|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze śniegi już za nami, a my jeszcze jesteśmy pannami! PM 2013 cz. 29
Cytat:
![]() Cytat:
ciągle jakieś wątpliwości jak widzisz Cytat:
niestety ciężko coś faktycznie KUPIĆ.jeszcze takie wchodziły w gre, ale jak ostatnio paru osobom pokazałam to mówiły, że NIEEE http://itorebka.com/p/41/13595/kvoll...e-damskie.html |
|||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śniegi już za nami, a my jeszcze jesteśmy pannami! PM 2013 cz. 29
Hmmm...to ja Cię trochę podpytam
Czego dokładnie używasz i czy daje to faktycznie efekty? Tzn wiem, że wyżej to już opisałaś, ale mogłabyś jakoś tak...rady udzielić osobie, która ma cienkie i wypadające włosy, ze skłonnością do kręcenia, gdy jest wilgotno?![]() Prrrooooszęęę :brzy dal:
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim, pedzicie jak nie wiem co...
troche Was ponadrabialam... padam z nog po pracy a jutro jeszcze zajecia na uczelnie, w lipcu mam zamiar sie obronic i zapomniec o szkole...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Papier mógłby być twardszy, ale bardzo miękki też nie jest. Na gramaturach się nie znam, ale jest mniej więcej jak blok techniczny. We wszystkich DIY jestem fatalna, więc chciałam zamowić gotowe. Na razie dostałam tylko automatycznego mejla, że pracują od poniedziałku do piątku i wtedy odpowiedzą. Zobaczymy co będzie i wtedy będę się zastanawiać. Ale generalnie mi się podoba. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- 56 zł razem z tuszem i karteczką z informacją dla gości co mają z tym zrobić.
|
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale rozumiem, że można mieć na to kasę i miec z głowy ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A jakiej porady oczekujesz?
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn jak na razie i tak jest lepiej niż było, bo odkąd używam maski z Biovaxa naprawdę poprawił się stan moich włosów i ilość wypadających, ale jestem ciekawa po prostu, bo może być przecież coś, co jeszcze lepiej będzie działało albo samo, albo w połączeniu z tą maską![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Idę jeść
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcale nie chciało mi się projektować tego i jeździć gdzieś, żeby mi to wydrukowali. Opcja z dostawą do domu była kusząca
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem na ile moje porady będą trafione, ale możemy pokombinować. Też mam włosy podatne na wilgoć, niezbyt grube. Hmm. Najpierw napisz mi jak obecnie wygląda Twoja włosowa pielęgnacja? Czego używasz i jak często? Suszysz włosy? Prostujesz? Farbujesz?Cytat:
deadline na oddanie magisterki mam 30.11. czyli dokładnie za 3 tygodnie, omg...---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Aaa no i na wypadanie na pewno nie zaszkodzi też odpowiednia suplementacja. Pij herbatę ze skrzypu i z pokrzywy + łykaj kapsułki z olejem. Więcej przeczytasz TUTAJ ![]() Nie ma bata, te wszystkie działania na pewno pomogą Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że mają długi czas realizacji zamówienia, jakoś prawie miesiąc chyba. Więc musiałabyś zamawiać zaraz.
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Belissa/ vitapil olejki arganowe (ewentualnie chisilk, biosilk) maske arganową szampony Alterra HennaWax też raz na jakiś czas i maska mleczna ![]() Przestałąm suszyć suszarką i na poczatku byłam załamana wyglądem włosów, ale teraz jest o 180 stopni lepiej ![]() Poprawa - łohoho, nawet nie wiem jak opisac
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta ciemna, której zdjęcie wrzucałaś? (o ile dobrze pamietam)
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw załamka, ale zacisnęłam zęby i przetrwałam trudny okres... teraz jest o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy
Ja dziś się pozbyłam kolejnych cm i jeszcze wycieniowałam te dziady bo mnie kok przeważał
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym szczotka z naturalnym włosiem ![]() Nienakładanie maski na skórę głowy. I niewycieranie włosów, tylko delikatne dociskanie, żeby wilgoć zebrać
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kultura.wp.pl/gid,15074066,galeria.html
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Violet czy to: http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy różni są bardzo od zwykłęgo oleju kokosowego? Znaczy widzę, że ma dodatkowe składniki, ale czy efekt jest lepszy?
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Też staram się sporadycznie używać prostownicy, rzuciłam ją 4 miesiące temu. Od tego czasu nie suszę w ogóle włosów. Farbuję się co 3-4 miesiące u fryzjera- to nie działa na nie zbyt dobrze. Mnie pomogły kosmetyki z serii l'oreala absolut repair, zbawienny przy prostowaniu jest też cement termiczny, moja przyjaciółka od czasu jego używania nie potrzebuje stosować nawet odżywki do włosów:
http://www.kerashop.pl/sklep-kosmety...1-4-125ml.html ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dobrze rozumiem, że dzieciątko wniesie Ci obrączki na tej poduszce przed Waszym wejściem?
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wasi rodzice reagują na ślubne pomysły? Właśnie powiedziałam mamie, że zastanawiam się nad sesją narzeczeńską. Stwierdziła, że to totalny idiotyzm i strata kasy... Dodam że nie dokłada się do wesela.
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połozymy je po prostu na poduszce, zamiast na tacy, którą odgórnie dają w urzędzie. Będzie ładnie wyglądała na zdjęciach
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice finansują nam salę i mój strój, za resztę "głupotek" płacimy sami. Więc na przykład nie dyskutujemy na temat fotografa czy filmu, bo to całkowicie nasza sprawa.Mamie TZta opowiadamy różne rzeczy w ramach historyjek - nie wtrąca się zupełnie, ale też nie dokłada ani grosza.
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zawsze mówi do ojca: A Twoja córka wymyśliła sobie (np.) kolorowe buty na ślub Na co ojciec: chyba jej ktoś mózg podmienił I się mama śmieje, ja robię swoje a Papcio w jedyne w co się mieszał to w rezerwacje sali, myśli o wódce, transporcie gości no i obiecał, że dorzuci do sukienki Po za tym ja się rodziców nie radzę w kwestiach np. sesji narzeczeńskiej tylko ich informuję
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tzn. maskę nakładam od nasady włosów ale tylko kiedy robię to przed ich myciem (trzymam wtedy pod foliowym czepkiem i turbanem), czasami dokładam do niej kilka kropel olejku tak jak ktoś tu doradził ![]() a szczotka - dla mnie tylko Tangle Teezer nie wiem jak ja wcześniej bez niej żyłam. Zbawienie dla splątanych włosów.Cytat:
chociaż w sumie nie wiem jak w połączeniu z resztą, może będzie znośny Ja mam kokosowy olejek Parachute tego nie testowałam, ale skład ma fajny.Cytat:
on wie tyle że musi za moje wymysły zapłacić (bo sam chce, żeby nie było ).
|
||||
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę komentowała
|
|
#2966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba bym nawet nie chciała, żadnego dziecka narażać na niepotrzebny stres.
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
jeszcze Was nie nadrobiłam, ale się nie mogłam doczekać aż się z Wami przywitam
dobry wieczór![]() Cytat:
składniki3 szklanki maki szczypta soli 1/4 lyzeczki proszku do pieczenia 1 szklanka orzechow laskowych (bez skorki i lekko przyrumienionych) 2/3 szklanki cukru 1 1/4 kostki masla 1 jajko 1 zoltko lyzeczka ekstraktu waniliowego dzem do przelozenia (najlepszy malinowy bez pestek, lub z czarnej porzeczki) sposób przygotowania Przesiac make, sol i proszek. W malakserze zmielic orzechy razem z cukrem. Ubic maslo mikserem, az bedzie puszyste, dodac zmielone orzechy, ubic. Dodac jajko, zoltko i wanilie, ubic. Wymieszac z maka. Podzielic ciasto na 3 -4 czesci, splaszczyc kazda porcje, zawinac w folie i schlodzic w lodowce przynajmniej przez 2 godziny (ja z reguly zostawiam na noc). Wyjmowac po jednej porcji, walkowac na grubosc okolo 3 mm, wycinac koleczka o srednicy 5cm, ukladac na wylozonej pergaminem blasze. W polowie ciasteczek wyciac srodki mniejszym koleczkiem, i piec w temperaturze 165ºC. Piec okolo 10 minut, az sie lekko zrumienia. Po wystudzeniu ciasteczka z wycietym srodkiem posypac cukrem pudrem, cale ciasteczka posmarowac dzemem i delkatnie polaczyc dwa ciasteczka. dodatkowe informacje Ksztalty mozna wycinac przerozne - na Walentynki wycinam serca, a w polowie ciasteczek jeszcze mniejsze serduszka. Na Swieta robie np. choinki, a w drugiej polowie ciasteczek wycinam slomka kilka malych dziurek, ktore po przelozeniu wygladaja jak male bombki choinkowe http://www.beawkuchni.com/2008/12/kr...ekoladowo.html http://www.beawkuchni.com/2008/12/sw...iasteczka.html To są moje ciasteczka świąteczne ale wszystkie są rewelacyjne. Uwielbiam ![]() biibi i acidka nie mogę się nigdy załapać na Wasze zdjęcia ennostiel cześć kolejna Szczecinianko! jaką salę wybraliście? (mówisz, że Twój TŻ tańczył salsę, to może ja go nawet z widzenia kojarzę melleczka mój TŻ do munduru musi mieć białą koszulę a ja mam suknię ecru. Chyba nie pokażę Was moich zdjęć
Edytowane przez dziobun Czas edycji: 2012-11-09 o 20:24 |
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest czysty olej kokosowy?
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę. Wiecie ja też się nie radzę, czy fajnie by było coś mieć etc. Ale czasami opowiadam o tym co wymyśliłam, w końcu to moja matka. Czasem udaje mi się usłyszeć, że za jej czasów takich głupot się nie robiło.
I nie jest to kwestia kasy, bo jak np spodobała mi się bardzo droga suknia, to mama była za tym, żeby ją brać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

tylko wtedy byłabyś w tych rudych botkach w kościele / usc? Czy na samą ceremonię przebierasz na buty na salę?
ciągle jakieś wątpliwości jak widzisz 

Czego dokładnie używasz i czy daje to faktycznie efekty?
:brzy dal:

1 MAJA 2013 

klik!
Ja dziś się pozbyłam kolejnych cm i jeszcze wycieniowałam te dziady bo mnie kok przeważał