|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Aniu ja jeszcze nie gratulowałam, więc z całego serca gratuluje
![]() Zrobiłam Agacie na śniadanie panacaksy (nie pamietam jak to sie pisze) zjadła ze smakiem 2 posmarowane śliwkami ze słoika. |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zadomowienie
|
nie przywitałam się
![]() dzień dobry może dlatego że dzisiaj już tu byłam, ale w krzakach siedziałam.. Cytat:
ta pediatra powiedziała nam że jest czas by się napletek odkleił, że większość chłopczyków w tym wieku ma tak jak Dawid, ale że można delikatnie parafiną smarować i delikatnie, bez silowania się, odciągać
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to samo właśnie lekarzowi powiedziałam ![]() Spytał czy chcę uciekać, podpisałam że chcę no i czekam aż panowie po mnie przyjadą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
My weszłyśmy w faze ponownego zbliżenia się. Mama i mama, i na ręce i na kolana i nie ruszy się na krok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-16 o 17:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
parafiny nie kupiłam, nie tykam się sprawy bez polecenia specjalisty
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
Brumku w wolnej chwili wyślij mi prosze dane do przelewu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patik ![]() ![]() To i tak nic w porównaniu z tym, co Ty dla mnie zrobiłaś. Cieszę się, że wszystko tylko na strachu się skończyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Chciałam zapytać: czy zakładacie dzieciom czapki na uszy, gdy jest taka pogoda (ponad 10st., ale niebo zachmurzone, jakiś wiatr)? Bo ja patrzę na inne dzieci i czasem głupieję - jedne w bluzach, inne w kurtkach, a nawet kombinezonach. Ja Małego staram się ubierać mniej więcej tak samo jak siebie (górna warstwa taka, żeby ją można było zdjąć, rozpiąć/zapiąć), ale czapki w tym sezonie jeszcze nie założyłam... ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Duzo zdrówka dla wszystkich chorych!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() brawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a miałam pisać,że zaginęłaś u nas 4 poszły hurtowo , 4 na raz ![]() Cytat:
Marinka art zaczęłam czytac ale po przeczytaniu opinii fanatyczek mleka matki : "... mm to trucizna..." odechciało mi się. Obraza dla matek którym nie udało sie z różnych powodów karmić UU , wolę podać mm niż być tak ograniczoną osobą. Dobrze,że u nas na wątku taka tolerancja w tej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() reszta garderoby podobnie do nas (max body jako jedna warstwa więcej), jeśli my w bluzach to i on, jeśli ja bezrękawnik na bluzę to on też .Kombinezonu w tym sezonie nie ubrałam i dlugo nie zamierzam, ale czapę zakładam, cieńką bo cieńką ale jest. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-16 o 14:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Mamad moja chodzi w opasce,ale ubieram tak jak Ty. Czapkę założyłam póki co raz i to na rower,bo jechała z mężem na wycieczkę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Moja chodzi w czapce, ale ona w czapce po domu chodzi, co chwile zdejmuje i wkłada, na dworzu to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Scio ileż Agata mówi. Szok!
Ania helo. ![]() Mamad u nas z czapką problem, bo do tej pory z gołą głową a teraz wszystko ściąga bo sie odzwyczaiła. Teraz zakładam w takie chłodniejse dni jakąś chustkę czy coś.. Wiecie co, przy aptece dzisiaj widziałam automat z durexami ![]() ![]() Saren wychodzą wszystkie 4 naraz ( kolejne ![]()
#1723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie zakładam czapki bo małego parzy w głowę ![]() ![]() Cytat:
4? No to nieźle ![]() Też się cieszę, ja lubiłam karmienie, ale nie przyszłoby mi do głowy żeby tak potępiać inne sposoby Cytat:
Jestem, jestem ![]() ![]() Ad. automatu, to dziś wstąpiliśmy do sklepu po drodze, Adaś porwał z półki trzy pudełka i paradował po sklepie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() I dzisiejsza Agatka wita się jesiennie... Aaa i byłabym zapomniała Stronczek zazdroszcze kucyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||||
Zakorzenienie
|
To najpierw kupie, a potem się rozliczymy, ok?
![]() Cytat:
![]() .......... Dziewczyny, mam dwie prośby. Aż mi głupio, bo tysiące razy już o tym było, ale nie chce mi się szukać wstecz ![]() 1. Jakiej firmy buciki polecacie (te zwykłe, na dwór, nie paputki ![]() 2. Jaki robot kuchenny? Bo ja swojego nienawidzę z całego serca i mam dość! Wymieniam ![]() Zależy mi na tarciu warzyw (drobno i grubo), wyrabianiu ciasta i fajnie jakby wyciskał soki i miał funkcję blendera. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Stwierdziłam tak po tym, jak na jednym przyjęciu parę miesięcy temu, w przeciągu pół godziny, ja zostałam skrytykowana za karmienie piersią, a żona mojego brata za karmienie MM. Przez to samo szacowne grono ciocio-wujków ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Brumku dziewczyny polecały elephantena. Ja miałam buciki z befado od kuzynki i Agacie dobrze się chodziło, sandałki kupiłam w ccc i tez spoko. Te lakierki ma z cartersa i są dosyć sztywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
brumku mądrze prawi.z odno.nie karmienia. Mnie .zwagierka uznaje za "gor.zą" bo karmiłam butlą od początku. A ona natomia.t je.t wielką zwolenniczką karmienia UU i karmi młodego ciągle ( 2 l. ). I nie wiem- ale jako. mnie razi to jej ( nie chcę nikogo urazić! ) zwracanie .ię do .yna - kochanie, choć, mamu.ia da co najlep.ze cycu.iunia do.tanie.z!. Takie to .łodko pierdzące, że mi .ię na rzygi zbiera ;/ i to podkrelanie - da co najlep.ze...
Brawo za chodzenie!!! chodzi dzi. już całkiem? ![]() aniu dobrze, że już wyzła.! uffff!a powiedz mi, z Ada.iem miała. ciążę bezproblemową nie pamiętam ) patik a ile jedna .ztuka ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- jezuniu ależ Agatka doro.le wygląda! do.tojnie i uroczo! brumku ja mam takie buciki- .uper .ą! ( jedyne co we.zły mojemu I. na jego wy.okie podbicie. Tylko nie wiem, czemu .ą zakfalifikowane na .tronie .myka do kategorii kapcie ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-16 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Maz ma w koncu niedziele wolna, to nie po drodze mi do komputera...
Bylam z dziewczynami w kinie na Dzwoneczku. Fajna bajka. Poplakalysmy sie z Wiki na koncu, jak to ona powiedziala: "mamo, ale to ze szczescia..." U mnie czapka jest, ale w zaleznosci od pogody i temp. Wczoraj byl taki wiatr, ze ja sie nie czulam komfortowo, a maly z katarem, wiec czapke mial. (a wiecie, ze juz widzialam niemowlaka w kombinezonie zimowym?) Ale elegancka Agata! Carmela Sara sliczna! Aniu dobrze, ze juz jestes w domu! Brumku ja jestem zadowolona z Elephantenow, wiec je polecam. Robota nie mam, wiec nie polece. Ah, no i ogromne brawa za chodzenie! Alibany oby nic powazniejszego nie wyklulo sie u Ali. Wiecej nie pamietam... Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-09-16 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Scio
![]() ![]() Agatka Mala modeleczka ![]() Brumku bedzie podłóg Twojej woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
AgaG ja też już widziałam dziecko w kombinezonie ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Brumek gratulacje dla Tymka za chodzenie! ![]() ![]() ![]() Scio jestem pod wrażeniem Twojej rozgadanej córeczki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Agatka modnisia
![]() A tu Saren z dzisiaj: ![]() Uploaded with ImageShack.us
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brumek my na razie zapałalismy się na sandałki z elepfanta i sobie je chwalę co do robota to mam wielofunkcyjną Kasię ale nie powiem czy ok , bo baaardzo rzadko korzystam co do teorii to jest w tym dużo racji, ludziom nie dogodzisz ![]() ważne że mamy karmiące UU czy MM i ich dzieci są zadowolone !! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka panienka Ci urosła ![]() Piękna jest ![]() Ktoś pytał jak usypiam dziewczyny? normalnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Aniu dobrze,że już wyszłaś, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Pati śliczne jesteście ![]() Brumku gratki dla Tymcia za chodzenie... Moja Lila chodzi że aż miło ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94
![]() |
#1735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam "Kasie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
Wow Agata to już poważna kobietka
![]() Patik i Sarcia też śliczne kobietki ![]() ![]() W temacie czapek, u nas tez parzy główkę każde okrycie głowy i mamy tego efekt= katar, zachrypnięte gardełko, kaszel ![]() brumek ja też z tych "tanszych-droższych" bucików polecam elefanty, bo wiaodmo, że ecco ma dużo wyższe ceny. CCC walky też są fajne niektóre modele. Nam befado nie podeszły, także i tak Was nie ominą spacerki po sklepach i dopasowanie dla Was (dla Tymka) najlepszego obuwia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
wyłażę z krzaków..
mamad1, ja nie zakładałam od wiosny, oprócz dni mega słonecznych, wtedy dla ochrony, ale teraz zaczynam myśleć o czapce, ale nawet gdybym chciała coś założyć wszystkie są małe ![]() na razie zakładam kaptur jak wieje ![]() scio, ale Agatka dużo mówi, znowu popadam w zmartwienie, bo moje dziecko nie chce ![]() Agatka jesienna - urocza ![]() aania, naleśniki z nutellą???????? zaśliniłam się... brumek, w sprawie robota nie pomogę, sama mam wielki kombajn, z milionem części, nawet nie lubię go wyciągać, bo zanim poskładam potrzebne elementy to już mam dość... ja natomiast potrzebuję mały sprytny mikserek do ręki ![]() bucików też jeszcze nie mamy ![]() ![]() patik, śliczne zdjęcie ![]()
#1739 |
Zakorzenienie
|
To kto zapuszcza jeszcze włosy, bo ja tak z tych zeszło rocznych na chłopaka mam do ramion, i dobrze im to ścięcie zrobiło bo mi tak nie wyłażą
![]()
#1740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.