|
|
#2221 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Cytat:
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za biznes
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Black, kciuki
![]() Slyszalyscie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej? Jak przejdzie to dalej to nawet przy zagrozeniu zycia matki czy dziecka nie bedzie mozna ciazy przerwac. Ja pier...... polska sie cofa totalnie
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja tak na szybko tylko.
Wróciłam dziś od neurologa i dostałam zaświadczenie o treści : konieczność rozwiązania porodu za pomocą CC, także już wszystko przesądzone.... heh Chciałam naturalnie...no ale co tam...nie mam wyboru. Ciekawi mnie tylko jaką datę wyznaczy gin
|
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj byłam na wizycie, szybkie usg, sprawdził wody płodowe, serduszko. Pytałam się o tą szyjkę macicy powiedział, że nie widzi potrzeby żeby sprawdzać hmmm i tak nie wiem w sumie. Jak weszłam na wagę to aż się zdziwiłam - przytyłam tylko 0,5kg. Poprzednio w ciągu tyg 1kg przybył, a teraz po 3 tylko 0,5. wyniki w normie, chociaż płytki krwi tak na granicy trochę. dostałam skierowanie na glukozę i na krzepliwość krwi bo mi siniak wielki wylazł na udzie, a nigdzie nie stuknęłam nogą. zwolnienie na 3 tyg mam i tyle. Aha, jeszcze dostałam lek w razie większych upławów i infekcji jakiejś jak mi coś dziać się będzie to mam użyć.
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis oglądałam w ddtvn babeczke, która urodziła dzidzie w 5 msc ciąży, ale gin powiedział jej w 13 tyg że dzidzia jest chora itd i nie przeżyje , nikt jej nie pomógł psychicznie i w ogóle... jak to oglądałam to byłam taka wściekła i w ogóle... ja bym chyba nie dała rady.... Cytat:
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to napisała Marsi jakiś czas temu - kraj nas nie kocha i o nas nie dba. Smutne to, ale prawdziwe. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Idę się kąpać i spać kochane. Choroba rozkłada mnie na maxa. Głupia baba z apteki wcisnęła mojej mamie krople do nosa za 30 zł, których absolutnie nie można używać w ciąży. 5 razy jej mama mówiła, że to ma być dla ciężarówki. Jutro idę jej to zanieść. Niech kasę oddaje, a co...
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2230 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przynajmniej będziesz miałą dzidzię wczesnie. Na pewno będzie wszystko dobrze ! W mojej rodzinie teraz każdy żyje w oczekiwaniu na małego Karolka-mojemu bratu ma się urodzić pierwszy synek. Bratowa miała termin na 7 pazdziernika ale Mały chyba ani myśli jeszcze wychodzić Codziennie czeka na info kiedy wkońcu się wykluje juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze pierwszego bratanka bo dwóch braci ma same córki, a to bedzie pierwszy chłopczyk w rodzinie. Poza tym oni już mają dwóch aniołków ;/
|
|||
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Deli mega wielkie tzn jakie? My płacimy czynsz w kawalerce za wodę, śmieci i ścieki prawie 200
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nie tylko ja miałam znowu ciężką noc. O 1 się położyłam, 3 się obudziłam bo cały czas twardniał mi brzuch i za cholerę nie chciało minąć. Dopiero dodatkowa dawka nospy pomogła, ale oczywiście poleciałam dzisiaj do lekarki, żeby mnie uspokoiła. Na szczęście z szyjką wszystko w porządku, długo mnie badała, potem usg, także kamień z serca. Ewulka dobrze, że zareagowałaś na ten ból i teraz będziecie mieć wszystko pod kontrolą Lenova to trzymam kciuki za Karolka, zimno na dworze to nie chce mu się z brzuszka wychodzić ![]() Hosenka u mnie te zestawy Huggies w Tesco normalnie są, za 17 zł. Z dzisiejszych politycznych rewelacji to jeszcze chcą, żeby składki odprowadzać za umowę o dzieło. Nie ma co, same reformy ulepszające rzeczywistość. |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez tak mysle ![]() Cytat:
przynajmniej dzidzia bedzie wczesniej ale fajnie ![]() Cytat:
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 150 zl powiem tak- cięzkawy ale wygląda ze pojedzie po kazdym terenie gondola sporo, duży kosz pod spodem ma, mnie się podoba i mam nadzieję, ze się sprawdzi a dlatego ci pisze ze trzy w jednym bo ma wyjmowaną taką jakby walizkę do przenoszenia noworodka a nie fotelik- ja fotelik juz upatrzyłam za 30 zł
|
||
|
|
|
#2236 |
|
Konto usunięte
|
Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne.
Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik. |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane!
Nie odzywam się, ale mam straszny kombos, szkoła, praca i wiecie jak to jest. Ale podczytać Was zdołałam więc nadrobię Was jeszcze! |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
cały dzien bolą mnie plecy, także znikam bo nie wysiedze.... mąz pojechał na nockę i trochę mi smutno
a jak mnie rozczulił Misiaczek dziś w nocy- całował mnie czule po szyjce i karczku bo myslał że nie śpię takie delikatne słodziutkie cmoki- kocham mojego Męża za takie pierdółki ![]() bo to że od dwóch dni wkręca żarówke do żyrandola w salonie to już inna inszosc ![]() no- to miłego wieczorku, nie szalejcie za bardzo z pisaniem Mamuśki |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z IKEI drugi ra w tym tyg
niedługo zostane honorowym klientem.... ale wszystko za sprawa talerzyków deserowych ktorych mi brakowało do mojego kompletu talerzy jakie dostałam od rodziców ![]() potem na szybko obiad i teraz sobie siedłam... Masakra myślałam sobie że co ja będę robiła na tym L4??! a tak mi brakuje czasu no i druga sprawa że nie mam w sobie jakiejś takiej mobilizacji... w domu bałagan ale nie chce mi sie tu sprzątać jak żyje już przeprowadzka na inne mieszkanie w lepszym stanie to tu sobie tak koczuje
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
a no zimno , trzeba bedzie chyba powoli jakies zimowe ciuchy powyciagac ...
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie wrocilam z uczelni :/ 12,5h poza domem to stanowczo za duzo!! :/
Widze, ze w Waszych historiach zwiazkowych przewaza jednak internet Fajnie, ze takie zwiazki udaje sie utrzymac Tez kiedys w takim bylam, ale (teraz mowie: NA SZCZESCIE ) nie udalo sie.Ja mojego TZ poznalam na dyskotece. Najpierw go zwyzywalam, ze jest nachalny, natretny i nie mam ochoty go poznac. A miesiac pozniej spotkalismy sie znow, tym razem na innej imprezie ![]() Rozrywkowe z nas bestie byly ![]() Do dzis mi wyrzuca to, ze zmieszalam go z blotem na poczatku ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994858]No radzę ![]() Spokojnie możesz, to sztruksik jest fajny przecież.[/QUOTE] O, super ![]() Cytat:
![]() Zawsze mam ten problem przy legginsach. Fajnie wygladaja z balerinkami i kozakami, ale co na jesien? Brakuje mi jakichs botkow :/ Cytat:
Ja przed ciaza wyproznialam sie tak co 2-3 dni. A teraz jednego dnia potrafie pojsc 2 razy. Ale temacik
|
||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37010881]Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne.
Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik.[/QUOTE] Wózki firmy Bebecar też takie są. Bardzo drogie, a ogromne, ciężkie i nieskrętne krowy. Niedługo będę sprzedawać ten mojej siostry, powiedziała mi i mamie, że możemy go komuś oddać albo sprzedać, no to sprzedamy i się podzielimy kasą. Cytat:
Cieszę się, że jednak kupiłam sobie wszystkie buty i ciuchy latem, jak można było znaleźć fajne okazje, bo teraz by mi się nie chciało latać z brzuchem po sklepach. ![]() Nafiyqa, wszystkie, jakie mam na jesień i zimę, będą akurat pasowały do legginsów, tak więc się nie zastanawiałam w sumie nad tym. Co mi będzie ogólnie pasowało do outfitu danego dnia. Ja traktuję legginsy jak spodnie, bo nie mam mocno odstającego tyłka, tylko płaskodupie , więc nie wyglądają u mnie wulgarnie, bo nie mają się na czym opinać. ![]() Ps. Mogę wstawić zdjęcie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-10 o 21:07 |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakos musze miec cos dluzszego
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-10-10 o 21:10 |
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odsłaniają go może na 5cm, także i tak go raczej nie widać, nie lubię takich króciutkich.
|
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wlasnie nie mam zadnych butow na jesien, do tej pory w trampkach smigam :/ Nie podoba mi sie nic z tego, co jest w sklepach, a z moim kopytem (40) ciezko kupic cos ladnego Wszystko jak kajak wyglada :/ Wykonczyla mnie dzis na uczelnia. Nadrobilam Was i juz jest po 21, a jutro musze wstac przed 6 i leciec do laboratorium. Poza tym jutro mam polowkowe i juz przez caly dzien nie mysle o niczym innym. Jak zwykle przed kazdym usg mam schize, ze z dzidzia cos jest nie tak Bedziecie trzymac kicuki? |
||
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
była tu kiedyś mowa co na przeziębienie; wtedy mi to potrzebne nie było, a teraz by się przydało, a przez tyle postów ciężko się przekopać
jak mozna zbić gorączkę i co zamaist gripexu np?
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37010881]Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne. Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik.[/QUOTE] ja mam fotelik 0-11 |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, nie.
Poza tym uważam, że w ciąży lepiej wyglądają i oczywiście bardziej grzeją, takie właśnie przedłużane bluzeczki. Przynajmniej jest pewność, że nie przewieje nerek ani brzusia. Wiadomo, że co innego latem, jak jest gorąco, ale jesienią czy wiosną (nie mówiąc już o zimie) nie wyobrażam sobie krótkich topów do spodni/legginsów. ![]() Nafiyqa, oczywiście, że będziemy trzymać kciuki. Nie wkręcaj sobie głupot, wszystko jest w porządku.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-10 o 21:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

w dodatku szyjka się rozluźniła - tylko na opuszek palca, ale się rozluźniła
), ładnie rośnie, ale sam powiedział, że jest jeszcze za malutka, z resztą ja dopiero w 24 tygodniu jestem :/ mam leżeć, więc zmykam leżeć, bo tak strasznie boję się o moją córcię, oby tylko wszystko było w porządku
ja mogę i leżeć do końca, tylko niech Anusia będzie zdrowa 
Może za tydzień raczy to zrobić. 

za biznes