Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 21:29   #4651
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wasze dzieci jak spią uśmiechaja snie przez sen albo mają drgania w oczkach albo ogolnych miesni twarzy??
Cytat:
to dobrze bo juz znowu zaczelam sie dopatrywac czegos czego pewnie nie ma lub jest normalne
to normalne
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:39   #4652
agunia82
Zakorzenienie

Kupiłam małej jeszcze taką czapę, kremową

http://allegro.pl/ocieplana-czapeczk...tml#tabsAnchor

a poza tym takie tam pierdółki higieniczne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:42   #4653
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/ocieplana-czapeczk...tml#tabsAnchor

super

ja kupilam jeszcze dzisiaj smoczka uspokajacza

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

i ogolnie czekam na 8 przesylek z ebay ............

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:45   #4654
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
super

ja kupilam jeszcze dzisiaj smoczka uspokajacza

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

i ogolnie czekam na 8 przesylek z ebay ............
poszalałaś

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:48   #4655
Soleilka
Zakorzenienie

My z TŻ zaszaleliśmy dzisiaj w McD. Kupiliśmy 10 hamburgerów, po 3cim wymiękłam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:55   #4656
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
poszalałaś
no poszalalam :P
ale w tym tez jest dla mnie pasek do spodni i szaliczek
a reszta dla malej

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
o ja po ile teraz w ogole sa hamburgery itd? strefa "niskich" cen?
mam taka ochote na mc ze szok ale lepiej nie w koncu musze zrzucic kilogramy!

Amelcia
Stary 2012-10-09, 21:57   #4657
blueberry88
Zakorzenienie

Powiem - jak za czasów ciąży - brawa za zakupy

Cytat:
a takie tam bzdury
Ja np zauwazylam ze Amelia jak jest zmeczona to nie zje za chiny dopiero jak pospi i sie obudzi to wcina az milo.
a ja ryczy przy butli to zawsze dostaje smoka i spi w przeciagu 2 minut czyli wiem ze chce spac a nie jesc.
Tak też się stało, kimnęła i zjadła z butli leżąc w łóżeczku. 150 ml - nie wiem, czy tyle jej wystarcza Nie mam pojęcia ile powinna zjeść - tyle odciągnęłam z jednej piersi, ale ona pewnie więcej wyciąga niż laktator.

Cytat:
nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji i na okazje 6 tyg. odpadł jej kikut z pępka!!

dziewczyny czy wasze dzieci jak spią uśmiechaja snie przez sen albo mają drgania w oczkach albo ogolnych miesni twarzy??
Powoli i do przodu! Będzie coraz lepiej
Tak, też tak robiła To norma.

Cytat:
ja dumam nad takim
http://allegro.pl/tommee-tippee-slin...692801820.html
podoba mi się ten kołnierz, bo Luśka ulewa nagminnie więc to by się chyba u nas sprawdziło
Ja używam od jakiegoś czasu i się sprawdzają! Dziś było mniej ulewania, bo po odbiciu już jej nie trzymałam, tylko od razu kładłam na boczku. Może to będzie jakiś sposób
Kupowałam śliniaczki dla córeczki koleżanki i pani w sklepie była w szoku, że nie kupuję wiązanych tylko na rzep...

Cytat:
W ogóle mówię do TŻ, że Blue dała takie piękne przezwisko Zbaniuś, a Fabi nie ma... Uświadomił mi, że przecież cała moja rodzina woła na małego... Ferdek
piękne...
A Ferdek... pasuje do Fabiego

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

3zł
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 22:03   #4658
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Do końca miesiąca po 2 zł Moja mama ostatnio 12 kupiła
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

piękne...
A Ferdek... pasuje do Fabiego
Mi się podoba
Ferdek... Jak Kiepski

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Odnośnie przezwisk: na brata wołali Stiw, na siostrę Cześka. Ja byłam zawsze Karolcia (na mojego eksa wołali szczypior )

Bloguję
Stary 2012-10-09, 22:05   #4659
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Do końca miesiąca po 2 zł Moja mama ostatnio 12 kupiła

Mi się podoba
Ferdek... Jak Kiepski
Po 2zł? No coś Ty

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Phdwao, przyszły worki próżniowe?
Stary 2012-10-09, 22:07   #4660
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Po 2zł? No coś Ty
, całe 2 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (52,3 KB, 12 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-10-09, 22:09   #4661
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
, całe 2 zł
Tropiciel promocji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 22:19   #4662
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tropiciel promocji
To moja mama mi powiedziała tylko w tych hamburgerach jest musztarda, świeża cebula i ogórek konserwowy

Bloguję
Stary 2012-10-09, 22:21   #4663
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Depoison Iga często do tż mówi "gejuuu" to by wyjaśniało czemu nie chce się do mnie przytulać

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój też ma jedno oko większe a drugie mniejsze ale to ma po mnie, mam taki sam układ, mam też jedną brew niżej ale u małego tego jeszcze nie zaobserwowałam
u mnie też wiadomo, po kim (więc wolałabym, żeby jej tak nie zostało): po mojej matce

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Jesteśmy więc opowiadam ... badanie było cieżko przeprowadzić bo mała jak na złość nie chciała zasnąć mimo, że była mega zmęczona...ale udało się Więc niestety jest mały niedosłuch na poziomie 40 db co oznacza, że Nadia nie słyszy dźwięków takich jak szept. Za 2 miesiące kolejne badanie i według kobitki często jest tak, że dzieci które maja niski niedosłuch po 6 miesiącu uszko 100 % się wykształca i niedosłuch zanika: love:. Tak się cieszę , że w końcu wiem na czym stoimy . Wierzę jednak , że uszko środkowe się wykształci do końca i Nadia będzie ładnie słyszała. Aparaty zakłada się najczęściej od 40 /50 ale raczej od 50 db więć może nie będzie nigdy potrzebny. Dziewczyny kamień z sercem normalnie chyba wypiję dziś z mężem winko , a i dziękujemy za kciuki kochane jesteście:cmo k:
to super!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurde u mnie było tez coś z wchodzeniem w kanał, gdzies utknął, ale nie wiem co i jak bo nie pytałam byłam tak zmaltretowana, a nikt mi nie wyjasnił, z perspektywyw czasu żałuję że nie pytałam o nic, ale nie mialam sił i glowy do pytań
u mnie tak samo, też nie pytałam, bo mi to zupełnie nie w głowie było, a teraz już "po ptokach" - w wypisie ze szpitala nie ma takich szczegółów

Cytat:
nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.
a jak zadzwonisz do tego Prof. Prechtl-Zentrum to co? też umywają ręce? Przecież tam powinni udzielic jakiejś sensownej informacji

Cytat:
szybka akcja ja sie juz boje następnego porodu
ja na dzień dzisiejszy zakładam, że następnego porodu po prostu nie będzie.
Ale gdyby mi się przypadeczkiem zdarzyło, to już postanowione: zaraz po stwierdzeniu ciąży przez ginekologa, leciałabym do psychiatry. Po wskazanie do cc

Wasze dzieci już pewnie wszystkie dawno śpią, a u nas jeszcze pół godziny temu był taki widok:
(śpi w foteliku samochodowym, w kurtce )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6650a [640x480].jpg (39,5 KB, 50 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:29   #4664
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Sol sa teraz jakies promocje na pampki 3?

Amelcia
Stary 2012-10-09, 22:43   #4665
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol sa teraz jakies promocje na pampki 3?
Active Baby:
Tesco 39.89 zł
Super-pharm 39.95 zł
Intermarche 39.99 zł
Schlecker 43.99 zł
Kaufland 54.95 zł
Piotr i Paweł 55.99 zł
Stokrotka 57.99 zł
Real 63.95 zł

Premium Care:
Super-pharm 45.99 zł
Tesco 56.99 zł

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2012-10-09 o 22:45
Stary 2012-10-10, 02:15   #4666
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie mdlej!
Sama kupiłam tylko te w rozmiarze 74.
* granatowy, jesienno-wiosenny, bo kosztował 7 zł u sprzedawcy, od którego i tak kupowałam więcej ciuszków, a poza tym wtedy w takim rozmiarze nie miałam żadnego;
* biały śpiworek głównie z myślą o chrzcie;
Jak zobaczyłam na allegro białe kombinezony za 200 zł, to kupiłam to, co się trafiło za znacznie mniej. Zwłaszcza, że istniała opcja chrzcin w październiku.
* biały, podobno ciepły - bo chrzest jednak będzie w grudniu, a śpiworek jest za cienki i dość krótki, więc mała w czymś bardzo ciepłym może się w nim nie zmieścić. Poza tym rozwiązuje problem braku ciepłego kombinezonu na taki wzrost.

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Padam i pewnie niewiele nadrobię, więc napiszę przynajmniej, co u nas.
Po wczorajszym dniu obie zasnęłyśmy przed 22 i spałyśmy do 9 rano.

Dzisiaj około południa kurier przyniósł różne skarby od sprzedawcy rodzyneczki, m.in smoczki "2" do butelek TT . Od razu postanowiłam sprawdzić, jak Róży będzie się z nich piło i co prawda piło się dobrze, ale ulewało jeszcze lepiej, więc po trzech próbach smoczki "2" na razie odłożyłam.

Przy szczepieniu nawet nie zapłakała (podkówka była, jednak przytulenie wystarczyło), ale za to płakała przy rozbieraniu (pewnie już zgłodniała) i ubieraniu. Waży 5355g, czyli do podwojenia wagi urodzeniowej brakuje ok. 300g. Morfologia, żelazo i TSH mieszczą się w normie , a podobno teraz nawet nieznaczne odchylenia byłyby dopuszczalne.

W domu było ulewanie buzią i nosem, płacz, ciepła główka i marudzenie. W końcu dałam pedicetamol. Część wypluła, a mlekiem, które dałam do popicia ulała, ale coś w tym brzuszku zostało, bo zasnęła.

Skoro tż wyzdrowiał na tyle, żeby nas zawieźć na szczepienie (na szczęście, bo pogoda paskudna), to od razu podjechaliśmy do Reala po pieluchy (kupiłam za mało "3"), a korzystając z tego, że mała ma opiekę poza CH, rozejrzałam się po dziale niemowlęcym i kupiłam zawieszkę: http://www.babyono.com/produkty/zabawki/zabawki-dzwiekowe/zabawka-welurowa-z-wibracja-smiejaca-kaczka
Śmiech kaczki na razie budzi niepokój, a nie radość, ale za to skrzydła szeleszczą. Róża obejrzała ją ze skupieniem i trochę miętoliła części wystające. Na uśmiech nawet maskotka musi sobie zasłużyć.

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Skoro mowa o kombinezonach ja mam 7 wszystkie z odzysku w tym 3 takie same

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No i kupiłam dziecku dwa szaliki. Jeden "na żywo", pluszowy, brązowy, z jakąś sową na końcówce czy coś, drugi taki http://www.ebay.de/itm/350612480648?ssPageName=S TRK:MEWNX:IT&_trksid=p398 4.m1439.l2649#ht_500wt_12 88, przy okazji czapa wpadła
*
pewnie że tak! w ogóle białe kombinezony są o tyle fajne, że każdy kolor do nich pasuje
Fajne.

My nie mamy szalika. Dziś szukałam i nie znalazłam. Do sklepów dziecięcych na razie się nie wybieram, więc jutro zamówię na All.

Pielęgniarka wpisała obwód główki równy 40 cm! Czapki na 41 i 42 są zdecydowanie za duże, a na 38 jest mocno dopasowana, więc sądzę, że w rzeczywistości ma 39. Jaki rozmiar czapek mam zamówić na zimę?
*
Też tak uważam.
Na razie mam zielone rękawiczki i zieloną czapkę (gratis do zamówienia), ale nie zimową.
Cytat:
sila grupowego przekazu

ja jeszcze czekam na zebre grzechotke ale u nas poczta strajkuje i nie wiadomo kiedy przyjdzie
A ja zastanawiam się nad czymś szeleszczącym i pewnie padnie na skunksa. Lamaze oczywiście!
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj po kąpaniu oliwkowałam ją i głaskałam po brzuszku.. i mówię przy tym "hejo... hejo" - ona zaciesz.. najpierw z efektem dźwiękowym "eeeeee" "aaaaaa" i nagle "hehe" tak przez 2 sekundy zaśmiała się naprawdę
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
zrobilas literwowke a jajuzmyslalam ze soczkiem poisz podobno od 4 miesiaca moznadawac soczek jablkowy, planujecie wprowadzac niuniom/ tak szybko?
Może spróbuję. Dziś pytałam pediatrę o soczki i kaszki. Powiedziała, że lepiej po 4 miesiącu, ale jak bardzo chcę, to mogę podać za dwa tygodnie. Zaznaczyła jednak, że skoro Róża tak ładnie przybiera, to nie ma potrzeby podawania kaszek, a poza tym ryżowa może powodować zaprcia, więc mam zacząć od soczków.

---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

Cytat:
a w ogóle wiecie co mój genialny małżon zrobił na tym weselu?
Ciesz się, że Ci mleko nie poleciało! Miałabyś plamy na sukience.
Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
W załączniku obiecane zdjęcia - tylko kilka na razie - może później dam więcej,bo mamy ich całkiem sporo
Piękne.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzięki Agunia jest dobrze!
dzięki Paulina
zważyliśmy małą (po kupce i prawie na głodniaka) i wyszło że przybywa jej 40 g dziennie tylko na piersi bez dokarmiania jakiegokolwiek Moje cycki w końcu działają (po pozbyciu się nakładek)

Cytat:
jeszcze troche i zacznie je pakowac do buzi
uwielbiam ten widok
w ogole mam dzis zaj.eb.is.ty humor i nie wiem dlaczego
Moja dostrzegła swoje stópki w niedzielę. Ze skupieniem i zdziwieniem patrzyła raz na dłonie, raz na stópki. Ruszała przy tym nóżkami, więc już wie, że ma na niw wpływ.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
za nami kolejka taka sobie noc....wcześniej Lilka sypiała do 3,4, nieraz 5, a już druga noc pobudka o 2 w nocyczyżby skok??i potem znów 5 i 7....dobrze, że potem chociaż do 9 pospałyśmy....
*
pytanko-kiedy wyjmujecie wkładkę redukującą w fotelikach samochodowych??ja mam Maxi Cosi Cabrio i nie wiem czy to już czas

za 3 tygodnie jadę najprawdopodobniej do PL!!!! nawet nie wiecie jak się cieszę, nie byłam już ponad 4 miesiące, a wcześniej to max.2 mnie nie było....a teraz już chcę pokazać moją Lilutkę Mamuśce, Siostrze i przyjaciołom....nie mogę się doczekać:jupi :
No tak... Róża też przez kilka dni marudziła. To już wiem, skąd to zainteresowanie stópkami i większe zabawkami.
*
Z MC CF wyjęłam ok. 2 tygodni temu. Dominują u nas ciuszki na 68.
*
Odliczaj dni!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 03:47   #4667
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie !! i skorzane kozaczki
Masz coś do skórzanych kozaczków? Kiedyś sporo śniegu spadło tydzień przed 1 listopada, a innym razem mama wymyśliła sobie wyjazd w półbutach, ale w końcu mnie posłuchała i spakowała też kozaczki - potem oczywiście dziękowała, bo się przydały.
Ja zawsze jeżdżę na wieś i tam w czasie mszy należy być w kościele, albo przy grobie, a msza trwa ponad godzinę, więc buty muszą być ciepłe.
Cytat:
Nie dam rady ciezkie to s ja mieszkam na 2 pietrze klatka ciasna, pozabijam sie, pozatym nie zostawie damego malego jak bede znosic stelaz, normalnie jestem mega zla bo to godzina na spacer i spanie, nie znosze byc uzalezniona od kogos, wczoraj juz mnie wkurzal a dzis dowalil do pieca
Złożony stelaż, pustą gondolę, a na końcu Jasia mogłabyś znieść, ale Jasia w gondoli byłoby ciężko. Ja raz wniosłam na III piętro gondolę z Różą w środku i więcej tego błędu nie powtórzę. Teraz schodzę z Różą w nosidełku BabyBag, torebką i torbą do piwnicy, więc wyjeżdżam tylko z piwnicy, a nawet to nie jest takie proste. No i przekładanie z wózka do nosidełka też mnie zawsze stresuje, chociaż robię to nad wózkiem.
Też nie znoszę być od kogoś uzależniona, a teraz jestem.
Cytat:
nie, z gałką nic nie zauważyłam, ale czasem mam wrażenie, jakby jedno oko mała miała ciut mniejsze.
No i... lewą rączkę jakby sprawniejszą (chętniej nią łapie) - czyżby miała być leworęczna? Myślicie, że na tym etapie już takie rzeczy wychodzą?
To chyba jakiś etap rozwoju, a później powinna używać obu rączek.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja już po fryzjerze ścięłam baardzo dużo, od studiów nie miałam takich krótkich włosów, ścięłam 20 -30 cm, tak, było mi szkoda ale teraz przynajmniej ich nie muszę spinać i same sie układają
Wolę nie wiedzieć, jak same ułożyłyby się moje włosy po ścięciu na krótko.
Cytat:
u nas w przychodni praktykują zasadę, że do 3 miesiąca nie wolno nóżek prostować, po 3 już tak i dopiero wtedy mierzą.
Zresztą koło 3 miesiąca życia dziecko samo zaczyna prostować nóżki - prosty test, postawcie malucha na czymś twardym i sprawdźcie, czy dalej będzie nóżki uginać czy prostować. Luśka już prostuje, śmiesznie to wygląda jak taka kruszynka "stoi" na wyprostowanych nogach
U Róży prostowanie zauważyłam kilka dni temu, ale nie przy probie "postawienia", tylko na leżąco. Ona czasem ma minkę "a masz!" i energicznie mnie przy tym prostowaniu kopie. Z taką samą minką uderza w matę edukacyjną. Czasem prostuje nóżki jak odpinam jej pieluchę.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
juz jestesmy ze spaceru jacie ale wieje...... jakz awiało to myslalam ze mni przewróci

mam chujowo bo to przykrycie na wozek nie jest z takim wysokim tym co ochrania od wiatru tylko ma niskie i jak wieje to małej po busi;/ macie na to jakis sposob?????????
W Jedo zasłania tak skutecznie, że nie widzę całej buzi, więc tą osłonkę nakładam, ale reczej jej nie przypinam. No to w poniedziałek jak zawiało, to mi spadła na bardzo stromą skarpę nad potokiem! Dobrze, że nie poleciała na dół do wody.

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzięki

a wiecie że każdy noworodek potrafi pełzać i gdyby byył odpowiednio stymulowane to ta umiejętność nie zanikłaby i szybciej dzieciaki by raczkowały

podobno potrafiłyby dopełzać do cyca
Wiem i rozczuliło mnie kiedyś, jak rano leżała w łóżeczku, ale tuż przy mojej głowie.
Cytat:
jest mata ale Rozi zadowolona
O której teraz piszesz? Tej do układania na pleckach, czy na brzuszku?
Cytat:

http://allegro.pl/ocieplana-czapeczka-czapka-zimowa-julian-yo-r-40-i2674026950.html#tabsAnch or

Ja kupiłam taką http://allegro.pl/ocieplana-czapeczk...674071779.html Jest bladoróżowa.
Cytat:
Wasze dzieci już pewnie wszystkie dawno śpią, a u nas jeszcze pół godziny temu był taki widok:

Cytat:
Za 2 miesiące kolejne badanie i według kobitki często jest tak, że dzieci które maja niski niedosłuch po 6 miesiącu uszko 100 % się wykształca i niedosłuch zanika: love:.
Na pewno u Nadii też tak będzie!

Ciekawe, czy któraś z Was przebrnie przez moje posty.
Moja kruszynka nadal śpi. Kładę się, zanim zgłodnieje. Wybaczcie ewentualne literówki. Na ogół dostrzegam je po wysłaniu wiadomości.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-10 o 03:48
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 05:31   #4668
nadalka
Zakorzenienie

My już godzinę nie śpimy :/
Mała leży i jedną ręką trzyma kocyk i pakuje go sobie do buzi i drugą ładuje w zabawki i jeszcze zerka na tv...
Stary 2012-10-10, 07:00   #4669
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Ja specjalnie kupiłam wagę, żeby małą ważyć, bo się każdego dnia stresuję - ona jest taką kruszynką

W załączniku obiecane zdjęcia - tylko kilka na razie - może później dam więcej,bo mamy ich całkiem sporo
Przepiękne!

Cytat:
dzięki Agunia jest dobrze!
dzięki Paulina
zważyliśmy małą (po kupce i prawie na głodniaka) i wyszło że przybywa jej 40 g dziennie tylko na piersi bez dokarmiania jakiegokolwiek Moje cycki w końcu działają (po pozbyciu się nakładek)
wspaniale!

Byliśmy wczoraj z Leosiem na badaniach kontrolnych
Bilirubina jeszcze podwyższona, ale już nieznacznie
Za to inne wyniki do d.py
Robiliśmy mu GGTP, Aspat i wapń w surowicy, bo te wyniki miał podwyższone w szpitalu i kazali powtórzyć. I niestety wszystko przekroczone Aspat nawet dwukrotnie ponad normę. Boję się, że Leoś ma jednak jakieś kłopoty z wątrobą Jutro pójdę do lekarza L i pokażę mu te wyniki. Ale już wyobrażam sobie odpowiedź: powtórzyć za tydzień, dwa i jak będą złe to szpital...

Z przyjemnych wiadomości , byliśmy na zakupach i odwiedziliśmy powiększonego Smyka w Bonarce Kupiłam L kombinezon i buciki

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
wogołe to czasem mam wrażenie jakby jaś miał jedno oczko słabsze-czasem sie mniej otwiera i galka nie nadąża za drugązauwaz yłyscie cos podobnego?
powiedz o tym lekarzowi

Cytat:
a teraz siedzi w lezaczku puszcza pierdy i wydaje z siebie takie dziwne dzwieki ze az siac mi sie chce piszczy krzyczy guga normalnie szok
i wola ej ej ej

jeessu jak to dziecko krzyczy

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
pytanko-kiedy wyjmujecie wkładkę redukującą w fotelikach samochodowych??ja mam Maxi Cosi Cabrio i nie wiem czy to już czas
wczoraj wyjęłam

Cytat:
Zapomniałam jeszcze dodać, ze moja kruszynka kończy dzis 3 miesiące !

Cytat:
Moja też
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 07:20   #4670
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello Witam się z głodomorkiem przy cycu i marzeniami o kawce

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:37   #4671
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie też wiadomo, po kim (więc wolałabym, żeby jej tak nie zostało): po mojej matce

to super!

u mnie tak samo, też nie pytałam, bo mi to zupełnie nie w głowie było, a teraz już "po ptokach" - w wypisie ze szpitala nie ma takich szczegółów

a jak zadzwonisz do tego Prof. Prechtl-Zentrum to co? też umywają ręce? Przecież tam powinni udzielic jakiejś sensownej informacji

Ale gdyby mi się przypadeczkiem zdarzyło, to już postanowione: zaraz po stwierdzeniu ciąży przez ginekologa, leciałabym do psychiatry. Po wskazanie do cc

i jaki smoczuś gustowny

ja byłam wczoraj tak psychicznie wypompowana ze o 20 już spałam....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:45   #4672
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
Mała ma katar.W nocy tak Jej sie ciezko oddychało ale psikłam wodą i odciagnełam i do rana przespała. Tera tez spi.

Kurde dziewczyny ja niewiem. W domu mam 22 stopnie. Wiec nie palimy zeby niebylo jak wtedy. I co? mała ma lodowate rece ciagle. Jest ubrana w body z dł rekawem koszulke z dł rekawem rajstopki spodenki ( KUPIŁAM WCZORAJ CIEPŁE SKARPETKI PO KOLANA i co? dalej ma zimne rece i czka. Przeciez nie ubiore Jej jeszcze grubiej I co jakis czas dogrzewam elekrttrycznym grzejniczkiem jak widze ze Jej chlodno. i wtedy jest ok przez chwile. A potem znwou.

bez sensu. Nie umiem nawet dziecka ubrac albo Ona taki zmarzluch. A jesli tak marznie to czemu nie pasowąło Jej jak bylo 25 stopni?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
:
o tej miekkiej. Ale wlasnie na brzuszku pleckach noirmalnie na niej lezała i Jej bylo wygodnie. Tak machała nogami ze sie zmeczyla i poszla spac po jakiejs godzinie;D

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:55   #4673
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. My dopiero wstaliśmy. W nocy małego brzuszek bolał... Po 11 zbieramy się na szczepienie

Bloguję
Stary 2012-10-10, 07:59   #4674
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć mamusie

Nadia śpi , a mama je śniadanko ale u nas zimno i wietrznie , bleeeeee. Zamówiłam Nadii bajki o takie , może któraś też się skusi http://allegro.pl/moje-ulubione-bajk...695241707.html

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Hej. My dopiero wstaliśmy. W nocy małego brzuszek bolał... Po 11 zbieramy się na szczepienie
Kciuki dla Fabiego

Cytat:
hej.
Mała ma katar.W nocy tak Jej sie ciezko oddychało ale psikłam wodą i odciagnełam i do rana przespała. Tera tez spi.

Kurde dziewczyny ja niewiem. W domu mam 22 stopnie. Wiec nie palimy zeby niebylo jak wtedy. I co? mała ma lodowate rece ciagle. Jest ubrana w body z dł rekawem koszulke z dł rekawem rajstopki spodenki ( KUPIŁAM WCZORAJ CIEPŁE SKARPETKI PO KOLANA i co? dalej ma zimne rece i czka. Przeciez nie ubiore Jej jeszcze grubiej I co jakis czas dogrzewam elekrttrycznym grzejniczkiem jak widze ze Jej chlodno. i wtedy jest ok przez chwile. A potem znwou.

bez sensu. Nie umiem nawet dziecka ubrac albo Ona taki zmarzluch. A jesli tak marznie to czemu nie pasowąło Jej jak bylo 25 stopni?

o tej miekkiej. Ale wlasnie na brzuszku pleckach noirmalnie na niej lezała i Jej bylo wygodnie. Tak machała nogami ze sie zmeczyla i poszla spac po jakiejs godzinie;D
Biedactwo , a może za długo trzymałaś ją na macie i dlatego się przeziębiła. Nadia ma dzisiaj ubrane bdy na długo rękaw , półspiochy i cienką bluzeczkę i skarpetki

Przyszła mi butelka Mam , a smoczek rzeczywiście jest super

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-10-10 o 08:01
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:09   #4675
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj przyszła mata, taka jaką ma Phdwao - Małpia Wyspa. Póki co mała jeszcze za nią nie szaleje, ale za to ja miałam radochę przy odpakowywaniu

Wczoraj byli u nas teście - wrócili z Zakopca i przyjechali do wnusi. Mała dostała prezenty - puchatą białą czapę z różowymi dodatkami, biały szaliczek, rękawiczki, śliniaczki i owieczkę-poduszkę (fotka w załączniku)
Czapka ma dziwną rozmiarówkę - na metce jest napisane obwód głowy 38-58. Na razie jest za duża, ciekawe czy Amelka ją założy

Cytat:
mojqa niunia na macie
Śliczności i rzeczywiście dobrze, że ma bluzeczkę w paski, inaczej by się zlała

Cytat:

phdwao ja mam medelę mini electric
ten wypożyczony ściąga lepiej dużo lepiej
moim bezpośrednio po karmieniu nie ściągam nic, tylko kropelki, a wypożyczonym 50 ml
ale to cudo kosztuje chyba ponad 1000 zł az tak mi na laktacji nie zależy! hehe
Wow, taki profesjonalny kombajn to dla wyjątkowo zdeterminowanych

Cytat:
Aaaaaa kupiłam w Biedronce butelkę z Kubusia Puchatka taką i kubek niekapek taki są po 6,99 zł do tego są gryzaki, talerzyki i inne pierdoły. Wylicytowałam też body do chrztu z H&M o takie
Bodziak super
A ja kupiłam w Biedronie gryzaczek i łyżeczki - asortyment Kubusiowy był bardzo przebrany i nie bardzo miałam w czym wybierać.

Cytat:
Widzicie może dlaczego jest taka tania? http://allegro.pl/lamaze-mata-domek-...696293547.html
Hmm, rzeczywiście dużo tańsza niż u innych sprzedawców. Do tego to pierwsza sprzedaż tej kobiety. Napisz do niej maila i zapytaj czemu są tańsze - zobaczysz co odpowie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121010192.jpg (121,7 KB, 40 załadowań)

Stary 2012-10-10, 08:18   #4676
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji i na okazje 6 tyg. odpadł jej kikut z pępka!!

bedzie wszystko dorbze zobaczysz;*
a co do pytania moja tak miała, wiec to chyba noralne, juz teraz tak niema bo sie swiadomie usmiecha chyba przez sen jak jej sie cos sni bo tez płakac potrafi(czesciej;/)
Cytat:
Biedactwo , a może za długo trzymałaś ją na macie i dlatego się przeziębiła. Nadia ma dzisiaj ubrane bdy na długo rękaw , półspiochy i cienką bluzeczkę i skarpetki
tzn mata jest gruba wiec napewno od niej nie ciągnie gdybym na podloge polozyla ale itak byla na lozku. Wiec mysle ze to bardziej ten durny wiatr. Wiec ej z Nią nie wyjde jak wieje chpociaz niemam teraz zbytnio wyjscia bo mama za granicą ja sama mam na glowie B i duzo spraw z Nią zwiazanych i w ogole oplaty itp. Tz robi przed praca zkaupy o tyme dobrze z epo marketach nie musze z nią łazic.
Ale wczoraj musialam zalatwic sprawy rozne wiec chcac nie chcac wyjsc musialam a tak to mamie Ją zostawiłam i szlam jak wiatru niebylo
najgorsze to ze wraca dopiero 10 listopada
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wczoraj byli u nas teście - wrócili z Zakopca i przyjechali do wnusi. Mała dostała prezenty - puchatą białą czapę z różowymi dodatkami, biały szaliczek, rękawiczki, śliniaczki i owieczkę-poduszkę (fotka w załączniku)
Czapka ma dziwną rozmiarówkę - na metce jest napisane obwód głowy 38-58. Na razie jest za duża, ciekawe czy Amelka ją założy
.
jakie super

wypiłam kawke zjadłam cieplusia buleczke tz mi rano kupil pieczywko i czekam na dzieciaki moja chrzesnice i Jej ciastrzyczke bedzie ubaw

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:26   #4677
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Iskierka nadziei Trzymam kciuki za malutką, żeby z każdym dniem było lepiej

Tak, jak moja śpi to uśmiecha się przez sen

Cytat:
Biały może być zarówno dla dziewczynki, jak i dla chłopca. Zapomniałam, że w C&A są te kombinezony, a chyba je nawet macałam. Całe szczęście, że nie kupiłam, bo pewnie wybrałabym rozmiar 68, a taki nosi teraz. Mam nadzieję, że jutro dotrze ten biały kupiony na allegro. Wczoraj i dzisiaj Róża wystąpiła w różu.
W kreacjach pod spodem dominowała zieleń.
Róża w różu ładnie brzmi

Cytat:
szybka akcja ja sie juz boje następnego porodu
E tam, nie ma co się martwić na zapas.

Cytat:
Tropiciel promocji
Oglądałyście może na TLC program łowcy promocji?
O ludziach w USA którzy tropią promocje - w sklepach kupują tylko to na co akurat jest promocja i na co mają kupony rabatowe. I tym sposobem za zakupy warte kilkaset $ płacą kilka $ albo nic, a zdarza się nawet, że to sklep jest winny kasę za zakupy

Cytat:
Czyli następnym razem Twoją ciąże będzie prowadził psychiatra

Cytat:
Active Baby:
Tesco 39.89 zł
Super-pharm 39.95 zł
Intermarche 39.99 zł
Schlecker 43.99 zł
Kaufland 54.95 zł
Piotr i Paweł 55.99 zł
Stokrotka 57.99 zł
Real 63.95 zł

Premium Care:
Super-pharm 45.99 zł
Tesco 56.99 zł
Masakra jakie różnice cenowe,

Stary 2012-10-10, 08:36   #4678
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mdlej!
Sama kupiłam tylko te w rozmiarze 74.
* granatowy, jesienno-wiosenny, bo kosztował 7 zł u sprzedawcy, od którego i tak kupowałam więcej ciuszków, a poza tym wtedy w takim rozmiarze nie miałam żadnego;
* biały śpiworek głównie z myślą o chrzcie;
Jak zobaczyłam na allegro białe kombinezony za 200 zł, to kupiłam to, co się trafiło za znacznie mniej. Zwłaszcza, że istniała opcja chrzcin w październiku.
* biały, podobno ciepły - bo chrzest jednak będzie w grudniu, a śpiworek jest za cienki i dość krótki, więc mała w czymś bardzo ciepłym może się w nim nie zmieścić. Poza tym rozwiązuje problem braku ciepłego kombinezonu na taki wzrost.

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Padam i pewnie niewiele nadrobię, więc napiszę przynajmniej, co u nas.
Po wczorajszym dniu obie zasnęłyśmy przed 22 i spałyśmy do 9 rano.

Dzisiaj około południa kurier przyniósł różne skarby od sprzedawcy rodzyneczki, m.in smoczki "2" do butelek TT . Od razu postanowiłam sprawdzić, jak Róży będzie się z nich piło i co prawda piło się dobrze, ale ulewało jeszcze lepiej, więc po trzech próbach smoczki "2" na razie odłożyłam.

Przy szczepieniu nawet nie zapłakała (podkówka była, jednak przytulenie wystarczyło), ale za to płakała przy rozbieraniu (pewnie już zgłodniała) i ubieraniu. Waży 5355g, czyli do podwojenia wagi urodzeniowej brakuje ok. 300g. Morfologia, żelazo i TSH mieszczą się w normie , a podobno teraz nawet nieznaczne odchylenia byłyby dopuszczalne.

W domu było ulewanie buzią i nosem, płacz, ciepła główka i marudzenie. W końcu dałam pedicetamol. Część wypluła, a mlekiem, które dałam do popicia ulała, ale coś w tym brzuszku zostało, bo zasnęła.

Skoro tż wyzdrowiał na tyle, żeby nas zawieźć na szczepienie (na szczęście, bo pogoda paskudna), to od razu podjechaliśmy do Reala po pieluchy (kupiłam za mało "3"), a korzystając z tego, że mała ma opiekę poza CH, rozejrzałam się po dziale niemowlęcym i kupiłam zawieszkę: http://www.babyono.com/produkty/zabawki/zabawki-dzwiekowe/zabawka-welurowa-z-wibracja-smiejaca-kaczka
Śmiech kaczki na razie budzi niepokój, a nie radość, ale za to skrzydła szeleszczą. Róża obejrzała ją ze skupieniem i trochę miętoliła części wystające. Na uśmiech nawet maskotka musi sobie zasłużyć.

Fajne.

My nie mamy szalika. Dziś szukałam i nie znalazłam. Do sklepów dziecięcych na razie się nie wybieram, więc jutro zamówię na All.

Pielęgniarka wpisała obwód główki równy 40 cm! Czapki na 41 i 42 są zdecydowanie za duże, a na 38 jest mocno dopasowana, więc sądzę, że w rzeczywistości ma 39. Jaki rozmiar czapek mam zamówić na zimę?
*
Też tak uważam.
Na razie mam zielone rękawiczki i zieloną czapkę (gratis do zamówienia), ale nie zimową.
A ja zastanawiam się nad czymś szeleszczącym i pewnie padnie na skunksa. Lamaze oczywiście!Może spróbuję. Dziś pytałam pediatrę o soczki i kaszki. Powiedziała, że lepiej po 4 miesiącu, ale jak bardzo chcę, to mogę podać za dwa tygodnie. Zaznaczyła jednak, że skoro Róża tak ładnie przybiera, to nie ma potrzeby podawania kaszek, a poza tym ryżowa może powodować zaprcia, więc mam zacząć od soczków.

---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

Ciesz się, że Ci mleko nie poleciało! Miałabyś plamy na sukience. Piękne.
Moja dostrzegła swoje stópki w niedzielę. Ze skupieniem i zdziwieniem patrzyła raz na dłonie, raz na stópki. Ruszała przy tym nóżkami, więc już wie, że ma na niw wpływ.
No tak... Róża też przez kilka dni marudziła. To już wiem, skąd to zainteresowanie stópkami i większe zabawkami.
*
Z MC CF wyjęłam ok. 2 tygodni temu. Dominują u nas ciuszki na 68.
*
Odliczaj dni!

Cytat:
Masz coś do skórzanych kozaczków? Kiedyś sporo śniegu spadło tydzień przed 1 listopada, a innym razem mama wymyśliła sobie wyjazd w półbutach, ale w końcu mnie posłuchała i spakowała też kozaczki - potem oczywiście dziękowała, bo się przydały.
Ja zawsze jeżdżę na wieś i tam w czasie mszy należy być w kościele, albo przy grobie, a msza trwa ponad godzinę, więc buty muszą być ciepłe. Złożony stelaż, pustą gondolę, a na końcu Jasia mogłabyś znieść, ale Jasia w gondoli byłoby ciężko. Ja raz wniosłam na III piętro gondolę z Różą w środku i więcej tego błędu nie powtórzę. Teraz schodzę z Różą w nosidełku BabyBag, torebką i torbą do piwnicy, więc wyjeżdżam tylko z piwnicy, a nawet to nie jest takie proste. No i przekładanie z wózka do nosidełka też mnie zawsze stresuje, chociaż robię to nad wózkiem.

To chyba jakiś etap rozwoju, a później powinna używać obu rączek. Wolę nie wiedzieć, jak same ułożyłyby się moje włosy po ścięciu na krótko.
U Róży prostowanie zauważyłam kilka dni temu, ale nie przy probie "postawienia", tylko na leżąco. Ona czasem ma minkę "a masz!" i energicznie mnie przy tym prostowaniu kopie. Z taką samą minką uderza w matę edukacyjną. Czasem prostuje nóżki jak odpinam jej pieluchę.
W Jedo zasłania tak skutecznie, że nie widzę całej buzi, więc tą osłonkę nakładam, ale reczej jej nie przypinam. No to w poniedziałek jak zawiało, to mi spadła na bardzo stromą skarpę nad potokiem! Dobrze, że nie poleciała na dół do wody.

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Wiem i rozczuliło mnie kiedyś, jak rano leżała w łóżeczku, ale tuż przy mojej głowie.
Ja kupiłam taką http://allegro.pl/ocieplana-czapeczk...674071779.html Jest bladoróżowa.

Na pewno u Nadii też tak będzie!

Ciekawe, czy któraś z Was przebrnie przez moje posty.
Moja kruszynka nadal śpi. Kładę się, zanim zgłodnieje. Wybaczcie ewentualne literówki. Na ogół dostrzegam je po wysłaniu wiadomości.
Przebrnęłam

Gratuluję szczepienia, dobrych wyników z krwi i wagi. Pięknie rośnie Tylko szkoda, że dalej borykacie się z ulewaniem.

Kozaczki oczywiście białe?
A tak na serio to ciepłe buty na wszystkich świętych bardzo się przydają. Niestety często jest już zimno albo bardzo mokro. Nie cierpię zimy
Depioson pewnie się ucieszy bo będzie mogła założyć swoje śliczne oficerki

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Robiliśmy mu GGTP, Aspat i wapń w surowicy, bo te wyniki miał podwyższone w szpitalu i kazali powtórzyć. I niestety wszystko przekroczone Aspat nawet dwukrotnie ponad normę. Boję się, że Leoś ma jednak jakieś kłopoty z wątrobą Jutro pójdę do lekarza L i pokażę mu te wyniki. Ale już wyobrażam sobie odpowiedź: powtórzyć za tydzień, dwa i jak będą złe to szpital...
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego

Stary 2012-10-10, 08:40   #4679
nadalka
Zakorzenienie

Prince, ja czytałam że zimne stópki i rączki świadczą o nie dojrzałym uładzie krwionośnym a nie o zimnie, a ciepłotę zawsze sprawdza się po karczku.

A ja nie mam nic do jedzenia
Stary 2012-10-10, 08:47   #4680
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
podejrzewam, że położna też na nim wymogła troszkę. W końcu za coś jej zapłaciłam
aha to mozliwe
Cytat:
wow! rekord chyba!
Cytat:

troche żałuję że TZ nie podpytał, ale on chyba był w jeszcze większym szoku

ja cc też boję się

widok piekny szkoda że tak późno

Cytat:
Złożony stelaż, pustą gondolę, a na końcu Jasia mogłabyś znieść, ale Jasia w gondoli byłoby ciężko. Ja raz wniosłam na III piętro gondolę z Różą w środku i więcej tego błędu nie powtórzę. Teraz schodzę z Różą w nosidełku BabyBag, torebką i torbą do piwnicy, więc wyjeżdżam tylko z piwnicy, a nawet to nie jest takie proste. No i przekładanie z wózka do nosidełka też mnie zawsze stresuje, chociaż robię to nad wózkiem.
e końcu tak zniosłam w częściach, troche się nadygałam
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

powiedz o tym lekarzowi

za zdrówko Leosia

powiem

Mandi super prezenty moi rodzcie kupili jasiow górskie paputki z kozuszkiem

hej dziewczęta młody dziś marudny, zimno jak diabli ale zaraz z nim wyjdę bo oszaleję w domu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości