Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 09:18   #3181
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie wiem czy wam pisałam ale ja dostałam spodnie od ciotki TŻta- bo przecież przytyję w ciąży. Tylko taki mały szczegół że spodnie było materiałowe- a takich nie noszę, poza tym były po ciotce a ona ma 1,50m w kapeluszu a ja 1,7! więc były mi tak do połowy łydek i najważniejsze- zmieściłabym się w jedną nogawkę
no ale przecież przytyje
ło matko
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wiecie co Wy to pędzicie jak szalone z produkcją stron ALEEEEEEEE

Mamusie listopadowo-grudniowe pobiły rekord!
7 listopada rozpoczęły kolejną część i w 8 dni nastukały 5000 postów i wskoczyły do części następnej!!!!!

Szok ehhee
ooo, to może być gorzej i to w okresie porodowym mają czas tak klepać??? nie muszą ćwiczeń oddechowych robić czy coś?
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochane, przepraszam, że nie nadrabiam, ale nie mam jak.

Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was czuła się ok (w sensie mdłości są, bólu brzucha jakiegoś ostrego brak), a mimo wszystko plamiła?
Z tym, że to nie jest krew tylko tak jakby śluz z domieszką czegoś brunatnego... I nie leci to ze mnie jak nie wiadomo co, tylko przy wycieraniu się zostaje na papierze
szprotko, jak już dziewczyny pisały... na pewno trzeba to komuś pokazać. ja poszłam nadprogramowo do mojego gina z tym, przyjął mnie od razu. sprawdził, czy są jakieś krwiaki itp. - nie było. mówił, że takie plamienia się zdarzają (miałam dokładnie takie jak ty - trochę brązowego w śluzie), dużo dziewczyn na początku ciąży ma i nie są groźne, ale mogą też wskazywać właśnie na coś i trzeba to obejrzeć. lekarz kazał mi dowcipnie kapsułki z progesteronem brać - mówił, że nie zaszkodzą, a w razie czego mogą wieeeele pomóc
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:18   #3182
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

a ja zawsze trafiam na dobry serek, ale musi być świeży
ja zawsze biorę z długą datą a różnie to bywa
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry dziś po południu proszę o magiczne kciuki wszystkich cioć za moją wizytę

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witam po małej przerwie z szybkim pytaniem do dziewczyn z Rybnika. Gdzie najlepiej zrobić badania, w jakim laboratorium? Chodzi o VDRL, HBS Ag, anty toxo, anty hiv. Z góry dzięki.
Ja robiłam raz na M.C. Skłodowskiej i ba Byłych Więźniów możesz zrobić też w szpitalu. Wybierz sobie jakiekolwiek, najbliższe laboratorium może w Twojej przychodni mają? U mnie mają ale tylko punkt pobrań, próbki idą na Byłych Więźniów i wyniki odbieram u siebie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale super
wpadłam tylko się przywitać, zadzwonili do mnie od ginekologa i obudzili żebym była w miarę możliwości na 10.45, a miałam na 12. więc szybko wcinam śniadanko i pędzę, też proszę o trzymanie kciuków, mam jakieś głupie obawy

Cytat:
Mamusie listopadowo-grudniowe pobiły rekord!
7 listopada rozpoczęły kolejną część i w 8 dni nastukały 5000 postów i wskoczyły do części następnej!!!!!

Szok ehhee
za dobrych czasów PM2011 też tak szalały

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:21   #3183
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurde na początku smarowała jakąś maścią co dostała w szpitalu (jakaś robiona) i mówiła, że extra. Nie wiem czy nie smaruje teraz sudokremem będę musiała przypatrzeć
Lepiej jest smarować linomagiem.
Sudokrem ma jakis składnik i dlatego pediatrzy go odradzają - szczególnie dziewczynkom, ale ja moją smarowałam zamiennie i tym i tym. Jednak linomag wydaje mi sie lepszy
Mysia - bardzo ładne zaproszenia - Twój TŻ ma dobry gust

Od wczoraj piję litrami kompot z czeresni przestawiło mi się z multiwitaminy.

A i miałam Wam napisać dlaczego lekarze teraz nie zalecają brania witamin jesli są dobre wyniki morfologii.
Dziecko przybiera szybko na masie, więc lepiej jeść owoce i warzywa z którymi teraz już nie ma problemu niz brać witaminy.
Ja nadal biorę tylko folik...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:24   #3184
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

A i miałam Wam napisać dlaczego lekarze teraz nie zalecają brania witamin jesli są dobre wyniki morfologii.
Dziecko przybiera szybko na masie, więc lepiej jeść owoce i warzywa z którymi teraz już nie ma problemu niz brać witaminy.
kompot z czereśni ja zajadam właśnie kiwi

No tak dobre wyniki + witaminy mogą równać się z dzieckiem 5 kilo mogą ale nie muszą oczywiście.

Stary 2012-11-16, 09:27   #3185
nuna2
Zakorzenienie

ja chce jechać na przed świtem.
Stary 2012-11-16, 09:28   #3186
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
super.

ale z drugiej strony u nich sie teraz duuuzo dzieje

Jedz do szpitala na badanie.
Koniecznie.
Dolegliwości ciżowe nie mają tu nic do rzeczy - są to dwie zupełnie różne sprawy...

Goffka kochanaNawet nie wiesz jak Cię podziwiam. Przeczyta łam to co pisałaś i muszę przyznać że jesteś dzielna i twardą kobietą i tak trzymaj

Heheheh
Ależ dziękuje .. a co mi zostało musze być twarda
Nie martw sie ubranka bede kupować i tak
Przy dobrych wiatrach staranka od Nowego Roku bedą
Ale teraz nie zbagatelizuje roznych rzeczy i zmienie lekarza na milioooon%%%%

Edytowane przez Goffka
Czas edycji: 2012-11-16 o 09:33
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:33   #3187
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj premiera filmu mój rower. Chyba przejedziemy się o kina
Też się wybieram, ale dopiero w week. Choć i tak bardziej czekam na Atlas Chmur

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja chce jechać na przed świtem.
Błagam Cię ;> serio?

Wczoraj miałam gorszy dzień - psychicznie, dziś chyba powtórka. W*urwia mnie mój mechanik, trzyma auto już 8 dni, a miał do zrobienia pierdołę, TŻ nie ma jak jeździć do pracy i wracać, bo przecież to gdzie mieszkamy to chyba jakieś zadupie, bo w godzinach nocnych nic nie jeździ, nie mam nic w lodówce, nie pojadę na zakupy bo musiałabym znów telepać się busem, a dźwigać nie mam siły, bo i fizycznie gdzieś mi moc uleciała! CHCĘ SAMOCHÓD!!!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:34   #3188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Będziemy trzymały za Ciebie kciuki!!

Stary 2012-11-16, 09:36   #3189
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie wiem czy wam pisałam ale ja dostałam spodnie od ciotki TŻta- bo przecież przytyję w ciąży. Tylko taki mały szczegół że spodnie było materiałowe- a takich nie noszę, poza tym były po ciotce a ona ma 1,50m w kapeluszu a ja 1,7! więc były mi tak do połowy łydek i najważniejsze- zmieściłabym się w jedną nogawkę
no ale przecież przytyje
Niemam to jak udany "prezent" od cioteczki Ciekawe dlaczego wszystcy traktują ciężarne jak matroniaste krowy przecież zazwyczaj tylko brzuszki rosną, piersi, a nie rośniemy całe wszerz i w zdłuż
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:38   #3190
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się ze śniadankiem które samo wjechało do łóżka
Świerza bułeczka z masełkiem i kubek gorącego kakao
mmm ale mi dobrze eheh
ja właśnie pochłonęłam dwa rogale maślane obficie posmarowane masłem

Cytat:
Napisane przez vil84
mam jakieś głupie obawy
zaciskam kciuki najmocniej ja też się strasznie stresuję..

lonely daj później znać czy warto iść na to
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:39   #3191
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Niemam to jak udany "prezent" od cioteczki Ciekawe dlaczego wszystcy traktują ciężarne jak matroniaste krowy przecież zazwyczaj tylko brzuszki rosną, piersi, a nie rośniemy całe wszerz i w zdłuż
no właśnie zależy... może one na swoim przykładzie myślą, że wszyscy muszą utyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 09:39   #3192
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

Z sukienek ciążowych polecam Wam brzuchatki na allegro, da sie tak wyszukać jak się wpisze to słowo w wyszukiwarce po użytkowniku. Wprawdzie są bawełniane ale można pod spód coś ubrać, bardzo fajne, kupiłam dwie z różnych rodzajów, obie super i mają miejsce na powiększający się brzuch a cena jest ok 35 zł więc opłaca się.
A z dzianiny polecę też fajne i tanie ale jak przyjdą do mnie bo czekam a w ciemno nie będę chwalić
proszę o kciuki bo mam dziś wizytę z usg z tymi pomiarami wszystkimi i już dobiega mi do głowy ten wstrętny głos schizujący czy wszystko ok, serce będzie mi walić jak oszlałe nim usłysze że wszystko dobrze, ech ile nerwów
Dzięki na namiary na tego allegrowicza ma widze same pozytywy
A co wizyty to , ja też mam dziś wizyte, ide do swojej ginki z wynikami z prenatalnego usg, morfologia i itp..
Stary 2012-11-16, 09:42   #3193
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to zależy moja droga, ja bym tak chciała jak opisałaś, tylko brzuch i piersi, marzy mi się wyglądać jak człowiek w tej ciąży bo w poprzedniej urosłam cała wzdłuż i wszerz, miałam otłuszczone wszystko równomiernie, plecy, nogi, brzuch, ręce, dłuższe stopy, wszystko wielkie i nie moje, 24 kilo na plus bez wielkiego objadania się, ech, może teraz będzie inaczej czego wszystkim nam życzę

sukienki z czystym sumieniem mogę polecić, za tą cenę rewelacja, a allegrowicz tez ekstra, kontakt idealny, szybka przesyłka, nic dodac nic ująć. Z kolei zamówiłam u innego kilka fajnych rzeczy w dobrych cenach, sprzedaje tonami to i ma w d... klienta bo jeszcze pzresyłki nie mam a i kontakt do kitu

Edytowane przez katherine271
Czas edycji: 2012-11-16 o 09:46
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:42   #3194
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Witam się ze śniadankiem które samo wjechało do łóżka
Świerza bułeczka z masełkiem i kubek gorącego kakao
mmm ale mi dobrze eheh
Ale Ci dobrze Ja po bułki na śniadanie to musiałam lecieć do sklepu o 8 rano Ale oczywiście przy okazji kupiłam sobie moje ulubione kinder bueno, które bede teraz zajadać ze smakiem
Stary 2012-11-16, 09:43   #3195
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaaaa trzymam dziewczynki za Was kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:44   #3196
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej jest smarować linomagiem.
Sudokrem ma jakis składnik i dlatego pediatrzy go odradzają - szczególnie dziewczynkom, ale ja moją smarowałam zamiennie i tym i tym. Jednak linomag wydaje mi sie lepszy
Mysia - bardzo ładne zaproszenia - Twój TŻ ma dobry gust

co do sudokremu to chyba chodzi o tlenek cynku. wysusza on trochę i może podrażniać pipunię. dlatego takie rzeczy to tylko doraźnie, a nie na wszelki wypadek!
linomag to taka wazelina z olejem lnianym. na plus jest brak konserwantów, wysuszaczy itp. - po prostu tłuszcz chroniący pupę przed wilgocią. ja jednak spróbuję na początek czymś bez parafiny... wiem wiem, może ja jakaś chora, ale mnie się parafina nie widzi i już

a ile czasu chcesz folika brać? bo ja się zastanawiam, kiedy mam przestać. witamin też nie chcę, bo warzywa i owoce wcinam ile żołądek pozwoli - a najlepiej mi wchodzą. głupio byłoby dublować to jakimiś syntetykami........
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:44   #3197
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
bardziej czekam na Atlas Chmur
ja też. i życzę szybkiego odzyskania auta. ja muszę w końcu wymienić opony

katherine

Goffka wciąż Cię podziwiam. i niech wasze staranka zaczną się szybko, i będą przyjemne i owocne
Stary 2012-11-16, 09:46   #3198
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
to zależy moja droga, ja bym tak chciała jak opisałaś, tylko brzuch i piersi, marzy mi się wyglądać jak człowiek w tej ciąży bo w poprzedniej urosłam cała wzdłuż i wszerz, miałam otłuszczone wszystko równomiernie, plecy, nogi, brzuch, ręce, dłuższe stopy, wszystko wielkie i nie moje, 24 kilo na plus bez wielkiego objadania się, ech, może teraz będzie inaczej czego wszystkim nam życzę
No wiem że się tyje to tu to tam....ale nerwy mnie biorą , jak np. ekspedientka w sklepie lub nawet moja własna mama wciskają mi rozmiar XL , jak na codzień nosiłam S, M a czasem XS
za to byśmy nieprzytyły za bardzo wszystkie
Stary 2012-11-16, 09:46   #3199
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja już za Wami nie nadążam
Ale miałam wczoraj dzień.. po badaniach prenatalnych stres ze mnie wylazł w postaci biegunki wymiotów ( cały dzień, oddawałam wszystko co próbowałam przyjąć) i jeszcze temperaturę miałam 37.7
W pracy mnie postawili na nogi kroplówkami i lekami p/wymiotnymi. Dzisiaj już czuję sie lepiej, ale boje się jeść żeby znowu się nie zaczęło
Szczerze współczuje tym co tak mają na co dzień
Oj współczuję dobrze, że dostałaś kroplówki. Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz.

Cytat:
Patrzcie na to
http://allegro.pl/cudny-synus-0-9m-k...781453641.html
jak na następnej wizycie (05.12) gin potwierdzi, że mamy synka to zaczę kupować ciuszki
Czaderskie, ja tez będę się rozglądać na all za wyprawką, ale to już w przyszłym roku

Cytat:
tylko, że jej się nie da sprowadzić na ziemię... już próbowałam. Jakiś czas temu starsza ich córka nam się żaliła na mamę, że ją bije, wyzywa itp. delikatnie zwróciłam jej uwagę to się oburzyła, że jak bede miec swoje dzieci to bede je wychowywala...
dzieje się z nią bardzo źle, a że dzieci też na tym cierpią to postanowiliśmy się za to wziąż.. tylko Ona naprawde jest niereformowalna..
po ostatniej aferze zadzwonilam do jej siostry, która jest psychologiem żeby coś z tym zrobiła.. i też załamywała ręcę, że już próbowała razem z rodzicami i to ciężki temat.
tak to jest jak ktoś ma za dobrze. Ona właśnie ma za dobrze... dobra praca, ogromny, wspaniały dom, pieniędzy im nie brakuje, zdrowe śliczne i mądre dzieci... z mężem się nie dogaduje, ale w tym akurat nic dziwnego nie widze.. dziwie sie, że on z nia wytrzymuje
Tutaj przede wszystkim powinien zacząć działać jej mąż i może nad nim należy popracować. Nie może pozwolić traktować tak siebie, swojej rodziny, a przede wszystkim dzieci. Mimo niewielkich zarobków w porównianiu z żoną to chyba emerytura policyjna i pensja z huty to nie jest takie nic i dąłby radę przy wsparciu rodziny utrzymać dziewczynki? Wtedy pomoc rodziny byłaby też bardziej zasadna. A może jakby ją tak postraszyć to też by trochę przejżała na oczy (choć na to trudno liczyć z takim babskiem). W każdym razie to nad bratem TŻ należy popracować, bo nad nią to nie ma co. A jeśli on nie chce nic zmieniać, no to już jego decyzja i Wy nic nie pomożecie...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zjadłam serek wiejski i w końcu nie był kwaśny bo wiosną i latem ciągle mi się kwaśne trafiały niektórzy lubią ale ja nie przełknę, muszę się ich najeść jesienią i zimą

dobranoc
Ja też tylko takie świeżutkie, płynne jadam, dlatego zawsze patrzę na datę i kupuję tylko w wybranych sklepach (zauważyłam, że u mnie w biedrze nabiał zawsze jest jakiś nieświeży - wydaje mi się, że oni go źle przechowują gdzieś na zapleczu i potem takie kwiatki).

Cytat:
ładne

to nie zazdroszczę

no co za tekst

dzień dobry dziś po południu proszę o magiczne kciuki wszystkich cioć za moją wizytę

Cytat:
ja przy przewijaniu polecam miseczkę z ciepłą wodą, duże waciki kosmetyczne, tj. te takie płatki jak do demakijażu ale duże i jedziemy z wodą i płatkami a na koniec ewentualnie chusteczka nawilżana.
Wcale nie jest to pracochłonne czy męczące a kasy dużo zostaje w kieszeni jakby to zliczyć bo jak dziecko się okupka bardzo to szkoda na to kilku chusteczek nawilżanych a wodą nawet lepiej. Stosowałam z córą i teraz też będę. Choć w późniejszym etapie zostały tylko nawilżane ale moje dziecko miało mega problemy z kupą długi czas więc to inna historia.
A, i do smarowania nie sudokrem czy inne tego typu ale linomag zielony. Ideał.

Z sukienek ciążowych polecam Wam brzuchatki na allegro, da sie tak wyszukać jak się wpisze to słowo w wyszukiwarce po użytkowniku. Wprawdzie są bawełniane ale można pod spód coś ubrać, bardzo fajne, kupiłam dwie z różnych rodzajów, obie super i mają miejsce na powiększający się brzuch a cena jest ok 35 zł więc opłaca się.
A z dzianiny polecę też fajne i tanie ale jak przyjdą do mnie bo czekam a w ciemno nie będę chwalić
proszę o kciuki bo mam dziś wizytę z usg z tymi pomiarami wszystkimi i już dobiega mi do głowy ten wstrętny głos schizujący czy wszystko ok, serce będzie mi walić jak oszlałe nim usłysze że wszystko dobrze, ech ile nerwów

i dzięki za rady

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale super
wpadłam tylko się przywitać, zadzwonili do mnie od ginekologa i obudzili żebym była w miarę możliwości na 10.45, a miałam na 12. więc szybko wcinam śniadanko i pędzę, też proszę o trzymanie kciuków, mam jakieś głupie obawy

Szarp, zazdroszczę, że możesz tak wcześnie wstawać. U mnie zawsze się to wiąże z więc wolę pospać do bezpiecznej 9...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:47   #3200
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Heheheh

no to na roczny macierzyński na pewno się załapiesz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Też się wybieram, ale dopiero w week. Choć i tak bardziej czekam na Atlas Chmur

Błagam Cię ;> serio?

Wczoraj miałam gorszy dzień - psychicznie, dziś chyba powtórka. W*urwia mnie mój mechanik, trzyma auto już 8 dni, a miał do zrobienia pierdołę, TŻ nie ma jak jeździć do pracy i wracać, bo przecież to gdzie mieszkamy to chyba jakieś zadupie, bo w godzinach nocnych nic nie jeździ, nie mam nic w lodówce, nie pojadę na zakupy bo musiałabym znów telepać się busem, a dźwigać nie mam siły, bo i fizycznie gdzieś mi moc uleciała! CHCĘ SAMOCHÓD!!!!!!!!!!!!!
ja też czekam na atlas chmur
a mechanikowi musisz zwrócić uwagę, albo postraszyć że go zmienisz...

Cytat:
ja właśnie pochłonęłam dwa rogale maślane obficie posmarowane masłem

zaciskam kciuki najmocniej ja też się strasznie stresuję..

lonely daj później znać czy warto iść na to
zjadłabym chałeczkę z masełkiem albo takiego rogalika
na pewno dam znać jak film, jeśli dotrzemy do kina

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:48   #3201
katherine271
Raczkowanie

edytowałam grzecznie post, a tu już kilka innych pod moim
Atena, dopisałam opinię o sukienkach i allegrowiczu
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:48   #3202
Aaś
Zakorzenienie

nadrobiłam tylko ostatnią stronę
pamiętacie pomysł z pierwszej części żeby każda mogła napisać tylko kilka postów dziennie? plissssss wprowadźmy to w życie

lin omag jest super! wczoraj mi koleżanka powiedziała ze jest coś takiego jak linomag baby. maść która się wchłania błyskawicznie.

atlas chmur jest prze-pię-kny!

byłam dzisiaj rano na usg z pół godziny tam siedziałam zanim oba dzieciaki pobadał najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę
najważniejsza wiadomość jest taka ze oba dzieciaki zdrowe. NT w normie, jedno - 53mm drugie 58mm. 4 ręce, 4 nogi są

taka trochę mniej ważna wiadomość ale najfajniejsza - będą dwie dziewczyny - tak na 90%
ale są boskie. serio. jedna leżała jak na plaży przez całe badanie, tylko czasami się przekręciła a druga wymachiwała czym tylko mogła

siedzę w pracy i się śmieję do siebie cały czas
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:50   #3203
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a ile czasu chcesz folika brać? bo ja się zastanawiam, kiedy mam przestać. ....
Ja brałam foliowy kwas jak tylko zaczeliśmy starania o malęństwo, więc spokojnie przed ciąża te 4 miesiaće zarzywałam, a teraz ginka powiedziała,że narazie brać codziennie przec 1 trymesrt obowiązkowo, a potem też niezaszkodzi A witam mi niekazała żadnych brać, by niefaszerować się suplementami diety, tylko z pokarmu mają być te witaminy
Stary 2012-11-16, 09:50   #3204
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Heheheh
Trzymam w takim razie kciuki za staranka i koniecznie zmień lekarza.
Ubranka nie uciekna i ja też póki co staram się uporać z tym ostatnim zamówieniem i na razie pasuję - przynajmniej do poświątecznych wyprzedazy.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To może zrób sobie zakupy przez neta i niech Ci przywiozą do domu?
Ja tak robię jak nie mam siły sie ruszyc z domu albo nie mam jak

Cytat:
pfff ja też przytyłam podobnie tzn kg wiecej i byłam jak słoń
Teraz mam nadzijeę, że max 12kg ale zobaczy się w maju
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:51   #3205
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564
No wiem że się tyje to tu to tam....ale nerwy mnie biorą , jak np. ekspedientka w sklepie lub nawet moja własna mama wciskają mi rozmiar XL , jak na codzień nosiłam S, M a czasem XS
za to byśmy nieprzytyły za bardzo wszystkie
tak! a potem żebyśmy szybko osiągnęły wymarzone wagi i wymiary
Stary 2012-11-16, 09:52   #3206
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj jakoś nie miałam chęci na udzielanie, tylko pół dnia leniuchowałam , ale dziś obiecuję poprawę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-16 o 09:56
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:54   #3207
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

byłam dzisiaj rano na usg z pół godziny tam siedziałam zanim oba dzieciaki pobadał najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę
najważniejsza wiadomość jest taka ze oba dzieciaki zdrowe. NT w normie, jedno - 53mm drugie 58mm. 4 ręce, 4 nogi są

taka trochę mniej ważna wiadomość ale najfajniejsza - będą dwie dziewczyny - tak na 90%
ale są boskie. serio. jedna leżała jak na plaży przez całe badanie, tylko czasami się przekręciła a druga wymachiwała czym tylko mogła

klask i: za udaną wizytę Wkońcu dziewczynki się ujawinły, bo do tej pory same chłopaczki
No to potakiej wizycie to dzień w pracy powiniem szybko zlecieć

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
tak! a potem żebyśmy szybko osiągnęły wymarzone wagi i wymiary
DOKŁADNIE!!!!Zero celulitulu, talie osy, ponętny seksowny biust i zero rozstępów
Stary 2012-11-16, 09:54   #3208
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ile czasu chcesz folika brać? bo ja się zastanawiam, kiedy mam przestać. witamin też nie chcę, bo warzywa i owoce wcinam ile żołądek pozwoli - a najlepiej mi wchodzą. głupio byłoby dublować to jakimiś syntetykami........
przez pierwszy trymestr należy brać, później można odstawić

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja też tylko takie świeżutkie, płynne jadam, dlatego zawsze patrzę na datę i kupuję tylko w wybranych sklepach (zauważyłam, że u mnie w biedrze nabiał zawsze jest jakiś nieświeży - wydaje mi się, że oni go źle przechowują gdzieś na zapleczu i potem takie kwiatki).
też mi się wydaje, że to kwestia złego przechowywania

Stary 2012-11-16, 09:54   #3209
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, to może być gorzej i to w okresie porodowym mają czas tak klepać??? nie muszą ćwiczeń oddechowych robić czy coś?
wyobraziłam sobie jak siedzą przy kompie i ćwiczą te oddechy, myją naczynia- ćwiczą oddechy

sudocrem to ma w sobie coś ala antybiotyk dlatego nie powinno się nim smarować bez potrzeby (czyli beż odparzeń )

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no właśnie zależy... może one na swoim przykładzie myślą, że wszyscy muszą utyć
ciocia bezdzietna- nie może mieć dzieci. Dlatego TŻta traktuje jak syna.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Szarp, zazdroszczę, że możesz tak wcześnie wstawać. U mnie zawsze się to wiąże z więc wolę pospać do bezpiecznej 9...
normalnie to śpię co 9 tzn budzę się wcześniej ale za nic nie chce mi się wstać, pod kołderką tak cieplutko i miło
no ale dziś jakiś buc skrobał szyby w samochodzie i robił to tak głośno i piszcząco ze aż ciarki mi przechodziły
Stary 2012-11-16, 09:55   #3210
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Super, że z dziećmi wszystko ok i gratuluję córeczek
W końcu nam się dziewczynki ujawniły

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości