|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
66 | 65,35% |
Nie |
26 | 25,74% |
Nie wiem |
9 | 8,91% |
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: E-papierosy - czy ktoś z Was próbował?
Zgadzam się z poprzedniczką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak w innych punktach ale tam gdzie pracowałam to nie było beznikotynowych i klienci się wkurzali
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie bylam ałgową palaczką, ale e-papierosa spróbowałam przy okazji. Coż, podobno palacze uzależnieni są głownie od trzymania czegoś w ręce, więc jeśli ot prawda to można nim zastąpić prawdziwego papierosa
mi sie efekt podobał, papieros nie śmierdział, można bylo wybrać zapach, oczywiscie beznikotynowe, to plus! i ma ladny dymek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- Cigito Smart,który jest raczej dla palaczy, którzy niedużo palą (około 10/dzień); ma mniej pojemną baterię, ale za to jest tani - koszt to około 100zł - Cigito 2GO - ma bardzo pojemną baterię, dodatkowo jest bardziej uniwersalny, ponieważ ma gwint 510, co znaczy, że wszystkie elementy do takiego gwinta będzie można użzywać. Wydaje mi się, że na początek najlepiej kupić kartomizery, ponieważ nie trzeba ich napełniać. A potem jak już przywykniesz do wapowania to fajnie jest pobawić się w napełnianie - mnie to sprawia mega frajdę. W razie kolejnych pytań pisz, chętnie pomogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
E-papieros
Witam wszystkie Drogie Wizażanki, z góry chciałam przeprosić za tak długą nieobecność, ale miałam w rodzinie pogrzeb i bardzo zle to przeszłam. Ale już doszłam do siebie. Dobrze ale teraz nie o moim osobistym życiu
![]() ![]() Pozdrawiam elle elle ![]()
![]() |
#157 | |
Raróg
|
Dot.: E-papieros
Sa juz takie watki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=papierosy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=papierosy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iczny+papieros
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2012-01-19 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
próbowalaś kiedyś jak smakuje e-papieros? to zupełnie inne wrażenia niż taki prawdziwy, więc polecam spróbować jeśli masz możliwosć, znam wiele osób które się skusiły i po kilku użyciach wróciły do zwykłych papierosów, a 'atrapa' została wyrzucona w kąt
![]()
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale przyznam potrzeba trochę samozaparcia żeby nie palic normalnych fajek bo moja siostra ze szwagrem wymiękli i wrócili do zwykłych papierosów
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Moja ciocia, która paliła 3 paczki dziennie i lekarz kazał jej rzucić, przeszła na e-papierosa. Trochę musiała powalczyć. Dziś pali dwa dziennie i ma super wyniki (zmniejszała sobie dawki). Ja, jako osoba niepaląca polecam
![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-01-20 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Dot.: E-papierosy :)
Witam wszystkich użytkowników, otóż chcę sobie kupić e-papierosa, ale nie wiem od czego zacząć, jakie firmy są dobre, nie chce zakupić trującej tandety . Palę mało, ale odkąd spróbowałam e-fajkę u kumpla, bardzo mi się spodobała. Nie mam zbyt dużo pieniędzy na kupno e-fajki tz. np. 300zł. Od razu chciałam bym kupić cały zestaw. Bardzo bym prosiła o pomoc w zakupie e-fajki. Mieszkam z Bydgoszczy więc chciałabym się również dowiedziec czy w tych stoiskach z e-fajkami są jakieś dobre e-fajki.
Z góry dziękuje za pomoc. Chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy poniższy papieros jest w miarę dobry ![]() http://ecigars.pl/e-papieros/e-papie.../cigito-smart/
Edytowane przez elle elle Czas edycji: 2012-01-19 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
Dot.: e - papieros
Witam!
Ja paliłem paierosy przez 10 lat (od ślubu ![]() Ale przez ostatni rok nie dawała mi już żyć, mówiła że śmierdzę, że rak płuc itd.. We wrześniu kupiłem Elipsa, jest na allegro (ELF LSK Elips) i do dzisiaj nie sięgnąłem po zwykłego papierosa. Fajne jest to uczucie, kiedy w miejscach publicznych puszczasz "dymka" i ludzie nie wiedzą o co chodzi ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Dot.: e - papieros
Witam ! Proszę o radę chcę kupić w prezencie taki oto e-papieros http://www.epalacz.pl/epapieros-emod-p-367.html oraz dokupić do niego zapasowe atomizer (clearomizer tank),a że jestem totalnie zielona w tych sprawach nie wiem jakie będą odpowiednie do tego modelu ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Zapraszam do spróbowania nowości :
[strona nie istnieje] Pozdrawiam Wojtek Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-04 o 10:21 Powód: Reklama + nieaktywny link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Ja palę e-moda od 3 miesięcy, do tego clearomizer crystal volish. Jestem bardzo zadowolona, papieros dymi jak trzeba, bateria trzyma mi 2 dni przy częstym paleniu. Koszt zestawu 150 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
palę od kilku miesięcy, ale niestety nie traktuję e-fajki jako zamiennika tradycyjnego papierosa. lubię po prostu wypuścić sobie czekoladowy dymek z ust, kiedy się uczę czy czytam książkę. jednak to nie to samo co Marlboro do porannej kawki.
![]()
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że mało kto się już udziela na tym wątku, ale mimo to się pochwalę, może kogoś zainspiruję..
![]() ![]() Paliłam przez prawie 10lat, od kilku lat paczkę dziennie. Miesiąc temu postanowiłam zakupić e-papierosa. Namówiłam siostrę, która też pali na zakup z allegro. Kupiłyśmy zestaw 2 papierosów za 80zł, na próbę. Ja przestawiłam się od razu, moja siostra po dwóch tygodniach. Nie palę w ogóle zwykłych papierosów! Dokupiłam sobie jeszcze, na spółkę z TŻ-tem (którego też namówiłam ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz plusy i minusy po miesiącu e-palenia: PLUSY: -nie śmierdzę, mogę bez przeszkód palić przy moich niepalących znajomych -mam do wyboru wiele ciekawych smaków (ja mam miętę, jabłko, wiśnię, limonkę, zieloną herbatę, a do wyboru jest mnóstwo innych m.in. kawa, cola, red bull, czekolada, tytoniowe, owocowe itp.) - mogę palić kiedy chcę i gdzie chcę (wiadomo, nie palę w autobusie, kinie itp.) -nie martwię się, gdzie zgasić peta, po prostu chowam go do kieszeni. -nie wdycham już tysięcy substancji smolistych -palę ile chcę, nie martwię się, że muszę wyrzucić połowę papierosa, bo jedzie mój autobus. MINUSY: -wydatek początkowy (który jednak, jak łatwo policzyć, szybko się zwraca) Nie wiem, czy e-papieros jest dobrym sposobem na rzucenie palenia, moim zdaniem jest świetną alternatywą dla tradycyjnego papierosa ![]()
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
„Szczęście, którego wyczekujemy, potrafi zburzyć to, które właśnie przeżywamy.” ![]() ![]() Edytowane przez Monster Czas edycji: 2012-09-01 o 15:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Od razu zaznaczam - nie palę, nie znam się, nie cierpię smrodu papierochów. ![]() Ale mama poprosiła mnie, bym znalazła e-papierosa dla taty, na urodziny. Jako że nie chcę zdać się tylko na opinię sprzedawcy, najpierw chciałabym się rozeznać z czym to się je ![]() Także jestem zielona w kwestii e-papierosów. Czy moglibyście doradzić? ![]() Potrzebuję: - czegoś wytrzymałego - mój ojciec nie jest typem delikatnego w obchodzeniu z rzeczami, także jakieś tandetne plastiki co pójdą przy byle przyciśnięciu nie wchodzą w grę ![]() - czegoś nieskomplikowanego w obsłudze - tata starej daty ![]() - informacji ogólnych i szczegółowych, ale takich rzetelnych - w sklepach często ściemniają, by sprzedać jak najdroższy towar ![]() Ojciec nie chce rzucić i nie ma zamiaru. Nie pali też jak jakiś smok, ale dobrze by było gdyby mogło to w jakiś sposób ograniczyć kopcenie ![]() ![]() Ojciec pali na co dzień Viceroy'e czerwone grube - mniej więcej paczkę dziennie. Doradźcie - jaki powinien być pakiet startowy, w co się zaopatrzyć, jaki jest koszt miesięczny podstawowego zaopatrzenia ? ![]() Dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Ja mam e-papierosa i używam go już prawie 10 m-cy.
Szczerze polecam zestawy ego firmy Volish. Ja co prawda mam innego papierosa o nazwie ego tank kamikaze i wprowadziłam do niego trochę modernizacji. Mój podstawowy zestaw składał się z papierosa, zapasowej baterii, ładowarki, buteleczek do napełniania płynami, etui i 100ml płynu. Potem dokupiłam kilka gadżetów m.in. liquinator ponieważ zwykłe atomizery krótko u mnie wytrzymywały bo bardzo dużo palę. Cena zestawu to w Warszawie 250-300 pln. U mnie doszły do tego koszty liquinatora (50zł jednorazowo). Stałymi kosztami są płyny ja zamawiam przez internet zawsze w jednym miejscu gdzie (10ml= 10pln, a np. 3x 100 ml = 160 pln). jednak ceny płynów są różne, w sklepach stacjonarnych jest drożej . U mnie koszty miesięczne z racji przepalających się w liquinatorze grzałek i użytkowania papierosa przez 2 osoby w sporym natężeniu to 30-50pl w miesiącu
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak po dwóch latach palenia w kopńcu rzucił to świństwo i udało mu się to właśnie dzięki e - papierosowi
![]() Dzięki temu i ja rzuciłam palenie, jednak na mnie podziałało to, że on przestał palić, a e - papieros okazał się dla mnie zbyteczny - dałam radę rzucić palenie bez jego pomocy! Rzeczywiście, e - papieros to fajna zabawka ![]() Edytowane przez lillyblack Czas edycji: 2012-10-09 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, jest tyle różnych wersji, dodatków, że aż głowa boli
![]() Może macie jakąś stronę, na której byłyby opisane te różne dodatki, modele e-papierosów, jak z tego korzystać? A możecie mi powiedzieć, mniej więcej, co ile trzeba takiego papierosa ładować, przy wypalaniu dziennie zwykłych papierosów? Codziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taniej jest kupić zestaw, gdzie masz 2 epapierosy niż kompletować osobno. Seductivve Polecam te zestawy co wyżej wymieniłam. Jeśli tata nie lubi smakowych papierosów, możesz mu kupić liquid ze zwykłą nikotynką słabszą lub mocniejszą. Jest duży wybór 11mg (jak super lajty), 18mg i najmocniejsze chyba 24mg. A są i bez nikotyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... W takim razie chyba najlepszym wyjściem będzie pójść do punktów z e-papierosami i popytać i wtedy wrócić tu i zapytać o zdanie
![]() Mój tata jest strasznie nietechniczny... Jedyne co w komórce umie zrobić, i to takiej podstawowej, wybrać numer lub odebrać. Ja muszę pilnować, czy mu się przypadkiem telefon nie rozładował ![]() Wolałabym, żeby się nie zniechęcił do e-papierosa tylko dlatego, że się szybko rozładuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
BAN stały
|
Praktykowałam- są dobre aczkolwiek mi czasami brakowało normalnego papierosa.
Wydaje mi się, że w dużej mierze znaczenie ma też nasze nastawienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Racja, chodzi o nasze nastawienie. Ja miałam już dość tego smrodu, marznięcia w zimę na balkonie, ale nie na tyle, aby zrezygnować z palenia całkowicie. Odkąd mam te cacko nie zapaliłam zwykłego i nie ciągnie mnie do niego. Palę 11mg, z czasem chcę przejść na beznikotynowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.