|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
zdjęcia na blogu cudne, ale rzeczywiście dużo sprzęt właścicielce bloga "pomaga" ale dzieciaki przesłodkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Widzę, że przez weekend sypnęło zdjęciami dzieciaczków! Śliczne są Wasze maluchy! Gabbi, co do szamponów farmony - ja używałam kilku tych radical, skłąd mają bardzo fajny niby, ale jakieś takie średnie miałam te włosy potem - takie nieukładające się i przyklapnięte. U nas dzisiaj szaro i deszczowo... Robi mi się kawka właśnie, a ja mam jakiegoś mega niechcieja... Mam dzisiaj robić ciasto dla mamy na imieniny i żurawinę wreszcie, i nie chce mi się. Na spacer też mi się nie chce. Najchętniej bym sprzedała komuś Antosia na parę godzin, a sama siadła na sofie z herbatą, włączyła najnowszą siestę kydryńskiego i czytała... |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez szaro i deszczowo od rana.
Maja wczoraj 1 raz chlapała się w wanience, cała podłoga mokra. Ale ile my mielismy radochy, Maja robiła zdziwioną minę z czego my sie tak cieszymy, ona raczej poważna była. Jutro szczepienie... |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki!
Minął 4-dniowy rodzinny weekend i pora wracać do codzienności. Będę chyba przez tydzień doprowadzała dom do porządku ![]() Podziwiam Was za odwagę, że kładziecie dzieci na stole czy blacie w kuchni. Mojego zwierciucha nie położyłabym nawet do zdjęcia, bo przemieszcza się w błyskawicznym tempie, tzn. turla się. Pewnie to zasługa jego wielkiej głowy, bo wystarczy że ją przechyli, a już leży na brzuchu czy plecach. Szkoda mi go trochę jak przywali głową w panele, kładę go na kocu lub piankowych puzzlach, ale i tak zaraz znajduję go w innym miejscu. Śliczne Wasze dzieciaczki ![]() Może wiecie w jaki sposob, domowymi sposobami zniwelować zapach moczu??? Pierwszy raz córuchna zasikała mi materac, choć już od kilku m-cy jest odpieluchowana. Wprawdzie była podłożona ceratka, ale się zsunęła. Pranie materaca nie wchodzi teraz w grę przy takiej pogodzie, ale chciałabym pozbyć się tego przykrego zapachu. Czytałam że są specjalne środki chemiczne w sklepach chociażby zoologicznych, ale nie chcialabym dodatkowo moczyć materaca, bo przecież dziecko musi gdzieś spać. Więc jeśli macie jakieś rady, to będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Hej!
Selka, Hania wygląda na drobinkę. Słodka, jak wszystkie nasze dzieciaczki. A z tymi centylami to moja Hania podobnie. Same dżdżowniczki... ![]() Sailor zdecydowanie numer 1. Czerwone buty, kolczyki. Do tego czerwona szminka i będzie pięknie. Albo bez szminki tylko korale. Tak ja to widzę. ![]() 2 i 3 w ogóle nie w moim stylu. Lepiej ubrać się skromniej a zaszaleć z dodatkami. Figura marzenie. ![]() ![]()
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dzisiaj się dorwał do mojego starego pięknego wydania dzieł zebranych Mickiewicza, które nieprzezornie zostawiłąm na podłodze (czytam Antkowi czasami, jemu wszystko jedno, a ja sobie przypominam ![]() ![]() A co do zapachu moczu - ja bym spróbowała sodą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U mnie Filipek ma angine,Szymek gorączkuje nic nie jje,zwymiotował rano,Byłam z nimi w szpitalu na pogotowiu,Filip otrzymywał za mało antybiotyku a Szymkowi pobrali krew i mocz,osłuchowo czysto,gardło czyste,kaszlu nie,kataru nie.A wyniki moczu ok ale krew taka sobie,dzis jeszcze idę z nim do rodzinnego |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie pomyślałam o sodzie, posypałam materac, później go odkurzę i może trochę pomoże. Nie chcę go dodatkowo moczyć, bo to pogłębi problem, a wiadomo że zdarzy się to jeszcze nie raz.... Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Nawet nie wiem co napisać... ja chyba bym nie udźwignęła tylu problemów... choć z drugiej strony, pewnie nie mialabym wyjścia.... W takich sytuacjach uświadamiam sobie, że nie doceniam tego co mam.... A jak badania męża, został wtedy przyjęty do szpitala? Jeśli nie chcesz, to oczywiście nie odpisuj |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Byłam u lekarza.
Dostałam antybiotyk Amotaks, Otrivin do nosa i Septolux do gardła (psikanie) ![]() ![]() Czuję się fatalnie! Cytat:
![]() Dzięki za wiadomość o miodzie- odstawiam. Dzięki za życzenia zdrowia ![]() Ja się dzisiaj dowiedziałam, że podczas takiej infekcji powinno się jeść zasadowo, bo bakterie rozmnażają się na podłożu kwaśnym ![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||||
Raczkowanie
|
Mój Antoś chory
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Miałam mega pracowity weekend, była żona tż'ta z mężem - trochę wybredni kulinarnie więc musiało byc coś extra ![]() Cała chata do sprzątania, chce mi się ryczec... ![]() WSZYSTKIE DZIECIĄTKA SĄ PRZEŚLICZNE ![]() ![]() ![]() Selka - Twoja niunia ma aż tyle wody w wanience? My tak mało lejemy.. ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() Ja bym postawiła na czerwone albo złote dodatki ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Masz jakies podekrzenia skąd ta pleśń się wzięła?? Może z zawilgoconych ubrań? Albo ściana gnije... Są środki grzybobójcze i pleśniobójcze do mebli ![]() Na wszelki wypadek poszłabym do firmy, która montowała szafę i się dowiedziała, czy takie coś podlega GWARANCJI. Powodzenia!!! ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- zdjęcia super, ale widac, ze majstrowane przy fotoshopie. Sama chciałąbym umiec tak przerabiac, ale poki co mam czas tylko na Picase.
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wody do wanienki lejemy na maksa ![]() ![]() Też jestem za złotymi dodatkami/ jeśli wolisz to srebrnymi, do tego szpilki nude. Nie widać na zdjęciu jak dokładnie wygląda góra sukienki, a teraz modne są fajne doczepiane kołnierzyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Cześć
Dziewczyny macie cudne dzieciaki! ![]() ![]() Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-11-05 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby szybko przeszło dzieciakom. A u Szymka ta gorączka to może ząbkowanie? Jak nie ma kataru ani kaszlu...? Cytat:
A co do jedzenia zasadowo - wiele owoców też ma odczyn kwaśny (np jabłka) ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Moniczka1302
żona tż'ta z mężem ![]() Niezła kombinacja. Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-05 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w schemacie żywienia niemowląt jest napisane by do przecieru jarzynowego lub zupki warzywnej dodać składnik tłuszczowy, najlepiej wysokiej jakości masło bądź oliwę z oliwek. I co podajecie? Jakie masło?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
buahahaha, no niezle to wykombinowałam
![]() ![]() ![]() to chyba ze zmeczenia ![]() Hania nie chce spac, caly czas na rekach nie moge nic zrobic ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też padam na ryjek. Filip co prawda teraz zasnął przy cycusiu, ale w nocy dawał ostro czadu, Dentinox nie pomagał, dopiero po Nurofenie usnął na jakieś 2 godziny (wcześniej jak tylko przestawałam kołysać to był krzyk). O pralka wzywa, trzeba pranie powiesić, ciekawe ile będzie schnęło przy tej pogodzie :/
![]() |
#202 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja daję tylko słoiczkowe jedzenie, ale jeśli bym gotowała sama to kupiłabym ten rzepakowy albo dodawała oliwę, a masło to chyba 82%. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Czy któraś mi napisze jak zrobić dobry sos do kaszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
no i kolejne zdjęcia super dzieciaczkó dodane
![]() anulka - kciuki dla Was! ale super te fotki z blogu kuby i lenki! zakochac się można ![]() u nas Marcia robi nam pobudę o 7. tzn już drugą a nie pierwszą i musimy zaczynać dzień tak wcześnie. a tak fajnie było wylegiwać się do 9 albo do 10 ...hmmm, oby te czasy jeszcze wróciły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() oj baty mi się należą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że chopdziło o siostrę męża
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja daję masło 82% bo niżej % to jest nie-masło a kombinacja tłuszczów trans. Zajrzę potem do lodówki i napiszę jakie masło, póki co jeszcze sprawdzam jaki kolor, bo jeszcze są żółte. W zimie kolor masła powinien byc bledszy, bo zwierzątka na sianku tylko ![]() Tak wypowiadała się kiedys pani z programu "Wiem co jem" ![]()
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do figury to zawsze miałam kompleks, bo wszyscy mi dokuczali, że jestem anorektyczką, Jak widać po ciąży nawet nie przytyłam, Jak poszłam do lekarza, żeby mi dał coś na przytycie to mi powiedział, że taka już moja natura i nie ma co kombinować ![]() ![]()
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-11-05 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Hej,
My kończymy dziś pół roku, jak ten czas leci. A tak to noce kiepskie i to bardzo pierwsza pobudka okolo 1 i pozniej co 1-1,5h i smok nie pomaga do cycuszka ja przystawiam może z trzy razy zassie i zasypia, nie wiem czemu. A na 24 listopada mamy chrzciny. Ale sie wkurzyłam byłam zamówić i był proboszcz i organista. ten organista strasznie pazerny na kase. Mówie ze chce uregulowac a organista ze 200 ja mowie że mam 150 zł i czy by nie wystarczyło bo nie mam wiecej, a on to zapacisz 200 zł przed Chrztem. Proboszcz siedzial cicho. Wydawało mi sie ze co łaska jest ale ten dupek sie madrował wiec nie zapłaciłam. Pójde innego dnia zapytam spokojnie ksiedza czy 150 to naprawde nie wystarczy wiem od znajomych że płacili 100 góra 150. Jeszce w tym dniu sa 4 Chrzty wiec nie musza organizowac pode mnie tego. A i mam pytanie czy waszym zdaniem dziewczynka do Chrztu powinna iść w bieli? Mam taka jasno szarą sukieneczkę z rożowymi wstawkami bardzo elegancka? Myslicie ze mogę ubrac ją w taka sukienke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.