|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
wspaniałe wieści To kiedy spotykamy się na porodówce?
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Mysia a jaki nawilżacz kupiłaś? Bo ja mam ten problem, budzę się kilka razy w nocy z taką suchotą w gardle że ciężko przełknąć ślinę, i też myślę o nawilżaczu
elizabarbara bardzo mi przykro, nie mam słów po prostu ja zmykam zaraz na badanie hbs, wr i hiv. Niby nie ma szans bym cokolwiek miała a już mam stresa. I objawy też mam mniejsze, w sensie mdłości, nie obezwładniają mnie tak i już się wkręcam a usg w przyszłym tygodniu |
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziś
![]() nie mam neta w domu (dialog coś nawala) więc mogę pisać tylko z pracy ciii... Kurcze przyznam się Wam, że chyba nie będę już czytać forów, bo się tylko stresuje czy serce zacznie bić w ogóle, czy nie przestanie. Nie wiem jutro idę do tego szpitala i zaczynam się obawiać. Na dodatek niestety przez całą ciążę muszę brać clexan, aby nie dostać zakrzepicy. Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk i nie wyobrażam sobie się tak kłuć przez ponad 7 miesięcy - horror... ale pewnie będę się kłuć. Wczoraj jeszcze raz przeglądałam pierwsze zdjęcie z pęcherzykiem. Doppler wyliczył, że to był 5 tydz 5 dzień, jakaś data 30.06.2013 to chyba data spodziewanego porodu, i wielkości 14,61 i 6,2 to chyba wielkość tegp pęcherzyka. A potem sobie przypomniałam, że lekarz powiedział, że pęcherzyk jest w jakiejś części lekko spłaszczony i znów przeczytałam o tym straszne rzeczy w necie ![]() Obym jutro się dowiedziała, że wszystko jest ok. |
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat znajomy sprzedawał za połowę ceny więc wzieliśmy także nie wiem czy jest najlepszy ale na naszą dużą sypialnię (ok 20 m2) wyrabia spokojnie. Ja się wkręcałam strasznie przy hiv także spoko my kobiety już takie durne jesteśmy :P---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Trzymamy kciuki! daj znac koniecznie !
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
zeloth to jesteśmy we dwie, które piszą z pracy
nie ma co się stresować, jest całe mnóstwo rzeczy które mogą pójść nie tak, i na które niestety nie mamy wpływu. najważniejszy jest spokój. lekarze zrobią też wszystko co mogą, żeby było OK. ja trzymam kciuki za twoją jutrzejszą wizytę, i 7 miesięcy zastrzyków. czego nie robi się dla maleństwa..ja tak was staram się uspokajać, a za tydzień w piątek to sama pewnie będę wariować i odchodzić od zmysłów. nawet się zastanawiam czy urlopu nie brać, bo nie wiem czy wysiedzę w biurze |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Zeloth
![]() Ja już nie czytam w necie... W razie wątpliwości lepiej pójść jeszcze raz do lekarza niż niepotrzebnie się stresować.. |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze poszukać jakiś podobny odcień w innych farbach
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzidzi!Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nie dziedziczne
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Tak już od jakiegoś czasu podczytuję - ale nie miałam czasu się do Was dopisać. Teraz trochę okrzepłam z leżakowaniem w domu - więc: witajcie
szczególnie, że tempo na forum zrobiło się zabójcze ![]() To nasze pierwsze dziecko, zaczęłam wczoraj 14 tc, planowany termin porodu to 13.05. Miałam za sobą trochę sensacji (parę dni w szpitalu - mały krwiak i ogrom strachu), ale z dzieciątkiem jest wszystko dobrze i mam nadzieję, że tak już zostanie po zeszłotygodniowym usg prenatalnym jestem wreszcie spokojniejsza. Do końca miesiąca siedzę w domu na luteinie, potem pewnie powrót do pracy.. Wśród znajomych jestem zdecydowanie najmłodszą brzuszkową - więc tu mi będzie pewnie trochę raźniej (mam 25 lat)No, nie będę może się rozwodzić jakoś specjalnie, ale w skrócie skończyłam na całe szczęście etap, w którym nie wiedziałam, czy bardziej jestem głodna, czy też bardziej mi niedobrze :P na rzecz wysyłania męża o dziwnych porach po jeszcze dziwniejsze rzeczy. Brzuszek trochę rośnie, pierwszy biustonosz w nowym rozmiarze w drodze. Różne nowe doświadczenia w trakcie. I to nagłe nabycie mistrzostwa w marnowaniu czasu :P mam nadzieję, że przejdzie za niedługo.. Cieszę się, że to już II trymestr
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-11-07 o 09:54 |
||
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, chciałam zapytać jeszcze o ten wasz nawilżacz. Hałasuje w nocy? W ogóle wydaje jakieś dzwięki? Jo ja muszę mieć totalną ciszę do spania, więc nie wiem, czy mi nie będzie przeszkadzać, ale przydałby się, bo sucho u nas....
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cześć Pearl! Witamy na wątku i gratulujemy II trymestru
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. i ja się do was dołączam i chwalę od razu. jestem w 22tc. termin porodu planowany na 19 marca. dziecko rozwija się prawidłowo i na 75 procent wiemy że będzie to nasza kochana Julka
Jedyne czego możemy się obawiać to konfliktu serologicznego ale jesteśmy dobrej myśli
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż nie powiem, radio może grać ![]() Cytat:
![]() PRZYSZŁY MI LEGINSY Kupowałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23416383 Kupiłam jedne zimowe i dwie zwykłe i po przymierzeniu są naprawdę wygodne. Za tą cenę opłaca się jak najbardziej, Panel też fajnie wyprofilowany, gumka na górze nie uciska. No tyle, że panel za duży póki co, ale chociaż nic mnie nie gniecie. Materiał jest ok, nic nie prześwituje. I rozmiar brać taki jaki się nosi na codzień. Aaaaa, ale mialam sen. Urodziłam dziś dziecko. Było przepiękne. Podobne do TŻ i mówię do Niego, zobacz jakie ma piękne brązowe oczy - to po Tobie. Ale jak się obudziłam, to zdałam sobie sprawę, że mój TŻ ma tak niebieskie oczy, aż szafirowe. Musze przeczytać w senniku ![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-07 o 10:07 |
||||
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy mogę z ciekawości zapytać, dlaczego wybrałaś nas a nie mamusie marcowo-kwietniowe? Oczywiście serdecznie zapraszam do nas, ale pewnie wiele w Twoich rozsterkach nie będziemy miały do powiedzenia. Za to w drugą stronę i owszem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za polecenie legginsów. Daj znać jak się sprawują po paru praniach. |
|||
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Mysia jaki ładny ten nawilżacz
nawet by mi pasował, może się zdecyduję bo już nie mogę tej suchości a jak jeszcze sprawdzony to łatwiej się zdecydowaćmasz rację, my kobiety tak mamy, a jak się już wkręcimy to masakra, mam nadzieję że długo się na wyniki nie czeka bo chciałabym mieć to z głowy i święty spokój choć już czytałam w necie o ciąży i hiv na wypadek gdybym miała pearl87 witaj ![]() a , i powiem Wam że myślę o elizie i to jest ku... takie niesprawiedliwe, że jednym dzieci się rodzą na potęgę gdzie często patologia i totalna ignorancja tych dzieci a potem ulica wychowuje a tu ktoś pragnie, żyje tym, stara się, robi wszystko by się udało, cieszy i co?? dlaczego??? dlaczego tak musi być??? jak ja tego nie pojmuję mówię Wam strasznie, w takich chwilach sama się boję czy będę miała szczęście czy mnie też coś spotka, ech, nie rozumiem tego świata. musiałam to napisać bo to jest niesprawiedliwe. |
|
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten ciążowy kochamy, ale chciałabym później odzyskać swój stary ![]() Cytat:
jakoś nie wyobrażam sobie odstawić depilatora.. dziękuję Cytat:
ćwiczyłąś z ewą? ale z nią we własnej osobie, czy do jej programów?Cytat:
|
||||
|
|
|
#501 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty!Cytat:
dwie strony czytam,że coś jest ok na 3ciej wynajduję jakieś turbo złe rzeczy :< i w efekcie cały czas sie martwięCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kyokushunkai-czułaś już ruchy bejbika? ![]() Cytat:
![]() tak bardzo bardzo sie boję, że cos mogłoby pójść nie tak.. poza tym- dzień dobry ![]() na 15.30lecę do pracy-wczesniej skocze do lumpka, a póki co leżę z kawką w łózeczku..
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-07 o 10:23 |
||||||
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a witaminek też już raz zapomniałam ![]() troszkę ćwiczyłam, ale nie jakoś specjalnie. Też będziesz taki miała, ale nie w najbliższych miesiącach ![]() W czerwcu- lipcu grupowo będziemy dążyły do płaskich brzuszków ![]() Cytat:
tylko to forum czytam i czasem smutne wieści mnie zmartwią ![]() trzymam za jutro, będzie dobrze
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-07 o 10:23 |
||||
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
przyznać się która mi sprzątnęła sprzed nosa moje 50 baniek? oraz. zaczynamy 11tc!! ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- moja gin niedługo za te telefony mnie znienawidzi kyokushunkai tu masz link do wątku dla marcowych mam -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653674 |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem by sie przydało..gratuluję 11tc!
|
|
|
|
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pearl87 Witaj
![]() dziękuję było smaczne ![]() Cytat:
a mogę zapytać czemu wybrałaś nas a nie wątek Mamuś marcowo- kwietniowych ? oczywiście, cieszymy się, goszcząc Cię tutaj, ale nasze ciąże jednak są młodsze, Będziemy Cię wypytywać, co nas czeka ![]() a właśnie- czułaś już ruchy? Cytat:
Cytat:
2. hahah to miałaś sen, dobrze, że to nie był murzynek i nie wkręcałaś Tż, żę ma karnację po nim |
|||
|
|
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja leń jestem Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też
kupiliśmy nawilżacz w zeszłym roku w castoramie, kosztował niecałe 200 zł, napisali że jest bardzo cichy.. hmm.. no jest cichy ale ja go słyszę i śpię w zatyczkach Cytat:
przyznać się !!!!puściliśmy wczoraj za 50 zł zakłady i d.... nawet 3 nie mieliśmy ![]() aż trzy osoby wygrały.. ale im zazdroszczę---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- na każdego znajdzie się metoda |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza - bardzo mi przykro i bardzo współczuje. Mam nadzieje, że już nigdy więcej nie będziesz miała w życiu takich przeżyć.
Kurcze, cieszę się z tej jutrzejszej wizyty u ginekologa, bo po tym wszystkim ( i swoich przeżyciach) kolejny strach we mnie narósł, tym bardziej, że ja osobiście nie mam specjalnie jakiś objawów. Generalnie bieganie do toalety się unormowało, mdłości mam delikatne i naprawde sporadyczne. A jak wy dziewczyny? wszystkie przeżywacie to zgodnie z wszelkimi możliwymi objawami opisanymi w netcie?
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mieliśmy 1 cyfrę w 1 zakładzie..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

To kiedy spotykamy się na porodówce?

Musze poszukać jakiś podobny odcień w innych farbach

dla dzidzi!
mam nadzieję, że to nie dziedziczne 

ten ciążowy kochamy, ale chciałabym później odzyskać swój stary 

bo ja leń jestem

07.07.2012