|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
![]() Cytat:
Kotek, bądź dzielna i twarda. Nie daj się na słodkie maślane oczka Majusi i jej słodkie gadki ![]() I to racja, w kwestii gadulstwa-nie do pobicia ![]() Mala, rozwaliłaś mnie potencjalną nazwa klubu Tomalinko, a może @ jednak nie przyjdzie? Metko, za test Jestem dumna z siebie - jest 22:30, a ja już wykąpana leżę sobie w piżamie na kanapie Szok, dawno mi się to nie przytrafiło ![]() A dziś miałam całkiem pracowity, bo i korki, potem dokończyłam obiad, zrobiłam pranie, poskładałam suche pranie, wyprałam kanapę, spakowałam jedzenie do pracy...i nie pożarłam nic słodkiego, mimo, że mam chyba z 4 paczki ciastek w szafce ... no no... A w piątek przychodzą wieczorem znajomi - musze wymyślić jakieś szybkie przekąski ![]() W weekend za to zaczynam zajęcia... |
||
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
w sumie duzej roznicy nie ma
a stary, dobry Dukan. Wiem, wiem, niedobrze, ale potrzebuje mocnego kopa bo inaczej sie nie zmobilizuje... Potem jak wpadne w rytm, to zostane przy warzywach i zrobie jakas zdrowsza wersje Dukana... Cytat:
Dolaczam sie do wczesnie gotowych do lozka ja tez sama siebie nie poznaje. Ale podziwiam Cie z calych sil, za to, ze nie ruszasz ciastek, chociaz je masz w domu.... Normalnie jestes moim guru!!! u mnie to nie moze byc NIC kuszacego, obecnie nawet kakao istant mnie kusi! Nawet majonez wykonczylam przed dieta, bo inaczej bym go naduzywala
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam stary wątek, patrzę "o co tak mało, tylko 2 strony, szybko nadrobię!", a tu koniec wątku, nowa część i świeżutkie 5 stron
No kurczę ja się tu chyba nigdy nie wbiję, nie nadążam )
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka, wiedziałam, że tak będzie...nie umiem zasnąć... |
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... w końcu jestem tu od 14 części ![]() Cytat:
mnie by właśnie z pracy chyba najlepiej udawało się nadążać ale teraz Bika niedługo urodzi, ty zajdziesz w ciążę, to i za parę miesięcy będziecie mniej postów nabijać
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Pracę chwilowo porzuciłam, życia rodzinnego niekoniecznie chcę się pozbawiać, chyba muszę jeszcze później chodzić spać
![]() Butter: o której ty się zwykle kładziesz i wstajesz potem? bo ja chyba też niereformowalna jestem.. |
|
|
|
#127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze bedzie fajnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w lokalu przebralam go w jeansy niebiesko-biala koszule w krate i do tego biala mucha ![]() Tak my mielismy tort plus ciasta. Dziekuje dziewczyny. Mi tez sie najbardziej podoba pierwsze i ostatnie przebranie bo sa takie kolorowe ![]()
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj poszalałyście
![]() Widzicie która godzina? A ja już od godziny na nogach nawet mężowi soczek marchewkowy zrobiłam do pracy A wczorajszy koncert super potem jeszcze poszliśmy do knajpki i na spacer - taką randkę sobie zrobiliśmy ![]() Po 2 dniach lenistwa w końcu we mnie energia wstąpiła ![]() Miłego dnia
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Bika , super, że i koncert i randka byla ![]() A dziewczyny, rzeczywiscie zaszalały... ale to norma ![]() Ja siedze w domu i czekam na Pana od szyby. Ma byc za 20min. Kurecze, do pracy pojde pozniej i bede musiała zostac dłuzej
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się i ja w nowej części, ale poszalałyście, już 5 stron kiedy ja mam to nadrobić. Teraz będę się szykować do pracy. Wczoraj z koleżankami było super nagadałyśmy się, tego mi było trzeba. późno wróciłam, więc nie dałam rady zajrzeć do was wieczorem.Miłego dnia dziewczyny
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
No może jak zajdę w ciążę, to będę mieć czas...ale myślę, że i tak czas mi się skurczy, jak zacznę zajęcia, a to już w sobotę ![]() Cytat:
Debrah, wczoraj w nocy, z nudów, czytałam nasze stare wątki pierścionkowe ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobienie starego wątku:
![]() Cytat:
Niestety tak jest od dawna, jesień nie ma tu żadnego znaczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Finansowy dołek też nas dorwał Bardzo ciężki miesiąc mamy i marzę już o 10tym ![]() Za pracę trzymam kciuki ![]() Jaki to? ![]() Oho, i że to niby ja jestem burżuj... A tu lakierami z Sephory szasta na lewo i prawo
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobienie nowej części:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36769162]Tak patrzę na listę starających się... pierwsza jest Monika, a ona się nie odzywała u nas od 31 sierpnia [/QUOTE]Daaawno jej nie było, faktycznie Ach, nasza kochana Butter i jest słodkie złośliwości Co jedno to ładniejsze! ![]() Z ciekawości - ile taka przyjemność kosztuje? Szalona Ty! ![]() Co wyczarowałaś? Super z tym kontem od Twoich rodziców Cała Strong ![]() Cytat:
![]() A największe brawa za ciastka - ja pożeram wszystko, co mam w szafkach
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poszalały
![]() ![]() ![]() W miarę nadrobiłam Tomalinko, a może jednak zatestujesz? ![]() Amani, hej Stronguś mi pisała, że dziś wpadnie na wątek ![]() Strippi, odpoczywaj i za kopniaka![]() Abby, na ba! Pewnie, że tęskniłyśmy Madzia, woda podłączona? Malamaluczka, jeśli służysz poradą w kwestii super trwałego podkładu dla cery tłustej to ja chętnie skorzystam ![]() Mysia, trzymam kciuki za załatwienie sprawy z szybą Bika, fajnie z tym koncertem
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kotku i jak po nocy ze smokiem?? Butter widzę, że miałam pracowity dzień No i brawo, że na te ciastka nie skusiłaś ![]() Bika wow, jaki dziś skowronek z Ciebie ![]() Stokrotko super, że wczorajszy dzień udany ![]() Mąz pojechał załatwiać jakieś papierki do gminy. My z Mają dopiero co wstałyśmy. A wieczorkiem znowu do znajomych idziemy
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dołka finansowego...to do 10 niestety jeszcze trochę zostało ![]() Aaby, a oszczędzacie, czy żyjecie na zasadzie - na początku miesiąca hulaj dusza, a potem tylko zaciskacie pasa? |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
aaby aaa to dobrze, bo się o nią martwiłam.
Onyks chyba tak, oni mieli sami sobie wejść i to zrobić (robotnicy). |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o kontach dla dzieci. Też chciałabym w przyszłości założyć takie dziecku i odkładać. Może nie jakieś zawrotne kwoty, ale zawsze coś by było
Ale przy okazji wpadł mi do głowy też inny pomysł - może bym założyła konto oszczędnościowe do swojego konta (mam coś takiego bodajże) i wpłacała tam jakąś symboliczną kwotę z myślą o przyszłym Juniorze tudzież nawet samej ciąży. Bo jednak czy regularne wizyty, czy później wyprawka, to spory wydatek, a tak byłoby już coś na start. Choćby 50zł miesięcznie, a za parę(naście/dziesiąt) m-cy już byłaby jakaś kwota. Muszę to przemyśleć ![]() ...i oczywiście zapomniałam, co jeszcze miałam pisać
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
aaby zarąbisty pomysł. Powiem ci, że jak kiedyś będę w ciazy to tez tak planuję zrobić, aby wcześniej juz odkładać na wyprawkę itp.
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz zrekompensować dwukrotne olanie mojego pytania?
![]() Cytat:
No niestety wiem Tym bardziej odliczam dni...Żyjemy na zasadzie zaciskanie pasa cały m-c Niestety chwilowo nie mamy czego odkładać, a i ciężko nam wytrwać do ostatniego. Ale spłacamy moją siostrę i po prostu chcemy tego długu pozbyć się jak najszybciej, żeby stanąć na nogi i pomyśleć i Jr.
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
WITAJCIE
![]() ![]() ja już po jednodniowym weekendzie Było leniwie, leniwie, leniwie! Tego mi było trzeba! Jeszcze moj kochany mąż stwierdził, że dzisiaj posprząta, a ja mam mu zniknąc z oczu dzisua Idę z moją świętą trójcą na obiad, a co! ![]() ![]() Żabcia fajnie, że już jesteś Stroje mi się pdoobają. ciężko mi się zdecydować na jeden ![]() bUtterku brawo za nie zjedzenie słodyczy! I daj znać standardowo co przygotowałaś ![]() Blonde cieszę sie, że spotkanie z nową koleżanką się udało! Bika ale miła randka za Wami! Super! A kiedy Wy macie tę sesje? teraz w weekend? Today mam nadzieje, że problem z nogami szybko przejdzie. wiem, że to uroki ciąży, ale może nie będą już boleć! Abby mam nadzieje, że czas do 10tego szybko zleci i że wyjdziecie z dołka! więcej grzechów nie pamiętam, przepraszam
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia i co, poniedziałek wolny??
![]() patrzę, że w tym roku też w kwietniu nikt nie będzie rodził. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, problem polega na tym, że ja nie mam pomysłu na jedzenie żadne. Jak to jest możliwe - nie wiem... Zrobię na pewno paróweczki w cieście, bo mąż chce...i może takie tortillowe przekąski jak w pizza hut - zapiekane kawałki tortilli z serem i szynką... i nic więcej nie wiem - dajcie pomysła jakiegoś
|
||
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaby coś dla Ciebie http://www.ofeminin.pl/moda/album784...burgund-0.html
|
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
A daj spokój, to takie nic
Aaby, my tak robimy. Ja otwarłam drugie podkonto na moim i co miesiąc przelewam tam kasę na studia z małym naddatkiem...tym sposobem uzbieraliśmy na wakacje np. czy na jakieś remontowe sprawy itp. To dobre, polecam, bo z konta bieżącego tę kasę byśmy wydali, a tam sobie leży... Polecam, nawet jak byś miała przelewać 50, czy 100 zł ![]() W ogóle mój TZ, który zawsze szastał kasą na prawo i lewo..uważa mnie za ikonę oszczędzania Nie mówiąc, że i jego nauczyłam racjonalnie rozporządzać kasą
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
taaaa
![]() ![]() Cytat:
![]() widzisz... parówki w cieście... może to jest to! Co do tortilki, to ja je ostatnio często robię, tylko nie zapiekam, a robię tak, że układam sałatę lodową, smaruję serkiem (albo natuaralnym albo chrzanowym) i daję do jednych salami, a do drugich łososia wędzonego. Zwijam i kroje na takie małe kawałeczki. Rewelacja jak dla mnie ![]() Możesz też zrobić malutkie placki ziemniaczane, pieczone w piekarniku, i jak ostygną smatuje się je serkiem chrzanowym i na to łosoś wędzony czy co się tam chce ![]() ja myślę jeszcze o zwykłych koreczkach, desce serów... ale tak na prawdę nie mam póki co pomysłu. Aaaa może pizze im zrobię, żeby nie zamawiali syfiastej ![]() Oooo jest jeszcze jedna fajna rzecz, ale jeszcze jej nie robiłam.. i chyba teraz zrobię! o tak! Z ciasta francuskiego wycina się nie wielkie kwadraty. Smaruje się oliwą i na 5min do piekarnika (200stopni) wyciąga się i układa równe składniki (sery, oliwki, salami, co się chce) i jeszcze na 6 min wkłada się do piekarnika. i już! Musi być obłednę! Wypróbuję teraz w piątek
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym chciała, żeby mój mąż mnie tak czasami zaskakiwał ![]() Co do placków to to jest dobry pomysł Robiłam kiedyś ziemniaczano-cukiniowe też był dobre...Aha, ja mam jeszcze jedno kryterium - rzeczy, które zrobię, muszą być miekkie...bo moja przyjaciółka tydzień temu założyła aparat orto i jest cała pokaleczona ![]() Dla chłopów pizza jest super! Tylko z pizzą jest robota dużo roboty...
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-27 o 08:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

i moge zrobic taki na skrobii kukurydzianej z Lydla mam
bo ja na diecie od calych 2 dni...
za test 

ja tez sama siebie nie poznaje. Ale podziwiam Cie z calych sil, za to, ze nie ruszasz ciastek, chociaz je masz w domu.... Normalnie jestes moim guru!!! u mnie to nie moze byc NIC kuszacego, obecnie nawet kakao istant mnie kusi! Nawet majonez wykonczylam przed dieta, bo inaczej bym go naduzywala

Niestety nic nie poradze, ze jest taki lapczywy

), bo niestety w pewnym momencie każdy goni za swoimi sprawami, albo z niewyjaśnionych powodów nie chce utrymywać kontaktów... c'est la vie 

[/QUOTE]