AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 19:19   #2941
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
pomęczyć? Ja tam nie zamierzam się męczyć heheh, ale znamy się już trochę i raczej nie mam podejścia 'zwariowana z miłości' bo jak pisałam to się opiera bardziej na przyjaźni, zwłaszcza teraz, jak ja jestem tutaj a On tam, no, ale cóż. Doszliśmy do wniosku że zobaczymy co przyniesie czas.. jak nie wypali, to on nie jest jedynym facetem na świecie

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 20:28   #2942
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość

w ogole to ja nie wiem skad one sie nagle wziely.. 3 miechy szukalam kogokolwiek a tu bam i sa chowaly sie przede mna?!
Ja pracuję w Worcester Park, 3 stacje od Epsom. Jakoś tydzień temu spojrzałam na mapę i przypomniało mi się, że Ty tam jesteś.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 21:44   #2943
rinne
Raczkowanie

dzis *kopnal* mnie zaszczyt bo mala zaprosila mnie do swojego lozeczka i zasnela przy mnie a popoludniu jak zobaczyla ze przyszlam po nia do przedszkola to sie rozplakala ale kochana jest

i moja hostka zaczela mi sie wieczorami wymykac na jakies spotkanka czy spacerki, jak na tak fajna babke to przykro mi powiedziec ale jej maz jest nie zlym burakiem, i czasem mam wrazenie ze mu strasznie przeszkadzam boje sie tylko ze ktoregos razu dzieciaki sie obudza i jej nie bedzie i bedzie to straszny ryk, poradzilabym sobie ale nie chcialabym takiego stresu.
Stary 2012-11-20, 07:28   #2944
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
dzis *kopnal* mnie zaszczyt bo mala zaprosila mnie do swojego lozeczka i zasnela przy mnie a popoludniu jak zobaczyla ze przyszlam po nia do przedszkola to sie rozplakala ale kochana jest

i moja hostka zaczela mi sie wieczorami wymykac na jakies spotkanka czy spacerki, jak na tak fajna babke to przykro mi powiedziec ale jej maz jest nie zlym burakiem, i czasem mam wrazenie ze mu strasznie przeszkadzam boje sie tylko ze ktoregos razu dzieciaki sie obudza i jej nie bedzie i bedzie to straszny ryk, poradzilabym sobie ale nie chcialabym takiego stresu.
heh dzieciaaaki))

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ja pracuję w Worcester Park, 3 stacje od Epsom. Jakoś tydzień temu spojrzałam na mapę i przypomniało mi się, że Ty tam jesteś.
ojp! dawno sie nie odzywalas! Co u Ciebie? jak nianiowanie? Obilo mi sie o oczy ze szukasz pokoju, wyprowadzacie sie z Tz? Co nowego??

P.S Dziewczyny,co robicie dziecmi przed swietami? Robicie jakies ozdoby?
My zawsze na wszystkie swieta i nie- swieta dekorujemy jakos mieszkanie.
W tym roku znalazlam kilka pomyslow, oprocz tych oklepanych znanych prze wszystkich szukam jakis oryginalnych ...cos pod katem DIY.
Macie cos?? ja poki co znalzlam choinki z galazek, podoba mi sie ten pomysl, pewnie zrobie tez do nas do mieszkania jakas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (30,9 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2012-11-20 o 08:25
Stary 2012-11-20, 12:27   #2945
marta1593
Przyczajenie

:)

Witajcie dziewczęta
Jestem tutaj nowa, moze powiem pare slów o sobie. Mam na imie Marta, 19 lat. Obecnie mieszkam w Częstochowie. Postanowiłam zostac aupair 2 tygodnie temu zalozylam konto na aupairworld i dostalam mnostwo odpowiedzi od roznych rodzinek, głównie z Niemiec. Z tym, ze ja wolalabym wyjechac do Angli, bo jednak angielskiego ucze sie 15 lat, a niemieckiego tylko 3 lata Aplikacje z Irlandii dostalam od 3 rodzinek, z jedną wymienilam kilka maili.
Mam do Was pytanie, ile mniej wiecej kosztuje bilet do Irlandii? Mialam skromna nadzieje, ze rodzinka zafunduje mi podroz, ale gdy o to spytalam, odpowiedzieli z oburzeniem ,,it's your part!" heh...
marta1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:32   #2946
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: :)

Cytat:
Napisane przez marta1593 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta
Jestem tutaj nowa, moze powiem pare slów o sobie. Mam na imie Marta, 19 lat. Obecnie mieszkam w Częstochowie. Postanowiłam zostac aupair 2 tygodnie temu zalozylam konto na aupairworld i dostalam mnostwo odpowiedzi od roznych rodzinek, głównie z Niemiec. Z tym, ze ja wolalabym wyjechac do Angli, bo jednak angielskiego ucze sie 15 lat, a niemieckiego tylko 3 lata Aplikacje z Irlandii dostalam od 3 rodzinek, z jedną wymienilam kilka maili.
Mam do Was pytanie, ile mniej wiecej kosztuje bilet do Irlandii? Mialam skromna nadzieje, ze rodzinka zafunduje mi podroz, ale gdy o to spytalam, odpowiedzieli z oburzeniem ,,it's your part!" heh...
mniej wiecej to przy promocji nawet 1zl....do kilkuset zl albo i wiecej.
wszystko zalezy od daty, lotniska, liniii lotniczej....a ceny zmieniaja sie codziennie.
sa wyszukiwarki lotow, poszukaj!

a rodzina nie musi Ci kupowac biletu, jesli lecisz tylko na krotko. Czasem oczywiscie rodziny decyduja sie finansowac bilety dziewczynom, ktore na dluzej leca, albo choc kupuja im polowe biletu.

Stary 2012-11-20, 14:33   #2947
gorzala
Zakorzenienie

To zależy.. czasami z Pyrzowic wizzairem też trafią się super oferty, ale najtaniej ostatnimi czasy jest z Wrocławia i Warszawy Modlin Ryanair'em.. ceny sązależne od czasu i puli cenowej, ciężko jest to określić, ale zwykle koło 150-250zł trzeba dać Jeszcze zależy gdzie do Irlandii.. Mi się udało Ryanair'em zabukować bilety za 174zł w dwie strony na tydzień hehe :P Ale Wizzair ma tańszy bagaż nadawany i to o niebo.
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 17:30   #2948
marta1593
Przyczajenie

Ok, poszperałam w google, juz mniej wiecej wiem co i jak
Pare dni temu napisala do mnie rodzinka z Niemiec, 4 dzieci, ale mama zawsze jest w domu. Wiec bylabym tylko ,,dodatkowa para rak do pracy" . Tylko ze ona potrzebuje auparki na juz, bo poprzednia nagle zrezygnowala, niby z tesknoty za domem. Myslicie ze warto isc na cos takiego? No i jak sprawdzic uczciwosc tych ludzi? Przeciez to tylko internet- nigdy nie wiadomo, kto jest po drugiej stronie.
marta1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:31   #2949
angelamichalik
Raczkowanie

GG do angelamichalik Send a message via Skype™ to angelamichalik

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
P.S Dziewczyny,co robicie dziecmi przed swietami? Robicie jakies ozdoby?
My zawsze na wszystkie swieta i nie- swieta dekorujemy jakos mieszkanie.
W tym roku znalazlam kilka pomyslow, oprocz tych oklepanych znanych prze wszystkich szukam jakis oryginalnych ...cos pod katem DIY.
Macie cos?? ja poki co znalzlam choinki z galazek, podoba mi sie ten pomysl, pewnie zrobie tez do nas do mieszkania jakas
zajrzyj na www.zszywka.pl, na pewno znajdziesz jakieś inspiracje

Cytat:
Witajcie dziewczęta
Jestem tutaj nowa, moze powiem pare slów o sobie. Mam na imie Marta, 19 lat. Obecnie mieszkam w Częstochowie. Postanowiłam zostac aupair 2 tygodnie temu zalozylam konto na aupairworld i dostalam mnostwo odpowiedzi od roznych rodzinek, głównie z Niemiec. Z tym, ze ja wolalabym wyjechac do Angli, bo jednak angielskiego ucze sie 15 lat, a niemieckiego tylko 3 lata Aplikacje z Irlandii dostalam od 3 rodzinek, z jedną wyemienilam kilka maili.

To zależy od tego kiedy dokładnie chcesz jechać. teraz do ok 15 stycznia bilety będą mega drogie. Trzeba pamiętać, żeby rezerwować bilety z miesięcznym wyprzedzeniem i czekać na promocje, bo czasami loty są za pół darmo, ja wczoraj zabookowałam sobie bilet z Irlandii do Katowic za całe 4 zł na koniec stycznia ale było jeszcze dziesiątki innych możliwości wylotów z Polski do IE w każdym razie promocja się skończyła i nie ma już lotów za 1 e

z jakiego miasta jest ta rodzinka? poza tym zastanów się czy chcesz jechać do nich, skoro już coś nie gra

Au pair w Dublinie!

angelamichalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 16:11   #2950
nurse007
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, jestem zupelnie nowa i chcialabym zostac au pair, glownie aby nauczyc sie jezyka. Wyksztalcenie zdobede w tym roku ( lic pielegniarstwa) i chcialabym moc pracowac w zawodzie za granica, no ale wiadomo- jezyk musze znac bdb. Stad moje pytanie czy taki wyjazd mi to umozliwi? Czy rok to wystarczajaco duzo czasu? No i gdzie lepiej aplikowac, do Anglii czy USA? Ja bym wolala USA, bo bardziej mnie ciekawi ale z drugiej strony jak cos nie wypali to wolalabym zwinac sie szybciej do domu..
nurse007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:39   #2951
EveL0
Raczkowanie

Ja chce zmienic rodzinke, srednio mi sie u nich podoba.

Moze jest tu jakas au pairka z Londynu, ktora wraca gdzies w styczniu/lutym i moglabym wskoczyc na jej miejsce?
EveL0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 19:33   #2952
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Ok, poszperałam w google, juz mniej wiecej wiem co i jak
Pare dni temu napisala do mnie rodzinka z Niemiec, 4 dzieci, ale mama zawsze jest w domu. Wiec bylabym tylko ,,dodatkowa para rak do pracy" . Tylko ze ona potrzebuje auparki na juz, bo poprzednia nagle zrezygnowala, niby z tesknoty za domem. Myslicie ze warto isc na cos takiego? No i jak sprawdzic uczciwosc tych ludzi? Przeciez to tylko internet- nigdy nie wiadomo, kto jest po drugiej stronie.
hmm ja tam nie jestem zwolenniczka malego przedszkola w domu i jeszcze rodzica non stop nad glowa- kilka stron wczesniej pisalysmy sobie wlasnie jak to w wiekszosci ( nie we wszystkich!) przypadkow wyglada kiedy rodzice sa w domu.
aaa no i kwestia uciekajacej au pair- ja bym nie ufala temu, zwlaszcza ze to rodzina pisze.

popros o kontakt do tej au pair i wypytaj jej o wszystko.
czy rodzine wypytalas o obowiazki, godziny itd,?

Cytat:
Napisane przez EveL0 Pokaż wiadomość

Moze jest tu jakas au pairka z Londynu, ktora wraca gdzies w styczniu/lutym i moglabym wskoczyc na jej miejsce?
co sie stalo?

btw, dziewczyny bede edytowac zaraz 1 strone, dodam pkt z pytaniami do ex au pair- moze sie komus przyda. Jestem na etapie przygotowywania sie ze zaraz do mni napisze nastepna au pair i bede musiala jakies info jej dac w zwiazku z tym mysle sobie, o co ja bym sie sama spytala, gdybym byla na jej miejscu.
ha, i o co janie pytalam wczesniejszej au pair, bo bylam tak podekscytowana wyjazdem...

Stary 2012-11-21, 20:04   #2953
very niceee
Zadomowienie

Roux nie strasz. Moja hostka też będzie ze mną w domu. Ma urlop macierzyński. Z tego co mi mówiła ich obecna Au pair obowiązki są dzielone po połowie, choć zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce. Ja mam się głównie zajmować 5-latką, a hostka 5- mc maluchem.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:10   #2954
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

angela
dzieki za linka, juz zagladam!

very nice
sa wyjatki, sa !
wypytaj tylko te obecna au pair jak to wyglada i jak sie strasze dziecko zachowuje w obecnosci mamy i bez niej.
wszystko od ludzi zalezy, ja mialam przypadki ze sie modlilam, aby mi rodzice znikneli....oraz takie ze obecnosc rodzicow absolutnie nie przeszkadza.
a z obecna hostka jest jeszcze inaczej- jak ona jestw domu to siedzimy i plotkujemy tudziez gotujemy razem...a dzieci maja pozwolenie na tv albo sie bawia same.

Stary 2012-11-21, 20:59   #2955
very niceee
Zadomowienie

Już pytałam o to ich Au pair. Aż mi głupio było, tyle pytań im zadałam. Ich Au pair zapewniła mnie, że nie będę wszystkiego robiła sama, bo hostka mi pomoże. Na szczęście nie muszę robić gruntownych porządków, bo mają panią do sprzątania ( też z Polski:P). Chodzi raczej o pomoc w codziennych czynnosciach gotowanie, pranie, prasowanie, ogarniecie pokoju małej itp. Wiem, że starsza dziewczynka dość długo przyzwyczajała się do obecnej Au pairki. Zresztą ona mnie uprzedziła, że mała potrafi być jędzowata ( tak dokładnie napisała), ale jak jej fochy przejdą to już jest w porzadku. Mam nadzieję, że powoli się do mnie przekona.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:10   #2956
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Już pytałam o to ich Au pair. Aż mi głupio było, tyle pytań im zadałam. Ich Au pair zapewniła mnie, że nie będę wszystkiego robiła sama, bo hostka mi pomoże. Na szczęście nie muszę robić gruntownych porządków, bo mają panią do sprzątania ( też z Polski:P). Chodzi raczej o pomoc w codziennych czynnosciach gotowanie, pranie, prasowanie, ogarniecie pokoju małej itp. Wiem, że starsza dziewczynka dość długo przyzwyczajała się do obecnej Au pairki. Zresztą ona mnie uprzedziła, że mała potrafi być jędzowata ( tak dokładnie napisała), ale jak jej fochy przejdą to już jest w porzadku. Mam nadzieję, że powoli się do mnie przekona.
aaa to klawo, wszystko juz wiesz i jestes mniej wiecej przygotowana na wszystko Bardzo fajnie, ze ta dziewczyna byla z Toba szczera

Stary 2012-11-21, 21:22   #2957
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Very Nice, skąd są hości ?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Odwoluje pytanie

Opis mi mi się bardzo kojarzyl z moją ex rodzinką, ale to jednak nie oni

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:29   #2958
blackberry456
Zadomowienie

Cytat:

możliwe że ja w lutym odejde od swojej, dam znac jak cos konkretnie bede wiedziala
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:37   #2959
sylwiakaa
Zadomowienie

Jutro mam rozmowę - au pair - nie chciałam do tego wracać... ale...

2 dzieci rok i troszkę i 4 latka, mały chodzi do przedszkola na 3 godzinki,
chyba 3 razy w tyg... mieszkają bardzo blisko mnie tu gdzie obecnie mieszkam, ale chcą z zamieszkaniem.. ja chyba też tak wolę póki co...
chcą na min. pół roku... jutro o 19 mam rozmowę... trzymajcie kciuki...
a jak zobaczycie dziurę w niebie to znaczy, że dostałam tą pracę..

tak bardzo bym chciała...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 07:45   #2960
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
Jutro mam rozmowę - au pair - nie chciałam do tego wracać... ale...

2 dzieci rok i troszkę i 4 latka, mały chodzi do przedszkola na 3 godzinki,
chyba 3 razy w tyg... mieszkają bardzo blisko mnie tu gdzie obecnie mieszkam, ale chcą z zamieszkaniem.. ja chyba też tak wolę póki co...
chcą na min. pół roku... jutro o 19 mam rozmowę... trzymajcie kciuki...
a jak zobaczycie dziurę w niebie to znaczy, że dostałam tą pracę..

tak bardzo bym chciała...
To trzymam mocno kciuki i powodzenia!

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:28   #2961
EveL0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
możliwe że ja w lutym odejde od swojej, dam znac jak cos konkretnie bede wiedziala
Ok, bede czekac na informacje

Dziewczyny, a jak ze swiatami u Was? Pracujecie i normalnie dostajecie pieniadze, czy tez dostajecie wolne?
Moi hosci chca mi dac 3 tygodnie wolnego, niby fajnie, ale nie wiem co mam robic przez tak dlugi czas, zwalszcza, ze zapewne bedzie to urlop nieplatny ..
Wlasciwie to nie wiem jak wyglada ta sprawa z punktu zasad au pair? Any idea?
Stary 2012-11-22, 09:32   #2962
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a jak ze swiatami u Was? Pracujecie i normalnie dostajecie pieniadze, czy tez dostajecie wolne?
Moi hosci chca mi dac 3 tygodnie wolnego, niby fajnie, ale nie wiem co mam robic przez tak dlugi czas, zwalszcza, ze zapewne bedzie to urlop nieplatny ..
Ja na święta wracam do Pl i mam 2 tygodnie wolne, a co do płatności to nie wiem, bo na początku zapomniałam się zapytać, a teraz tak, jakoś głupio.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2012-11-22, 10:04   #2963
sylwiakaa
Zadomowienie

czemu głupio? pytasz po prostu, że chciałabyś wiedzieć czy masz płatne święta, czy np. połowę płatne bo np nie wiesz jak rozplanowac wydatki..

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-11-22, 10:16   #2964
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:

Teoretycznie jesli to sa swieta albo wolne Tobie narzucone ( ja tak mialam wiele razy, kiedy ojciec dzieci nagle je zabieral na tudzien dwa- nie bylo to ode mnie zalezne, wiec musiala miec placone) to powinnas miec normalnie kieszonkowe!
Kazdej au pair przysluguja chyba 4 tyg platnego wolnego i zazwyczaj sa to swieta Bozonarodzeniowe i Wielkanocne.
Oczywiscie, w kazdym kraju inaczej...ale to tak jakby oczywiste.
Po prostu spytaj hostow

ja zostaje w szwajcarii, ale mam wolne 2 tyg- platne. jak zawsze.
wszystko zawsze mam platne- wszystie swieta, nawet wakacje ( 3 tyg) ferie ( 2 tyg)

pamietam rok temu z 4 tyg ktore w roku au pair ma miec wolne i platne ja mialam 12 tyg..

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ja na święta wracam do Pl i mam 2 tygodnie wolne, a co do płatności to nie wiem, bo na początku zapomniałam się zapytać, a teraz tak, jakoś głupio.
hm nie glupio, teraz akurat idealny czas, aby spytac!!

Stary 2012-11-22, 11:06   #2965
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
czemu głupio? pytasz po prostu, że chciałabyś wiedzieć czy masz płatne święta, czy np. połowę płatne bo np nie wiesz jak rozplanowac wydatki..

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
(...)

hm nie glupio, teraz akurat idealny czas, aby spytac!!
Hmm... w sumie macie racje. Może się spytam. Ja po prostu z reguły nie lubię się tak o nic prosić. Jak pytałam się Hostki, czy może moja mama na 3 dni przyjechać to cała się trzęsłam i Hostka myślała, że coś poważnego się stało.

A moja mama oczywiście bez problemu może przyjechać i będzie już za prawie 2 tygodnie.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2012-11-22, 11:24   #2966
EveL0
Raczkowanie

roux666, dzieki za odpowiedz

Musze z moja Hostka pogadac, na razie nie mam jak, bo pojechala do Jamaiki na 3 tygodnie.
Nie wiem, czy powinnam wymagac kieszonkowego przez te 3 tygodnie wolnego, jestem z rodzina dopiero 3 tygodnie i 1 lutego planuje odejsc, wiec dziwnie pobierac kase za siedzenie na tylku przez 2 tygodnie. Z drugiej strony lyso nic nie dostac.

Szkoda, ze nie obgadalam tego z Hostka wczesniej
Stary 2012-11-22, 11:55   #2967
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Hmm... w sumie macie racje. Może się spytam. Ja po prostu z reguły nie lubię się tak o nic prosić. Jak pytałam się Hostki, czy może moja mama na 3 dni przyjechać to cała się trzęsłam i Hostka myślała, że coś poważnego się stało.

A moja mama oczywiście bez problemu może przyjechać i będzie już za prawie 2 tygodnie.
ojj to wyslij jej sms w ciagu dnia, ze tak wlasnie Ci do glowy przyszlo....))

Cytat:
roux666, dzieki za odpowiedz

Musze z moja Hostka pogadac, na razie nie mam jak, bo pojechala do Jamaiki na 3 tygodnie.
Nie wiem, czy powinnam wymagac kieszonkowego przez te 3 tygodnie wolnego, jestem z rodzina dopiero 3 tygodnie i 1 lutego planuje odejsc, wiec dziwnie pobierac kase za siedzenie na tylku przez 2 tygodnie. Z drugiej strony lyso nic nie dostac.

Szkoda, ze nie obgadalam tego z Hostka wczesniej
hmm a jak dlugo u nich jestes? bo te 4 tyg naleza sie przy rocznym pobycie...nie wiem jak z innymi. Pewnie najlepiej spytac hostow a moze akurat postanowia Ci zaplacic

Stary 2012-11-22, 12:02   #2968
EveL0
Raczkowanie

Tak jak napisalam, jestem z rodzina dopiero 3 tygodnie i 1 lutego planuje odejsc Wiec to chyba byloby nie w porzadku dostawac kase, chyba ze sami to zaproponuja.
Jesli nie to nie bede zla. Nic nie poradze
Stary 2012-11-22, 12:11   #2969
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
ojj to wyslij jej sms w ciagu dnia, ze tak wlasnie Ci do glowy przyszlo....))

hmm a jak dlugo u nich jestes? bo te 4 tyg naleza sie przy rocznym pobycie...nie wiem jak z innymi. Pewnie najlepiej spytac hostow a moze akurat postanowia Ci zaplacic
Nie, to już wolę osobiście.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2012-11-22, 12:18   #2970
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Tak jak napisalam, jestem z rodzina dopiero 3 tygodnie i 1 lutego planuje odejsc Wiec to chyba byloby nie w porzadku dostawac kase, chyba ze sami to zaproponuja.
Jesli nie to nie bede zla. Nic nie poradze
mh, zgadzam sie.

Cytat:
Nie, to już wolę osobiście.

Dajcie znac dziewczyny, co wyszlo i co Wasi hosci postanowili....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości