| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-05-12, 19:52 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-08 
				 |   Do znawczyń składów - wielka prośba :)

Dziewczyny, chciałabym się dowiedzieć, czy ten skład poniżej może powodować zapychanie porów, a kompletnie się na tym nie znam   Mam nadzieję, że pomożecie  Dziękuję z góry!  Water, Water/Titanium dioxide/Alumina/Silica/Sodium polyacrylate, Octyl methoxycinnamate, Mineral oil, Avocado oil, Cetereth-25, Glycerin, Glyceryl stearate, Shorea stenoptera butter, Yeast extract, Propylene glycol, Centhyl alkohol, Dimethicone, Tocopheryl acetate, Ascorbyl palmitate, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, EDTA, Diazolidinyl UREA | 
|     |   | 
|  2005-05-12, 21:14 | #2 | 
| Rozeznanie | 

Dot.: Do znawczyń składów - wielka prośba :)

Czesc! Ja uwazam ze kremik moze zapychac pory, jednakze ma duzo filtrow przeciwslonczycznych co jest duzym plusem. Pozdrawiam papa    | 
|     |   | 
|  2005-05-13, 09:10 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Madulko, zapychanie porów to dośc indywidualna kwestia.  Ja mam duże skłonności i moim zdaniem ( z moich obserwacji mojej skóry - zaznaczam!) zapychać może titanium doxide, gliceryl stearate, Cetereth-25. Ja staram się unikać tych składników, choć w przypadku titanium doxide jest dość trudne bo zawiera go wiekszość kremów z filtrami, które namiętnie stosuję. Podam ci przydatny link tam można wszystko sprawdzić ale zanaczam, że każda skóra jest inna i na inne składniki może reagowac zapychaniem porów. http://www.zerozits.com/Articles/acn...e/article6.htm pozdr   
				__________________ pozdrawiam, Joaś   | 
|     |   | 
|  2005-05-13, 09:18 | #4 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-08 
				 | 

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi    | 
|     |   | 
|  2005-05-13, 17:35 | #5 | 
| Zakorzenienie | 

Może ale nie musi - titanium dioxide i mineral oil. Ale nie musi. Mogłabym go używać spokojnie. Są gorsze rzeczy    | 
|     |   | 
|  2005-05-13, 17:46 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

http://www.biotechnologia.com.pl/?sectionID=36Można kuknąć tu    
				__________________ to klucz do życia | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.