|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
cześć
nie nadrobiłam.. od wczoraj rana zaległości w wątku wczoraj u nas jeszcze było słonecznie, więc korzystaliśmy nawet do lumpka skoczyłam kupiłam cudny sweterek Dawidowi a fasolce wiosenny kombinezonik wieczorem padłam jak mucha wraz z Dawidem a dziś też już raz spałąm, też z Dawidem podczas południowej drzemki - zresztą dzieć śpi nadal no własnie, jakiś taki senny się zrobił, leciutki stan podgorączkowy, a poza tym niby ok mamy dziś 8 dobę po szczepieniu, więc albo to skutek szczepienia albo zęby w natarciu zmykam do obowiązków, bo dzisiaj jestem w totalnym zaniedbaniu
|
#4982 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoczneczko Zuza przez kilka tygodni nie dawała się kąpać. Płacz, prężenie, normalnie jakby ją woda parzyła. Przeszło z dnia na dzień, samo. Teraz za to nie chce, żeby ją wyciągać.
Może spróbuj z dużą ilością piany i kubeczkami do przelewania wody? Kuba ma opryszczkowe zapalenie gardła, to co 2 tygodnie temu Zuza - afty na gardle. Wczoraj do 2 w nocy zbijałam mu temperaturę, miał powyżej 39 stopni. Znowu tydzień w domu... zaczynam się przyzwyczajać - tydzień w przedszkolu/tydzień w domu.
|
|
#4983 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, zawstydzilas mnie
zapraszam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post37210297 |
|
|
|
#4984 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bidulek! Chyba bolesne to to... |
||||
|
|
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-10-23 o 13:47 |
|
|
|
#4986 |
|
Zadomowienie
|
AgaG
Chleb dukanowy: 3-4 łyżki otrębów 15 łyżek zmielonych otrębów szklanka wrzątku 25 g drożdży 2-3 tabletki słodzika 3 żółtka 3 białka 1 łyzka jogurtu naturlanego zioła wg uznania sól Otręby zalac wrzątkiem i poczekac aż wchłoną wodę. Drożdże ze slodzikiem rozczynic w niewielkiej ilosci ciepłej wody i odstawić na 15 min. Do owsianki dodać sól, drożdże i zmielone otręby, wymieszac, przykryś i odstawicna 20 min. Jeśli ciasto jest bardzo rzadkie, dodać trochę otrębowej mąki. Dodać żółtka, jogurt, zioła (dla mnie idealne sa prowansalskie), ponownie wymieszać, przykryć i odstawić na kolejne 15 min. Ciasto wymieszać z ubitymi na sztywno białkami, przelać do formy (trumienka/keksówka), przykryś i odstawic na 30 min. Piec 35-40 min w 190 st. C. (ja piekłam za 2 razem 1 h i chleb był lepszy) Przepis z neta by Pinacoladaaa. |
|
|
|
#4987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak Domek? Lepiej? Cytat:
I co? Dzwoniłaś do sklepu ponownie? Cytat:
ostatnio Ją nauczyłam- mówię kto jest moją córeczką? A Ona pokazuje paluszkiem na siebieŚliczna fryzurka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mi ta ciąża też zleciała BARDZO szybko ![]() Cytat:
Cytat:
już na jutroWłaśnie pamiętałam, że Dominik nie lubi jezdzic w wozku czyli jednaak tak Mu zostalo...Witam, Dzieki za odp. odnosnie spacerow A na co Patik potrzebuje kciukow |
||||||
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój B wczoraj zrobił 5 luźnych a dzisiaj juz 2.
podać mu coś czy czekać na rozwój wydarzeń? |
|
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam pizze wyszla pycha
|
|
#4990 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko nie mam pojęcia
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nie mam jak nadrobić, bo ostatnio dużo się dzieje na naszym szkoleniu Ale to dobrze, po to tu przyjechałam, żeby się czegoś nauczyć, a i tak czuję, że to jeszcze za mało Postaram się nadrobić co nieco, ale nie obiecuję wiele ![]() Za to się pożalę, że Amelka chora od soboty Ma wysoką gorączkę nie wiadomo od czego, od poniedziałku TZ biega z nią po lekarzach, wymęczyli ją już nieziemsko i jeszcze jutro kolejna tura badań Szkoda mi jej strasznie JAk się nie wyjaśni co jej jest to postaram się załatwić wylot do domu przed weekendem Trzymajcie kciuki, żeby się jej poprawiło, bo lekarze nie mają pomysłu co to może być
|
|
#4992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
agawoo - na pewno się poprawi Amelce i będziesz mogła dokończyć szkolenie. A jakie ma objawy? Nie martw się, mąż z mamą sobie poradzą i jak wrócisz mała będzie zdrowa
|
|
|
|
|
#4993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o ten tutaj Cytat:
|
|||
|
|
|
#4994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśleliśmy na poczatku, że to przez ząbki, ale to za wysoka gorączka. Potem lekarz stwierdził, że może to być od gardła, ale laryngolog stwierdził,ze to nie od tego A ze pokazała sie wysypka, to teraz jest opcja, że może to trzydniówka ![]() Jutro kolejne badania Bo lekarz stwierdził, że to wszystko bardzo dziwne Cytat:
Już we wszystko uwierzę ![]() Muszę spadać
|
|
|
#4995 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki!
![]() Natka, nie dość że kombinezony i buty te same to jeszcze rozmiar stopy. Jednak mam nadzieję, że ta tendencja kiedyś się zmieni. ![]() Biedny Domek i biedna Ty. A powiedz jak po wizycie u lekarza? Co z tą wypukłością na Twoim brzuchu?Brumku, ale elegancki Tymuś Aaaa i nie odpowiedziałaś mi po raz kolejny jaki kocyk wybrałaś? ![]() Co do spotkania, to zapraszam na kawę- również z chęcią bym Cię poznała. ) A z Piwnooką uda Wam się spotkać? Może z nią się zabierzesz do Poznania?![]() Anka, hardkorowa z Ciebie mamuśka. Może odcięcie samych włosów by starczyło?Agula, ja również polecam odkrywczy domek na prezent Pieleszko, ale numer. Byłam przekonana, że Hania jest już zębata Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Jeśli randkę zrobicie w Poznaniu to mogę Wam Hanię przypilnować. Patik, trzymam mocno. Ciekawe co się dzieje?Aga, mi też pajac kojarzy się ze spaniem, ale to jednak jest dres- nie ma stóp i ma kaptur. Hania wygląda w nim jak hip-hopowiec i super szybko się ubiera. Będziemy go zakładać na spacery lub na inne wyjścia.Agawoo, objawy idealnie pod trzydniówkę podchodzą. Tylko lekarz by to chyba zauważył? Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. ![]() Blondynko, ja bym się wstrzymała z lekami.Dawaj dużo picia i może kleik ryżowy? A temperatury podwyższonej nie ma? Słoneczko, może spróbuj z jakąś ciekawą nową zabawką- tak jak Iustyna pisze np. kubeczki do przelewania. Ja polecam ośmiorniczki do wody, albo jakieś puste butelki po szamponach/odżywkach. Iustyna, biedny Kuba- zdrówka! Mnie też coś rozkłada, straszny suchy kaszel mnie męczy i katar. Tż znowu jakieś choróbsko przywlókł do domu. Wyjechał na tydzień, a choróbsko zostawił. Mam nadzieję, że Hania nie podłapie... jak tż wróci to mu głowę ukręcę. Przecież dopiero co chorowałyśmy. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-23 o 16:26 |
|
|
|
#4996 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua dziekuje
Aha Antek spi bez niczego. Blondynko zawsze mozesz zadzialac probiotykiem, to nie zaszkodzi, a tylko moze pomoc. Agawoo ale dlaczego trzydniowka wydaje sie lekarce dziwna? Mi od razu przyszla na mysl, jak napisalas o wysokiej goraczce? Choc opcja, ze jest chora z tesknoty za Toba tez wydaje mi sie prawdopodobna. Trzymam kciuki, zeby cokolwiek to nie bylo, juz minelo. |
|
|
|
#4997 |
|
Zadomowienie
|
Mamad, świetny ten test- uśmiałam się.
![]() Za chwilę kończymy wątek - jakoś szybko zleciało.
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
dzisiaj na spacerze B jadł ciastko i chyba za dużo ugryzł albo gdzieś mu się przykleiło.I jak puścił pawia to masakra.Cały wózek pływał ![]() ale przynajmniej wkońcu tapicerke wyprałam
|
|
|
|
#4999 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha Justyna zdrowia dla Kuby! Alez chlonie choroby jak gabka. Cierpi bardzo?
Marzenko dla Ciebie tez zdrowka i oby Hania nie podlapala. A ze to dres, to nie kwestionuje, tylko tak jakos mam opory przed zakladaniem takich jednoczesciowych rzeczy takim dzieciakom. To przy okazji pokaz mi Hanie w dresiku, to moze zmienie zdanie, co do uzytecznosci ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- To ktora klepnie 5000? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5000 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, a może to jakiś wirus/zatrucie, że biegunka i wymioty? Czy ewidentnie ciacho? Zdrówka da Bruna.
Aga, jutro cyknę fotę specjalnie dla Ciebie. Pisałyście o wadze dzieci, więc dzisiaj wrzuciłam Hanię na taką domową (sama stała) i wyszło... 12,5 kg. ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- JAAAA!
|
|
|
|
#5001 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja !!!!!
5000 KONIEC.... Edit: 5001 Marzena mnie wyprzedziła. Lecimy na kolejny... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

znaczy sie zwykle jak pogoda ladna to jedziemy na dzialke i dzieci biegają "luzem"
już na jutro
czyli jednaak tak Mu zostalo...

A powiedz jak po wizycie u lekarza? Co z tą wypukłością na Twoim brzuchu?
- jakoś szybko zleciało.