|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Dzięki
a możesz polecić coś dobrego z peelingów czy lepiej robić samemu (jesli chodzi o kawowy) , ja niestety nie jestem specjalnie lotna jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, zawsze sięgam po pierwsze lepsze z pułki w drogerii
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
podpisuję się pod tym co napisała Malgos - solarium tylko ci utrwali różnicę opalenizny która masz. teraz pozostaje ci się nie opalać, robić częste peelingi aż do dnia ślubu
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Anuteczka - jak dla mnie nie ma lepszego peelingu jak kawowy, możesz sobie go urozmaicać, dodając cukier kryształ, oliwkę z oliwek, skóra wtedy jest gładziutka i nawilżona. Jeśli chcesz bardziej drobno - ziarnisty to nie dodawaj cukru
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy garnitur!
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - a jaki? super że poszło gładko
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że taki sam jak TŻ Neave
(mam nadzieję, że się nie pogniewa ale rzeczywiście poszło gładko bo to był w zasadzie pierwszy i jedyny garnitur jaki TŻ zmierzył i leżał idealnie, potem tylko musieliśmy trochę więcej energii poświęcić na znalezienie kamizelki ale się udało cieszę się, bo odpadła mi kolejna sprawa nie dająca spać ![]()
|
#3487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie gniewam się zupełnie, nawet się cieszę, bo myślałam że będę miała jedynego TŻta na planecie w ciemnobrązowym garniturze na ślub ![]() a kamizelki nie było w komplecie? mój jak kupował swój to miał ją od razu w komplecie. a krawat kupiliście? bo my jeszcze nie mamy ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a ja właśnie wrzucam zdjęcia młodego na serwer żeby mi je wydrukowali do albumu. masa z tym roboty, najpierw musiałam zebrać skąd się tylko da wszystkie fotki maluszka, potem je posortować (wg miesięcy) i na koniec wybrać te "kilka" do druku wyszło mi 172 zdjęcia! a i tak mam jeden miesiąc bez żadnej fotki... a teraz muszę je jeszcze na bieżąco przycinać, bo nie pasują do formatu zdjęć które wybrałam...
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie lubię kamizelek, mój tż zresztą też nie więc akurat nie było problemu
|
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
Malgos,
cały wczorajszy dzień nie miałam nawet czasu do Was zajrzeć - powiem więcej - dopiero dziś poczułam, że nasz ślub się zbliża więc muszę ograniczyć podjadanie wieczorem bo chciałabym mieć -3kg ;-)) co do naszych wakacji, już kiedyś pisałam, że mamy natłok wydatków - chcemy nad naszą restauracją zrobić pokoje noclegowe - więc troszkę mi szkoda gotówki - postanowiliśmy na podróż wydać nie więcej niż 7.000 od osoby ![]() I w końcu chcę może jutro podjechać na próbną fryzurę. a do ślubu coś czuję że będę malować się sama, bo ta moja artystka ciągle czymś się wykręca |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było w komplecie ale zapewne dlatego, że byliśmy na zakupach w factory i do tego w sklepie partnerskim recmana a nie firmowym kupiliśmy ślubną kamizelkę razem z krawatem w zestawie, więc odpadł nam problem dobierania krawata
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Chciałam sie pochwalić, że wczoraj bylismy na sesji plenerowej Gdy jechaliśmy rano do Krakowa to chciało mi się płakać- bo było zachmurzone niebo całkowicie... Fotograf też był niepocieszony, bo na ślubie było pochmurnie z deszczykiem i na plenerze też będzie Ale pojechaliśmy... W Krakowie było pochmurnie, ale juz w drodze do Skawiny słonko wyszło zza chmur I tak w pełnym słońcu zakończyliśmy nasza 6-godzinną sesję Teraz nam pozostało czekać na efekty jego pracy, a juz sie doczekać nie mogę![]() Neave- gratuluję postepów w remoncie i sprzątaniu ale efekt jest napewno warty pracy ja niecierpię remontów (ale planowanie wcześniej jak najbardziejjojla- no i macie kolejną sprawę z głowy do slubu faceci to są jednak takie stworzenia, ze wchodzą do pierwszego sklepu, jak pasuje to biorą i koniec![]() szczesliwa25- widzę że zapracowana osóbka z Ciebie Ale trzymam kciuki ze znajdziesz sekundkę czasu, zeby się wybrać na próbny makijaż. Naprawdę wszystkim będę doradzać zeby za wszelką cenę iść na próbny, bo ja nie poszłam (byłam pewna makijażystki) i jak sie potem okazało- makijaż niby był Ok, ale o 1-2 tony za jasny do dekoltu i ramion
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane Dziewczynki!!!
wróciłam z cudownego Cypru i już jestem z Wami Było bosko Nie nadrobię Was teraz- postaram się wieczorkiem ![]() Gratulacje dla nowych mrożonek duuuuużo szczęścia i miłości
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bliższych rejonów to polecę Egipt - spokojnie można opalać się w listopadzie; noce chłodniejsze i dzień krótszy - robi się ciemno około 17-18 ale dobry miesiąc na zwiedzanie. Tutaj bliżej jest jeszcze Teneryfa i Gran Canaria, Lanzarote (najlepsze z tych wysp na ten czas), na Fuercie będzie mocniej wiało co czasem jest uciążliwe po sypie po oczach piachem. Zresztą tam wieje cały rok ![]() Jeszcze z bliższych to Izrael lub Zjednoczone Emiraty Arabskie. Z dalszych kierunków to świetny miesiąc na Tajlandię (głównie wybrzeże zachodnie), a także spokojnie możecie lecieć do - Wenezueli (akurat kończy się pora deszczowa - mogą zdarzyć się huragany - rzadkość, ale już raczej spokojnie), Dominikana ( mogą zdarzyć się deszcze, ale to tropiki więc pada intensywnie i krótko - jest to jednak miesiąc kiedy jest teoretycznie najwięcej opadów - różnie bywa to w praktyce), koleżanka była w porze deszczowej i widziała raz deszcz przez 5 min, zaraz po tym sucho jakby deszczu nie było. Brazylia - najlepiej na południowe tereny Kambodża, Singapur- oj ...chyba nie skończę wymieniać. Są jeszcze Malediwy (jak dla mnie 2 tyg zdecydowanie za nudno i za drogo na miejscu, przepływanie między wysepkami bardzo drogie, obejdziesz wyspę często w 30 min, chyba że chcesz tylko leniuchować - to będzie raj) Indie - np wyspa Goa jeszcze Kenia - ale chyba było tam ostatnio troszkę niespokojnie. Do większości tych krajów (mówię tu o tych dalszych) nie są wymagane szczepienia, ale warto je mieć - przede wszystkim na żółtaczkę A (często w pakiecie z B więc warto), tężec i dur brzuszny. W niektórych rejonach gdzie występuje zagrożenie wścieklizną warto i w tą się zaopatrzyć, plus leki na malarię (głównie np w Kenii), ale ja do Tajlandii lecę i tych leków np nie będę brała. Ogólnie listopad to świetny okres na wiele kierunków, często jest to po okresie deszczowym, jest gorąco, ale bez takiej wielkiej wilgoci która nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Ja głównie zastanowiłabym się - oczywiście jeśli zdecydowalibyście się na dalszą podróż - między Tajlandią, Singapurem, a Wenezuelą, Brazylią czy Meksykiem. Na miejscu jest bardzo tanio. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
jak je ogarnę bo mam ich z 1500 ![]() Witam nowe PM-li na wątku ![]() Na szybko pooglądałam zdjęcia i poczytałam relację- dziewczyny- WSZYSTKIE WYGLĄDAŁYŚCIE PIĘKNIE ![]() Któraś napisała, że coraz mniej PM-ek na ten rok i nie będzie wątku. Kochane przecież możemy na nim zostać i dalej rozmawiać sobie o życiu mrożonek ![]() Monia- a jak Wam się podobało w Pafos? Hotel fajny? Wiem gdzie jest bo kilka razy tam byłam i wyglądał ok
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Mayeczka - jeżdżę dużo, ale wolałabym jeszcze więcej
niestety nie pracuję w branży turystycznej (a szkoda), fakt jestem po turystyce (takie studia ukończyłam, choć tam niewiele się dowiedziałam, bo więcej było statystyki czy ekonomii niż geografii), a większość informacji posiadam przez to, że strasznie dużo czytam o podróżach i to sprawia mi niesamowita frajdę, bardzo dużo też wyciągam od znajomych, dlatego wybaczcie mi jeśli czasem zapytam wprost ile kosztuje wycieczka, bo nie jestem za bardzo na bieżąco z polskimi cenami a i w tym lubię mieć jakieś rozeznanie... dlatego również zdecydowałam się naszą podróż poślubną zorganizować sama i to sprawia mi tyle przyjemności, że nie macie pojęcia. Ostatnio jedna z wizażanek śmiała się, że zapytała mnie o pogodę a ja wysłałam jej przewodnik po Fuerteventurze więc lepiej mnie nie pytać o takie tematy bo ciężko mi skończyć temat ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Magnusia - no choć kilka, pierwszych lepszych... tak na pocieszenie
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-17 o 15:13 |
|
|
|
#3497 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() katie - dzięki, najgorsze chyba jednak nie jest sprzątanie, a pakowanie przed przeprowadzką... brawa za sesję! super że pogoda Wam dopisała to chyba najważniejsze ![]() Cytat:
![]() niestety prawda jest taka, że mrożonki pewnie w życie małżeńskie mocno się wdrażają, podróżują więc czasem któraś zajrzy, a na stałe jest Malgos i ty ![]() Malgos- to już wiadomo do kogo się zwracać w sprawie podróży mi się Meksyk marzy, ale w tym roku to nierealne. może się uda za rok albo dwa
|
||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - chętnie podpowiem jak będę tylko umiała
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Malgos_12- jestem w pozytywnym mega szoku
![]() jesteś jak encyklopedia turystyczna, masz wielką wiedze... jestem pod ogromnym wrażeniem już wiem do kogo uderzyć jak będziemy planowali urlop
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
aż się zawstydziłam
moim małym marzeniem jest mieć bibliotekę pełną przewodników i innych książek
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opalona? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś się dowiedziałam, że będziemy mogli odebrać mieszkanie dopiero 29 września do tego widziałam, że teściowa się zmartwiła, że moje bety tak długo będą leżeć (zajmują pół pokoju - w zasadzie to pół mieszkania) bo ona chce swoje rodzeństwo zaprosić w dzień naszego ślubu a w tym tempie to do ślubu tych rzeczy nie wywieziemy... przykro mi bo widzę, że robię teściom kłopot i liczę, że uda nam się to wywieźć przed 4 października bo później to już nie zdążymy.W ogóle dziś miałam kiepski dzień i nawet mnie nie cieszy, że jutro przymiarka...
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam zdjecie mojego bukietu ślubnego- właśnie wypatrzyłam go na stronie dekoratorki
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-09-17 o 19:08 |
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
magnusia- witamy wczasowiczkę
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
kilka do klubu wrzuciłam- tak na szybko
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - jakoś musicie sobie dać radę
będzie lepiej. Katie - piękny ten bukiet! |
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia nie widzę fotek w klubie
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak ale zdjęcia mi się nie wyświetlają... widać, że coś dodawałaś bo jest twoje imię, ale nic więcej
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to pewnie tak jak było z moimi, ja u siebie je widziałam a reszta nie
trzeba znów wrzucić do picassy albo jakiegoś albumu i podać linka
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

a możesz polecić coś dobrego z peelingów czy lepiej robić samemu (jesli chodzi o kawowy) , ja niestety nie jestem specjalnie lotna jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, zawsze sięgam po pierwsze lepsze z pułki w drogerii 

(mam nadzieję, że się nie pogniewa

Gdy jechaliśmy rano do Krakowa to chciało mi się płakać- bo było zachmurzone niebo całkowicie... Fotograf też był niepocieszony, bo na ślubie było pochmurnie z deszczykiem i na plenerze też będzie
Ale pojechaliśmy... W Krakowie było pochmurnie, ale juz w drodze do Skawiny słonko wyszło zza chmur
16.06.2012