|
|
#661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
A co do ruchów - czkawka też się liczy?
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Witam się w 32 tyg! Czyzby to był juz 8 miesiąc? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam uzywke z allegro, razem z fotelikiem, mam nadzieje ze nie bede żałować ceny nowych sa kosmiczne! ![]() A to My w 32 tc
|
||
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi powiedziano, że poniżej 2 cm to się robi już niebezpiecznie...hmmm chyba, że taką już po prostu masz szyjkę, bo w szpitalu powiedzieli mi, że obserwują i prawdopodobnie moja szyjka jest po prostu krótka z urody...no i taka jest, z urody nieduża
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja generalnie staram się leżeć, pachnieć i nie panikować
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37431250] bo chcemy na większe zmienić...[/QUOTE]
no gratuluję 3 damy w końcu mąż będzie wozić ![]() Hej Ewunia, dawno Cię u nas nie było, a ja myślałam dużo o Tobie bo ostatnio odzywałaś się po amniopunkcji jak tam, już odreagowałaś stresy? wszystko dobrze u Ciebie? Pstryczku Ty chudzielcu ![]() ja to mogę się schowac z moimi + 15 kg
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki!
po dłuuugiej przerwie weekendowej tęskniłam trochę za Wami, ale za to niedziela z TŻem ja dopiero wstałam więc lecę do sklepu po jakieś bułki na śniadanko i później was nadrobię gaduły jedne!PS. wczoraj zaczęłyśmy z Anią 28 tydzień
|
|
#668 |
|
BAN stały
|
hej kochane
Jejku...jak ciężko przyjść do pracy po takim dłuuugim wolnym weekendzie Roboty mam tyle, że nie wiem za co się brać najpierw...więc zaczęłam od wizażu Przez weekend troszkę odpoczęłam, dokończyłam sprzątać w szafach, byliśmy na zakupach po łóżeczko, fotel i jakieś inne pierdółki. Pokoik Emilki coraz bardziej nabiera kształtów
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja mam +10 kg, ale fakt szczypior ze mnie
chyba jako jedyna na forum nie mam obaw co do zrzucenia "zbednych" kilosków jak mi zostana to tragedii nie bedzie ![]() moim marzeniem jest miec tylko w miare "płaski" brzuch (czyt. byle by tylko nie wisiał do kolan ) a reszta moze zostac ![]() suzi, przesliczne zdjęcia!!!!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-05 o 09:19 |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku, farciaro, ja brzuszek zawsze miałam płaski z widocznym kaloryferem
ale kurde u mnie te nogi jak u ruskiej baby to jest dramat pocieszem się tym,że do wakacji od urodzenia jest sporo czasu i będę mieć czas na siłownie i bieganie |
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Załączam brzuch 28/29 tydzień. Edytowane przez badziabadzia Czas edycji: 2012-11-05 o 09:27 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
badzia, ale to prawda bo jak ja rodziłam mojego pierwszego synusia w lipcu to mialam mega kompleksy i dupa mi się pociła przez całe lato w długich portkach
teraz sobie obiecałam,ze do lata będę fit
|
|
|
|
#673 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dodatkowo motywują 3 wesela w przyszłym roku
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak weszłam w dorosłość, ale taka dorosłą dorosłość to wtedy sie zaczęło "dogadywanie", szczególnie w pracy - ale ty chuda jesteś, ty za chuda jestes, musisz przytyc, wszystko na tobie wisi itd... ![]() Uwierz, w takich sytuacjach czlowiek nie mysli o sobie ze jest farciarzem. ![]() najzwyczajniej w swiecie jest mu bardzo przykro. toc to nie moja wina ze mam taka budowe ciała, jem (jadłam) normalnie, czasem jak to sie mowi - za dwóch- no ale cóż, taka przemiana materii i tyle. dolujace jest to, ze o szczupłych osobach mozna legalnie wygadywac takie rzeczy i je ranic a jak ktos powiedzialby cos "złego" na temat tych ciut wiekszych pań to by dopiero byla afera.... eh, wyżaliłam sie ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Dzwoniłam do położnej zapytać się o wyniki na hiv i hcv i jest wszystko ok ale się cieszę!!! teraz z takich powazniejszych badan zostal mi juz tylko chyba ten gbs przegldam sobie opisy z 32t i co znalazłam!?! Wskazówki specjalne Najwyższy czas spakować torbę do szpitala. ![]() Jak ja nawet torby nie mam! a gdzie tu mowa o całej reszcie!
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Witam się w 29. tygodniu. Jem właśnie galaretkę brzoskwiniową. Mierzyłam brzuszek i mój dalej ma 103cm. Pstryczku, śliczny i duży brzusio. Badziabadzia, Ty z kolei masz malutki, moim zdaniem. Ja taki miałam na przełomie 5. i 6. miesiąca. Poza tym, dlaczego miałabyś nie wrócić do formy do kwietnia? Przecież to kawał czasu.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-05 o 09:59 |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
na którą masz? ja na 16.30 Cytat:
![]() kurde u mnie tez leje;/ na dodatek usypiam przez ta nieprzespaną noc...
|
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale maleńka podskakuje jak szalona, 2 tyg. temu ważyła 820 g. biega po brzuchu i daje mamusi znać o sobie... no i teraz leżę głównie, na zwolnieniu i odpoczywam... ja przytyłam już 10 kg
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powoli kompletuję rzeczy do szpitala, ale torby jeszcze brak. A zostało 71 dni do wybuchu
Wczoraj w nocy popłakałam się mężowi w rękaw że boję się rodzić, a on co? "Będzie dobrze" No pocieszenie cholera jasna.Z wyprawki praktycznie brakuje mi kosmetyków i jakichś pierdółek, ale dziś się dowiedziałam, że moja dalsza kuzynka, która ma termin na 24 grudnia nie ma dla synka NIC. Dla siebie zresztą też. Wyczytałam dzisiaj o tych gumowych matach - puzlach, podobno są toksyczne. http://dzieci.pl/breedingAid,1295390...puticaid=6f78b Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-11-05 o 10:09 Powód: byk :D |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no więc jakoś przetrwałam podstawówkę i gimnazjum, myśląc, że w liceum to już ludzie jacyś poważniejsi są. Ojjj jak się myliłam, w liceum było jeszcze gorzej A ja mogłam chodzić na fitnessy, baseny i inne bzdety, głodzić się i co - nic, zawsze stawałam na pewnej wadze i dalej niiic nie chciało zejść dopiero na studiach ludzie przestali na to zwracać uwagę i traktować mnie na równi ze sobą... ale przeświadczenie, że jestem gorsza, brzydsza, że zawsze wszyscy widzą moją nadwagę zostało - mimo, iż już nikt mi nic nie mówi - wręcz przeciwnie - wszyscy mówią, że dobrze wyglądam, jestem proporcjonalna - mimo iż nie chuda.Więc po tej ciąży to już w ogóle boję się, co się stanie z moim ciałem
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa- to teraz musisz być częściej z nami
nie wiecie co się dzieje z NAZECZONA? ona miała chyba jakąś przeprowadzkę czy coś ale strasznie dawno jej nie było jeśli chodzi o wyprawkę to mi też tylko kilka pierdółek brakuje no i fakt z tą torbą to trzeba zaraz będzie myślęc o pakowaniu tylko kurde w co ja się spakuje
|
|
|
|
#682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do torby do szpitala to ja jeszcze nie ogarnęłam nawet co tam do niej trzeba pakować. Ale mam jeszcze czas |
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
taki mam zamiar
![]() póki co, mam ogromnego smaka od dwóch dni na tort śmietankowy, albo coś w podobie ale słodycze są najgorsze w ciąży, cokolwiek innego, ale słodycze, puste kalorie!! ale takie pyszneeeeeeeeeee
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
my dla malucha mamy chyba prawie wszystko.. no poza wanienką i kosmetykami
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
allegro klik klik i wszystko jest wiecie co wczoraj prasowalam tztowi koszulki, bardzo lubie prasować, ale myslalam ze mi plecy odpadną.. Cytat:
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety, jakakolwiek minimalna "inność" jest powodem do wytykania palcami i formułowania krzywdzących uwag ![]() jedyne co nam pozostaje to zacisnąc zębiska i iść do rzodu ![]() a o swoje sexi ciałko sie nie martw praca przy maleństwie to najlepszy fitness
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Pomocy! Co mozna brac na bol gardla i kaszel? Normalnie nie spalam pol nocy a gardlo mam jak podrapane. Niby zjadlam sniadanie, ale przelykanie boli
Nie chce sie niczym faszerowac, wiecie co oprocz czosnku, miodu, soku malinowego mozna brac?
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Tantum verde do psikania albo ssania.
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łoo matko ależ ty piękna kobitka jesteś Badzia, taki brzusio to ja w 4 miesiącu miałam. Super laska z ciebie. Witam się z wami kobitki po kilkudniowej nieobecności. Ogólnie tż zaczął urlop, który będzie trwał do połowy grudnia, więc pewnie będzie mnie tu mniej, ale podczytuję was regularnie. Ostatnie 2 dni były dla mnie udręką, gdyż prawie w ogóle nie czułam ruchów mojej Oli. Dzisiaj miałam się wybrać do lekarza w naszym ośrodku, ale skopała mnie rano, więc uznałam, że wszystko gra i chciała sobie kruszynka po prostu odpocząć. Z przyjemniejszych spraw to zakupiliśmy używany wózek tako warrior za 600 zł, a do tego pani dodała kołyskę i chodak. Wózek wyczyściłam, wyprałam, odświeżyłam. TŻ posprawdzał wszystkie ramy, amortyzatory, koła i uznaliśmy obydwoje, że zakup bardzo udany. Poniżej wciskam zdjęcia gondoli, spacerówki i fotelika, który ma również adapter i można go wpiąć w stelaż wózka. Poza tym pani dała jeszcze kołderkę i podusię do wózia. Kołyska od pani leży w garażu, a ta ze zdjęć to jest kołyska zakupiona wraz z bujaczkiem za 150 zł od mojej koleżanki. Także z zakupów jestem póki co zadowolona bardzo. Jutro na 7.00 jadę na glukozę, a na 13.00 do szkoły rodzenia. Wiem, że nie mogę przed glukozą jeść, ale co z piciem, mogę wziąć butelkę wody ze sobą??? ![]() Kiedyś któraś z was wciskała tu link z tanią pościelą z allegro do łóżeczka. Jak nie ma problemu to proszę o powtórkę. Charliz, mam nadzieję, że wszystko u ciebie ok. Marsi, wiem jaki to wysiłek przy przeprowadzce do nowego domku, ale nie przemęczaj się kochana za bardzo.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-11-05 o 10:22 |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
syrop prawoślazowy na kaszel możemy
a na gardło były jakieś ziołowe tabletki, tylko nie pamiętam nazwy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Roboty mam tyle, że nie wiem za co się brać najpierw...więc zaczęłam od wizażu

dopiero na studiach ludzie przestali na to zwracać uwagę i traktować mnie na równi ze sobą... ale przeświadczenie, że jestem gorsza, brzydsza, że zawsze wszyscy widzą moją nadwagę zostało - mimo, iż już nikt mi nic nie mówi - wręcz przeciwnie - wszyscy mówią, że dobrze wyglądam, jestem proporcjonalna - mimo iż nie chuda.