|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak to wpisać w cv
Witam,
/od lipca pracowałam w pewnej firmie. Na początku przyjęto mnie na staż (nie z UP, staż organizowany przez firmę), w dziale PR/marketing ale jakieś 2 tygodnie później zaproponowano mi prowadzenie biura (+asystentka zarządu). Wyglądało to tak, że wykonywałam wszystkie obowiązki ze stażu z działu w którym pracowałam, plus dodatkowo nowe rzeczy. W tym momencie zrezygnowałam z pracy tam, i zastanawiam się czy lepiej wpisać to razem, czy osobno - rozdzielając obowiązki z tych różnych stanowisk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak to wpisać w cv
To chyba zależy od konkretnego ogłoszenia, na jakie odpowiadasz. CV powinno być dostosowane do konkretnego ogłoszenia o pracę. Postaraj się po prostu podkreślić te obowiązki, które przydadzą się na stanowisku, na jakie teraz aplikujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zależy jak długo tam pracowałaś i jak długo wykonywałas poszczególne obowiązki. Jak jedno i drugie co najmniej po 3 miesiące to można rozdzielić, jak krócej to lepiej razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeżeli to były dwa różne stanowiska to możesz je spokojnie rozdzielić. W CV często spotyka się, że są wpisane dwa stanowiska w jednej firmie, np: gdy się dostaje awans lub przeniesienie do innego działu. Jeżeli natomiast podczas stażu nie pracowałaś na jasno określonym stanowisku to może lepiej podłączyć ten okres do tej obecnej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Każdą pracę należy wpisać w CV, najlepiej w "polu" stanowisko wpisać to co było napisane na umowie, jeśli miałaś dwie umowy to piszesz dwa stanowiska. I pamiętaj by zawsze pisać obowiązki, bo jednak dwa takie same stanowiska najczęściej mają różne obowiązki, to zależy od firmy.
podsumowując piszesz stanowisko z umowy i wszystkie obowiązki które wykonywałaś podczas swojej pracy na tych obu "stanowiskach" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:20 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.