|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
|
|
#3752 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
Ma_Majka dobrze mze Ty liczysz, bo aj juz przestalam liczyc na to, juz sie pogfodzilam ze bede cal zycie w ciazy chodzic Ok zabieram sie za porzadki. Wieczorem mam jeszcze gosci, wiec pewnie odezwe sie jutro
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz doczytalam na necie co i jak ... chyba zaopatrze sie w olejek migdalowy i zaczne sie masowac chociaz nie wiem czy 36 tydzien to nie za późno....
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam z naturalnych olejków słonecznikowy w lodówce - myślicie że by się nadał
|
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ja to mam kujawski tłoczony na zimno
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zastanawiam bo jaka to różnica czy naturalny migdałowy czy naturalny słonecznikowy ![]() zamawiałam sobie kiedyś z myślą o pielęgnacji twarzy i jeszcze mi zostało trochę
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
wpadłam tylko na chwilę podziękować za kciuki i wsparcie i zameldować, że jestem, żyję, nie opuszczam wątku, tylko mam baaaaardzo absorbujące dziecko - należące do tej grupy mniej grzecznych lub inaczej mówiac - mających matkę z 2 lewymi rękami i totalnym brakiem doświadczenia ![]() zostawiam fotki Antka, opis porodu wkleję później PS. GRATULACJE dla wszystkich szczęśliwych MAMUŚ!!!!!!
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mialam szczescie,ze pielegniarki noworodkowe w szpitalu nie wywieraly az tak duzej presji na karmienie piersia. Namawialy,podpowiadaly jak rozkręcić laktacje,ale dawaly butle i nie patrzyly krzywo,ze ktos nie ma pokarmu. czesc dziewczynki narazie tyle nadrobilam z ostatnich stron i padl mi laptop, potem mala wstala,a teraz przyjechal tesc i tak mozna sobie posiedziec jak pojdzie to wam napisze co u nas slychac i jak chcecie to opisze porod i poczytam jeszcze co u was widze,ze Anielka jeszcze w dwupaku i jeszcze kilka innych dziewczyn po terminie,ale i sporo dzieciaczkow juz jest - super ![]() Weronika i Mojito swietne opisy porodow ![]() Gabi świetny kącik, taki dziewczecy.
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam nawet czasu Was poczytać, a co dopiero mówić o pisaniu
Wszystkim świeżo rozpoakowanym gratuluję! A tym, które wciąż czekają mówię: cieszcie się ostatnimi chwilami wolności ![]() Mam pytanie do rozpoakowanych: czy wasze maluszki same zasypiają? Same tzn nie przy cycu/butli lub kołysane w ramionach. Mam na myśli zasypianie w łóżeczku. Bardzo bym chciała małego od początju przyzwyczić do łóżeczka, ale ani razu jeszcze w nim nie spał w nocy, a i w dzień sporadycznie, bo zaraz się wybudza. Starszaka niestety musiałam uczyć samodzielnego zasypiania w wieku kilku miesięcy i to była katorga. Franio najbardziej upodobał sobie spanie w moich ramionach, tudzież nocą obok mnie w łóżku ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- dyltharra kochana, wiem co czujesz! Uważaj na malutką, bo mój urwis przez to całe zasypianie stracił pół kilo i jest, UWAGA niedożywiony! Muszę go teraz dokarmiać mm aby przybrał na wadze a pani pediatra powiedziała, że na razie moja laktacja schodzi na drugi plan a priorytetem jest przybranie dziecka na wadze! Tak bardzo pragnęłam Franusia wykarmić cycem i tak się zawzięłam, ale on przez żółtaczkę był bardzo ospały i teraz są skutki :-( Też nie wiem co dalej z cycem, ale czarno to widzę, bo jak poczuł zew butelkowy to nie bardzo chce z cycem gadać |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Czarna tak ja w Sw. Rodzinie. opieka jest tu fantastyczna.
a co do porodu no to coz, szukali dla mnie sali, bo wiedzieli, ze chce rodzinnie, ale nagle oprocz mnie rodzilo 6 innych kobiet, wiec zacisnac nog nie moglam ale dobrzenzenTZ przemycili na sale i pobyl z nami
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#3765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do szpitala - u mnie położna jak tylko mnie zwieźli z cc i dali małego, pokazała mi jak wkładać mu sutka do buzi - niestety, on strasznie wąsko otwiera pyszczek - jak rybka, a nie jak wieloryb i tak mi pogryzł sutki, że po 1 nocy i 1 dniu myślałam, że umrę... no ale chciałam być dobrą matką i kolejnej nocy w szpitalu pozwoliłam mu ssać znowu - obudziłam się z chyba 5 cm długości prawym sutkiem i powiedziałam dość - muszę wykurować. nie dawałam mu prawego cycka przez cały kolejny dzień i noc - tylko lewego, a w nocy dokarmiłam go mleczkiem no i tu powstał problem, bo mój Panicz w 3 dobie życia na kolację zjadł mleko z cycka + 40 ml mleczka i nadal był głodny...... dopajanie glukozą nie pomogło, bo mu nie smakowała i nie chciał.... teraz jesteśmy w domu i pierwszej nocy przeżyłam szok.... mały zjadł mi z cycków co miałam ( szczerze powiem, że nie wiem ile mam), 90 ml mm i nadal nie chciał zasnąć może to moja głupota, ale byłam przekonana, że takie małe dziecko jak ma sucho w pieluszcze i zaspokoi głód to idzie spać.... a tu zonk mój lubi zasypiać na rączkach, a jak się go odkłada to często się budzi, dzisiaj rano wzięłam go do łóżka, bo bałam się, że go upuszczę ze zmęczenia.... dość często płacze i tak jak u Ciebie - possie z cycka, głowa odpada, a jak go odkładam do łóżeczka, to jest ryk i szukanie cycka - przystawiam do drugiego i jest to samo.... ja bym mojego chętnie przestawiła na sztuczne mleko, ale boję się, że on będzie chciał litry tego mleka pić.... i teraz nie wiem co mam robić ![]() czy Wasze dzieci też tyle jedzą????
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z wami
Wpadam na chwile póki mały śpi. Na początku gratuluje wszystkim mamusiom ![]() T'ai mnie informowała na bieżąco co sie tu dzieje. Wielki Opis porodu Przed godzina 7 pojawiłam sie juz na porodówce tak jak umawiałam się z moim lekarzem. Połozna podpięła mnie pod ktg i czekałam na przyjscie lekarza zeby juz ostatecznie potwierdzic położenie miednicowe mojego maluszka. Zrobił mi usg i leniuszek nadal był w tym miejscu. No i zaczęło się przygotowanie do cięcia Zrobiono mi lewatywę- było to nawet przyjemne bo od dawna nie byłam na kibelku . Za to cewnikowanie- wspominam najgorzej- położna nie mogła mi się dostac do cewki A potem to dziwne uczucie- podobne do tego jak ma sie zapalenie pecherzaZałozono mi kotarę, zaczęto smarowac srodkiem odkazającym, podpieto pod cisnieniomierz. W nogi zrobiło mi sie ciepło. Nie czułam już nic od pasa w dół. Z drżeniem serca oczekiwałam na pierwsze kwilenie mojego dziecka. Modliłam się w duchu... Od czasu do czasu obserwowałam co sie działo w lampie. Nagle zrobiło mi się słabo od zapachu tego srodka odkażajacego, ale trzymałam się. Jak juz zaczęli go wyjmowac cały stół aż sie trzósł. Nagle usłyszałam kwilenie mojego synka i odgłos odsluzowywania. Pilegniarka pokazała mi moje cudo a ja go ucałowałam. Łzy ciekły mi po policzkach. Mikołajek urodził sie o 9.47 ważył 3440 g i mierzył 57 cm Samo zszywanie było dłuzsze niż pierwsza częsc zabiegu Jak juz lezałm na sali pooperacyjnej przyniesli mi moje dziecko i próbowali je dostawic do piersi ale moje brodawki nie były takie jak trzeba i nici z karmienia Na noc zabrali mi maluszka żebym odpoczęła. Bolało jak juz schodziło znieczulenie ale dla takich chwil warto Przez pierwsze trzy dni pobytu w szpitalu miałam problem z laktacją. Płakałam że nie mogę nakrmic własnego dziecka. Ale w końcu sie udało dzieki zyczliwosci wspaniałych pielegniarek z oddziału noworodków. Z opieki w szpitalu jestem mega zadowolona. Zajmowali się nami naprawdę fachowo. Jak miałbym rodzic drugi raz to tylko tam. Spróbuje was nadrobic na dniach. Opieka nad małym pochłania dużo czasu. Dołaczam zdjęcia
|
#3768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Ale warto o to walczyć, dla dobra naszych dzieciaczków!! Trzymam kciuki żeby Ci się udało, nie poddawaj się! |
|||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
mój synek śpi cały czas, może z godzinę na dzień się poudziela, pielucha, mleko i śpi, gapię się na niego czasami z nudów
ale z Klaudią też tak miałam, pierwsze 2-3 tygodnie tylko jadła i spała, później się jazdy zaczęły, a nie powiem dała popalić, zobaczymy co będzie teraz
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
20 listopada urodziła się nasza córeczka Patrycja, 3000g i 51cm
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie się różnią właściwościami trochę ale czy dla krocza to istotne
śliczny ![]() Cytat:
![]() śliczny synek
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Martaj sliczny ten Twoj synus
Cytat:
. po 5 minutach odkladam go do lozeczka i jak zrobie to delikatnie to sie nie wybudzi i juz tam spibrawo !! gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dziewczyny ja tez myslalam ze moje dziecko to takie spokojne i wogole .. przesypial mi w pierwszym tygodniu prawie cala dobe
|
|
#3775 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze opisu nie zalaczylam.....przeprasza m ale narazie nie mam zabardzo na to czasu, jeszcze czeka na mnie obiad a tu juz 17 :/ pranko musze zrobic i troche ogarnac mieszkanie tż na uczelni i nie bardzo wlasciwie ma mi kto pomoc w weekend przyjechala kolezanka ale w sumie nie bede jej przeciez prosci zeby mi pozamiatala :/
|
||||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
A Adas dzisiaj konczy 3 tygodnie .. i prezentuje sie o tak
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
słodziak
kurde to już 3 tygodnie?? ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- stękam wam że boję się porodu... i tak jest, ale czuję że jestem gotowa... mógłby mały już wyłazić... kurcze... tyle czasu jeszcze... a rzadko się zdarza taka gotowość... bynajmniej u mnie
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję jeszcze raz Mały cudny ![]() Piękny
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne dzieciaczki macie kochane!!!!!
Ja swojego też już chcę!!!
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
sanetko gratuluje!!!
agasobo witaj spowrotem antoś słodziaczek martaj brawa za opis, dzieciaczek cuuudny ![]() immortal jeszcze troche.ja tam gotowa jestem od trzech tyg czyli od donoszenia ale co tam najpozniej w ciagu tyg i maluszek bedzie tak mysle juz z nami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

juz doczytalam na necie co i jak ...

28.08 2010 Nasz Dzień
Adam 18.11.2012

.. przesypial mi w pierwszym tygodniu prawie cala dobe