedzie widac/.ja mialam biale sandały na koturnach tez dluga kiecka...wtedy bylo ok ale teraz juz bym w nich nei uszla bo to jednak byl 5 miesiac
Stary 2012-09-05, 16:10   #649
DeKajka
Zakorzenienie

Tesknie za TŻetem , niech juz wroci z pracy ..
jeszcze 3 godziny

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-05, 16:11   #650
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nie niestety ale jutro rano .. kurcze to moja siostra ale rece mi opadaja .. nic mi nie pomoze , latam kolo niej jak sluzaca , i jeszcze zostawia mi mlodego i gdzies sobie po sklepach lata .. Przed chwila spalam , budze sie , syf w pokoju a ta siedzi na laptopie .. Talerz z jej zupy caly zaschniety dalej na stole .. nie mam juz sily .

Ja biore jedne zwykle kapciochy i drugie takie gumowe pod prysznic .. wszystko z chińczora

O kurcze , te skurcze sa straszne .. boje sie ich normalnie
Martuś trzymam mocno, mocno kciuki

Co do butelek to ja mam 3 , jedną TT , drugą z Aventu i ta ma 3 opcje na smoczku ( +1, +2, +3) i trzecia taka zwykla z laktatora .. Do tej z TT dokupilam 2 smoczki , jednen o wolnym przeplywie a drugi o srednim .. Mysle ze powinno byc ok .
boże jakbym o mojej siostrze czytala ona tez mimo dziecka siedzi na laptopie cale dnie a jest syfiara taka ze hej

\spadam na spacer z kumpela..nei chce mi sie wcale ale mysle ze godzinka i pwoiem jej ze spadam

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:18
Stary 2012-09-05, 16:17   #651
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
boże jakbym o mojej siostrze czytala
Ja to mojej juz chyba nigdy nie zaprosze ..
Kurcze przeciez widzi ze w ciazy jestem, wie ze mi brzuch twardnieje , ze miewam skurcze . to zamiast mi cos pomoc to wywali dupsko i nawet wlasnym dzieckiem sie nie zajmie bo od czego jest ciocia

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-05, 16:19   #652
peperonik
Zadomowienie

hej dziewczynki wszystko przeczytalam,ale srdenio sie dzis czuje wiec napisze narazie tylko:
gratulacje za wszystkie zaczete tygodnie

i przylaczam sie, bo zaczelismy dzis 27 tydzien

i ogromne gigantyczne wrecz za Marti

z wyprawka tez jestem w polowie lasu,bo dla siebie nie mam kompletnie nic ,a dla dzidzi brakuje mi kosmetyków,art.aptecznych ,przewijaka,lezaczka,spiw orka do wozka,spiworka na spacer i czapeczki,butelek,smoczko w i calego wystroju pokoju dla niuni,ale za pokój akurat sie jeszcze we wrzesniu wezmiemy,a za reszte nie wiem kiedy,bo narazie sie nie zapowiada zadna kasa
pewnie o czyms jeszcze zapomnialam,ale mam spisane
dzis znow czekam na kolezanke,ktora miala byc wczoraj,ale sie przelozyla, ciekawe czy dotrze
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:19   #653
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja to mojej juz chyba nigdy nie zaprosze ..
Kurcze przeciez widzi ze w ciazy jestem, wie ze mi brzuch twardnieje , ze miewam skurcze . to zamiast mi cos pomoc to wywali dupsko i nawet wlasnym dzieckiem sie nie zajmie bo od czego jest ciocia
moja to samo robi.....niektorzy juz sie nie zmienia...w twoja ile ma lat?
Stary 2012-09-05, 16:20   #654
Kasia_11_83
Rozeznanie

Ja skończyłam pakować swoje ciuchy w które już nie wchodzę i które rozpakuję jak wrócę do swojej wagi. Ciekawe ile mi to zajmie
Resztę zostawiłam, bo jeszcze muszę w czymś chodzić
Na dziś koniec, bo padam.. Jutro zabiorę się za ciuchy męża i ogarnę łazienkę. Popakuję ręczniki i pościel, kosmetyki których na co dzień nie używam. Komody Nelki tylko pozaklejam taśmą, bo nie będę wyjmowała ciuszków Jakoś je zniosą z całą zawartością.
Na szczęście zostawiamy większość kuchni (talerze,. kubki, gary itp) bo z tym zawsze najwięcej pakowania.
Generalne porządki będę robiła dopiero na koniec września, bo i tak się nakurzy. A przyjechać i tak musimy, mąż 28 września, a ja 30 - bo mam egzamin końcowy na podyplomówce.

Idę się położyć, będę oglądać seriale

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:24   #655
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
i przylaczam sie, bo zaczelismy dzis 27 tydzien

Cytat:
moja to samo robi.....niektorzy juz sie nie zmienia...w twoja ile ma lat?
26 , a zachowuje sie jak dziecko

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Ja skończyłam pakować swoje ciuchy w które już nie wchodzę i które rozpakuję jak wrócę do swojej wagi. Ciekawe ile mi to zajmie
Resztę zostawiłam, bo jeszcze muszę w czymś chodzić
Na dziś koniec, bo padam.. Jutro zabiorę się za ciuchy męża i ogarnę łazienkę. Popakuję ręczniki i pościel, kosmetyki których na co dzień nie używam. Komody Nelki tylko pozaklejam taśmą, bo nie będę wyjmowała ciuszków Jakoś je zniosą z całą zawartością.
Na szczęście zostawiamy większość kuchni (talerze,. kubki, gary itp) bo z tym zawsze najwięcej pakowania.
Generalne porządki będę robiła dopiero na koniec września, bo i tak się nakurzy. A przyjechać i tak musimy, mąż 28 września, a ja 30 - bo mam egzamin końcowy na podyplomówce.

Idę się położyć, będę oglądać seriale
Kasiu jak ja sobie przypomne moje pakowanie to sie ciesze ze juz mam to z glowy , tyle ze my zwozilismy rzeczy z mojego miasteczka, z domu TŻeta ( czyli drugi koniec Polski ) i jeszcze z poprzedniego mieszkania .. masakra byla , kursow zrobilsmy chyba ze sto . Nienawidze przeprowadzek . Tutaj zamierzam mieszkac min 2 lata .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-05, 16:26   #656
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za Marti!

Ja gdybym nie dostała to nie kupowałabym. Ja kupuję rzeczy, które przede wszystkim będą przydatne w okresie okołoporodowym, ubranka , łóżeczko itp. Resztę można dokupić później, zwłaszcza jak się nie wie czy w ogóle będzie się korzystać.

Cytat:

Super, że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Ajjj o tej opiece to az zapomnialan napisac
Zarejestrowalam sie na usg na 12, usg wykonuje moj lekarz prowadzacy ale w szpitalu. Poszlam 15minut wczesniej, kilka kobitek siedzi przed i pytam na ktora maja i jak to wyglada a one ze wszystkie na 12 :/ no wiec spoko, troszke poczekam. Pare kobitek w ciazy, pare starszych wiec i usg ginekologiczne i poloznicze. Przychodzi lekarz i mowi ze najpierw panie na usg ginekologiczne! No mysle sobie spoko! jak w kolejce w kasie cie puszczą pierwsza bo jestes w ciazy tak u giniekologa czekasz na koncu!! teoretycznie jest to zrozumiale bo ginekologiczne usg znacznie krotsze a jednak.....jak by miedzy czasie przyszlo 5 babek na to ginekologiczne to by mnie chyba cholera wziela!! wrr
Ale spoko.....ostatecznie poszlo raz dwa i w kolejce stalam tylko 1h --- tylko
Na wizyte do gin w kolejce standardowo czeka sie 2h, kiedy bym nie przyszla.....masakra :/
To już teraz rozumiem dlaczego się zdenerwowałaś Rzeczywiście dziwne, że kobiety w ciąży są obsługiwane na końcu.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:28   #657
Kamalika
Raczkowanie

Widzę że znów jakaś czarna seria się szykuje.

Ja byłam dzisiaj na wizycie i coby nie było mi za słodko mam bardzo wysokie ciśnienie - dostałam leki na obniżenie, fakt ostatnio raczej kiepsko się czułam ..... pierwszy pomiar 144/96 a drugi 140/112.
Muszę kupić ciśnieniomierz i kontrolować

marti trzymam kciuki żeby było dobrze

Co do wyprawki to też mam sporo rzeczy Tommee Tippe i zastanawiam się nad wyborem laktatora - przy nawale pokarmu albo przy rozbudzaniu laktacji jest niezbędny. Czasem dziecko nie umie ssać piersi więc jest potrzebny do odciągania i karmienia butlą. Nie chciałabym szukać laktatora w chwili kiedy głodne dziecko będzie krzyczało albo kiedy nawał pokarmu będzie mi rozsadzał piersi.

Tak czytam o Waszych perypetiach z NFZ to dziękuję mojemu pracodawcy za opłacanie prywatnego pakietu medycznego - zawsze idę na umówioną godzinę, na wizytę mogę się umawiać telefonicznie lub przez internet, na pobranie krwi nie czekam bo jest specjalny gabinet pobrań dla ciężarnych, wyniki badań mam w internecie i zawsze jest miło i sympatycznie, a ja nic za to nie płacę.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:32
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:28   #658
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
czy któraś z was ma już całą wyprawkę i dla siebie i dla maluszka tak na bum cyk??
Ja mam
Jak okaże się że o czymś zapomniałam to TZ dokupi już po.
Cytat:

Ojej

Byłam na wizycie, ok wszystko, niunia leży pośladkowo I nadal nic nie tyję, jak schudłam tak waga stanęła w miejscu.
Gin już sama nie wie jaki poród, mam i nie mam wskazania do cc. Ale ma zdecydować i umówić się przed 35 tyg z ordynatorem szpitala, w razie jakby mnie wcześniejszy poród zastał. I częściej dzidzie mierzyć bo znów jest ryzyko że może być mała (synek z niewiadomych przyczyn po 30 tc przestał rosnąć).

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:30
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:35   #659
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
a oprocz tego mialas jeszcze np.linomag czy to wystarczy?

bo nie wiem czy kupic ziajkę jeszcze czy co jak chce linomag
juz nie kupowalam linomagu tej masci, zamiast niej byla masc alantan ale to jak pojawialo sie odparzenie od biegunki np
na co dzien krem alantan plus
sudokremu nie polecam
bephanten jest drogi

nielegalnaa jesli jeszcze tu zajrzysz:
Wszytskiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochajcie sie i wspierajcie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:37   #660
Karla1983
Zadomowienie

Perełko- ja też polecam Ci buciki zapinane na pasek. I to prawda, że pod długą sukienką prawie ich nie widać , więc nie ma co się szarpać z butami

Trzymam kciuki za Marti

A co sądzicie o butelkach Lovi? Niby też są polecane, ale na forum właściwie nikt o nich nie pisze... Głównie tylko Avent i TT

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości