|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Jejku Bao ja taka nieswiadoma, bo dopiero w wakacji wróciłam, a tu takie wiesci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Bao a ja dokladnie wiem o czym mowisz i az ci pozazdroscilam,chociaz mialam to 9 miesiecy temu
![]() Dwie nacudniejsze chwile w zyciu ![]() Super ze malutka juz masz,witaj w swiecie podwojnych mam ![]() Oby wszystko bylo ok i wychodzcie do domu,moja t3ez lezala 2 doby czy 3 dluzej ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Gdzie jest MINKA?przegapilam cos?? DUSIAKA co u was??!
![]() |
#3243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bao gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mała nakarmiona wykąpana jeszcze chwilkę przy mnie poleży i zaraz ją znowu pod lampy biorą ![]()
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
Bao, zazdroszczę Ci. I tych wspomnień, wrażeń, kontaktu z małą i relacji z TZ.
Dziś mam taki dzień,że myślę, że jestem jakaś niedorobiona, jakby ktoś gdzieś po drodze powyciągał pewne podzespoły/elementy czy jak zwał. Źle się czuję sama ze sobą. Mam ochotę zapaść się pod ziemię. Czuję się tak obrzydliwie zbędna. Dziękuję za odzew na mój post. ![]()
#3246 |
Zakorzenienie
|
Minka gratulacje dla siostry i zdrówka dla obu dziewczyn
Bao ciesz się że zabierają, poopala się troszkę a i Ty będziesz mogła odpocząć. Ani się spostrzeżesz i będziesz w domu. Tak sobie myślę jakże inne są odczucia po cc. Jak tylko mnie znieczulili to zasnęłam tak byłam koszmarnie zmęczona skurczami. Pamiętam tylko że otworzyłam oczy, w tle dziecko się darło a ja sobie pomyślałam "następna urodziła a ja dalej nic". Okazało się że to moja Zośka ryczała w pokoju obok i to tatuś ją uspokajał. Mnie zanim pocerowali to potrwało jeszcze. Jak ja zobaczyłam to się ucieszyłam że wreszcie jest i ma wszystkie części ciałka na swoich miejscach choć widziałam tylko przez plastikową "wanienkę". Oddziałowa kazała mi ją przystawić do piersi i takie było nasze pierwsze powitanie. Później Zosię zabrali, Tż poszedł do domu a ja zostałam na sali pod monitorem. Wspomnień Pop sobie nie wyobrażam ![]()
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra to że mówisz dziecku że ma zjeść bo nie pójdzie na dwór możesz nazwać inaczej . Możesz powiedzieć że wszystkie dzieci chodzą na dwór po tym jak zjedzą obiadek , a te co nie zjedzą to siedzą w domu , bo nie mają siły biegać na dworku . Na to samo wyjdzie a ładniej powiedziane ![]() ![]() Bao ogromne gratulacje raz jeszcze , fajnie że tak szybko poszło i że już masz to wszystko za sobą . Ja też tęskniłam za Szymkiem . I jak już Kubusia zobaczysz to się przerazisz że on już taki wielki jest ![]() ![]() Ale nasmarowałyście . U mnie w pracy przeprowadzek CD . Jutro wypakowywanie się zaczyna . Roboty od cholery , ale damy radę . Zimno się do tego zrobiło buu i u nas dziś lało pół dnia . Straszne jest to , że już lata nie będzie . TZ mi na poprawę humoru tableta kupił ![]() ![]() Jak korzystacie z neta na tabletach ? Bo ja to mam w domu tylko taki z kabla z telefonu stacjonarnego i nic wiecej . I nie wiem co za neta mam wziąść żeby to hulało ![]() ![]()
![]() |
#3248 |
Zakorzenienie
|
minka 7 wrzesnia piękna data
![]() ![]()
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze CC było takie średnie . Jakieś nadente lekarki się trfaiły i szpital przerobownia . Jedna za drugą w kolejce czekała .
![]() Drugą za to bardzo miło wspominam . Fajnie młodzi lekarze i kupa śmiechu przez całą operację KIlka razy zostałam zrypana , że mam się nie śmiać , bo krzywo zszyją . Szpital inny i lekarze bardzo fajni .
#3250 |
Zakorzenienie
|
Mrowak
![]() Bao ja miałam takie skurcze co 2 minuty non stop od godziny 18 do 7 rano. Pozniej już mi dali znieczulenie i szykowali do cesarki. Mimo że byłam zmęczona to nie zasnęłam jak mnie cieli tylko gadałam z moją ciocią i tak się smiałam, że lekarz mnie uspokajał bo brzuch się trząsł ![]() ![]() ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-09-19 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Bao nooo expresowy porod
![]() ![]() ![]() Wiesz jak masz mozliwosc to wklejaj fotki malej ![]() ![]() Moj tez mial zoltaczke ale nas nastepnego dnia wypuscili do domu ![]() ![]() Nataszka a w czym idzie mala na wesele,wogole idzie? ![]() ![]() ![]() ![]() Megi tez bedziesz miec expresowy porod, szlak przetarty wiec idzie szybko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
o tak popieram, jak swojego mlodego wzielam na rece zeby przytulic , widzialam to byl taaaaaki juz duzy, dorosly ![]() Mi na wi fi dziala . Nie masz wi fi w domu? Jakiego ci kupil ? ![]() Ja to lubie takie gadzety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Ania no fakt znaczenie to samo a inaczej powiedziane.
Ja mam neostrade tp -liveboxa i tablet łapie z niego Mrowak ![]() Bao Mój też miał długo żółtaczkę i jeszcze w domu jak byliśmy to jeszcze miał PoP toście narobili z Igorem ![]() Asiulek wydaje mi się że te makarony mogą być niebezpieczne ze względu na zaplątanie np. w koło szyi ,dzieciom to cuda do głowy przychodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
A jaki mi się mój 12 letni wydał wtedy ogromny
![]() Wstawiam fotkę w okularach.Trochę dzisiaj ponosił w sumie nawet ze 3 godziny. Raz ich szukałam po ogrodzie ,a raz wszedł do domu jak piznął nimi o podłogę ,no jakby były szklane to już bym je pozamiatała.Musze go cały czas miec na oku jak ma je na nosie bo nie wiadomo gdzie wrzuci ![]() Madziwnia tylko do galerii nie wrzucaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ile ma je nosic? ciekawe czy mu uszy beda odstawac potem , myslalas o tym ? Zeby nie bylo to mojemu starszemu odstaja ![]() ![]() Wiesz co robilam dzis pierogi i zrobilam dwa ciasta, bo do pierwszego wbilam cale jajko i sie wystraszylam ze cos nie bedzie tak i robilam drugie z samym zoltkiem ![]() ![]() Jednym tem to napisalam - no tak ie przymaniej czuje hehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Monka ja robię z całym jajkiem.Ma nosić jak najwięcej,nie wiem jak to będzie w uszami ale co zrobię
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Mrowka-nam,mi jesteś potrzebna.
![]() Libra - normalnie nie ten chłopak, taki spokojniejszych się wydaje w tyvh okularach.
#3257 |
Zakorzenienie
|
Taaa spokojniejszy weź nawet nie gadaj bo taki okropny się zrobił że szkoda gadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...r-tab-a73.aspx tylko kosztował 200 zł Kurna mać , tylko ja nie mam netu bez kabla ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My idziemy bez malej, ona sie wszystkich wstydzi, bym musiala ciagle z nia na rekach chodzic moze, tym razem idziemy sami, moze na poprawiny. Libra mały super wygląda! Bao szybkiego powrotu do domku, czekamy na zdjęcia. Mrowak nie pisz tak.... jesteś dorobiona ![]() Monka a gdzie ty byłaś?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejjj no wez ![]() ![]() ![]() Za taka cene to pfff pewnie ze mozna sprobowac , podobno sie zawiesza na stronie goclever jest jakas poprawka - wyczytalam z komentarzy ![]() Cytat:
No cykne mu fotke , a on taki zakochany w sobie, podchodzi do lustra i mowi NICE NICE JAJAL ( jajal to jemal ) ![]() Gdzie ja bylam dzis? w domu ![]() ![]() Nawet dzis nie cwiczylam, ale zato zjadlam 2 jajka 2 grejfruty i troche frytek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izazula mój wczoraj od 6 w pracy, o 17 miał być spowrotem, a zadzwonił ze powinien też około 20 skończyć, tylko u niego ten problem, że na 20 już umówiony na fuche ![]() ![]() Cytat:
No właśnie jak mojego starszego nie widziałąm kilka dni co byłam w szpitalu, to jak go wkońcu zobaczyłam, to pomyślałam co to za wielki facet ![]() ![]() Slicznie w tych okularkach wygląda, tak grzecznie ![]() Ja dzieki temu że jestem podziębiona, i mam doła, już mam 2 kg mniej ![]() Mój starszy synek jutro wróci, już go brakuje bo tak cicho w domu, i nie mam z kim pogadać. co najwyżej z ojcem jak na obiad i kawe wpadnie
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Tż zawiózł teraz młodego na 8 do przedszkola a ja mam go odebrać o 10, ciekawe jak będzie dziś , może już nie będzie płakał ![]() ![]()
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
Aneczka z moim tz tez pare lat temu uzgodnilismy ze wezmie druga prace 1,5hdziennie zeby fuch nie bylo. Ale wiekszosc to stali jego klienci i ich znajomi.fuchy ma 3xw tygodniu,i dodatkowo te dwie prace. Kasa z fuch idzie tylko i wylacznie na auto,czyli paliwo,jakies naprawy wymiany opon oleju. Wiec jakby nie bylo auta bylabym albo bogata albo szczesliwa w zwiazku
![]()
![]() |
#3264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ania p - na pewno sie zdziwie ile nauczył sie nowych słówek ![]() ![]() My właśnie po wizycie neonatologa, mała pięknie przytyła od nocy - 40 g, a wczoraj 60 g ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3265 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mrowak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() JA mam router (czy jak się pisze) i net jest w całym mieszkaniu. Mało tego, dopóki nie był zabezpieczony to sąsiad z góry często jechał na naszym abonamencie ![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę że to sytuacja wzięta z domu rodzinnego mojego Tża. On z ojcem zaczął rozmawiać dopiero w szkole średniej (ojciec na emeryturę przeszedł) a to dlatego że ojca nigdy w domu nie było. Jak był to był tak wykończony że spał. Aneczka u nas to nie chodzi żeby mieć kasę na wczasy czy jakieś zbytki tylko żebyśmy mieli co jeść. Ot taki prozaiczny powód ![]()
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
Libra fajnie Mikuś wygląda,możliwe zemoja lobudziara tez bedzie musiala nosic jakis czas okularki,dowiemy sie za 2 tygodnie.
W ogole wczoraj zostala obciachana na chłopaka ![]() ![]() zaraz cykne jakies zdjecie i wam pokaze;-)
![]() |
#3267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No no fajne przeziębienie , oby te kilosy nie wróciły bo szkoda by było jak Cie to cieszy ![]() Cytat:
Okropne to. Cytat:
![]() Fotki dawaj dawaj napewno nas nie zadreczysz ![]() Cytat:
Poka poka ![]() Iza szpital to siedlisko zarazkow tak samo jak supermarket , dom handlowy itp. U nas był osobno budynek tylko dla kobiet ciężarnych także nie było misz masz z chorymi ludźmi tym bardziej na jakies zakazne choroby. Mały jak przyszedł niczym sie nie zaraził , równie dobrze można powiedzieć ze jest niebezpieczne dla noworodków i nie powinny sie tam rodzic bo czymś sie zaraza, a przecież wychodzą zdrowe bez jakiś swinstw. Pomijając jakiś mały odsetek ktory sie czymś zarazi bo jest zaniedbana higiena albo Poprostu pech . U mnie dziś cud , Wstalam pierwsza , no szok , młodego musiałam budzić a mały jeszcze śpi ![]() Głód mnie tak przycisnal ze nie mogłam juz spać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę po Maćka ![]()
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Libra dopiero dzisiaj zauważyłam że w podpisie masz bloga
![]() ![]() Tak samo jak buty kocham również torby ![]() Kamizelka to ta sama co Miko ma na zdjęciu ? Super, tylko kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas. Przy Tobie to właśnie się czuję taka leniwa i ... Szkoda gadać. Wczoraj wyciągnęłam wełnę i zaczęłam sztrykowanie czapeczki dla Zosi. Ciekawe co z tego wyjdzie bo już parę razy prułam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.