|
Notka |
|
Medycyna i dermatologia estetyczna Chciałabyś poprawić wygląd Twojej skóry bez ingerencji chirurga? Masz pytania z dziedziny medycyny estetycznej i dermatologii? Nasz ekspert odpowie na Twoje pytania! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tradzik
błagam poradzcie coś na długoletni uporczywy trądzik który nie znika...
próbowlam wszystkiego i nic..cała twarz duzych czerwonych pryszczach. wstyd pokazac się bez mak-up.... macie czy znacie cos dobrego??? plisssss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: tradzik
Dermatolog.
Poleci Ci środki/leki. Drobne zmiany, pojedyncze pryszcze można zwalczać dostępnymi na rynku środkami antybakteryjnymi, ale jeśli nie pomagają, lub problem jest za duży idź do lekarza. Pomoże też zmiana diety, warto zrobić test na tolerancję pokarmową (ja np. walczyłam z uporczywymi zmianami na brodzie, dopóki nie dowiedziałam się, że nie toleruję cytrusów, a ich zjadanie nasilało zmiany), ruch na świeżym powietrzu (najlepiej wyjechać za miasto lub chociaż pospacerować w parku), nie dotykać twarzy zbyt często i mimo zmian, dobrze ją nawilżać (ale nie natłuszczać). |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
NO tak tak wiem ale wstyd isc nawet do lekarza z taka twarza........
kupuje dermablend bez niego wygladam jak potwor a nic mi nie pomaga |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Uwierz mi, lekarz nie takie rzeczy widział. I mówię to prawie z autopsji, bo pół najbliższej rodziny siedzi w szpitalu i przy obiedzie można posłuchać, zarówno od strony medycznej jak i zaopatrzeniowej ;>
nie masz się czego wstydzić, bo to nie Twoja wina. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co myślicie o wizycie u endokrynologa? Bo na bank to wina hormonów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.