Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 21:48   #1261
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
2 łyżeczki do szklanki, zalewam wrzątkiem, czekam aż trochę wystygnie i piję
może spróbuję Twoim sposobem. próbowałam gotować przez chwilę, ale wtedy jest strasznie glutkowata konsystencja i aż się cofa podczas przełykania
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:49   #1262
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Ja już opanowałam nakładanie oleju na rzęsy trochę wylewam na dłoń (zewnętrzną stronę, bo i tak nie spływa), na starą szczoteczkę po tuszu i maluję nim rzęsy jak tuszem. Nigdy mi nie spływa

Też mam winny. Używam go co 4/5 myć. Poza tym robię jeszcze płukanki lniane

Gdzie tam byle jakie. Śliczne
Wyglądasz jak moja kuzynka. Dobrze, że z Wawy jesteś

Ja chyba pierwszy raz skorzystam

haha pozdrów kuzynkę

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
hmm, no ok to nie podejrzewam już tego. Ech wiem... Staram sie mieć to gdzies ale nie mogę po prostu nie moge jak widze jakie sa juz marne...

ale sympatyczna buźka myslalam ze rtoche starsza jestes. taka naturalna i włoski też ładne

agabil1- słodki piesek !
ja dziś z moim na spacerku byłam i jakoś tak w zimówce na spacer choć piździawa jak nie wiem, to miło było wyjść w końcu , bo jak zwykle weekend w domu cały

17 lat

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:49   #1263
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tak, ten ja też go uwielbiam, ale jakoś żyłam z plastikowym i wcale nie było tak źle
kupię sobie ten krem regenerujący l'biotici. o.rycynowy mnie wkurza, bo spływa mi do oczu i piecze..

19 zł, ale tak jak pisała alex - może to być każdy inny drewniany grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

ja zawsze miałam ciemną karnację, ale odkąd się filtruję jestem mega blada i to nie pasuje do mojej urody niestety ;/ wyglądam na permanentnie chorą z tego powodu chciałam zapytać, czy znacie jakiś bezpieczny, z w miarę naturalnym składem krem brązujący? zawsze używałam ziai sopot

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

tell me more czy jako płyn na swędzący, podrażniony skalp (po slesach, które muszę raz w tygodniu stosować) pomoże?
co do kremu brązujacego to ja polecam Dove lub loreal sublime bronze (nie wiem czy skład ma naturalny)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:55   #1264
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
hahahah

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Wracam do CP jak skończę z cynkiem (chyba 3 tabletki zostały)! Za odżywką się rozejrzę. Moje rzęsy potrzebują czegoś porządnego, ostatnio zrobiły się krótkie i jest ich mało, a nigdy nie miałam tragicznej oprawy oczu. Pewnie za dużo tuszu kładę. Możecie się podzielić wszystkim, co może pomóc rzęsom? Na razie na mojej liście jest CP, ta odżywka i olejek rycynowy.
Zauważyłaś jakieś efekty co cynku? Ja nachapałam się od razu na dwie paczki, jestem w połowie pierwszej i póki co nic nie widzę (może mniej zmian naciekowych na twarzy). Za to CP sobie chwalę: rzęsy dłuższe, paznokcie mocniejsze, włosy rosły szybciej i jeszcze do niego wrócę
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Jedyne zdjęcie na jakim jako tako widać moje kudełki a jest najbardziej aktualne i prawdziwe.
Nie patrzcie na twarz

Byle jakie włosy mam
Oczy Podobne do moich...
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:01   #1265
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
może spróbuję Twoim sposobem. próbowałam gotować przez chwilę, ale wtedy jest strasznie glutkowata konsystencja i aż się cofa podczas przełykania
ja sobie dodawałam soczku z domowych zapasów i wychodził mi taki kisielek, ale nie pojadłam długo...
dziwna sprawa, ale było mi po siemieniu niedobrze (czułam jak mi osiada na żołądku normalnie)

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:32   #1266
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:

u mnie jest taka lejąca, wodnista glutek jest dopiero na dole gdzie osiadają ziarenka, da się wypić

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:40   #1267
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
u mnie jest taka lejąca, wodnista glutek jest dopiero na dole gdzie osiadają ziarenka, da się wypić
a ziarenka też jecie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 22:42   #1268
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
a ziarenka też jecie?
no właśnie ja miałam dylemat, ale podobno jak wyczytałam, można ale nie trzeba. ja dziś trochę podjadłam, ale nie wszystkie i tak też chyba będę robić. jak dla mnie to smakowały jak słonecznik i gdyby nie to, że są takie obślizgłe mogłabym wszystkie zjeść

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-10-27, 22:46   #1269
Karmenka
Zakorzenienie

Ja siemię lubię wrzucić do sałatki albo do sosu, też dobre i fajnie się komponuje.
Stary 2012-10-27, 22:57   #1270
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za rady ;* idę nałożyć jakiś olej na włosy i spać
Stary 2012-10-27, 23:13   #1271
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie potrafiłam ...
ja też nie potrafiłam, po paru razach zrezygnowałam, wolę skrzypokrzywę, zaparzam sobie z herbatą owocową i jest pycha, piję ze smakiem, dlatego w tym przypadku jestem regularna
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 23:36   #1272
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
a co to takiego?

też chętnie coś takiego bym kupiła. ten polecany niżej bio rokitnik mnie zaciekawił
Dopiszę sobie to do listy potencjalnych kosmetyków, bo dalej mam zagwozdkę Dzięki Scarrabeo

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
Dzień darmowej dostawy chyba , nigdy nie korzystałam i nie wiem jakie sklepy biorą udział w tym
Skorzystałam rok temu bodaj ze sklepu ekostrefa, a od jakiegoś czasu strona jest nieaktywna, bo zmienił się właściciel. Zamawiałam szampon bingaczowy i maskę z błotkiem karnalitowym.
Sama poluję na DDD, dlatego rada dla posiadaczek profilu na FB: polubcie profil Dzień Darmowej Dostawy, a będziecie miały na bieżąco niusy o DDD poszczególnych sklepów, które sobie wybierają dni w ciągu roku. Ich strona nadal jest biedna bez listy sklepów, bo wg tego co podali na fb dopracowują jeszcze jakieś szczegóły. No i rzeczą, że tradycyjny DDD będzie w tym roku 3.12.2012

Cytat:
A ja uwielbiam glutka, zwłaszcza gotowanego Ta konsystencja mnie jara!
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 00:03   #1273
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciasteczko56 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam kilka pytań, proszę o pomoc
1. Czy dostanę jantar w aptece ? Ile on kosztuje ?
2. Czy można jakieś półprodukty prócz gliceryny kupić w aptece ?
3. Czy metodę OMO można stosować podczas oczyszczania slsem ?
4. Czy olej zmyję metodą OMO czy też konieczny jest szampon na długość ?
5. Czy w drogeriach sprzedają drewniane grzebienie ? Wszędzie tylko plastikowe widzę Gdzie prócz neta mozna je dostac ?
6. Co lepsze do rozczesywania wlosow po myciu - drewniana szczotka z drewnianymi ząbkami czy plastikowy grzebyk z szerokim rozstawem zębów ?

Z góry dziękuję
1. Około 10 zł, dostać możesz na allegro, w aptece, w zielarskim.
2. Olejki różne.
3. A dlaczego nie?
4. Zależy od oleju i predyspozycji kłaków (czasem też porowatości), Kiedyś bez problemu całość zmywałam odżywką, teraz bałabym się próbować
5. Widziałam w sklepach typu "wszystko po 3 zł".
6. TT, Dtanger lub szczotka z włosa dzika. Ewe - zgrzebło z szeroko rozstawionymi zębami.
Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
hmm, no ok to nie podejrzewam już tego. Ech wiem... Staram sie mieć to gdzies ale nie mogę po prostu nie moge jak widze jakie sa juz marne...
Ale ja nie chcę, żebyś miała to gdzieś, chcę Cię zmotywować do szukania specjalisty. PRAWDZIWEGO specjalisty.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 07:48   #1274
CrimsonGhost
Zadomowienie

Dziewczyny, czy kawa może powodować wypadanie włosów? Czy to przez to, że może wypłukiwać magnez? Bo jeśli to drugie to można pić i uzupełniać magnez, tak? Dobrze kombinuję?

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 08:07   #1275
Kaveri
Spaceroholiczka

Ostatnimi czasy zaniedbałam włosy i dopiero wczoraj - po ponad 3 tygodniach - oczyściłam włosy Barwą. Problem w tym, że mimo iż myłam je dwa razy, to pytałam kilka osób i było widać, że są jakby niedomyte i nadal przyklap Jak? Czyżby SLS nie domył oleju rzepakowego i masełka Isany, po dwóch myciach?
Chyba dziś znów użyję Barwy
Stary 2012-10-28, 08:09   #1276
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne zdjęcie na jakim jako tako widać moje kudełki a jest najbardziej aktualne i prawdziwe.
Nie patrzcie na twarz

Byle jakie włosy mam
ładne sa, maja taki fajny kolorwłasnie, nie typow braz tlko taki z taka nutką miedzi

i jestes bardzo ladna

a ja dzis znów nic na te wlosy nie nałoze

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ostatnimi czasy zaniedbałam włosy i dopiero wczoraj - po ponad 3 tygodniach - oczyściłam włosy Barwą. Problem w tym, że mimo iż myłam je dwa razy, to pytałam kilka osób i było widać, że są jakby niedomyte i nadal przyklap Jak? Czyżby SLS nie domył oleju rzepakowego i masełka Isany, po dwóch myciach?
Chyba dziś znów użyję Barwy
mi kiedys eva natura nie domyła oleju kokosowego, i to w myciach w odstepie 3 dni i tak sobie chodziłam tdzien z kokosem

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 08:12   #1277
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
mi kiedys eva natura nie domyła oleju kokosowego, i to w myciach w odstepie 3 dni i tak sobie chodziłam tdzien z kokosem
Nie strasz mnie
W pierwszym momencie pomyślałam, że tak zajechałam włosy, iż teraz potrzebują trochę czasu na domycie
Stary 2012-10-28, 08:41   #1278
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
tell me more czy jako płyn na swędzący, podrażniony skalp (po slesach, które muszę raz w tygodniu stosować) pomoże?

Ma 10% mocznika, glikol propylenowy i glicerynę na początku kładu, ale zaraz po nich idzie sól, więc myślę, że na bardzo wrażliwym i dodatkowo podrażnionym skalpie mogą się dziać dziwne rzeczy. Mój brat stosował, ale na ciemieniuchę, i chwalił sobie. Ja tuninguję tym maski, bo ze skórą głowy nie mam problemów, zadowolona jestem.
Producent ma jeszcze inny preparat do skóry głowy, silniejszy- Cerkogel 30, ale przy takim stężeniu mocznik to już chyba złuszczająco działa.

Cytat:
Nie patrzcie na twarz

Byle jakie włosy mam
ładnaś.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Dopiszę sobie to do listy potencjalnych kosmetyków, bo dalej mam zagwozdkę Dzięki Scarrabeo
do usług.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:24   #1279
supamolly
Raczkowanie

Ufffff nadrobiłam
nie było czasu w KRK zajrzeć do sklepów, które mi polecałyście
ale za to impreza pierwsza klasa
i dostałam pierwsze komplementy włosowe co prawda wyprostowałam na tę imprezę włosy i naprawdę super się prezentowały. Ale koleżanki zauważyły, że mam bardziej gęste włosy i o wiele dłuższe
supamolly jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 09:30   #1280
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Ma 10% mocznika, glikol propylenowy i glicerynę na początku kładu, ale zaraz po nich idzie sól, więc myślę, że na bardzo wrażliwym i dodatkowo podrażnionym skalpie mogą się dziać dziwne rzeczy. Mój brat stosował, ale na ciemieniuchę, i chwalił sobie. Ja tuninguję tym maski, bo ze skórą głowy nie mam problemów, zadowolona jestem.
Producent ma jeszcze inny preparat do skóry głowy, silniejszy- Cerkogel 30, ale przy takim stężeniu mocznik to już chyba złuszczająco działa.
a, to lepiej ni ebędę ryzykować dzięki za informacje

dzisiaj po myciu nałożyłam maskę alterra & granat, bez żadnych dodatków i niestety ten alkohol w składzie chyba nie działa na mnie zbyt dobrze...
Stary 2012-10-28, 09:32   #1281
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
ładne sa, maja taki fajny kolorwłasnie, nie typow braz tlko taki z taka nutką miedzi

i jestes bardzo ladna

a ja dzis znów nic na te wlosy nie nałoze

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

Zauważyłaś jakieś efekty co cynku? Ja nachapałam się od razu na dwie paczki, jestem w połowie pierwszej i póki co nic nie widzę (może mniej zmian naciekowych na twarzy). Za to CP sobie chwalę: rzęsy dłuższe, paznokcie mocniejsze, włosy rosły szybciej i jeszcze do niego wrócę

Oczy Podobne do moich...
haha bez przesady oczy jak oczy

Cytat:

ładnaś.

do usług.

Cytat:
Napisane przez supamolly Pokaż wiadomość
Ufffff nadrobiłam
nie było czasu w KRK zajrzeć do sklepów, które mi polecałyście
ale za to impreza pierwsza klasa
i dostałam pierwsze komplementy włosowe co prawda wyprostowałam na tę imprezę włosy i naprawdę super się prezentowały. Ale koleżanki zauważyły, że mam bardziej gęste włosy i o wiele dłuższe
No to

A ja wczoraj oczyściłam porządnie barwą z czarną rzepą. Potem w ruch poszedł scandic kokosowy i włosy pachną jak budyń teraz

Właśnie rozpolątałam warkoczyki. Można uznać że mam good hair day i w dodatku dzisiaj wychodzę

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY

Edytowane przez Krrem
Czas edycji: 2012-10-28 o 09:37
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:59   #1282
rozsznurowana
Zadomowienie

ja spałam z olejem kokosowym i z pestek winogron, umyłam włosy i przed chwilą poszło mi jakieś 5cm z długości włosów, niby na prawdę trzeba było już podciąć ale i tak mi smutno

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-10-28, 10:21   #1283
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kaveri, przypomniałaś mi o nowej płycie happysadu. Czekałam na premierę całe wakacje, zapomniałam, obudziłam się dopiero teraz i jest mi gupio.
Wyglada na to, ze mamy bardzo podobny gust muzyczny

Za kilka dni zamieszkam w koncu z TZ. Skonczy sie moje ulubione calonocne olejowanie
Chociaz TZ twierdzi, ze wszystko wytrzyma ("Tylko nie nakladaj na wlosy tego czegos o zapachu siarki" - chodzilo mu o l-cysteine ), ale i tak wiem, ze bedzie marudzil na olej

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-28 o 10:28
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 10:24   #1284
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Za kilka zamieszkam w koncu z TZ. Skonczy sie moje ulubione calonocne olejowanie
Chociaz TZ twierdzi, ze wszystki wytrzyma ("Tylko nie nakladaj na wlosy tego czegos o zapachu siarki" - chodzilo mu o l-cysteine ), ale i tak wiem, ze bedzie marudzil na olej
Przyzwyczai się. Mój już o nic nie marudzi. Nawet sam siedzi z olejkiem na skalpie właśnie a po kosmetyczne zakupy wysyła mnie 'bo Ty się znasz'.
Stary 2012-10-28, 10:27   #1285
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Nie patrzcie na twarz

Byle jakie włosy mam
ale jesteś ładna, masz taką fają buzię że jakoś włosy to na dalszy plan schodzą
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:28   #1286
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Przyzwyczai się. Mój już o nic nie marudzi. Nawet sam siedzi z olejkiem na skalpie właśnie a po kosmetyczne zakupy wysyła mnie 'bo Ty się znasz'.
Moj poki co dal sie namowic jedynie na wode brzozowa wcierana w skalp

Nie sadze, ze sie przyzwyczai - pewnie skonczy sie na olejowaniu koncowek, a reszte bede "ciapać" jak pojdzie do pracy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:50   #1287
bleedingsun
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Strasznie dawno mnie tu nie było, trochę zaniedbałam włoski przez ostatnie kilka miesięcy i chcę się poprawić. W związku z tym w piątek podcięłam końcówki, zamówiłam olej arganowy i kokosowy, maskę winogronową Organique oraz kompaktowego Tangle Teezera ^^
Mam do was pytanie odnośnie jednego produktu. Kolor moich włosów to chłodny blond (jak widać na zdjęciu, jeszcze z 2011 roku) i zastanawiam się czy spray John Frieda Go Blonde naprawdę rozjaśniłby je przy okazji im nie szkodząc. Wklejam skład:
Water, Hydrogen Peroxide, Polysorbate 20, Disodium Phosphoric Acid, Vp/Va Copolymer, Fragrance, Polyquaternium 47, Polyquaternium 55, propylene Glycol, Ext. Violet 2, Vitis Vinifera Juice Extract, Alcohol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citrus MEdica Limonum Peel Extract, Glycerin, Helianthus Seed Extract, Vitis Vinifera Seed Extract, Tocopherol, Peg 40 Hydrogenated Casto Oil, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Extract, Butylphenyl, Methylpropional, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool

Nie wydaje mi się, żeby miał jakieś dobroczynne działanie na włosy Ale czekam na wasze opinie.
Nigdy nie farbowałam włosów i nie mam zamiaru, ale od czasu do czasu każda kobieta ma ochotę na jakąś zmianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg user720019_pic114276_1319044435.jpg (22,2 KB, 51 załadowań)

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:52   #1288
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj poki co dal sie namowic jedynie na wode brzozowa wcierana w skalp
Mi jeszcze wiele lat świetlnych brakuje do zamieszkania z TŻem (), ale a propos robienia z innych włosomaniaków: zastanawia mnie od jakiego wieku można zacząć porządną pielęgnację. Siostra ma dopiero 2 lata i 5 miesięcy, ale jak trochę podrośnie to..

Ja dzisiaj zrobię sobie mieszankę olei. Chyba wszystkich jakie mam w domu

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:56   #1289
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem... zostały mi 3 tabsy z 30 i żadnej rewolucji nie widzę, może odrobinę poprawił się stan paznokci. Wracam do CP i Humavitu ze skrzypem i pokrzywą.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-10-28 o 10:58
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:59   #1290
sylwia031195
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Strasznie dawno mnie tu nie było, trochę zaniedbałam włoski przez ostatnie kilka miesięcy i chcę się poprawić. W związku z tym w piątek podcięłam końcówki, zamówiłam olej arganowy i kokosowy, maskę winogronową Organique oraz kompaktowego Tangle Teezera ^^
Mam do was pytanie odnośnie jednego produktu. Kolor moich włosów to chłodny blond (jak widać na zdjęciu, jeszcze z 2011 roku) i zastanawiam się czy spray John Frieda Go Blonde naprawdę rozjaśniłby je przy okazji im nie szkodząc. Wklejam skład:
Water, Hydrogen Peroxide, Polysorbate 20, Disodium Phosphoric Acid, Vp/Va Copolymer, Fragrance, Polyquaternium 47, Polyquaternium 55, propylene Glycol, Ext. Violet 2, Vitis Vinifera Juice Extract, Alcohol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citrus MEdica Limonum Peel Extract, Glycerin, Helianthus Seed Extract, Vitis Vinifera Seed Extract, Tocopherol, Peg 40 Hydrogenated Casto Oil, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Extract, Butylphenyl, Methylpropional, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool

Nie wydaje mi się, żeby miał jakieś dobroczynne działanie na włosy Ale czekam na wasze opinie.
Nigdy nie farbowałam włosów i nie mam zamiaru, ale od czasu do czasu każda kobieta ma ochotę na jakąś zmianę
PIĘKNE WŁOSY <3. nie rób nic z nimi, kolor piękny ;D
sylwia031195 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości