Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 02:40   #3181
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Wstałam sobie już radośnie.. o 2:00 w nocy! No nie wiem co jest, ale czuję się wyspana.. w sumie odpadłam przed 22:00 .. no nic.. nadrobiłam co mi uciekło.. może jeszcze nad ranem odpadnę.. taki mam plan.
Dziś dalej dzień gospodarczy - i chyba uda mi się skończyć kuchnie.. mój tż na obiad zażyczył sobie kopytka - sama nawet mam ochotę

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
dziewczynki,juz o tym pisalyscie,ale przypominam,jakby ktorejs umknelo, co dzis na sr polozna z 10 razy mowila :
nie wolno masowac brzuszka, bo pobudza sie macic do skurczow, dotyk jest ok,glaskanie zabronione, niezaleznie od tygodnia
hmm.. no ja jedynie krem na rozstępy stosując trochę brzuch masuje.. a rozstępy mam takie, że wyglądam jak tygrysica i to na całym brzuchu.. powyżej i poniżej pępka a brzuch wcale bardzo duży nie jest..

---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ----------

Cytat:
Tz wlasnie wyszedl z pracy i poszedl na piwko z kolega,wiec ide spac, bo pewnie kolo 3.00 bedzie. Nie wkurzam sie,bo kolega ma ciezka sytuacje w domu, zachorowala mu tesciowa na bialaczke i zona w depresji prawie,wiec pewnie sie chce wygadac. A niech sobie pogadaja.
Idziemy z niunia,psami i zgaga spac,ale mam towarzycho cala banda

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-12 o 02:47
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 06:47   #3182
weronika23
Zakorzenienie

czesc sloncaaa medludje ze nas nie bedzie znikamy reszcie robic porzadki na strychuuuu buziaki dla wszytskich
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:02   #3183
aerien83
Zadomowienie

Hej kochane

halwaya oszalałaś totalnie, nie spać od drugiej i sprzątać mam nadzieję, że właśnie dosypiasz kurcze wysuwasz się na drugie miejsce w ciążowej aktywności (bo pierwsze dzierży nasza Weronika ), tylko nie przesadź kochana ale motywujecie mnie obie i właśnie...

...właśnie piorę kolejną porcję maluszkowych ciuszków i rożki i kocyki, i mam dwa prania do poprasowania. Masakra. Obiad znów niewymagający, bo fasolka po bretońsku (mąż z chlebkiem, ja z ziemniaczkami), więc skupiam się na garderobie małej. Koleżanka zapowiedziała się że do południa wpadnie na kawę ze swoją 8-miesięczną córcią, więc czasu mam niewiele i muszę się ostro sprężać.

Jestem już po śniadaniu i po porcji jeżyków z bakaliami i kokosem i parzę drugą inkę, a za oknem wreszcie deszcz chłód i jesień (po wczorajszych upałach mam dosyć lata).

marti86 cieszę się, że już do nas wróciłaś
Landi uważaj na siebie kochana
Ma_Majka kciukasy za wizytę zaciśnięte
emylka86 powodzenia na kontroli w zus-ie
Weronika nie przemęczaj się słońce

Miłego i spokojnego dzionka wszystkim życzę

Ahhhh i zaczęłam dzisiaj 33 tydzień ciąży

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-09-12 o 07:05
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:10   #3184
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

witam z rana . ja diś ledwo żyje . wszystko boli prawie nie spałam i jszcze znowu kolejna mysz...serce mi łomocze oczy dosłownie wyłażą z nosa pie o rękach nie wspomnę
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:21   #3185
ausente
Zadomowienie

hej.
ja juz rano sie zdenerwowalam ;/
poszlam zrobic badania . A zawsze wchdoz bez kolejki do drugiego pokoiku,bo mama od kolezanki pracuje,no ale ze jest chora i jej nie bylo ,to te babki do mnie"ale nie punkt pobrań jest na dole, prosze isc sie zarejestrowac,uiscic oplaty i tam . Tutaj nie pobieramy ";| i jz mnie wkurzyla głupia krowa. A tam w punkcie pobrań ze 30 osób ! a pobieraja do 8;30 ,wiec nawet czekac mi sie nie oplacalo bo by mnie nie przyjeli. Wiec mam to w dupie i nie robie badan ! moj lekarz i tak nigdy nei pamieta czy mialam jakies do robienia czy nie.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

hmm.. no ja jedynie krem na rozstępy stosując trochę brzuch masuje.. a rozstępy mam takie, że wyglądam jak tygrysica i to na całym brzuchu.. powyżej i poniżej pępka a brzuch wcale bardzo duży nie jest..
po 1 oszalalas wstawac o 2 w nocy ! ja dopeiro wtedy szlam spac. Bo sie troszke rozmarzylam przed snem.
Po 2 tak samo mam z tymi rozstępami ;/ masakra totalna jest.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:21   #3186
emylka86
Zakorzenienie

trzymajcie kciuki!
jadę na tą kontrolę!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:23   #3187
ausente
Zadomowienie

Cytat:
super ciuszki i jak duzo 5 kombinezonow?? ja cie krece. Mam jeden,ale strasznie duzy, chyba na 80 czy wiecej. Musze polowanie na lumpkach zrobic.
5 kombinezonów stąd ze ja kupilam 1 na allegro , 2 dostalam i kochana mamusia tak znosiła ze sklepów ale jeden jest taki malutki ,że chyba tylko ze szpitala odbiore i tyle w tym pochodzi ;d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 07:42   #3188
judkama
Zakorzenienie

Hej nie chce sie mi juz nadrabiac, niewyspana jestem strasznie
Widzialam tylko ze Marti wrocila
Od razu kciuki za wizyty i gratulacje ropzoczetych tygodni

Ide wrzucic ubranka do pralki
Mam taka straszna wode ze nawet plyn do plukania lovela juz nie daje rady i sztywne sa, musze wiecej wlac teraz
Bo normalnie zabijac mozna nimi

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki!
jadę na tą kontrolę!
ooo i za Ciebie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:48   #3189
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witajcie!
Cytat:
trzymajcie kciuki!
jadę na tą kontrolę!
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja się już żegnam i proszę o kciuki na jutrzejszą wizytę (na 16.15) bo pewno nie dam rady już się tu rano pojawić bo jedziemy do notariusza umowę podpisywać
Dobranoc
Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Jestem po szkole rodzenia - dzisiaj było o połogu. I był pan, który pracuje w banku komórek macierzystych, gadał o pobieraniu krwi pępowinowej - wadach, zaletach, itp. Wiecie, że jesteśmy chyba jedynym krajem w Europie, który nie ma publicznego banku? Nawet na Ukrainie mają
Musimy przemyśleć z mężem sprawę tej krwi pępowinowej.
Bardzo ciekawe z tą pępowiną

Ausente
, wyprawka super. Dziewczyny tylko zastanawiam się nad jakimiś buciczkami, czy od początku zakłada się maluchom butki?

Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, wczoraj wieczorem złapał mnie jakiś ból, takie kłucie w dole, w ogóle nie mogłam ustać. Położyłam się, wzięłam nospę i przeszło ale się wystraszyłam, bo może się przeforsowałam tą pracą, nie wiem... W każdym razie zadzwonię do lekarza i umówię się na jutro. Ale tak czy siak siedzę do piątku w domciu i odpoczywam.
Stary 2012-09-12, 07:56   #3190
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość

Ausente
, wyprawka super. Dziewczyny tylko zastanawiam się nad jakimiś buciczkami, czy od początku zakłada się maluchom butki?

Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, wczoraj wieczorem złapał mnie jakiś ból, takie kłucie w dole, w ogóle nie mogłam ustać. Położyłam się, wzięłam nospę i przeszło ale się wystraszyłam, bo może się przeforsowałam tą pracą, nie wiem... W każdym razie zadzwonię do lekarza i umówię się na jutro. Ale tak czy siak siedzę do piątku w domciu i odpoczywam.
ja te buciki to wszystkie mam tak na pół roczku ,jedne tylko sa jakies mniejsze. Ale raczej watpie zebym szybciej jakies ubierala, chyba ze do zdjecia
I dobrze ,że nie poszłaś ! Nie forsuj się. Posiedz grzecznie w domku i poodpoczywaj

Stary 2012-09-12, 07:57   #3191
Lonia89
Raczkowanie

Hej wszystkim wczoraj was nadrobiłam wieczorem a dzis pisze, nie było mnie bo mam ten cholerny egzamin w sobote i musiałam sie pouczyc, bylam u siostry i tłumaczyła mi to wszystko bo okazało sie ze to miała i jak dobrze ze wkoncu cos kumam bo juz sie zalamywałam, jeszcze cholernie mi nie pasi ten egzamin w sobote o 16 ;/ bo mam 18 kuzynki akurat o 16 i pasuje isc, jeszze obiecałam ze bedziemy ale roche pozniej , tylko teraz tak mysle to na bank nie zdaze jak egzamin o 16 i impreza o 16 sie zaczyna, jeszcze do szkoły to ja mam 1,5h jazdy wiec zanim napisze bedzie 17 zanim dojade do domu 18.30 zanim sie ogarne to juz 20 i połowa imprezy bedzie za nami jeszcze prezent trzeba jakis wybrac a to to w ogole nie mam kiedy zrobic i nie mam pomysłu, no chyab nie pojedziemy a szkoda

Trzymam kciuki za wizyty gratuluje tygodni i my dzis ROZPOCZYNAMY 30 TYDZIEŃ, jak ten czas leci naprawde , dopiero sobie myslałam gdzie mi tam jeszcze do 30 tygodnia i zazdrosciłam dziewczynom ze juz sa w tak bezpiecznym okresie jakim jest trójka z przodu, ale teraz jak juz jestem w tym tygodniu to i tak mi sie wydaje ze nie mogłabym teraz rodzic, nie wyobrazam sobie, bo dzidzia przeciez taka małą jest jeszcze.

Zrobiłam zamowienie na all w poniedziałek na wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala i kilka rzeczy dla malutkiej - smoczki butelki itp i czekam na przesyłke, ubranka powinnam juz poprac ale zbieram sie do kupna proszku juz tyle i tak ciagle zapominam albo wydaje mi sie drogi a na pewno biore LOVELE i płyn do płukanai LOVELA bopodobno ten zestaw najpiekniej pachnie

A teraz pije jogurt na sniadanko i zabieram sie zaraz za sterte pranska do prasoania ale prasowac akurat lubie, potem obiadek na dzis wymysliłam ze KROKIETY z szynką serem i papryka i barszczyk MNIIAAAAM uwielbiam, od wczoraj za mna chodza
UDANEGO DZIONKA ZYCZE

TRZYMAM KCIUKI Z AKONTROLE Z ZUSU i potem zdaj anm relacje bo tez sie obawiam tych zusowskich ludzi teraz podobno strasznie sie czepiaja, jakby nie mieli kude czego sie czepic;/

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 07:58   #3192
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dziewczyny ratujcie, mam wynik glukozy ale po obciążeniu (75) nie mam normy i nie wiem czy to dobry jest czy zły
Przed 87 norma 70-99, po 2 h 119 ?

No dobra internet twierdzi ze do 140 jest ok, to chyba ok a i zelazo mi urosło do 11,9

Co do spotkania moze ta rotunda lub pod złotymi tarasami? Np 12?

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-09-12 o 08:08
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:59   #3193
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Laseczki

Jestem już w pracy

Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi.. oczywiście nikt nie zauważył kobiety w ciąży a ja nie chcąc się wbijać siedziałam z 30 minut..jak weszłam a byłam przed 8 to pielęgniarka chciała mnie wygonić, bo dopiero po 8.00 przyjmują ze skierowaniem a tak zakłady pracy..na co ja jej, że jestem w ciąży tak więc może jakaś ulga mi przysługuje..ona ze zdziwieniem zapytała w którym m-cu. Jak jej powiedziałam, że lada dzień zaczynam 8 m-c to była w szoku..no, ale krew pobrała..

Nasza kochana służba zdrowia..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:10   #3194
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Właśnie dzwoniłam do szpitala zapytać się o szkołe rodzenia no i zapisałam sie dopiero na 5 pażdziernika bo nie ma wcześniej miejsc no i kurs trwa do 9 listopada, 2 razy w tygodniu po 2 godz. Strasznie długo! I co najbardziej mnie zaskoczyło to to, że jest płatny, kosztuje 5oo zł

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

Jestem już w pracy

Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi.. oczywiście nikt nie zauważył kobiety w ciąży a ja nie chcąc się wbijać siedziałam z 30 minut..jak weszłam a byłam przed 8 to pielęgniarka chciała mnie wygonić, bo dopiero po 8.00 przyjmują ze skierowaniem a tak zakłady pracy..na co ja jej, że jestem w ciąży tak więc może jakaś ulga mi przysługuje..ona ze zdziwieniem zapytała w którym m-cu. Jak jej powiedziałam, że lada dzień zaczynam 8 m-c to była w szoku..no, ale krew pobrała..

Taaa... też ją kocham...
Stary 2012-09-12, 08:19   #3195
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam się z rana kochane

Siedze jeszcze w koszuli świeżo po śniadanku, a muszę się zebrać i na zakupy jechać. Teraz będę miała troszkę więcej czasu dla was bo mama 2 tygodnie na zwolnieniu jest.

Landi współczuję, ale trzymaj się wszystko będzie dobrze!!!

Marti dla męża za kolczyki

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem już w pracy

Boże co za babiszony tam siedza!!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dobra dziewczynki, zbieram się do tego sklepu. Zajrzę później

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:22   #3196
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Ale u mnie szaro za oknem. Zaraz jadę do pracy na ploty

A potem o 14.45 usg III trymestru! Więc baaardzo proszę o kciuki

Cytat:
Dziewczynki ja się już żegnam i proszę o kciuki na jutrzejszą wizytę (na 16.15) bo pewno nie dam rady już się tu rano pojawić bo jedziemy do notariusza umowę podpisywać
Dobranoc
Kciuki

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Cytat:
trzymajcie kciuki!
jadę na tą kontrolę!
Kciuki

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty gratuluje tygodni i my dzis ROZPOCZYNAMY 30 TYDZIEŃ
Stary 2012-09-12, 08:25   #3197
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej
halwaya szkoda ze nie wiedzialam ze tak nie spisz, to bym weszla, ja nie spalam od 2ej do 5.30 najpierw obudzila mnie burza, potem zasnac nie moglam wiec siedzialam sobie na balkonie, pijąc mleczko, troche pozmywalam, poczytalam ksiązke ( historia motoryzacji w USA)...podobno trzeci trymestr to tez takie i bezsennosci wiec zobaczymy moze nadrobię całą bilbliotekę buehehe

ogolnie u nas jesiennie, zimno , szaro
jem własnie chlebek z camembertem i zaraz bede wcinac jajeczko mmm
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:25   #3198
aerien83
Zadomowienie

Gratuluję nowych tygodni dziewczynki ,
happy_eve kciuki zaciśnięte, nie stresuj się, będzie dobrze kochana

A ja już pranie rozwiesiłam, wstawiłam drugie i biorę się za tę górę prasowania muzyczka na full i poleci
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:27   #3199
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry kochane

Nie mogłam dziś w nocy spać.Tak mnie biodra bolą, że łaziłam całą noc i nawet sobie popłakałam .Teraz już lepiej bo trochę rozchodziłam się.
Miałam dziś sprzątać ale leń chyba będzie silniejszy .Obiad mam z wczoraj i to mam z głowy.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni .

Cytat:
Hej kochane
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hej.
poszlam zrobic badania . A zawsze wchdoz bez kolejki do drugiego pokoiku,bo mama od kolezanki pracuje,no ale ze jest chora i jej nie bylo ,to te babki do mnie"ale nie punkt pobrań jest na dole, prosze isc sie zarejestrowac,uiscic oplaty i tam . Tutaj nie pobieramy ";| i jz mnie wkurzyla głupia krowa. A tam w punkcie pobrań ze 30 osób ! a pobieraja do 8;30 ,wiec nawet czekac mi sie nie oplacalo bo by mnie nie przyjeli. Wiec mam to w dupie i nie robie badan ! moj lekarz i tak nigdy nei pamieta czy mialam jakies do robienia czy nie.

Te badanie są dla Ciebie i maluszka a nie dla lekarza więc może warto je zrobić..

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty gratuluje tygodni i my dzis ROZPOCZYNAMY 30 TYDZIEŃ, jak ten czas leci naprawde , dopiero sobie myslałam gdzie mi tam jeszcze do 30 tygodnia i zazdrosciłam dziewczynom ze juz sa w tak bezpiecznym okresie jakim jest trójka z przodu, ale teraz jak juz jestem w tym tygodniu to i tak mi sie wydaje ze nie mogłabym teraz rodzic, nie wyobrazam sobie, bo dzidzia przeciez taka małą jest jeszcze.
Gratuluję

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem już w pracy

Ale mi to łaske zrobiła

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Witam się z rana kochane

Siedze jeszcze w koszuli świeżo po śniadanku, a muszę się zebrać i na zakupy jechać. Teraz będę miała troszkę więcej czasu dla was bo mama 2 tygodnie na zwolnieniu jest.

Landi współczuję, ale trzymaj się wszystko będzie dobrze!!!

Marti dla męża za kolczyki

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Jak tam po rocznicy??
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 08:28   #3200
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem już w pracy

masakra

a mnie wczoraj w tramwaju spotkało coś miłego..wchodze oczywiscie pełno wiary bo to godzina po 16ej no i stoje pełno młodzieży sobei siedzi, ja stoje i mam w nosie bo nei licze , że ktos mi ustapi nagle wstaje babka gdzies może troszke starsza odemnie i mowi prosze niech pani usiądzie aż w szoku byłambardzo jej podziekowałam, bo niestety w tramwajach się takie rzeczy bardzo rzadko zdarzają
Stary 2012-09-12, 08:30   #3201
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Ale u mnie szaro za oknem. Zaraz jadę do pracy na ploty

A potem o 14.45 usg III trymestru! Więc baaardzo proszę o kciuki

zaciśnięte mocno
Stary 2012-09-12, 08:35   #3202
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję nowych tygodni dziewczynki ,
happy_eve kciuki zaciśnięte, nie stresuj się, będzie dobrze kochana

A ja już pranie rozwiesiłam, wstawiłam drugie i biorę się za tę górę prasowania muzyczka na full i poleci
przy was jestem sto lat za murzynami
....
ja to prań bede miala z parę spokojnie ...no ale to pewnie w październiku , juz po remoncie.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

a ja wg terminu z OM ktorego się jednak trzymam (gin ma swoje obliczenia, wedlug neigo jestem w 33 tygodniu)
to dziś zaczynam 31 tydzien..yeeeeah

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

trzymam kciuki za wizyty!!!

ausente ja bym jednak zrobila te badania...ja praktycznie za kazdym razem płacilam dopiero za ostatnie badanie nie zaplacilam nic.
może stracisz te 30 zł , ale jednak badania sa ważne
Stary 2012-09-12, 08:37   #3203
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
masakra

a mnie wczoraj w tramwaju spotkało coś miłego..wchodze oczywiscie pełno wiary bo to godzina po 16ej no i stoje pełno młodzieży sobei siedzi, ja stoje i mam w nosie bo nei licze , że ktos mi ustapi nagle wstaje babka gdzies może troszke starsza odemnie i mowi prosze niech pani usiądzie aż w szoku byłambardzo jej podziekowałam, bo niestety w tramwajach się takie rzeczy bardzo rzadko zdarzają
Niestety nie tylko w tramwaju.
A ta babka jak była w podobnym wieku to może już wiedziała co to ciąża i jak to się człowiek czuje....

A swoją drogą ostatnio zauważyłam taką dziwną rzecz, której wcześniej nie widziałam albo nie rzucała mi się w oczy... Otóż stoją sobie - najczęściej stare baby plotkary - na ŚRODKU chodnika i jak człowiek idzie to nie raczą ani zejść ani się przesunąć.Nie wiem może to jakaś nowa moda ....

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

a ja wg terminu z OM ktorego się jednak trzymam (gin ma swoje obliczenia, wedlug neigo jestem w 33 tygodniu)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 08:46   #3204
ausente
Zadomowienie

Cytat:

ausente ja bym jednak zrobila te badania...ja praktycznie za kazdym razem płacilam dopiero za ostatnie badanie nie zaplacilam nic.
może stracisz te 30 zł , ale jednak badania sa ważne
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Te badanie są dla Ciebie i maluszka a nie dla lekarza więc może warto je zrobić..
Pojde sobie w przyszlym tygodniu jak juz wroci mama od tej kolezanki.
A poza tym to tylko mocz i krew... A ja wiem ze jest wszystko dobrze
ale te baby i tak tam głupie ,koleja za minimum jeszce ze 2 godizny,ale one maja pol godziny i nie wpuszcza wiecej;/
wrrr tak mnie z rana zdenerwowaly

ps. Nie ma z Was kogoś kto pracuje w podstawówce żeby podpisac mi praktyki?

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-12 o 08:47
Stary 2012-09-12, 09:01   #3205
Dojotka1987
Zakorzenienie

hejka)
widze ze nie tylko ja mialam dzis w nocy problem ze spaniem;/
Cytat:
dziewczynki,juz o tym pisalyscie,ale przypominam,jakby ktorejs umknelo, co dzis na sr polozna z 10 razy mowila :
nie wolno masowac brzuszka, bo pobudza sie macic do skurczow, dotyk jest ok,glaskanie zabronione, niezaleznie od tygodnia
ja sie caly czas glaskalam i wyladowalam w szpitalu;/
Cytat:
a tu zdjecia bo tam sie nie dodaly
duzo tego
Cytat:
hej.

Cytat:

u nas pobieraja krew do 13
Cytat:
masakra

dla tej pani)
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
A swoją drogą ostatnio zauważyłam taką dziwną rzecz, której wcześniej nie widziałam albo nie rzucała mi się w oczy... Otóż stoją sobie - najczęściej stare baby plotkary - na ŚRODKU chodnika i jak człowiek idzie to nie raczą ani zejść ani się przesunąć.Nie wiem może to jakaś nowa moda ....
w Krakowie jest taka moda!!! mowisz przepraszam, zeby przejsc a one wielce obrazone, ze im przeszkadzasz... takie to tylko z bara czasnac

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

musze sie pochwalic
wczoraj bylam z moim M w STSie, On obstawial, wiec stwierdzilam ze tez zagram a co;p i obstawilam za 2zl i wygralam 20,33 wszystkie mecze siadly) kurcze moglam za 5 zagrac;p hehehe pierwszy raz w zyciu wygralam w STSie a moj M przegral bo na Anglikow postawil;]
Stary 2012-09-12, 09:03   #3206
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Hej babeczki , ja jak zwykle zaglądam sporadycznie a wy pędzicie z pisaniem że hoho
Kończę 33 tydzień i dziś ide na kolejne usg. Jako że mam wskazania wstepnie jestem umówiona na c.c. więc jak pójdzie wszystko zgodnie z planem 19.10 maluch powinien być z nami

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie, mam wynik glukozy ale po obciążeniu (75) nie mam normy i nie wiem czy to dobry jest czy zły

No dobra internet twierdzi ze do 140 jest ok, to chyba ok a i zelazo mi urosło do 11,9

Wynik dobry
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:04   #3207
niteczka83
Zadomowienie

Witam
Ja dziś też nie spałam z pół nocy. Ale teraz czas popracować troszkę, potem do koleżanki a potem obiadek wiec będę tak na chwilkę wpadać.

Cytat:
a mam jeszcze jedno pytanie...wy peirzecie dla dzidzi w jakim proszku tzn do bieli czy koloru..bo ja zawsze kupowalam do koloru..nigdy nie pralam specjalnei bialych dla siebie w proszku do bialych bo uważalam to za strate kasy no i nie wiem..jak myslicie
Planowałam też tylko do koloru (miałam to samo podejście co Ty, przynajmniej tak teraz piorę normalnie nasze rzeczy)

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny slyszalyscie cos o ksiazkach czy filmikach w necie Pawła Zawitkowskiego?? duzo opinni jest ze jego porady mocno rpzesadzone, a wg mnie super! chyba musze komus podpowiedziec ze chce taka ksiazke
Tak, koleżanka mi bardzo polecała. I naoglądaliśmy się z mężem na you tube filmików z nim. Najbardziej rozwalił mnie ten z takim malutkim noworodkiem (te odgłosy dzieciaczka, jak go podaje) i jak uczył jak podawać sobie dziecko i układać
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Super Ja też jestem za tym, żeby to było w centrum. Może na jakąś kawkę w Coffee Heaven ( ja teraz rzadko piję kawę, ale na jakąś latte mam ochotę) lub innym miejscu? Chyba, że macie inne propozycje. Ja w każdym razie tylko rzucam pomysł - jest mi tak naprawdę wszystko jedno

U mnie też jest zdecydowana przewaga chłopców. Dziewczynek jest ze 4 na gdzieś ponad 20 par ( a może nawet jest nas więcej osób?).

Wiesz co ja mam wrażenie, że niektórzy ludzie celowo wbijają taką szpilę, żeby człowiek za bardzo się nie cieszył. Jak ktoś ma za mały brzuch to mówią, że pewnie coś nie tak że taki mały, jak za duży - to teksty jakie Ty piszesz. Wcześniej to samo były z płciami.
Ok, centrum mi pasuje.
A jak dużo par - ponad 20?? wow... u nas jest tylko 6 ciężarnych z partnerami

Cytat:
Dobranoc

Cytat:
trzymajcie kciuki!
jadę na tą kontrolę!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Może być rotunda czy złote - tylko któraś z Was miała lekarza na 10?
Wyniki dobre - miałam zbliżone

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniłam do szpitala zapytać się o szkołe rodzenia no i zapisałam sie dopiero na 5 pażdziernika bo nie ma wcześniej miejsc no i kurs trwa do 9 listopada, 2 razy w tygodniu po 2 godz. Strasznie długo! I co najbardziej mnie zaskoczyło to to, że jest płatny, kosztuje 5oo zł
Niom, niestety część szkół jest płatnych. W Wawie część kursów jest finansowana przez Miasto Stołeczne Warszawa dla osób zameldowanych i wtedy są z darmo. Moi znajomi w innej miejscowości na 3 szkoły rodzenia mają tylko jedną w której kursy finansuje gmina.

Cytat:
przy was jestem sto lat za murzynami
....
ja to prań bede miala z parę spokojnie ...no ale to pewnie w październiku , juz po remoncie.

Ja też jestem 100 lat za murzynami - możemy sobie podać ręce.
I za nowy tydzień

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-12 o 09:09
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:06   #3208
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
hejka)

u nas pobieraja krew do 13

musze sie pochwalic
wczoraj bylam z moim M w STSie, On obstawial, wiec stwierdzilam ze tez zagram a co;p i obstawilam za 2zl i wygralam 20,33 wszystkie mecze siadly) kurcze moglam za 5 zagrac;p hehehe pierwszy raz w zyciu wygralam w STSie a moj M przegral bo na Anglikow postawil;]
u nas do 8.30 pobieraja krew;/

no to gratulacje
ja tez tak mialam, TŻ obstawiał nie wygrał nic, ja grałam pierwszy raz i wygralam 24 zł
Za to tż ma szczęście w zdrapkach .... jednego wieczoru zaszlismy do sklepu,kupil zdrapke za 3 - wygrał 50 , kpil kolejna za 5 - wygral 35 ! i tak w sumie wygrywal,kpowal ze byl w sumie ponad 100 do przodu ! A ja...wygralam 3 zł i potem je przegralam;/

Stary 2012-09-12, 09:11   #3209
halwaya
Zakorzenienie

Morning

Oczywiście, że poszłam znów spać - tuż przed 5:00 - jak tż do pracy musiał wstawać..
czarnamadonna - widzę, że bezsenność nas męczy - niedługo będzie nas więcej, bo ponoć w III trymestrze to dość popularna przypadłość - więc przewiduję większość aktywność

A mi nad ranem właśnie poród się śnił.. domowy! Śniło mi się, że leżałam u siebie w salonie - i razem ze mną jedna z was Zajmował się nami za☠☠☠iście przystojny położnik Moja koleżanka urodziła.. a mi wyjęli na chwilę dziecko i stwierdzili, że jeszcze nie.. i kazali mi trzymać dalej Koleżanka zebrała się i powiedziała, że wraz ze swoim tż i dzieckiem idzie załatwiać pewną sprawę na mieście.. no to zostałam sama z tym przystojnym położnikiem i gdy nam się bardzo mile rozmawiało armagedon się zaczął.. przyjechali moi rodzice z babcią i ciocią! Przyjechali mnie 'wspeierać' przy porodzie.. za chwilę wpadła ta moja koleżanka, co rodziła - ze swoją rodziną pochwalić się, że właśnie dom kupiła - więc impreza się rozkręciła - muzyka na full.. za chwilę pukanie do drzwi - przyleciał sąsiad nas uciszać.. za chwilę znów pukanie - wpadł inny sąsiad murzyn - pytać się kto zaparkował na jego miejscu.. i tak powoli wszyscy się na imprezę wkręcali - ja latałam jakieś talerzyki z żarciem nosiłam - mój tż w☠☠☠☠iony, bo chciał spokojną niedzielę (o właśnie - niedziela to była). Mój położnik też w☠☠☠☠iony, bo tak 'pracować' nie mógł.. no a ja siedziałam koło niego na tej imprezie i mu tłumaczyłam, że dopiero dziś zaczynam 34 tydzień (fakt) i nie mogę jeszcze rodzić Ale on chciał koniecznie tego dnia poród, bo mówił, że przenosi się do innej kliniki

No jak ktoś przeczytał to gratuluję Miłego dnia dziewczynki..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:14   #3210
ausente
Zadomowienie

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=74
ale boska

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości