![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Regeneracja włosów
witam, mam taki problem a mianowicie zniszczone włosy. 2-3 lata temu męczyłam je prostownicą nie wiadomo dlaczego, ale cóż, czego nie kombinują nastolatki.... ostatnio nawet obcinałam sobie samodzielnie rozdwojone koncówki, dużo tego się uzbierało ale obecnie chodzi mi po glowie czy odwiedzić fryzjerkę. zamówiłam nawet olejek do wlosow vatika i oczekuję jego przyjścia oraz używam szamponu i odzywki regenerującech z sayossa. mam dylemat czy iść do fryzjera od razu czy może poczekać i zaobserwować reakcje wlosow po tym olejku? może akurat ich stan się polepszy? co uważacie?
niżej dołączam zdjęcie moich wlosow, ale zdjęcie jak to zdjecie nie pokazuje idealnie stanu wlosow, jednak zawsze coś ![]() Edytowane przez niepamietam123 Czas edycji: 2012-09-04 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Regeneracja włosów
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Masz bardzo długie włosy, więc bym poszła podciąć same końcówki, jakieś 2-3cm. Myślę, że nawet nikt nie zauważy jeśli chodzi o długość, a sama będziesz na pewno zadowolona, że tak się 'odrodziły'.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
niestety w moim przypadku końcówek samych sie nie da gdyż zniszczone są w środku poszarpane itp... tylko pocieniowanie więc iść? tak będzie lepiej i pożniej dbać o to by znow sie nie rozdwajaly? chyba nie ma sensu trzymac martwych wlosow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
szkoda cieniować....;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
szkoda? kurde to juz nie wiem co mam robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Obetnij włosy na prosto, by nie były pocieniowane.A potem olejuj, olejuj i jeszcze raz olejuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie cieniuj lepiej, bo zawsze będziesz miała problem z rozdwajaniem - ciężko Ci będzie ochronić końcówki na różnej długości. Obetnij trochę więcej może, a potem po troszku ścinaj to co poniszczone - jeśli nie chcesz bardzo radykalnie zejść z długości. Poczytaj o sposobach na porost włosów - pomogą przywrócić wcześniejszą długość
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
witajcie! chyba trafiłam na dobry wątek forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
podcięłam, wlasnie wrocilam od fryzjera! zaraz dodam zdjęcie dla porównania i powiecie co sądzicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hahaha jak mnie to bawi kiedy dziewczyny mówią, że mają zniszczone, okropne i w ogóle sianowate włosy, takie że ja sobie wyobrażam niewiadomo co, a później wstawiają zdjęcia i mają tak ładne włosy, że mnie udało się doprowadzic swoje do podobnego stanu po ponad pół roku intensywnej pielęgnacji. Dziewczyny cieszcie się z tego co macie, bo zawsze mogłoby być gorzej! To co ja miałam na głowie jeszcze 3 lata temu - tego sie nie da opisać...
A teraz właże na filmik na youtuba - blondyneczka, lściące włosy, proste jak druty, widać że mięciutkie i zdrowe - a mówi że ma nieogarnięte, okropne, zniszczone i suche... nie wiem wtedy czy śmiać sie czy płakać ![]() A co do Ciebie kochana to masz PRZEPIĘKNE włosy -pare tygodni olejowania, odżywiania i nie wyjdziesz z podziwu jakie będą zdrowe. Trzymam kciuki ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
na prawde tak myslisz? mowie powaznie byly strasznie zniszczone przed chwila ucielam tak 5 cm i sa troche krotsze ale co tam, odrosna i mam nadzieje ze po olejowaniu odrosną na zdrowsze niz byly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
jescze nigdy nie olejowalam wlosow teraz wydaje mi sie to dziwne ze tak doskonale wplywa to na wlosy ale mam nadzieje ze sie nie zawiode, moj olejek w drodze:d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
masz bardzo długie ładne włosy
![]()
wake up and live! ![]() Edytowane przez mmalo Czas edycji: 2012-09-05 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Tak jak dziewczyny pisały: jeśli są rozdwojone końcówki to nic ich nie sklei ![]() Pozdrawiam ![]() I życzę powodzenie ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja używam maski stapiz sleek line pomarańczowej, efekt po jej użyciu: włosy lśnią, ładnie się układają, poza tym dobrze nawilża włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dziewczyny zobaczcie jak wyglądają moje wlosy po podcięciu. jest lepiej wedlug was?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
piękne włosy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
a polecasz tą maskę o ktorej wyzej napisalas?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja używam na razie oleku z keratese (nie chce się cholerstwo skończyć, tyle tego ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
z pewnością te olejki nie wyczarują na naszych głowach włosów jakich nigdy nie miałyśmy, ale jestem zdania, że trzeba próbować. jak już mówiłam kiedys byłam głupia i męczyłam je wysoką temperaturą, pytanie po co?
![]() a jak długo używasz olejku? i używasz go na noc czy na dzien? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
używam olejku chyba z pół roku (bo wtedy byłam u fryzjera, który mi olejek polecił). Używam go po każdym myciu włosów, dodatkowo przed myciem na noc (wtedy daję go więcej).
Nie znacie może jakiejś maski/mleczka do włosów, które nie obciążają włosów? biovax jet fajny ale obciąża, keratese (mleczko) też jakoś mi obciążyło włosy.
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
ja nigdy nie używałam mleczek ani masek więc niestety nie pomogę ci. dopiero zaczęłam się interesować stanem moich włosów i zaczynam je olejować narazie 1 raz, jeszcze duzo przede mną żeby zobaczyć efekty. a ty widzialas efekty po jakim czasie? niektóre dziewczyny pisza ze wlosy szybciej rosną po olejkach. a nakładanie olejku po myciu dobrze na nie wpływa? z pewnością używasz go wtedy tylko na końcówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
po umyciu włosów moje włosy potrzebują olejku mniej więcej od połowy długości. Jakoś rzeczywiście szybciej rosną, ale chyba to raczej kwestia tego, że lepie jsię odżywiam :P Efekty widziałam już po miesiącu. Przez efekty rozumiem wygładzenie, etc.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
czyli jednak fajna sprawa te olejki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
też szukam fajnego szamponu. Timotei mi nie służy, sayossa nie próbowałam... ogólnie lekkie szampony raczej. Używałam z Yves Rocher wzmacniający włosy, ale to był z Yves jedyny jaki mi pasuje, inne mnie podrażniały. Słyszałam też, że biały jeleń jest dobry bo naturalny, ale nie miałam okazji sróbować
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
fryzjerka mi mowila zeby patrzeć by były niemieckie napisy, żeby nie trafić na podróbę więc ja już nie wiem. mam sayossa szampon i odzywke regeneracja i chyba za dużo ma tej chemii w sobie bo dalej szukam czegoś co w stu procentach mi przypasuje. a jeśli nakładam olejek na noc to lepiej owinąć czymś głowę
?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do zmywania olejków najlepsze są lekkie odżywki, np. Isana z Rossmana albo żel do higieny intymnej np Facelle też z Rossmana. Dobrym szamponem do regularnego mycia włosów mogą być te z serii Natura Joanna. Ja mam z lnem i w sumie nie narzekam. Sayossa miałam wcześniej, ale jakoś nie był zbyt dobry. Czasami miałam wrażenie niedomytych włosów. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Z lekkich masek mogę poleć Alterrę aloes i granat. Fajne odżywia, anie obciąża. Cena w Rossmanie do 10 zł ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.