|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Ja mam jedną półkę na ciuchy i mam tam wieczny bałagan, i pół półki w szafie na torebki i tam też mam wieczny bałagan.
![]() Za to to co mam w komodzie, na wieszakach i w koszykach w szafie to jest zawsze w idealnym porządku i funkcjonalnie podzielone. Najgorsze jest to, że mamy mało miejsca na wieszakach i jest ostatnio wojna, bo nie mieścimy się, ja uważam że TŻ zajmuje za dużo miejsca, TŻ się złości bo przywiozłam zimowe kurtki i płaszcze i nie ma już się jak wcisnąć z niczym. Jak będziemy mieć dom to mam zamiar mieć tak dużą garderobę jaka się tylko zmieści.
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba nie, ale taki kolor mnie bardzo rozprasza
![]() A ja z kolei uwielbiam półki Szuflady mam tylko na bieliznę i jakieś pierdółki. Mama mnie namawiała przy projektowaniu szafy żebym zrobiła 2 części na wieszaki zamiast półek. Ale mnie denerwuje takie przesuwanie ciuchów na wieszakach jak czegoś szukam, czy to u siebie czy np. w sklepie. Na półce od razu widzę co mam, mam ułożone jak u Perfekcyjnej Pani Domu i potrafię 5 razy układać byle było idealnie
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komoda, wieszaki - tam mam idealnie Na wieszakach i tak pewnie będę miała za mało miejsca A co zrobię / zrobimy z butami, bo TŻ też trochę ich ma, to wciąż jest dla mnie wielka tajemnica... Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Kiedyś była taka reklama Heinekena z kobietami piszczącymi w garderobie i mężczyznami w chłodni z piwem i tam tak było. Cytat:
Przyszła moja zniżka na buty, ciekawe czy jeszcze je dostanę, ponoć w piątek była 1 para w 1 sklepie.
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My teraz mamy regał, w którym trzymamy buty Jedyny mebel, który kupiliśmy do wynajmowanego mieszkania i tam właśnie sobie stoją tak równiutko. Ale w nowym mieszkaniu nam się nie zmieści, chociaż nawet by pasował A mój TŻ też ma trochę butów, więc nie jest lekko... Cytat:
Trzymam kciuki, żeby buty były!
|
||
|
|
|
#3546 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Mam nadzieję, że będą, bo jak nie i czeka mnie wybór od początku to nie będzie dobrze
|
|
#3547 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
I dobrze, bo potem dostałam zaproszenie na seans od jednej firmy kosmetycznej, ale nie mogę iść, bo akurat wtedy piszę kolokwium (zajęcia do 20 na studiach dziennych ), więc przynajmniej nie jest mi tak żal.Cytat:
Tyle dobrze, że mamy z TŻ w miarę podobne wizje, więc jak przyjdzie co do czego to powinno obejść się bez większych spięć. Oglądałam ten Twój zestaw i jest naprawdę niezły, nawet nie dziwię się Twojemu TŻ, bo ta zieleń jest boska. ![]() U mnie teraz zaczął się ciężki okres, dwa kierunki + praca do późna, TŻ albo siedzi całymi dniami na uczelni, albo jest zawalony projektami, w tym tygodniu nawet nie wiem, czy zobaczymy się choć na chwilę. W takich momentach fakt, że ze sobą nie mieszkamy mnie po prostu dobija.
|
|
|
#3548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
Cytat:
bardzo często plan układają pod wykładowców, a nie studentów ![]() Cytat:
zwłaszcza, jak TŻ gdzieś wyjedzie i za nim tęsknię (a w tym miesiącu szykuje mu się taki wyjazdowy weekend z kolegami) - wolałabym, żeby wracał do mnie (choć pewnie gdybyśmy razem mieszkali, to bym się cieszyła, że będę mieć czas tylko dla siebie )
|
|
#3549 | |
|
|
Cytat:
Planujecie coś w kwestii mieszkania, czy jeszcze nie? Z jednej strony fajnie jest tak tęsknić, bo i radość ze spotkania większa, ale i tak wolałabym po prostu wspólne wieczory.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-11-12 o 16:34 |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby ta kwestia była poruszana parę razy, ale dopóki ja nie pracuję i nie mam swoich pieniędzy, to się na to nie zdecyduję - TŻ nie widzi problemu, "znajdę pracę i damy radę" ale ja nie zamierzam być jego utrzymanką, a od rodziców też nie honor byłoby mi brać pieniądze po wyprowadzce, także jeszcze trochę potrwa.. ![]() niby moglibyśmy mieć jedną opcję mieszkania razem, ale ona wymaga sporych nakładów finansowych przed wprowadzeniem się i nie wiem, czy to by się kalkulowało
|
|
#3551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powoli zaczynam nad sobą panować. ![]() Cytat:
A już zwłaszcza na ciemnych, od razu odechciewa mi się jeść. Cytat:
Cytat:
Mój Xboxa już ma, Playstation na pewno by nie pogardził, ostatnio już coś wspominał o kinie domowym. Cytat:
![]() Cytat:
Akurat mój szef jest bezproblemowy i mogłam wychodzić wcześniej z pracy, ale wiele pracujących osób miało problem, żeby zaliczyć te zajęcia. Normą były zajęcia od 16, co już było rozsądniejsze.Nam też w lutym mija 8 ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3552 | ||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
i wystarczy że mam 2 zielone miseczki i 2 zielone kubeczki, bo poszłam na ustępstwo.![]() Talerze są najfajniejsze białe, moim zdaniem. Cytat:
Cytat:
) i do tego paskudna kanapa i pufy w kształcie piłek. Żona chyba spodziewała się czego innego bo widać było, ze się załamała i płakała, a komentarz oczywiście był taki ze płacze ze szczęścia.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moich butów oczywiście nie ma nigdzie już, w żadnym CCC w Krakowie. Rano były ponoć 50 km od nas, ale jak TŻ zadzwonił po południu, to nie znaleźli ich na półce, więc mogły się sprzedać w ciągu dnia. Nie wiem co robić, chyba zadzwonię jutro i zapytam czy się znalazły.
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie zaczęłam wylinkę schodzi mi skóra z nosa, przy nosie i z brody. Na szczęście cienkie płaty, ale muszę się pilnować, żeby nie zrywać.
|
|
|
#3554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest niebo a ziemia, o wiele lepiej się dogadujemy, lepiej rozumiemy, też mogę śmiało powiedzieć, że jest idealnie, pomimo, że żyjemy bez ślubu (dla mnie nie ma to akurat znaczenia). "Bycie razem" a "życie razem", że tak upraszczając określę, to dwie zupełnie inne sprawy. I odkąd wspólnie żyjemy, to niemal codziennie widzę od nowa, jak cudownego człowieka mam przy sobie - w sytuacjach, które nawet nie miałyby szansy zaistnieć, gdybyśmy razem nie mieszkali... Cytat:
A znasz ich kod? W razie czego mogę rozejrzeć się we Wrocławiu. Jestem dziś totalnie nieprzytomna, stałam na przystanku, patrzyłam na nadjeżdżający tramwaj i w ostatniej chwili się zorientowałam, że to mój tramwaj - prawie mi odjechał sprzed nosa Jakoś zupełnie nie zakodowałam, że należałoby się ruszyć i wsiąść
|
|||
|
|
|
#3555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chodzi mi bardziej o to, czy warto tam inwestować - zrobić remont, kupić meble czy wynająć gotowe i nie martwić się takimi rzeczami ![]() Cytat:
![]() ostatnio facet zrobił mieszkanie w stylu rasta zielone, czerwone i żółte ściany, grafitti na ścianie (co prawda z ich podobiznami, więc ją rozczulił, ale i tak mi się nie podobało )dziewczyna stwierdziła, że zrobił mieszkanie całkiem pod siebie Cytat:
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zawsze chciałam Wii Fit.
Cytat:
Na pewno nie jest to łątwa i szybka decyzja, musicie ją oboje przemyśleć, ale naprawdę polecam się zdecydować. ![]() Właśnie się dowiedziałam, że o 12 muszę iść na długie spotkanie, czyli wyjdę z pracy po godzinach, a ja najchętniej już bym wróciła do łóżka
|
|
|
|
|
#3557 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() We Wrocławiu według strony internetowej nie ma nigdzie, chyba że są u was więcej niż 4 sklepy, bo tyle widzę na stronie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj jest chyba taki fatalny dzień, zresztą wczoraj też był, jestem bez energii i nie mam na nic sił, wczoraj mnie wieczorem ścięło, usnęłam od pierwszego zetknięcia głowy z poduszką, ale dzisiaj mam zamiar poćwiczyć. Muszę przełamać ten kiepski nastrój.Wracam tropić buty, już może przepatrzyli półki. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ha! Buty są, ale chyba mi odbiło, pierwszy raz przejade specjalnie po buty 100 km.
|
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
świetna sprawa
Cytat:
współczuję bardzo ![]() Cytat:
u nas jest trochę skomplikowanie, bo to druga część domu TŻ i pojawia się masa plusów i minusów.. na pewno fajnie, że nie trzeba by płacić za wynajem, odchodzi część rachunków typowych dla bloku a niefajnie, bo zawsze byłam przeciwniczką mieszkania z rodzicami, a tu po części tak by było.. no i inwestować w coś, co nie będzie moje też mi się nie uśmiecha, a na pewno traktowalibyśmy to "przejściowo" Cytat:
|
|
#3559 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Wiem, dziwię się w sumie, że mój racjonalny TŻ się na to zgodził.
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itp.Przyznaj się, jaki miałaś wynik ![]() Parę dni po przyjeździe dostałam od siostry wielką paczkę z kosmetykami. Nie mogę się już doczekać testowania, szczególnie pielęgnacji twarzy bo wygląda ciekawie. Przyznaję, że to była moja wina, że zaczęłam wszystko planować/sprawdzać mozliwe połączenia w ostatniej chwili. Ale już obiecałam, że nastepnym razem wpadam na cały dzień ![]() Cytat:
I był to doskonały pretekst żeby spotkać się z dziewczynami w Warszawie
|
|
#3561 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty są warte poświęceń. Ja kiedyś pojechałam do Opola specjalnie po T-shirt w prezencie dla TŻ, nigdzie bliżej nie znalazłam W sumie wyszło ok. 200 km, w dodatku musiałam strasznie długo czekać na pociąg powrotny.
|
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ na początku podchodził do tego z entuzjazmem, ale widzę, że teraz jest mniej chętny Cytat:
![]() super, że teraz wpadniesz na dłużej mam nadzieję, że jakoś niedługo
|
|
#3564 |
|
|
Na pewno jest bardzo dużo prawdy w tym, że bycie razem a życie razem to dwie zupełnie różne rzeczy.
Organzza, snow, abstrahując już od kwestii mieszkania, gratuluję wam tak długich, udanych związków. 8 lat, wow! ice, a gdzie w końcu znalazłaś te buty? Pokazywałaś je tu na wątku? Naprawdę są tego warte?
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-11-14 o 16:25 |
|
|
|
#3565 |
|
Przyjaciółka KWC
|
em to są te: http://ccc.eu/pl/woman/catalog/lasocki/305331
One mają z tyłu takie szerokie gumy, dzięki którym to będą moje pierwsze od lat kozaki nieodstające w łydce. No i jak na oficerki są zgrabne naprawdę, ja nie lubię oficerek, w każdych poza tymi i jeszcze jednymi z CCC czułam się źle (ale te drugie mają cholewki ze skóry w dziurki, co się może zimą nie sprawdzić, a poza tym są droższe), a z drugiej strony innych sensownych płaskich kozaków nie wytropiłam. Poza tym kupiłam na Allegro zniżkę do CCC 30% do wykorzystania do stycznia, więc niejako skazałam się na zimowe buty od nich a inne mi nie pasują. Więc chyba warto. A jadę po nie do Olkusza może bym się zastanawiała bardziej gdybym miała jechać z drugiej strony miasta ale z pracy mam dobry wyjazd tam.
|
|
#3566 |
|
|
To chyba rzeczywiście się opłaca przejechać nawet tyle kilometrów. Pamiętam, że co roku narzekałaś, że nie możesz znaleźć dopasowanych kozaków.
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Głównie kosmetyki naturalne/ekologiczne/z wyciągami roślinnymi. Z doświadczenia wiem, że nie wszystkie tego typu mi służą, ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Czytałam dobre opinie o paru produktach tych firm.
Cytat:
|
|
#3568 |
|
|
Tak, chyba zerknęłam na listę osób przeglądających wątek i dlatego mi się pomieszało. Niemniej Tobie także gratuluję! Świetnie jest widzieć, że ludziom się układa.
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Pierwszy raz w życiu jem sałatkę z surowym kalafiorem. Nawet nie wiedziałam, że to jest jadalne.
|
|
#3569 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
ja nie znam tych firm, ani nie jestem jakąś szczególną fanką kosmetyków przeładowanych wyciagami naturalnymi, ale jak widze tyle smarowideł do twarzy w jednym miejscu to szaleję.![]() em ja uwielbiam surowego kalafiora, jest pyszny.
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 108 Potem jak zaczęłam patrzeć na mapę Afryki, to powinnam się zapaść pod ziemię - przecież ja znam te nazwy! tylko jakoś mi wyleciały z głowy Zrobiłam też ten quiz ze stanami USA - miałam 23![]() Faaajna ta paczka ![]() Aleście dzisiaj wybieliły wątek A najlepiej wygląda post Em z 12:11 - same minki Co do treści oczywiście się zgadzam Mój TŻ też mieszkał w akademiku, więc wiem, co to za warunki...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Szuflady mam tylko na bieliznę i jakieś pierdółki. Mama mnie namawiała przy projektowaniu szafy żebym zrobiła 2 części na wieszaki zamiast półek. Ale mnie denerwuje takie przesuwanie ciuchów na wieszakach jak czegoś szukam, czy to u siebie czy np. w sklepie.
Komoda, wieszaki - tam mam idealnie
A mój TŻ też ma trochę butów, więc nie jest lekko...
), więc przynajmniej nie jest mi tak żal.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Rano były ponoć 50 km od nas, ale jak TŻ zadzwonił po południu, to nie znaleźli ich na półce, więc mogły się sprzedać w ciągu dnia. 

Basiu, znalazłam tę grę z państwami świata, o której mówiłaś - tak się wciągnęliśmy, że poszłam spać grubo po dwunastej
Potem jak zaczęłam patrzeć na mapę Afryki, to powinnam się zapaść pod ziemię - przecież ja znam te nazwy! tylko jakoś mi wyleciały z głowy