Regeneracja zniszczonych włosów - Wasze porady :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 20:48   #1
niepamietam123
Przyczajenie

Regeneracja włosów

witam, mam taki problem a mianowicie zniszczone włosy. 2-3 lata temu męczyłam je prostownicą nie wiadomo dlaczego, ale cóż, czego nie kombinują nastolatki.... ostatnio nawet obcinałam sobie samodzielnie rozdwojone koncówki, dużo tego się uzbierało ale obecnie chodzi mi po glowie czy odwiedzić fryzjerkę. zamówiłam nawet olejek do wlosow vatika i oczekuję jego przyjścia oraz używam szamponu i odzywki regenerującech z sayossa. mam dylemat czy iść do fryzjera od razu czy może poczekać i zaobserwować reakcje wlosow po tym olejku? może akurat ich stan się polepszy? co uważacie?

niżej dołączam zdjęcie moich wlosow, ale zdjęcie jak to zdjecie nie pokazuje idealnie stanu wlosow, jednak zawsze coś prosze o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200474wlosy.jpg (59,1 KB, 208 załadowań)

Edytowane przez niepamietam123
Czas edycji: 2012-09-04 o 20:51
niepamietam123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 21:12   #2
weronka19
Rozeznanie

Dot.: Regeneracja włosów

Cytat:
Napisane przez niepamietam123 Pokaż wiadomość
witam, mam taki problem a mianowicie zniszczone włosy. 2-3 lata temu męczyłam je prostownicą nie wiadomo dlaczego, ale cóż, czego nie kombinują nastolatki.... ostatnio nawet obcinałam sobie samodzielnie rozdwojone koncówki, dużo tego się uzbierało ale obecnie chodzi mi po glowie czy odwiedzić fryzjerkę. zamówiłam nawet olejek do wlosow vatika i oczekuję jego przyjścia oraz używam szamponu i odzywki regenerującech z sayossa. mam dylemat czy iść do fryzjera od razu czy może poczekać i zaobserwować reakcje wlosow po tym olejku? może akurat ich stan się polepszy? co uważacie?

niżej dołączam zdjęcie moich wlosow, ale zdjęcie jak to zdjecie nie pokazuje idealnie stanu wlosow, jednak zawsze coś prosze o pomoc
Jeśli wciąż są porozdwajane to nic ich nie sklei, niestety. Końcówki można by podciąć kilka cm, ale ogólnie Twoje włosy nie wyglądają źle (zobaczyłabyś moje ). Poczytaj wątki, jak dbać o włosy, znajdziesz mnóstwo porad dotyczących pielęgnacji
Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 21:55   #3
lynyrdskynyrd
Przyczajenie

Masz bardzo długie włosy, więc bym poszła podciąć same końcówki, jakieś 2-3cm. Myślę, że nawet nikt nie zauważy jeśli chodzi o długość, a sama będziesz na pewno zadowolona, że tak się 'odrodziły'. Lepiej pielęgnować to co zdrowe.
lynyrdskynyrd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 22:05   #4
niepamietam123
Przyczajenie

niestety w moim przypadku końcówek samych sie nie da gdyż zniszczone są w środku poszarpane itp... tylko pocieniowanie więc iść? tak będzie lepiej i pożniej dbać o to by znow sie nie rozdwajaly? chyba nie ma sensu trzymac martwych wlosow
Stary 2012-09-04, 22:10   #5
myboyismine
Zakorzenienie

szkoda cieniować....;/
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 22:11   #6
niepamietam123
Przyczajenie

szkoda? kurde to juz nie wiem co mam robic one sa tragiczne
Stary 2012-09-04, 22:55   #7
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Obetnij włosy na prosto, by nie były pocieniowane.A potem olejuj, olejuj i jeszcze raz olejuj.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 09:02   #8
weronka19
Rozeznanie

Nie cieniuj lepiej, bo zawsze będziesz miała problem z rozdwajaniem - ciężko Ci będzie ochronić końcówki na różnej długości. Obetnij trochę więcej może, a potem po troszku ścinaj to co poniszczone - jeśli nie chcesz bardzo radykalnie zejść z długości. Poczytaj o sposobach na porost włosów - pomogą przywrócić wcześniejszą długość
Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 15:05   #9
czarna_stokrotka
Raczkowanie

witajcie! chyba trafiłam na dobry wątek forum chciałabym dowiedzieć się jak jeszcze można jeszcze zregenerować swoje włoski? mam bardzo cienkie i często przetłuszczające się włosy, muszę myć je codziennie niestety i codziennie suszę je suszarką, ostatnio podcięłam je i chcę jak najlepiej o nie zadbać, dodam, że raz w tygodniu olejuję je, raz w tygodniu nakładam po myciu maseczkę na około godzinę, używam odżywek i szamponów bez SLS i innych konserwantów i biorę Skrzypowitę, takie dbanie o swoje włosy rozpoczęłam jakieś 5 miesięcy temu i jak na razie efekty są nie wielkie, macie jakieś sposoby jeszcze na regenerację włosów?
czarna_stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 15:27   #10
niepamietam123
Przyczajenie

podcięłam, wlasnie wrocilam od fryzjera! zaraz dodam zdjęcie dla porównania i powiecie co sądzicie
Stary 2012-09-05, 17:11   #11
truskawka151515
Przyczajenie

Hahaha jak mnie to bawi kiedy dziewczyny mówią, że mają zniszczone, okropne i w ogóle sianowate włosy, takie że ja sobie wyobrażam niewiadomo co, a później wstawiają zdjęcia i mają tak ładne włosy, że mnie udało się doprowadzic swoje do podobnego stanu po ponad pół roku intensywnej pielęgnacji. Dziewczyny cieszcie się z tego co macie, bo zawsze mogłoby być gorzej! To co ja miałam na głowie jeszcze 3 lata temu - tego sie nie da opisać...
A teraz właże na filmik na youtuba - blondyneczka, lściące włosy, proste jak druty, widać że mięciutkie i zdrowe - a mówi że ma nieogarnięte, okropne, zniszczone i suche... nie wiem wtedy czy śmiać sie czy płakać

A co do Ciebie kochana to masz PRZEPIĘKNE włosy -pare tygodni olejowania, odżywiania i nie wyjdziesz z podziwu jakie będą zdrowe. Trzymam kciuki !
truskawka151515 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 17:50   #12
niepamietam123
Przyczajenie

na prawde tak myslisz? mowie powaznie byly strasznie zniszczone przed chwila ucielam tak 5 cm i sa troche krotsze ale co tam, odrosna i mam nadzieje ze po olejowaniu odrosną na zdrowsze niz byly
Stary 2012-09-05, 17:51   #13
niepamietam123
Przyczajenie

jescze nigdy nie olejowalam wlosow teraz wydaje mi sie to dziwne ze tak doskonale wplywa to na wlosy ale mam nadzieje ze sie nie zawiode, moj olejek w drodze:d
Stary 2012-09-05, 22:08   #14
mmalo
Raczkowanie

masz bardzo długie ładne włosy mi by nie było szkoda ich podciąć 5cm ;p

Edytowane przez mmalo
Czas edycji: 2012-09-05 o 22:09
mmalo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 23:03   #15
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez truskawka151515 Pokaż wiadomość
Hahaha jak mnie to bawi kiedy dziewczyny mówią, że mają zniszczone, okropne i w ogóle sianowate włosy, takie że ja sobie wyobrażam niewiadomo co, a później wstawiają zdjęcia i mają tak ładne włosy, że mnie udało się doprowadzic swoje do podobnego stanu po ponad pół roku intensywnej pielęgnacji. Dziewczyny cieszcie się z tego co macie, bo zawsze mogłoby być gorzej! To co ja miałam na głowie jeszcze 3 lata temu - tego sie nie da opisać...
A teraz właże na filmik na youtuba - blondyneczka, lściące włosy, proste jak druty, widać że mięciutkie i zdrowe - a mówi że ma nieogarnięte, okropne, zniszczone i suche... nie wiem wtedy czy śmiać sie czy płakać
Czasami zdjęcie nie oddaje tego jak jest w rzeczywistości.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:34   #16
redclaw
Rozeznanie

hej
Tak jak dziewczyny pisały: jeśli są rozdwojone końcówki to nic ich nie sklei A jeśli chodzi o poprawę wyglądu to oprócz olejów to doradzam maski intensywnie nawilżające, np Biovax. Ale też jeden olej nie gwarantuje, że wszystko będzie ok. Vatika jest na parafinie, więc może Ci nie przypasować. Musisz uzbroić się w cierpliwość i obserwować swoje włoski.
Pozdrawiam
I życzę powodzenie
redclaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 12:43   #17
czarna_stokrotka
Raczkowanie

ja używam maski stapiz sleek line pomarańczowej, efekt po jej użyciu: włosy lśnią, ładnie się układają, poza tym dobrze nawilża włosy
Stary 2012-09-06, 12:46   #18
mereo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redclaw Pokaż wiadomość
hej
Tak jak dziewczyny pisały: jeśli są rozdwojone końcówki to nic ich nie sklei A jeśli chodzi o poprawę wyglądu to oprócz olejów to doradzam maski intensywnie nawilżające, np Biovax. Ale też jeden olej nie gwarantuje, że wszystko będzie ok. Vatika jest na parafinie, więc może Ci nie przypasować. Musisz uzbroić się w cierpliwość i obserwować swoje włoski.
Pozdrawiam
I życzę powodzenie
Witajcie miałam mega zniszczone włosy, brałam jakieś suplementy ale na dłuższą metę nie widziałam poprawy. Przestałam na jakiś czas używć suszarki, w ogóle przestałam używać prostownicy, jem więcej warzyw i owoców. Stosuję maski z Biovax (i każde, które wpadną mi w ręce). Jest poprawa. No i najważniejsze - poszłam do fryzjera, który w końcu dogaduje się z moimi włosami Zero cieniowania. Regularne podcinanie końcówek. I w końcu mam włosy dłuższe niż do ramion

Blogguję:

http://lupus-pilum-mutat.blogspot.com/

Lupus pilum mutat
, non mentem.
--------------------------------------------------------------
http://paper-glass-project.blogspot.com/
mereo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 21:02   #19
niepamietam123
Przyczajenie

dziewczyny zobaczcie jak wyglądają moje wlosy po podcięciu. jest lepiej wedlug was? dzisiaj odebralam moj olejek z vatiki, nałożyłam i po pierwszym razie jest okej wydaje mi się, że włosy są gładsze i z lekkim połyskiem. na efekty trzeba będzie poczekać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w.jpg (101,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ww.jpg (67,5 KB, 66 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 08:45   #20
czarna_stokrotka
Raczkowanie

piękne włosy widać różnicę między pierwszym a drugim zdjęciem, na drugim zdjęciu mają ładny połysk i są bardziej gładsze tak jak pisałaś
Stary 2012-09-07, 12:39   #21
niepamietam123
Przyczajenie

a polecasz tą maskę o ktorej wyzej napisalas? dziekuję, jednak warto bylo podciąć
Stary 2012-09-07, 12:42   #22
mereo
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny zobaczcie jak wyglądają moje wlosy po podcięciu. jest lepiej wedlug was? dzisiaj odebralam moj olejek z vatiki, nałożyłam i po pierwszym razie jest okej wydaje mi się, że włosy są gładsze i z lekkim połyskiem. na efekty trzeba będzie poczekać
Lepiej zdecydowanie lśnią i sąrówniejsze.
Ja używam na razie oleku z keratese (nie chce się cholerstwo skończyć, tyle tego ) - efekty dobre. Chociaż piszą na nim, żę niby odżywia, ja jakośtego nie czuję .WYgładzone mam włosy i tyle.

Blogguję:

Lupus pilum mutat
, non mentem.
Stary 2012-09-07, 12:47   #23
niepamietam123
Przyczajenie

z pewnością te olejki nie wyczarują na naszych głowach włosów jakich nigdy nie miałyśmy, ale jestem zdania, że trzeba próbować. jak już mówiłam kiedys byłam głupia i męczyłam je wysoką temperaturą, pytanie po co?

a jak długo używasz olejku? i używasz go na noc czy na dzien?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 12:49   #24
mereo
Rozeznanie

używam olejku chyba z pół roku (bo wtedy byłam u fryzjera, który mi olejek polecił). Używam go po każdym myciu włosów, dodatkowo przed myciem na noc (wtedy daję go więcej).
Nie znacie może jakiejś maski/mleczka do włosów, które nie obciążają włosów? biovax jet fajny ale obciąża, keratese (mleczko) też jakoś mi obciążyło włosy.

Blogguję:

Lupus pilum mutat
, non mentem.
Stary 2012-09-07, 12:55   #25
niepamietam123
Przyczajenie

ja nigdy nie używałam mleczek ani masek więc niestety nie pomogę ci. dopiero zaczęłam się interesować stanem moich włosów i zaczynam je olejować narazie 1 raz, jeszcze duzo przede mną żeby zobaczyć efekty. a ty widzialas efekty po jakim czasie? niektóre dziewczyny pisza ze wlosy szybciej rosną po olejkach. a nakładanie olejku po myciu dobrze na nie wpływa? z pewnością używasz go wtedy tylko na końcówki
Stary 2012-09-07, 13:01   #26
mereo
Rozeznanie

po umyciu włosów moje włosy potrzebują olejku mniej więcej od połowy długości. Jakoś rzeczywiście szybciej rosną, ale chyba to raczej kwestia tego, że lepie jsię odżywiam :P Efekty widziałam już po miesiącu. Przez efekty rozumiem wygładzenie, etc.

Blogguję:

Lupus pilum mutat
, non mentem.
Stary 2012-09-07, 13:06   #27
niepamietam123
Przyczajenie

czyli jednak fajna sprawa te olejki z miłą chęcią poczekam, mam nadzieję, że będzie warto. a jak dlugie masz wlosy? jeszcze slyszalam, że najlepiej myć wlosy jakimiś lekkimi szamponami, możesz mi cos fajnego polecić dla moich wlosow? aktualnie myje szamponem z sayossa, muszę go skończyć i zakupię jakiś inny
Stary 2012-09-07, 13:08   #28
mereo
Rozeznanie

też szukam fajnego szamponu. Timotei mi nie służy, sayossa nie próbowałam... ogólnie lekkie szampony raczej. Używałam z Yves Rocher wzmacniający włosy, ale to był z Yves jedyny jaki mi pasuje, inne mnie podrażniały. Słyszałam też, że biały jeleń jest dobry bo naturalny, ale nie miałam okazji sróbować

Blogguję:

Lupus pilum mutat
, non mentem.
Stary 2012-09-07, 13:13   #29
niepamietam123
Przyczajenie

fryzjerka mi mowila zeby patrzeć by były niemieckie napisy, żeby nie trafić na podróbę więc ja już nie wiem. mam sayossa szampon i odzywke regeneracja i chyba za dużo ma tej chemii w sobie bo dalej szukam czegoś co w stu procentach mi przypasuje. a jeśli nakładam olejek na noc to lepiej owinąć czymś głowę
??
Stary 2012-09-07, 13:55   #30
redclaw
Rozeznanie

Cytat:
fryzjerka mi mowila zeby patrzeć by były niemieckie napisy, żeby nie trafić na podróbę więc ja już nie wiem. mam sayossa szampon i odzywke regeneracja i chyba za dużo ma tej chemii w sobie bo dalej szukam czegoś co w stu procentach mi przypasuje. a jeśli nakładam olejek na noc to lepiej owinąć czymś głowę
??
Nie, nie musisz niczym owijać. Musisz tylko dopasować ilość olejku do długości włosów. Mniej więcej łyżeczka olejku do długości do ramion. Chyba, że zrobisz miks z różnych, wtedy ilość może być trochę większa.
Do zmywania olejków najlepsze są lekkie odżywki, np. Isana z Rossmana albo żel do higieny intymnej np Facelle też z Rossmana. Dobrym szamponem do regularnego mycia włosów mogą być te z serii Natura Joanna. Ja mam z lnem i w sumie nie narzekam. Sayossa miałam wcześniej, ale jakoś nie był zbyt dobry. Czasami miałam wrażenie niedomytych włosów.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
a polecasz tą maskę o ktorej wyzej napisalas? dziekuję, jednak warto bylo podciąć
Maski z Biovaxa mają to do siebie, że trzeba uważać z regularnością. Ja używam raz na tydzień, najpierw przed myciem na pół godziny, potem mycie, i maska znów po myciu na co najmniej pół godziny. Ale moje włosy są specyficzne i potrzebują dużo odżywienia, żeby były w miarę ułożone. W ogóle ciężko je obciążyć.
Z lekkich masek mogę poleć Alterrę aloes i granat. Fajne odżywia, anie obciąża. Cena w Rossmanie do 10 zł
redclaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości