Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 12:43   #2431
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

agi_82

a może upalna i słoneczna Anglia?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:21   #2432
agi_82
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

no to w sumie nieplanowany wypad taki żeby odpocząc troszkę może nie fizycznie ale psychicznie
taki spontan mały
i chyba zdecyduje się na Karkonosze myśle o Szklarskiej Porębie
mała będzie miała troche atrakcji, myslałam o Kamieńczyku i może mały spacer na Szrenicę może kolejką linową?
nawe pogody nie oglądałam ale najwyżej przesiedzimy cały weekend w apartamencie (znalazłam śliczny wypasiony z pięknym widokiem na góry)
najważniejsze że w końcu sami tyle czasu

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agi_82

a może upalna i słoneczna Anglia?
zapraszasz??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:26   #2433
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
pytanie gdzie jechac ???
morze za zimno chyba a góry?? myslałam o karkonoszach HELP
ja bym wybrała TATRY
mam fajny pensjonat, jeździmy tam od lat z małą- duży plac dla dzieci
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:29   #2434
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
ja bym wybrała TATRY
mam fajny pensjonat, jeździmy tam od lat z małą- duży plac dla dzieci
Cytat:
najwyżej przesiedzimy cały weekend w apartamencie (znalazłam śliczny wypasiony z pięknym widokiem na góry)
najważniejsze że w końcu sami tyle czasu
Dziewczyny podzielcie się namiarami
Zawsze to lepiej mieć coś sprawdzonego w razie "W"

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
no to w sumie nieplanowany wypad taki żeby odpocząc troszkę może nie fizycznie ale psychicznie
taki spontan mały
Spontany są najlepsze
A co do pogody to oby dopisała

Ja tak rano psioczyłam, a teraz powoli słonko się u nas pokazuje jeszcze tylko ciut cieplej mogłoby się zrobić

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:41   #2435
87czarna
Zakorzenienie

agi_82

No baaaaa

Stary 2012-09-14, 15:09   #2436
FD_nika
Raczkowanie

Dzien dobry witam juz na weekendowo. U mnie tak: zalewa mnie sluzem taz bialym gestym nie ciagnacym sie a rsz takim jakby plodnym no nic test w niedziele prawde mi powie sorki za bledy ale z tel pisze

MADZIA wyjdzie i wam i nam wszystkim zobaczysz ...

Dziewczyny nadrobilam wszystko ale poodpisuje z komps juz w domku .
Chcislam ale jeszcze wszystkim podziekowac za to ze 3macie kciuki za tesciocha jestescie niezastapione naprawde

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-14 o 15:18
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:32   #2437
ksiezna_kluska
Raczkowanie

Dziewczyny, takie głupie pytanie mam. Jakich (i ilu) sposobów na określenie owulki używacie?
kupiłam testy i będę też obserwować śluz, do szyjki raczej się nie dotknę bo ... pazury nie pozwolą teraz mi przyszło do głowy żeby kupić termometr (w domu mam jeszcze rtęciowy, do kitu przy małych wahaniach).

czy to ma sens? czy już odpuścić?
Stary 2012-09-14, 17:09   #2438
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ksiezna_kluska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, takie głupie pytanie mam. Jakich (i ilu) sposobów na określenie owulki używacie?
kupiłam testy i będę też obserwować śluz, do szyjki raczej się nie dotknę bo ... pazury nie pozwolą teraz mi przyszło do głowy żeby kupić termometr (w domu mam jeszcze rtęciowy, do kitu przy małych wahaniach).

Uważam że takie metody nie są głupie i mają sens o ile nie będziesz się przez to za bardzo się nakręcać
Kiedyś mierzyłam tempke ( do tego koniecznie termometr elektroniczny z dwoma liczbami po przecinku jest najdokładniejszy) ale mam prace na zmiany i nie byłam konsekwentna teraz robię testy owu, obserwuje śluz i wszystko zapisuje

AGI super że wybieracie się na taki spontaniczny wyjazd, z pewnością dobrze wam zrobi taki wspólnie spędzony czas a Karkonosze eh... uwielbiam góry i polecam w Szklarskiej rzeczywiście jest co robić i do Karpacza blisko, myślę że miło spędzicie czas

Trzymam kciuki za wszystkie testujące na dniach

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:43   #2439
agi_82
Wtajemniczenie

ewccik
duuużo bliżej mam w Karkonosze także zdecydowałam się właśnie na te góry to w sumie tylko jakieś 3 dzionki także im bliżej tym lepiej ale dzięki za pomysł może następnym razem , już tak bardziej planowanym
JennyAniołek
po przyjeździe na pewno zdam relacje co do apartamentowca, czy warto i wogóle chociaż wygląda zachęcająco i przy samej kolejce na wiazd na szrenicę jest
a o pogode jakoś się nie zamartwiam ,ważne że w końcu będziemy gdzieś sami bez pracy tż
87czarna
wiesz mi czasem dwa razy nie mówic
księżna_kluska
ja u siebie wspomagałam się testami owu i te poskutkowały, odnośnie śluzu czasem zauważam czasem wogóle także z tym u mnie nie działa a i w okresie ok owulacji kłuje mnie jeden z jajników ale i tak uważam że testy są najlepsze. z temp trzeba systematyczności a u mnie z tym ciężko było no i zawsze z samego rana jak się budzisz musiałabys mierzyc nawet nie zalecają wstac z łóżka tylko w pobliżu miec termometr i od razu zmierzyc tempke
FD_nika
kciukuję za niedziele zaraz pisz nam co wyjdzie
anusia
a byłaś w Szklarskiej? co polecasz??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-14, 18:06   #2440
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
anusia
a byłaś w Szklarskiej? co polecasz??
Bardzo często jestem w Szklarskiej i Karpaczu:
w Szklarskiej to koniecznie Kamieńczyk, polecam wjechać wyciągiem pod Szrenicę i zejść do Hali Szrenickiej trasa łatwa i przyjemna. Jest fajny park linowy dla dziecka jak znalazł.
Proponuje pojechać też do Karpacza a tam:
wjechać wyciągiem pod Śnieżkę a potem zejść fajną trasą przez schronisko Samotnia i Strzecha Akademicka piękne widoki.
Blisko jest Western City frajda dla dzieci, park miniatur, rynna kolorowa,
Uwielbiam Karkonosze

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:58   #2441
ewccik
Zadomowienie

staraczki zamiast na forum siedzieć wzięły się do roboty

a ja dostałam dzisiaj testy owulacyjne i niestety nie mam dzisiaj owulacji jakby mi wychodziło z objawów i obliczeń. I tak myślę czy wcale nie będzie czy może trochę później
w sumie dzisiaj 21 dc to może już była
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 21:42   #2442
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

staraczki zamiast na forum siedzieć wzięły się do roboty

a ja dostałam dzisiaj testy owulacyjne i niestety nie mam dzisiaj owulacji jakby mi wychodziło z objawów i obliczeń. I tak myślę czy wcale nie będzie czy może trochę później
w sumie dzisiaj 21 dc to może już była
testy wychodzą pozytywne jakieś 24-48 h przed owulką
powinno byc zaznaczone że gdy wyjdzie pozytywny test owulacja wystąpi w tym właśnie czasie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

dobra dziewczyny ja zmykam kończyc sie pakowac
będe zaglądac bo na pewno tż weźmie lapka bo bez niego się nie rusza także cosik napewno skrobne
tymczasem przytulanek do białego rana i owocnego testowania

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-14, 22:34   #2443
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Ula_betula a na kiedy masz termin @? Ja będę testowała 2-3 dni przed terminem @ a jak nic nie wyjdzie to w terminie@. Ja też jestem niecierpliwa. Z początku miałam zamiar już dzisiaj testować ale jakoś się powstrzymałam.

Ula_betula, FD_nika obyśmy we trzy ustrzeliły fasolki.
Któraś jeszcze testuje z nami?
18.09... no i idąc za radą poczekam do tego terminu A przynajmniej będę się starać

Cytat:
dziewczyny ratujcie
tż dzis zdecydował że jutro rano jedziemy na 3,4 dni do: GDZIEŚ
ja mam zdecydowac gdzie i oczywiście wszystko zaplanowac
no z wyjazdu się strasznie ciesze bo przyda nam się taka mała odskocznia od codzienności tylko pytanie gdzie jechac ???
Ja polecam mazury - lasy, jeziora, no i można grzybki zbierać. Ale widzę, że już się zdecydowaliście na góry

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
U mnie dziś 15 dc. Tempka skoczyła mi do 37.3 tak przez 7 dni rosła. I ciężko mi dokładnie określić kiedy była owulacja To są trzy ostatnie dni tempki ponad jakąś określoną wartość ? całkowicie zapomniałam jak to wyliczać, a wykres jeszcze sam nie oznaczył dnia skoku Powinnam zmienić stronę, ale przyzwyczaiłam si ę do fertilityfreind. Tu jest mój cykl http://www.fertilityfriend.com/home/38313e/ jakbyście mogły rzucić okiem jeśli się orientujecie jak to powinno wyglądać
Hm Ja Ci chyba nie pomogę, nie potrafię odczytać z wykresu jaki miałaś śluz bo to też ważne. A nie było żadnych zaburzeń? Alkohol, króki sen? Mierzyłaś zawsze o tej samej porze?

Cytat:

Rtęciowy najleszpszy!!! I najdokładniejszy. Szkoda, że już nie sprzedają. Co do obserwacji - dobrze poznać swój organizm
Stary 2012-09-15, 00:08   #2444
ksiezna_kluska
Raczkowanie

dziękuję za pomoc
w takim razie jeszcze nie będę się bawić w mierzenie temperatury. racja, że jeśli zaczynałabym każdy dzień od myśli o potencjalnej ciąży to pewnie bym się zafiksowała. spróbuję zapoznać się z moim organizmem. rtęciowy wydaje mi się ciężki do dokładnego odczytu. hm. na razie temat chowam do szuflady
w ogóle to trochę mi wstyd, bo uświadomiłam sobie, że taka stara ze mnie baba a jeszcze nigdy cyklu nie obserwowałam i właściwie to guzik wiem o swojej kobiecości

Aga, bawcie się dobrze! dużo spokoju i odpoczynku życzę

Dziewczyny testujące za chwilę - trzymam kciuki!

/łojeja, niedługo i ja to będę robić! szkoda, że nawet nie wiem jaką datę na testy sobie obrać- nie mam pojęcia, jakiej długości mogę mieć cykl/

Edytowane przez ksiezna_kluska
Czas edycji: 2012-09-15 o 00:13
ksiezna_kluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 07:14   #2445
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

dobra dziewczyny ja zmykam kończyc sie pakowac
będe zaglądac bo na pewno tż weźmie lapka bo bez niego się nie rusza także cosik napewno skrobne
tymczasem przytulanek do białego rana i owocnego testowania
Miłego wyjazdu

---
Cześć
Zaraz biorę się za śniadanko, budzę męża i trzeba się szykować... Dziś Młodzi mają ślub na 11:00 - trochę prędko jak na tamte okolice także życzę Wam miłego weekendu i do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 08:42   #2446
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za pomoc
w takim razie jeszcze nie będę się bawić w mierzenie temperatury. racja, że jeśli zaczynałabym każdy dzień od myśli o potencjalnej ciąży to pewnie bym się zafiksowała. spróbuję zapoznać się z moim organizmem. rtęciowy wydaje mi się ciężki do dokładnego odczytu. hm. na razie temat chowam do szuflady
w ogóle to trochę mi wstyd, bo uświadomiłam sobie, że taka stara ze mnie baba a jeszcze nigdy cyklu nie obserwowałam i właściwie to guzik wiem o swojej kobiecości

Aga, bawcie się dobrze! dużo spokoju i odpoczynku życzę

Dziewczyny testujące za chwilę - trzymam kciuki!

/łojeja, niedługo i ja to będę robić! szkoda, że nawet nie wiem jaką datę na testy sobie obrać- nie mam pojęcia, jakiej długości mogę mieć cykl/
ksiezna_kluska zgadza się, że rtęciowy najlepszy i można kupić (czy nadal można ?? nie wiem) taki rtęciowy owulacyjny termometr, który ma dokładniejsza skalę i mniejszy zakres temperatur (w granicach 35,5-38,00 chyba) i wtedy z dokładnym odczytem nie ma problemu... mam taki w domku ale nie chce mi się szukać, żeby dokładnie sprawdzać ile tam jest tych stopni

agi_82 udanego wyjazdu

... a My dzisiaj z tż na KSW idziemy

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 08:44   #2447
87czarna
Zakorzenienie

agi_82

WYPOCZYWAJCIE!

Stary 2012-09-15, 08:56   #2448
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
18.09... no i idąc za radą poczekam do tego terminu A przynajmniej będę się starać

Ja polecam mazury - lasy, jeziora, no i można grzybki zbierać. Ale widzę, że już się zdecydowaliście na góry

Hm Ja Ci chyba nie pomogę, nie potrafię odczytać z wykresu jaki miałaś śluz bo to też ważne. A nie było żadnych zaburzeń? Alkohol, króki sen? Mierzyłaś zawsze o tej samej porze?

Rtęciowy najleszpszy!!! I najdokładniejszy. Szkoda, że już nie sprzedają. Co do obserwacji - dobrze poznać swój organizm

Ja chyba tez poczekam ze zrobieniem testu do wtorku. Nie chcę się rozczarować wcześniej, chociaż i tak mam przeczucia że w tym cyklu się nie udało. Zobaczymy.

Agi udanego wyjazdu!
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 10:22   #2449
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
magdziaS

A weź..wkurza mnie takie gadanie ...ja nie wiem,czasem rodzina zachowuje się tak jakby w ogóle mózgu nie miała
Później człowiek bardziej się stresuje...ciągle myśli i ciężko zajść...
Ech...
Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam juz na weekendowo. U mnie tak: zalewa mnie sluzem taz bialym gestym nie ciagnacym sie a rsz takim jakby plodnym no nic test w niedziele prawde mi powie sorki za bledy ale z tel pisze

MADZIA wyjdzie i wam i nam wszystkim zobaczysz ...
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
magdziaS rozumiem Twoje rozżalenie bardzo dobrze szczególnie, że to Twoje pierwsze dziecko będzie (tak mi się zdaje, że nie mówiłas, że masz już jakiegoś szkraba ) ... ale nie ma co się dołowac i martwić... ja też "stawałam na głowie" przed pierwszą ciążą i to i tak nie pomogło w niczym... przyszedł czas, to zaszłam w zdrową ciążę nie ma się co kierować innych osób sukcesami, czy porażkami... powiem Ci takie mądre słowa: głowa do góry i szeroko się usmiechnij, bo to najbardziej wkurzy tych, którzy ciesza się z Twoich niepowodzeń

Przy drugiej ciąży jest już łatwiej... przynajmniej mi... nie mam takiego ciśnienia strasznego... wiem, że nie ten cykl, to kolejny zresztą mam ambiwalentne odczucia... wkurzona jestem na tż teraz i to mnie z lekka zniechęca do jakichś wzmozonych starań...

Na studia się zdecydowałam i juz nawet zapłaciłam, więc nie ma odwrotu

A co do cyklu niestety nie pomogę, bo nigdy nie stosowałam tych metod mierzenia tempki i oglądania śluzu... po odstawieniu tabletek anty, to i tak nie ma wartości badawczej, więc stawiałam na testy owu A teraz to mi sie nie chce zabardzo takich cudów wyczyniać... też stawiam na testy ale na razie mi się nie chce ich robić... zacznę ok 12dc, bo zeszły cykl miałam 34 dniowy, więc nie ma po co zaczynać wcześniej
Dzięki dziewczyny za wsparcie Dobrze, że jesteście
Dzisiaj mamy parapetówkę, więc część rodziny się zjedzie, oczywiście ta blisko związana i z tymi zaciążonymi i z nami. W związku z tym pójdę za radą Rene i będę sie szczerze uśmiechać i cieszyć ich szczęściem to chyba najlepsze wyjście Bo tematu na pewno nie uniknę niestety

Cytat:
dziewczyny ratujcie
tż dzis zdecydował że jutro rano jedziemy na 3,4 dni do: GDZIEŚ
ja mam zdecydowac gdzie i oczywiście wszystko zaplanowac
no z wyjazdu się strasznie ciesze bo przyda nam się taka mała odskocznia od codzienności tylko pytanie gdzie jechac ???
Góry są super! Mój TŻ niestety nie należy do osób lubiących łazić, wiec zostają spacery po płaskim, ale jakie piękne widoki i świeże powietrze. Zdecydowanie polecam! Karkonosze, Góry Stołowe też są piękne, bo inne. No i standardowo Tatry. Czytam, że decydujecie się na Szklarską Porębę i to super pomysł

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość

Mierzyłam codziennie o tej samej porze, żadnych zaburzeń Wyszło mi teraz, na wykresie samo, kiedy była owu. Bo wykres sam oznaczył. Wychodzi na to, że muszą to być trzy kolejne dni podwyższonej tempki. Tak wiec zgodnie również w moimi testami owu, owulacja była 13 dc. A w tych dniach staranka, także mam nadzieję Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z ost. cyklu i te plamienia, także dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, żeby ich nie było
I zgadzam się, że rtęciowy najlepszy

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:10   #2450
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,a ja z Mają siedzę już trzeci dzień w domu. Co prawda małej zeszła temperatura,ale kaszle :/ Daje jej lipomal,bo ciężko mi stwierdzić czy to mokry kaszel... mam w domu flegamine,ale przecież nie będę jej podawać dwóch syropów na raz!
Ze mną było dobrze,a w nocy dostałam okropnego katarzyska i czuję się perfidnie :/
Słońce za oknem...buuuu

Stary 2012-09-15, 12:49   #2451
111kicia111
Raczkowanie

Dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie śluz zabarwiony na brązowo.
Zastanawiam się czy to może być plamienie implantacyjne.
Jestem około 10 dni po owulacji. @ powinnam dostać we wtorek lub w środę. Boję się że to może @ przyszła za wcześnie i się rozkręci jeszcze dzisiaj. Cykle mam zazwyczaj 30-34 dniowe. Według testów owulacyjnych owulację miałam około 14-15dc. Dzisiaj mam 25 dc.
Jak myślicie?
Stary 2012-09-15, 12:50   #2452
87czarna
Zakorzenienie

kicia bardzo możliwe,że to 'to' plamienie zapowiadające fasolkę
Powodzenia!

Stary 2012-09-15, 13:00   #2453
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
kicia bardzo możliwe,że to 'to' plamienie zapowiadające fasolkę
Powodzenia!
Oj bardzo bym chciała.

Powrotu do zdrówka życzę Tobie i córci.

Mojej córci już przeszło przeziębienie dawałam jej 3 dni fervex junior i nos zalewałam kropelkami. Niestety zdążyła mnie zarazić.
Stary 2012-09-15, 14:36   #2454
Koronek
Raczkowanie

Byliśmy na usg serduszko bije, dzieciaczek ma niecałe 5mm, 121 uderzeń serduszka na min. Wszystko jest ok Niesamowite przeżycie
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:37   #2455
87czarna
Zakorzenienie

Koronek cieszę się bardzo i zazdroszczę!!!

Stary 2012-09-16, 01:29   #2456
Renessme1985
Rozeznanie

koronek bardzo ale to przeogromnie bardzo się cieszę...

Właśnie przed chwilą wróciłam z KSW - Pudzian wygrał

Jestem wściekła na tż serio najchętniej bym mu zacytowała "nie chce mi się z Tobą gadać"

serio dziewczyny ja muszę przemyśleć jeszcze raz, czy aby na pewno drugie dziecko to dobry pomysł czy ja na pewno chce czy aby na pewno to jest dobry moment smutno mi

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-09-16, 09:21   #2457
agi_82
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
ja tylko chciałam się przywitac z przepięknych karkonoszy więcej napisze po powrocie do domku

Renessme
e tam głupstwa opowiadasz... małżeństwo bez sprzeczek i kłótni to tak jak hm karkonosze bez gór a tak poważnie jedna kłótnia nie może zaważyc na tak ważnej decyzji jaką jest fasolka kłótnie odświeżają związek wiem co mówie a jak fajnie sie potem godzic głowa do góry zobaczysz że to chwilowy kryzys

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-16, 09:30   #2458
ula_betula
Zadomowienie

agi_82 Ale zazdroszczę! Ładną macie pogodę?

Renessme Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy, sprzeczki, kłótnie się zdarzają, nie ma co tragizować. Choć wiem jak to rozwala i jak człowiekowi się wtedy nic nie chce
Stary 2012-09-16, 11:32   #2459
magdziaS
Podróżniczka

Cześć Wczorajsza parapetówka była bardzo udana. Wszystkim podobało się mieszkanie i po raz kolejny byli pod wrażeniem moich kulinarnych zdolności Także jestem happy, mimo, że trochę się stresowałam Oczywiście rozmowa o kuzynce TŻta, która jest w ciąży była, ale zniosłam to dzielnie żywo uczestnicząc w dyskusji i ciesząc sie jej szczęściem
Dzisiaj jestem od 8 na nogach i rozpiera mnie energia, mimo, że za oknem ponuro, mam nadzieję, że to będzie fajny dzień

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie śluz zabarwiony na brązowo.
Zastanawiam się czy to może być plamienie implantacyjne.
Jestem około 10 dni po owulacji. @ powinnam dostać we wtorek lub w środę. Boję się że to może @ przyszła za wcześnie i się rozkręci jeszcze dzisiaj. Cykle mam zazwyczaj 30-34 dniowe. Według testów owulacyjnych owulację miałam około 14-15dc. Dzisiaj mam 25 dc.
Jak myślicie?
Trzymam Oby to było TO!

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Byliśmy na usg serduszko bije, dzieciaczek ma niecałe 5mm, 121 uderzeń serduszka na min. Wszystko jest ok Niesamowite przeżycie
Koronek, ale fajnie Zazdraszczam Moze jakieś fluidki nam wyslesz ?

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Jestem wściekła na tż serio najchętniej bym mu zacytowała "nie chce mi się z Tobą gadać"

serio dziewczyny ja muszę przemyśleć jeszcze raz, czy aby na pewno drugie dziecko to dobry pomysł czy ja na pewno chce czy aby na pewno to jest dobry moment smutno mi
Może to tylko chwile "przesilenie" Wszystko szybko się ułoży i te ponure myśli znikną.

Czarna, zdrówka dla córy i dla Ciebie !

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-09-16 o 11:33
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 12:13   #2460
Renessme1985
Rozeznanie

... hmmm a czy mi się zdaje, czy ktoś dzisiaj testował ?? jak tam dziewczyny ??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości