Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 20:34   #3091
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Bierzesz tabletki tak długo, że pewnie bardzo dobrze wiesz, że krwawienie może przyjść KAŻDEGO dnia przerwy, nie musi być zawsze tego samego. Wiesz też na pewno, że jeśli raz nie przyjdzie to mieści się to w normie i nie oznacza to od razu ciąży.
Tym bardziej, że Twój partner nie kochał się z Tobą do końca, nie powinnaś panikować tylko spokojnie czekać na krwawienie
Stary 2012-11-06, 20:36   #3092
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez aneczka1111 Pokaż wiadomość
Witam. Od 3 lat przyjmuję regularnie tabletki antykoncepcyjne, obecnie od pól roku Asubtelę. Zawsze miałam krwawienie w 2-3 dniu przerwy. Teraz już jest 5 dzień i nic.. piersi mnie bolą, czasami pobolewa mnie brzuch, tak jakbym miała dostać ten okres, ale go nie ma...
Zaznaczam, że nie brałam ostatnio antybiotyków, stresu trochę jest ( ale to jak u każdego) i zastanawiam się, czy jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Kocham się z moim chłopakiem regularnie, ale on we mnie nie kończy, tzn. sporadycznie. I nie zapomniałam też w tym miesiącu o żadnej tabletce, jedynie były to jakieś zmiany kilkugodzinne, maksymalnie dwie.
Proszę o (poważne) odpowiedzi i z góry dziękuję.
jak brałaś zgodnie z ulotką to nie masz się czym martwić.

po 1- krwawienie może przyjść w każdy dzień przerwy.
po 2- może się zdarzyć że go nie będzie. jesli to się wydarzy jednorazowo to nie ma co się martwić.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:35   #3093
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez msryai1202 Pokaż wiadomość
I nawet to, że zrobiłam go ok 22 też nie przeszkadza?
Stężenie hcg powinno po tym czasie być na tyle wysokie, że pora dnia nie powinna mieć znaczenia.
Stary 2012-11-07, 08:30   #3094
muminkowaa
Przyczajenie

Witam was bardzo serdecznie Jestem tu pewnie kolejną, która obawia się ciąży i stąd moja prośba o wasze opinie. Normalnie okres mam dość regularny, powinien pojawić się ok. 25 października. Jednak jak piszę...powinien a dalej nie pojawił się. W październiku współżyłam z moim narzeczonym 2 razy, jednak za każdym razem w prezerwatywie no i hmm..on kończył już poza mną. Wycofywał się przed samym orgazmem. W między czasie przechodzę przeziębienie , no i przeprowadziłam się z mojej rodzinnej wsi do dużego miasta. Myślicie że to może mieć jakiś związek z przesunięciem miesiączki? Czy jest prawdopodobieństwo że przy takiej metodzie antykoncepcji jak prezerwatywa + stosunek przerwany mogłam zajść w ciążę? Dodam że test oczywiście zrobiłam- życie w ciągłym stresie mnie dobijało. Wynik wyszedł negatywny..ale oczywiście zaraz po tym weszłam na forum gdzie rozpisywano się o zawodności takich testów. No i ostatecznie dalej trwam w nerwach. Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam
muminkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:52   #3095
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez muminkowaa Pokaż wiadomość
Witam was bardzo serdecznie Jestem tu pewnie kolejną, która obawia się ciąży i stąd moja prośba o wasze opinie. Normalnie okres mam dość regularny, powinien pojawić się ok. 25 października. Jednak jak piszę...powinien a dalej nie pojawił się. W październiku współżyłam z moim narzeczonym 2 razy, jednak za każdym razem w prezerwatywie no i hmm..on kończył już poza mną. Wycofywał się przed samym orgazmem. W między czasie przechodzę przeziębienie , no i przeprowadziłam się z mojej rodzinnej wsi do dużego miasta. Myślicie że to może mieć jakiś związek z przesunięciem miesiączki? Czy jest prawdopodobieństwo że przy takiej metodzie antykoncepcji jak prezerwatywa + stosunek przerwany mogłam zajść w ciążę? Dodam że test oczywiście zrobiłam- życie w ciągłym stresie mnie dobijało. Wynik wyszedł negatywny..ale oczywiście zaraz po tym weszłam na forum gdzie rozpisywano się o zawodności takich testów. No i ostatecznie dalej trwam w nerwach. Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam
Prezerwatywa (w przeciwieństwie do stosunku przerywanego) jest dobrą i skuteczną metodą antykoncepcji, dlatego ciąży bym tutaj nie podejrzewała. Zwłaszcza, że nie piszesz niczego o zsunięciu się czy pęknięciu prezerwatywy.

Czekaj spokojnie na okres
Stary 2012-11-07, 08:59   #3096
muminkowaa
Przyczajenie

No nie. Nie było zsunięcia ani pęknięcia. Szkoda jednak że przy okazji okresu również brak. Wrrr..to czekanie mnie dobija.
Stary 2012-11-07, 09:03   #3097
muminkowaa
Przyczajenie

o pęknięciu nie ma mowy. Co do tego że stosunek przerwany to żadna metoda- w pełni się zgadzam. Z tym że my stosujemy go w połączeniu z prezerwatywą. A na okres czekam i czekam.. Co to wszystko może oznaczać..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 11:06   #3098
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
o pęknięciu nie ma mowy. Co do tego że stosunek przerwany to żadna metoda- w pełni się zgadzam. Z tym że my stosujemy go w połączeniu z prezerwatywą. A na okres czekam i czekam.. Co to wszystko może oznaczać..
To moim zdaniem tylko stres nie ma co się denerwować.
Mnie także często się @ przesuwa w wyniku stresu.
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, zawsze test możesz powtórzyć.
Ale moim zdaniem nie ma co.
Stary 2012-11-07, 15:34   #3099
Magggdaaa
Przyczajenie

Mam 17 lat, od ponad roku miesiączkowałam prawie idealnie (28-29 dni cyklu). Teraz jednak okres spóźnia mi się już o 9 dni.
Ok. miesiąc temu namiętnie całowałam się z chłopakiem itd. Jednak ja miałam na sobie bieliznę (co prawda koronkową...) i spodnie. On również pozostał w bieliźnie i spodniach (jeansach). Miałam wilgotną bieliznę, wytrysku nie było. Wiem, ze plemniki, szczególnie w wydzielinie na początku, nie są maszynami i siłaczami, które pokonają wszystkie bariery, ale mimo to, zaczynam się coraz bardziej denerwować. Od dwóch dni prawie codziennie budzę się kilka razy w nocy, analizuję czy jest jakaś możliwość aby w taki sposób doszło do zapłodnienia, zaczynam mieć obsesję...
Czy jest jakakolwiek możliwość, ze w taki sposób mogłabym być w ciąży?
Wiem, ze to pytanie wydaje się Wam śmieszne i ja pewnie też będę się z niego śmiała, jak już dostanę miesiączkę....

Dodatkowo od 2 tygodni biorę antybiotyk na trądzik (Macromax). Brałam go w niedzielę, a tydzień wcześniej przez 3 dni z rzędu.

Czy to po prostu chwilowe zaburzenie (wiadomo-organizm nie maszyna) do tego spowodowane antybiotykiem i nie ma możliwości ciąży?
Magggdaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:42   #3100
muminkowaa
Przyczajenie

Nie ma takiej możliwości żebyś była w ciąży. Z resztą realnie sama przeczytaj co napisałaś Gdzie tu szansa na zapłodnienie? BRAK
Stary 2012-11-07, 15:45   #3101
Magggdaaa
Przyczajenie

Cytat:
Nie ma takiej możliwości żebyś była w ciąży. Z resztą realnie sama przeczytaj co napisałaś Gdzie tu szansa na zapłodnienie? BRAK
Tak, wiem, że taka możliwość wręcz nie istnieje, ale chyba już każda z nas ma to we krwi, ze gdy okres sie spóźnia, pierwsza myśl to-ciąża...

A gdyby wytrysk jednak miał miejsce to jest jakaś możliwość, żeby plemniki pokonały takie bariery?
(wiem, panikuje....)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 16:13   #3102
simple9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magggdaaa Pokaż wiadomość
Tak, wiem, że taka możliwość wręcz nie istnieje, ale chyba już każda z nas ma to we krwi, ze gdy okres sie spóźnia, pierwsza myśl to-ciąża...

A gdyby wytrysk jednak miał miejsce to jest jakaś możliwość, żeby plemniki pokonały takie bariery?
(wiem, panikuje....)
naprawdę panikujesz a im bardziej będziesz się tak nakręcać tym będziesz bardziej zestresowana i jeszcze bardziej Ci się okres spóźni!! najmniejszych szans nie ma na ciążę wiesz jak trudno niektórym zajść mimo starań? plemniki nie przenikają przez ubrania i jeszcze same wchodzą w pochwę. Wyluzuj się

Edytowane przez simple9
Czas edycji: 2012-11-07 o 16:15
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:27   #3103
Magggdaaa
Przyczajenie

ok. dziękuje za odpowiedzi...
W takim razie czekam na okres...
Stary 2012-11-07, 18:31   #3104
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 17 lat, od ponad roku miesiączkowałam prawie idealnie (28-29 dni cyklu). Teraz jednak okres spóźnia mi się już o 9 dni.
Ok. miesiąc temu namiętnie całowałam się z chłopakiem itd. Jednak ja miałam na sobie bieliznę (co prawda koronkową...) i spodnie. On również pozostał w bieliźnie i spodniach (jeansach). Miałam wilgotną bieliznę, wytrysku nie było. Wiem, ze plemniki, szczególnie w wydzielinie na początku, nie są maszynami i siłaczami, które pokonają wszystkie bariery, ale mimo to, zaczynam się coraz bardziej denerwować. Od dwóch dni prawie codziennie budzę się kilka razy w nocy, analizuję czy jest jakaś możliwość aby w taki sposób doszło do zapłodnienia, zaczynam mieć obsesję...
Wiem, ze to pytanie wydaje się Wam śmieszne i ja pewnie też będę się z niego śmiała, jak już dostanę miesiączkę....

Dodatkowo od 2 tygodni biorę antybiotyk na trądzik (Macromax). Brałam go w niedzielę, a tydzień wcześniej przez 3 dni z rzędu.

Czy to po prostu chwilowe zaburzenie (wiadomo-organizm nie maszyna) do tego spowodowane antybiotykiem i nie ma możliwości ciąży?
Łoesu, a co to będzie, gdy zaczniecie seks uprawiać

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:34   #3105
Magggdaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Łoesu, a co to będzie, gdy zaczniecie seks uprawiać
pewnie "będę w ciąży" kilka razy w roku
Stary 2012-11-07, 19:35   #3106
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
pewnie "będę w ciąży" kilka razy w roku
żeby to w roku
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:28   #3107
muminkowaa
Przyczajenie

Magggdaaa bądź spokojna! Lepiej pocieszcie mnie, bo też już ciężką mam schizę. Okresu dalej brak
Stary 2012-11-07, 20:46   #3108
Martuska215
Raczkowanie

Kurcze , dzisiaj rano wspóżyłam z tż'tem , popołudniu dopadła mnie gorączka , ponad 38 stopni , więc udałam się do lekarza i dostałam antybiotyk , który wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych , powinnam wziąć go już teraz ale mam pewne obawy czy ten poranny stosunek będzie należycie zabezpieczony
Tabletki biorę od 3 lat, aktualnie Qlaire , jestem na początku opakowania.

Powinnam mieć się czym martwić?
Martuska215 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:52   #3109
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martuska215 Pokaż wiadomość
Kurcze , dzisiaj rano wspóżyłam z tż'tem , popołudniu dopadła mnie gorączka , ponad 38 stopni , więc udałam się do lekarza i dostałam antybiotyk , który wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych , powinnam wziąć go już teraz ale mam pewne obawy czy ten poranny stosunek będzie należycie zabezpieczony
Tabletki biorę od 3 lat, aktualnie Qlaire , jestem na początku opakowania.

nie, antybiotyki nie działają wstecz
Stary 2012-11-07, 21:14   #3110
muminkowaa
Przyczajenie

Nie masz się czym martwić
Stary 2012-11-07, 22:14   #3111
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:

Prawdopodobnie przez antybiotyki może się spóźniać, dodatkowo przez nadmierny stres
Szans na ciąże - brak

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Martuska215 Pokaż wiadomość
Nie
Stary 2012-11-08, 07:12   #3112
DANBO
Przyczajenie

Witam
Mam problem, otóż 16.10 brałam pierwszy antybiotyk, przez jakies 7 dni (nazwy nie pamietam) od sb. czyli od 03.11 biorę kolejny antybiotyk, gdyż do konca nie wyzdrowiałam. Tu pojawia się mój problem. Stosuję doustną antykoncepcję. Jestem w 4-tym dniu przerwy brania tabletek. Od początku, od kąd stosuję tabletki anty (jakies 2,5 roku zawsze okres pojawiał mi się własnie w 4-tym dniu, dziś go nie ma...) Bardzo boję się że mogę być w ciąży. Kiedy odbyłam stosunek z moim chłopakiem nie pamiętam, ale wiem że było to raz jakos miedzy 16.11-26.11. Nie stosowaliśmy dodatkowej antykoncjepcji, ale on tez nie doszedł we mnie. Nie zrobilismy tego celowo, po prostu zapomniałam ze biorę antybiotyki. Co mam zrobić, w tym miesiącu przyjełam tak dużą dawkę leków, itp. że boje się, ze jezeli juz jestem w tej ciazy ze zaszkodzi ona dziecku...
Dodatkowo śluz który zawsze miałam w tej fazie był obfity, przezroczysty i ciągnący się. obecnie mogę powiedzieć że do nie mam...

Edytowane przez DANBO
Czas edycji: 2012-11-08 o 07:18 Powód: chciałam cos dopisać.
DANBO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:23   #3113
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DANBO Pokaż wiadomość
Witam
Mam problem, otóż 16.10 brałam pierwszy antybiotyk, przez jakies 7 dni (nazwy nie pamietam) od sb. czyli od 03.11 biorę kolejny antybiotyk, gdyż do konca nie wyzdrowiałam. Tu pojawia się mój problem. Stosuję doustną antykoncepcję. Jestem w 4-tym dniu przerwy brania tabletek. Od początku, od kąd stosuję tabletki anty (jakies 2,5 roku zawsze okres pojawiał mi się własnie w 4-tym dniu, dziś go nie ma...) Bardzo boję się że mogę być w ciąży. Kiedy odbyłam stosunek z moim chłopakiem nie pamiętam, ale wiem że było to raz jakos miedzy 16.11-26.11. Nie stosowaliśmy dodatkowej antykoncjepcji, ale on tez nie doszedł we mnie. Nie zrobilismy tego celowo, po prostu zapomniałam ze biorę antybiotyki. Co mam zrobić, w tym miesiącu przyjełam tak dużą dawkę leków, itp. że boje się, ze jezeli juz jestem w tej ciazy ze zaszkodzi ona dziecku...

Szanse na ciążę są, skoro nie stosowaliście dodatkowego zabezpieczenia przy antybiotykach. A to, że chłopak nie kończył w Tobie nie ma znaczenia. W preejakulacie znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia.
Idź do gina lub wykonaj test, jeśli minęło 14 dni od stosunku.
babie_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:06   #3114
Ettienette
Raczkowanie

Witam
Jestem bardzo zaniepokojona , ponieważ w zeszłym miesiąciu po raz pierwszy uprawiałam seks z chłopakiem . Okres miałam 8.10 , stosunek odbył się 18.10 po raz pierwszy , 2.11 i 7.11 . Sprawdzałam i teoretycznie były to dni nieplodne . Miesiączki mialam zawszę regularne jak w zegarku . Stosowaliśmy prezerwatywy , nie pękły ani nic , on również nie miał żadnego wytrysku we mnie . Nie mam objaw ciąży , czuję się dobrze , nie mam wymiotów , mdłości ani nic , jednak od pewnego czasu boli mnie brzuch . Dzisiaj powinnam dostać okres , ale go nie ma . jestem zdenerwowana , powinnam jeszcze poczekać z zrobieniem testu ?czy możliwe że po 1 razie miesiączka trochę się spóźni ?
Ettienette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:22   #3115
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ettienette Pokaż wiadomość
Sprawdzałam i teoretycznie były to dni nieplodne .
Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to w ogóle nie licz na dni niepłodne. Liczenie ich za pomocą kalendarzyka jest tak skuteczne, jak wróżenie z fusów

Cytat:
Stosowaliśmy prezerwatywy , nie pękły ani nic , on również nie miał żadnego wytrysku we mnie .
Więc jak miałoby dojść do zapłodnienia, skoro prezerwatywa była? I do tego ani nie pękła, ani nie zsunęła się?
Stary 2012-11-08, 14:24   #3116
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ettienette Pokaż wiadomość
Witam
Jestem bardzo zaniepokojona , ponieważ w zeszłym miesiąciu po raz pierwszy uprawiałam seks z chłopakiem . Okres miałam 8.10 , stosunek odbył się 18.10 po raz pierwszy , 2.11 i 7.11 . Sprawdzałam i teoretycznie były to dni nieplodne . Miesiączki mialam zawszę regularne jak w zegarku . Stosowaliśmy prezerwatywy , nie pękły ani nic , on również nie miał żadnego wytrysku we mnie . Nie mam objaw ciąży , czuję się dobrze , nie mam wymiotów , mdłości ani nic , jednak od pewnego czasu boli mnie brzuch . Dzisiaj powinnam dostać okres , ale go nie ma . jestem zdenerwowana , powinnam jeszcze poczekać z zrobieniem testu ?czy możliwe że po 1 razie miesiączka trochę się spóźni ?
Nic nie wskazuje na ciąże, a miesiączka spóźnia się zapewne ze względu na stres. Uspokój się, a @ na pewno niedługo się pojawi
Stary 2012-11-08, 14:29   #3117
Ettienette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to w ogóle nie licz na dni niepłodne. Liczenie ich za pomocą kalendarzyka jest tak skuteczne, jak wróżenie z fusów

Więc jak miałoby dojść do zapłodnienia, skoro prezerwatywa była? I do tego ani nie pękła, ani nie zsunęła się?
Po prostu martwię się bo zawszę obiecywałam sobie , że przed 1 razem pójdę do ginekologa po tabletki żeby UNIKNĄĆ TEGO stresu co mam teraz . I oczywiście wyszło jak wyszło . Wiem że były prezerwatywy , ale jednak wszystko jest możliwe , tyle się naczytałam w internecie o tym jak to plemniki przenikają przez prezerwatywy i w ogóle : O mogły też być uszkodzone , nie ma sie nigdy 100 % pewności . Najgorsze to czekanie , na ten głupi okres ;< chłopak też już cały w nerwach , tak narzekam że już nigdy pewnie się nie odważy zrobić to ponownie xd
Ettienette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:48   #3118
msryai1202
Przyczajenie

Mam jeszcze do Was pytanie.
Bo ok kiedy zaczęłam brać tabletki (czyli tydzień przed stosunkiem) zmienił się śluz i nie jest teraz przezroczysty tylko cały czas jest taki biały i gęsty.
Tak jak mówiłam robiłam testy i w dzień miesiączki, którą dostałam i nawet wczoraj i wszystkie są negatywne. Ale martwi mnie ten śluz i to, że boli mnie często brzuch i prawy jajnik. Minęły już 4 tygodnie o stosunku.
msryai1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:51   #3119
kreoolka
Rozeznanie

Przepraszam, że to powiem ale takie własnie pytania zadają 16 latki ktore uprawiają seks a nic o nim nie wiedzą...
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:56   #3120
msryai1202
Przyczajenie

Może Ci się tak wydawać. Ale po prostu jestem taka, że jak coś mi wejdzie do głowy to ciągle męczy i naprawdę się denerwuję.
Bo czytałam, że są różne przypadki i że testy nie wyczuwają ciąży, że okres także może wystąpić..
Przepraszam za pytania, ale chciałabym żeby ktoś mi szczerze odpowiedział, pomógł.
msryai1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości