![]() |
#751 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Hej dziewczyny!
Paulinka - sloik nutelli? No ja powoli tez koncze. Promocyjne, wieksze opakowanie. Ale po lyzeczce dziennie zeby na dluzej starczylo. ![]() Nawet u mnie w Lazio jest dzisiaj snieg w gorach - zobaczcie zdjecia na FB ![]() Prezent urodzinowy - ten rozowy i wrzeszczacy - sie niestety nie udal. ![]() ![]()
#752 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek i do nas dotarl zimny wiatr brrr
![]() paulinka ale mgla, nic nie widac! spad w koncu sniezek? sjoanna i jak nowy robocik uzyty? gustowa masz kuchnie i jaka duza sie wydaje! moja jest troche mala, nie mam gdzie juz rzeczy wtykac ![]() cuciola moj maz pojechal znowu do Cremony, musze sie z nim zabrac ktoregos razu to bysmy sie spotkaly! ![]()
#753 |
Zakorzenienie
|
Princi - stol jest rozkladany. Po rozlozeniu jest 6 osobowy. Starczy.
![]() W salonie nie mamy nawet (na razie) stolika kawowego przy sofie. Fajne to swieto kasztana. Tutaj w okolicy bedzie w Normie 11-12 listopada. Musze meza meczyc zebysmy pojechali. Jeszcze nigdy tam nie bylam no i chcialabym cos takiego zobaczyc na zywca. ![]() Ale z nim to ciezko jest gdziekolwiek pojechac bo on najlepiej odpoczywa po tygodniu pracy siedzac przed komputerem albo ogladajac filmy. ![]() U mnie dzisiaj cale 13 stopni! Jak w zimie! ![]()
#754 |
Zakorzenienie
|
sjoanna to przyjezdzaj do nas, my co tydzien na jakis festyn czy sagre idziemy, na poludniu jest pelno takich imprez, weekendu nie starcza
![]() 13 st to naprawde zimnica, ale zauwazylam ze i u nas o wiele chlodniej, mieszkanie szybko sie wychladza, jak tak dalej pojdzie to za miesiac ogrzewanie wlaczymy
#755 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() princiu mnie dzisiaj az 11 stopni ogrzewanie wlaczylam Brrrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
My tam wciaz trzmamy kciuki Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogole to straszne morsy tu mieszkaja bo ja juz wczoraj gruby zimowy plaszcz zalozylam a na ulicy widzialm ludzi w samych bluzach ![]() Jakie plany na halloween?? wybieracie sie na jakies imprezy? Ja jade na weekend do Weron ale chyba bedzie impreza bez przebieranek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Paulinka - dzieki!
Co do ubiorow to u mnie znowu same zmarzluchy. Widzialam juz kurtki pikowane i czapki-uszatki! ![]() Kupilam tortownice! Robie torta - takiego jak w Polsce robilam (biszkopt i masa z masla) na moje urodziny! ![]() A dzisiaj na targu przyczepil sie najpierw jeden a potem inny sprzedawca czosnku i stali przy mnie i namawiali. Ja im ze nie, dziekuje ze nie potrzebuje, ze mam mowilam chyba ze 100 razy! ![]() Odejsc nie moglam bo czekalam przy stoisku zeby mi zwazyli warzywka. ![]()
#758 |
Zakorzenienie
|
Kobity - a gdzie wy?
Juz Halloweenujecie? ![]() Ja od rana zajelam sie wypiekami. Chcialabym oglosic oficjalnie ze pierwsze nasze wspolne dzielo (moje i mojego Kena - Kenwooda) to biszkopt rzucany. Wyrosniety ladnie, nie opadl, tylko ma lekka gorke po srodku. To nic. Teraz zastanawiam sie nad kremem - jaki zrobic? Mam maslo, smietane, mascarpone, i dodatki - kakao, cappuccino, dzem pomaranczowy. Zastanawialam sie nad polaczeniem - na dolnej warstwie dzem potem krem z masla o smaku cappuccino. A moze smietane ubic z mascarpone - jeszcze nigdy nie robilam. Podobno wytrzyma pare dni. ![]()
#759 | |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny i u mnie sie rozpadalo, poszlismy tylko z synkiem po zakupy jedzeniowe i chyba dzis w domu bedziemy siedziec, taki senny dzien...
Cytat:
plany na halloween chyba zadne, gdyby Flavcio byl troszke straszy to poszlibysmy z nim na jakas imprezke dziecieca a tak to nic nie planujemy paulinka Ty znasz niemiecki? bo tak przegladam stronki na Sylwestra i np. w Alto Adige to widze, ze wszystko po niemiecku wyskakuje i wloski jest jako drugi jezyk ![]() w ogole jaka lipa, na 22 grudnia dostalimy zaproszenie na wesele, a w przyszla niedziele na 18tke, rodzice synkowi wyprawiaja 18tek jak weselicho normlanie, na sali z muzyka, 120 osob i prezent oczywiscie tez min. 100 trzeba dac, na wesele za nasza trojke z 400, straszne wydatki mamy i to przed swietami beznadzieja ![]()
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
hej hej ale tu pustkiiiii chyba wszyscy gdzies do cieplych krajow pouciekali
![]() ![]() princimy mamy zamiar wybrac sie wieczorkiem do centrum handlowego na taka imprezke chociaz cukierkow mala dostanie a rodzice zjedza ![]() sjoannapodrzuc mi kawalek torcika ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-10-31 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Princi - jak za trojke? Dziecko liczysz jak doroslego? My ostatnio 200 euro dawalismy na weselu. Albo 250. Ale nie wiecej.
Ale mnie kregoslup boli. ![]() Zrobilam torta. Krem ukrecilam maslany z cukrem pudrem, rozpuszczonym w odrobince wody cappuccino (4 saszetki) . Nasaczylam herbata z resztka aromatu rumowego bo alkoholu nie mam. A na dolna warstwe nalozylam dzem pomaranczowy. Jak juz poskakalam dookola zeby wyrownac krem na wierzchu to rzucilam na to migdaly w platkach bo na zadne inne dekoracje juz nie mialam materialow. Posprzatalam. A teraz siadlam. I mnie plecy tak bola, ze nie wiem! Masazyk bedzie mi musial maz zrobic. ![]() Mielismy na nowego Bonda isc ale leje i wieje od rana. No i zimno. Nie musimy wiec nie wychodzimy. ![]() Oj, nawet mocniej zaczelo! Podobno jutro ma nie padac. ![]()
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
sjoanna nie no synka nie licze, bo za maly zeby jesc przy stole normlany obiad
![]() ![]()
#763 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
W Trento akurat jeszcze sie mowi wylacznie po wlosku a jadac na polnoc od miejscowosci Salorno (co w sumie jest ponad 100km od granicy) wszystko jest w obu jezykach (wlocznie ze znakami). Potem ludzie z Bolzano, Merano nie sa zbytnio lubiani poniewaz wola mowic po niemiecu niz wlosku. Ciekawe jest, ze na uczelni w Bolzano zajecia sa w trzech jezykach: niemiecki, wloski i angielsku.... wiec latwo nie maja. No i turystow niemieckojezycznych tez jest dosyc sporo zwlaszcza latem. Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2012-10-31 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Ja sie wczoraj uczylam a potem kolezanka zaprosila nas do nich na pizze, wiec na szybko pieklam ciasto z kokosem. Wyszlo tak
![]() pomalowalam sie na wampirzyce i zrobilam imitowana rane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Fajne to twoje ciasto!
Przepis poprosze! Wkleilam zdjecia na fb. ![]() Tort jeszcze nie napoczety. ![]() Zaraz nakladam fasolke na obiadek a potem idziemy na cmentarz. Jak przyjdziemy bedzie torcik. A - pogoda sie poprawia - na dworze 18 stopni i slonce! ![]() Dobrze - bo musi nam sufit w paru miejscach wyschnac bo po wczorajszych ulawach przesiakl. ![]()
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno mnie tu nie bylo, ale czesto podczytywalam sobie Was po cichutku. Niestety u mnie nie zaciekawie, ale postanowilam ze czas przestac sie mazgac i wrocic do normalnego zycia. Mam sporo zajec na uczelni, wiec w tygodniu mam czasu dla siebie, ale w weekendy nadrabiam. Sjoanna - smakowicie Twoj torcik wyglada ![]() ![]() ![]() Ps. I trzymam kciuki za ten maly wrzeszczacy prezent ![]() Princi - ogladalam na yt filmiki z Flavciem, rosnie jak na drozdzach, az buzka sama sie do niego usmiecha ![]() Cuciola - jak tam wypad do Assago? Bylas w koncu w jakims CH? ![]() Paulinka - odnajdujesz sie jakos na studiach w Trento? Jak "pierwsze" wrazenia? Ja mam kilka niefajnych egzaminow w tym semestrze ( jak macroeconomia gdzie pani profesor mnie nienawidzi chociaz w cale nie wiem dlaczego :P) Teraz spadam zrobic pranie a potem wezme sie moze za nauke :P A Wy co planujecie na dzis? Buziaki ![]()
#767 | |
Zakorzenienie
|
sjoanna torcik widzialam, zapowiada sie wysmienicie! moj przepis: tu
Cytat:
ja tez mam w planie posiedziec nad ksiazka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
![]() ![]() Przepadlam na troche w wirze pracy...ciesze sie ze dzis bylo wolne i moglam sobie spokojnie...popracowac ![]() ![]() Jestem sama w domku, Tz wyjechal do Calabrii na polowanie (tak jest mysliwym a ja jestem przeciw polowaniu ![]() Cuciola ale fajowe ciasto ![]() NoLQa ![]() Sjoanna ojej a co z tym sufitem macie ze przecieka ![]() Princi, no to rzeczywiscie Cie urzadzili ludzie z imprezami... my jednak nie jedziemy na slub na ktory zostalismy zaproszeni z Tz - znajomi postanowili zorganizowac wszystko 12 grudnia, bo to taka magiczna data, no ale niestety jest to sroda ![]() Alcon widze ze slub bedzie w (prawie) mojej okolicy ![]() Ktora z Was wybiera sie na swieta do PL???
#769 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 863
|
witajcie, ja tak z doskoku.
Od 2 dni mamy wreszcie w³±czone ogrzewanie bo ju¿ zimno w domu by³o. sjoanna jaki model kenwooda kupi³a¶? Jeste¶ zadowolona? Dobrze zarabia ciasto i ubija pianê? U mnie bedzie w promocji prospero KM282 ale marzy mi siê Kitchenaid Artisan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
sjoanna fb mi mowi ze dzisiaj twoje urodzinki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Sjoanna wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() ![]() I zeby ten wymarzony "prezent" jak najszybciej sie pojawil ![]()
#772 | |||
Zakorzenienie
|
JOASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TYM SZCZEGOLNYM DLA CIEBIE DNIU, NAJBARDZIEJ ZYCZYMY CI Z FLAVCIEM SPELNIENIA TEGO NAJSKRYTSZEGO MARZENIA
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do wesel w tygodniu to sa one tutaj norma, zadko kto robi w sobote... aragosta a gdzie Ty sie podziewasz? ![]() ![]() ![]() zrobilam dzis parmigiane z melanzane, ale sie nasmazylam uffaa nie lubie zbytnio gotowac ![]()
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
ASIAAuguroni!!!!pamietaj o swieczkach
![]() a u mnie mercato europeo juz od rana zaliczylysmy z Fiammi mini nalesniczki u holendrow a do domku wzielam sobie u austriakow strudel z makiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
cucciola Ty obzartuchu
![]()
#775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gulasz pycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
cuciola tez Ortisei patrzylismy, podobno pieknie tam!
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja w tym roku nie jade na swieta, przyjezdza do mnie siostra cioteczna i chyba siostra, wiec i tak to beda swieta w "rozszerzonym" gronie ![]() Babcia mi zmarla w zeszlym tygodniu i niestety bilety strasznie drogie byly aby zamowic z dnia na dzien dla calej rodziny i tylko ojciec byl na pogrzebie... ![]() ![]() Joasiu wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Ja dzisiaj dzien spedzilam na nauce i na ogarnianiu domu, teraz chyba obejrze sobie jakis serial i odpoczne ![]()
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie przygotowalam mapke na jutrzejszy wyjazd do Mediolanu, mam nadzieje ze tz sie nie zanudzi w tych sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zyczenia!
![]() Aragosta - tak samo mialam dylemat co kupic - praktyczny i tanszy (Bosch Mum lub Kenwood) czy piekny i drogi (bez dodatkowych sprzetow) Kitchenaid. Kupilam Kenwooda KM280 (nazwa z pudelka)- byl w promocji w Euronicsie. Na biuletynie bylo napisane ze to model 282 - co jest nieprawda. ![]() Dziala dobrze - robilam nim i biszkopt i krem. Piane na ciasto ubil bardzo ladnie. Make dodalam i mieszlalam jednak recznie - bo sie balam zeby nie opadl. Potem poradzil sobie z maslem - niezbyt miekkim. Ale musialam mu wygarniac maslo co jakis czas ze scianek misy i z lopatki K- mieszajacej. (Kitchenaid tez tak ma- widzialam Marte Steward jak wygarnia ![]() Ramie mu nieco podskakiwalo no ale jak powiedzialam maslo bylo nieco madre, ale calosc stala stabilnie. Zrobil z niego ladny, miekki krem. Jest glosny - przynajmniej tak jak maly robot zelmera mojej mamy. No ale silnik ma mocniejszy. I mise znacznie wieksza. Jak nie pieczesz i nie potrzebujesz dodatkow - typu blender czy szatkownica to nie ma po co takiego robota kupowac. Jest ciezki i dosyc duzy. U mnie ma miejsce na blacie (widzialas zdjecia na fb?) i nie ma sensu go chowac. Jesli pieczesz i lubisz to - to polecam. Szkoda tylko ze nie ma nigdzie porownania glosnosci Kenwooda i Boscha. No ale Boscha nie bylo w promocji przed moimi urodzinami. ![]() Ale sie rozpisalam. ![]() Princi - tez nie wiem gdzie ten kryzys. Na cmentarzu bylismy 1 listopada. Potem wieczorem zagladnelismy do centrum handlowego bo kolega meza chcial sobie doladowanie do komorki kupic i co - tlum taki ze przejsc sie nie dalo. Chyba pol Latiny bylo wtedy tam a drugie pol w centrum sie przechadzalo. ![]() Potem bylismy w kinie na nowym Bondzie. Bardzo fajny - w stylu starych, bondowskich filmow. ![]() Wczoraj pojechalismy do centrum handlowego w Rzymie i takiego tlumu to dawno nie widzialam. ![]() Maz chcial mi koniecznie kupic prezent - laptopa - ale jak zobaczylam ceny to stwierdzilam ze moge poczekac do swiat - na promocje. ![]() Kupilismy lampe do sypialni w Ikei, fartuszek dla kuchareczki (czyli mnie) i pare drobiazgow. No i swiateczna puszke ikejowskich pierniczkow - bede miec fajna puszke na wypieki. ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.