O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 12:20   #601
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Dot.: O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII

Może raczej sęk w tym, by unikać rzeczy, które dodatkowo to podkreślają, mam na myśli przede wszystkim botki i rurki? Ale nie wiem, ja się nie znam.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:25   #602
pannamonroe
Raczkowanie

a wg mnie uroda to nie jest kwestia gustu. podobanie się- owszem. mozemy uznac jakąś osobe za obiektywnie ładniejszą, a drugą za atrakcyjniejszą dla nas, ale to nie jest przeciez to samo. są pewne zasady, kanony, i jeżeli twarz się w nie wpisuje tzn, że jest ładna. jeżeli nie, może być atrakcyjna, pociagająca, pełna uroku, czy po prostu ciekawa, ale nie ładna. tak więc ta Karina obiektywnie jest ładna (choć oczywiście może się komuś po prostu nie podobac, czy nie robić na kimś żadnego wrażenia), natomiast ta dziewczyna http://suosikki.fi/just-my-imagination/ jest zdecydowanie mniej ładna. obiektywnie patrząc na nią, ma spoko figurę (ale nie taką, która zdarza się jakoś rzadko, przeciętną po prostu) i bardzo ładne, zadbane i gęste włosy. poza tym ma nieszczególnie symetryczną twarz (oczy innej wielkosci i niezbyt symetryucznie umiejscowione), zadarty zbyt szeroki nos (wg niektórych oczywiście może być uroczy, czasami właśnie takie drobne niedoskonałości nadają charakteru twarzy) oraz często ma "krzywe usta" a do tego ma chyba wadę zgryzu, albo po prostu wystające zęby. to wszystko nie jest kwestią gustu, to są obiektywne fakty. a czy się może podobać? no, tutaj to już każdy ma swoją opinie
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:36   #603
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez darkdot Pokaż wiadomość
Trzeba mieć chyba ukryty talent, by az TAK skrócić się optycznie strojem.
Takiego skrócenia to dawno nie widziałam.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dziewczyn ajest ewidentną gruszką- węższa góra, szeroki dół.
Nie wiem więc dlaczego świadomie krzywdzi się szerokimi spodniami jak TUTAJ czy rozkloszowanymi spódnicami jak TUTAJ które jeszcze bardziej poszerzają jej tyłek dodatkowo wszystkie spódnice ma za krótkie- pal sześć, czy ktoś uzna, że ma grube nogi, czy nie. Po prostu taki fason jeszcze bardziej pogarsza jej sylwetkę
Może gazet się posłuchała, gdzie gruszkom radzą szerokie spodnie- może nie takie, ale mimo wszystko i w ogóle jakieś dziwne rzeczy.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:36   #604
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannamonroe Pokaż wiadomość
są pewne zasady, kanony, i jeżeli twarz się w nie wpisuje tzn, że jest ładna.
Wskaż mi jeden, obowiązujący zawsze i wszędzie, uniwersalny kanon urody.

Dziwi mnie, że rozgraniczasz kwestię "ładności" z innymi kategoriami dot. atrakcyjności. Według mnie sklasyfikowanie kogoś jako "ładnego" jak najbardziej zależy od gustu [w szerszym rozumieniu, tj. na podstawie nie tylko indywidualnych preferencji, ale i pewnego rodzaju aktualnych tendencji].

Jeśli zaś masz na myśli pewne klasyczne definicje piękna, uwzględniające np. harmonię, symetrię i proporcje, to owszem, może jest to "powszechnie przyjęty kanon"...W Europie i Ameryce. Ale dla mnie to jednak za mało, by mówić o uniwersalności.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:42   #605
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Może gazet się posłuchała, gdzie gruszkom radzą szerokie spodnie- może nie takie, ale mimo wszystko i w ogóle jakieś dziwne rzeczy.

bardzo dziwne

weszłam na twojego bloga i zauważyłam, że też masz te cudowne świeczki wiśnia- czekolada z Biedronki właśnie je palę- cudowne są

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:46   #606
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
bombo!
wystarczy że założy krótszą bluzkę i nie będzie zakładać długich kurtek
tam gdzieś dalej ma fotę w bodajże brązowej bluzeczce ale krótszej niz ta tu. I spodnie mniej obcisłe na dole
Muszę sprawdzić czy wygląda lepiej, lżej.

Nie wiem czy to o ten strój ci chodzi ale to chy ba jedyny w którym jej proporcje nie są aż tak zachwiane http://letashasfasionworld.blogspot....12/10/203.html Niektóre też ma fajne, tylko jasne, niskie obuwie. Dodałabym ciemną "szpilkę" na grubszym, stabilnym obcasie - nawet do rurek i była by sexy krąglutka kobietka, jak z gangsterskiego klipu. Ona ma chyba jakąś słabość do jasnych butów przy ciemnych spodniach

Edytowane przez AtomowaBomba
Czas edycji: 2012-11-25 o 12:53
AtomowaBomba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:52   #607
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez winterlly Pokaż wiadomość
http://fotballfrue.no/?cat=6 cała kategoria jest temu poświęcona
te zdjęcia są cudne

dziś mam chyba zły dzień, bo nie mam czego skrytykować ;-)
patrzcie jaki fajny parasol http://i0006.photobucket.com/albums/.../IMG_8001a.jpg
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 12:55   #608
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Loouisse Pokaż wiadomość
te zdjęcia są cudne

dziś mam chyba zły dzień, bo nie mam czego skrytykować ;-)
patrzcie jaki fajny parasol http://i0006.photobucket.com/albums/.../IMG_8001a.jpg

fajna marynarka/żakiet

km

mój INSTA
Stary 2012-11-25, 12:56   #609
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AtomowaBomba Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to o ten strój ci chodzi ale to chy ba jedyny w którym jej proporcje nie są aż tak zachwiane http://letashasfasionworld.blogspot....12/10/203.html Niektóre też ma fajne, tylko jasne, niskie obuwie. Dodałabym ciemną "szpilkę" na grubszym, stabilnym obcasie - nawet do rurek i była by sexy krąglutka kobietka, jak z gangsterskiego klipu. Ona ma chyba jakąś słabość do jasnych butów przy ciemnych spodniach
nie nie to nie to ale tutaj też jakby wyższa się wydaje.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:58   #610
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannamonroe Pokaż wiadomość
a wg mnie uroda to nie jest kwestia gustu. podobanie się- owszem. mozemy uznac jakąś osobe za obiektywnie ładniejszą, a drugą za atrakcyjniejszą dla nas, ale to nie jest przeciez to samo. są pewne zasady, kanony, i jeżeli twarz się w nie wpisuje tzn, że jest ładna. jeżeli nie, może być atrakcyjna, pociagająca, pełna uroku, czy po prostu ciekawa, ale nie ładna. tak więc ta Karina obiektywnie jest ładna (choć oczywiście może się komuś po prostu nie podobac, czy nie robić na kimś żadnego wrażenia), natomiast ta dziewczyna http://suosikki.fi/just-my-imagination/ jest zdecydowanie mniej ładna. obiektywnie patrząc na nią, ma spoko figurę (ale nie taką, która zdarza się jakoś rzadko, przeciętną po prostu) i bardzo ładne, zadbane i gęste włosy. poza tym ma nieszczególnie symetryczną twarz (oczy innej wielkosci i niezbyt symetryucznie umiejscowione), zadarty zbyt szeroki nos (wg niektórych oczywiście może być uroczy, czasami właśnie takie drobne niedoskonałości nadają charakteru twarzy) oraz często ma "krzywe usta" a do tego ma chyba wadę zgryzu, albo po prostu wystające zęby. to wszystko nie jest kwestią gustu, to są obiektywne fakty. a czy się może podobać? no, tutaj to już każdy ma swoją opinie
w pełni się zgadzam

ja często odróżniam: "jest ładna", "jest atrakcyjna", "ma ciekawą urodę", "podoba mi się"

Zresztą to już udowodnione, że jest coś takiego jak kanon urody, coś co na ogół każdy uważa za ładne. Pociąga nas odpowiednia proporcja. Karina jest piękna w klasycznym stylu, ma takie specyficzne rysy, ala Kim Kardashian. Ale prawdą jest też, że nie zapadają w pamięć, właśnie dlatego że wpisują się w ten klasyczny styl. Jest wiele pięknych celebrytek, które są dla mnie nie do odróżnienia. niby piekne, ale wszystkie jakby takie same
Stary 2012-11-25, 13:00   #611
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
nie nie to nie to ale tutaj też jakby wyższa się wydaje.
Szukam dalej.
I widzę kolejne zależności:
jasne buty-ciemne spodnie, jasna bluzka (raz połączyła czarne spodnie z czarną górą i dodała jasny gruby komin)
długa kurta-gruby komin (widziałam ją w krótkiej kurtce ale i tak zepsuła całość resztą )

Mimo butów, podoba mi się tutaj. W końcu jednakowa kolorystyka http://letashasfasionworld.blogspot....12/09/196.html

Czas edycji: 2012-11-25 o 13:01

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 13:01   #612
pannamonroe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Wskaż mi jeden, obowiązujący zawsze i wszędzie, uniwersalny kanon urody.

Dziwi mnie, że rozgraniczasz kwestię "ładności" z innymi kategoriami dot. atrakcyjności. Według mnie sklasyfikowanie kogoś jako "ładnego" jak najbardziej zależy od gustu [w szerszym rozumieniu, tj. na podstawie nie tylko indywidualnych preferencji, ale i pewnego rodzaju aktualnych tendencji].

Jeśli zaś masz na myśli pewne klasyczne definicje piękna, uwzględniające np. harmonię, symetrię i proporcje, to owszem, może jest to "powszechnie przyjęty kanon"...W Europie i Ameryce. Ale dla mnie to jednak za mało, by mówić o uniwersalności.
no, wiadomo, że mam na myśli powszechnie przyjęty kanon w europie i ameryce oraz australii w danym okresie. to co u nas bedzie obiektywnie ładne, nie będzie takie w korei np, bo tam kanon jest inny. a wsrod jakis plemion w afryce jeszcze inny. ale ludzie zyjący w określonym czasie i w okreslonym miejscu dzielą ten sam kanon. jeżeli nawet go jakoś wewnętrznie nie akceptują, to mają na jego temat wiedzę, potrafia odróżnić twarz uznaną za ładna i taką, która po prostu im sie podoba.
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:09   #613
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam dalej.
I widzę kolejne zależności:
jasne buty-ciemne spodnie, jasna bluzka (raz połączyła czarne spodnie z czarną górą i dodała jasny gruby komin)
długa kurta-gruby komin (widziałam ją w krótkiej kurtce ale i tak zepsuła całość resztą )

Mimo butów, podoba mi się tutaj. W końcu jednakowa kolorystyka http://letashasfasionworld.blogspot....12/09/196.html
o tym pisałam http://letashasfasionworld.blogspot....&by-date=false dużo lepiej niż z linka który wkleiła Justyna.

o matko kurtka, komin misiowy i buty z odkrytymi palcami
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:19   #614
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
o tym pisałam http://letashasfasionworld.blogspot....&by-date=false dużo lepiej niż z linka który wkleiła Justyna.

o matko kurtka, komin misiowy i buty z odkrytymi palcami
No mnie się tutaj akurat nie podoba a takiej luźnej bluzce.
Może to dziwne, ale tutaj jest fajnie http://letashasfasionworld.blogspot....12/08/190.html nogi może nie zyskały cm w górę ale jest jak to wcześniej określiłam, trochę jak laseczka z klipu 50 Centa
Stary 2012-11-25, 13:53   #615
lagerfeldised
Rozeznanie

A może ktoś mi pokazać jakieś źródło, gdzie wspominane jest o tym obecnym kanonie europejskim?

Z ciekawości.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

http://letashasfasionworld.blogspot.com:
Cytat:
Nie jestem ikoną,
nie jestem stylistką,
nie projektantką.
Całe szczęście, że to napisała, bo bym nie wpadła...
Stary 2012-11-25, 14:02   #616
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
A może ktoś mi pokazać jakieś źródło, gdzie wspominane jest o tym obecnym kanonie europejskim?

Z ciekawości.
Podbijam, bo też jestem ciekawa

km

mój INSTA
Stary 2012-11-25, 14:29   #617
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Podbijam, bo też jestem ciekawa
Nie podam wam teraz źródel, bo mówi sie o tym w wielu miejscach i wiele razy o tym czytałam i słyszałam. Chodzi o wymiary części twarzy, czy coś takiego
wiem, ze to żadne źródlo, ale podaje fragment z wikipedii

"Przeciętna twarz – badania dowiodły[13][14][15], że najbardziej atrakcyjne są twarze typowe, bliskie przeciętnym wymiarom. Np. jeśli 32 zdjęcia różnych twarzy nałoży się na siebie i w ten sposób wypreparuje "przeciętną twarz", to będzie ona najprawdopodobniej oceniana jako ładniejsza niż te wszystkie, które się na nią złożyły[16]. O tym, że twarze typowe są atrakcyjne, świadczy także fakt o wiele częstszego mylenia między sobą twarzy ładnych niż brzydkich. Brzydkim można być na wiele sposobów. Urodziwe twarze są do siebie bardzo podobne. Skłonność do spostrzegania jako atrakcyjnych cech o przeciętnym nasileniu dotyczy nie tylko twarzy. Skrajne natężenie jakiejś cechy lub jej zupełna nieobecność obniża atrakcyjność. W genetyce pojęciem oznaczającym dobieranie się zwierząt w pary z preferencją dla przeciętności jest koinofilia. Z kolei badanie przeprowadzone przez Davida Perretta wskazuje na to, że przeciętność niekoniecznie musi dawać najlepszy obraz tego co najbardziej atrakcyjne; okazało się, że najbardziej atrakcyjne kobiety różnią się nieznacznie pewnymi cechami od średniej populacyjnej[15]. Cechy, które je wyróżniają, to: mniej wydatne szczęki, oczy większe w proporcji do całej twarzy oraz mniejsza odległość od ust do podbródka. Jest to wygląd twarzy wyglądającej na młodszą niż przeciętna[17] i to stwierdzenie jest prawdopodobnie prawdziwe również dla innych kultur. Najbardziej atrakcyjne kobiety posiadają również mniejsze nosy."

http://pl.wikipedia.org/wiki/Atrakcy...urody_kobiecej

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

O, ta dziewczyna moim zdaniem jest piękna, ale łatwo mogłabym ją pomylić z kimś innym, zupełnie umyka mojej pamięci

http://3.bp.blogspot.com/-s6Wf-QPLyR...111_193645.jpg
Stary 2012-11-25, 14:55   #618
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:

właśnie, nie dość, że jasnych to jeszcze zabudowanych. I to botkach, które baaaaardzo skracają
154 cm wzrostu mam, wiem co mówię
Stary 2012-11-25, 14:56   #619
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Loouisse Pokaż wiadomość
Nie podam wam teraz źródel, bo mówi sie o tym w wielu miejscach i wiele razy o tym czytałam i słyszałam. Chodzi o wymiary części twarzy, czy coś takiego
wiem, ze to żadne źródlo, ale podaje fragment z wikipedii

"Przeciętna twarz – badania dowiodły[13][14][15], że najbardziej atrakcyjne są twarze typowe, bliskie przeciętnym wymiarom. Np. jeśli 32 zdjęcia różnych twarzy nałoży się na siebie i w ten sposób wypreparuje "przeciętną twarz", to będzie ona najprawdopodobniej oceniana jako ładniejsza niż te wszystkie, które się na nią złożyły[16]. O tym, że twarze typowe są atrakcyjne, świadczy także fakt o wiele częstszego mylenia między sobą twarzy ładnych niż brzydkich. Brzydkim można być na wiele sposobów. Urodziwe twarze są do siebie bardzo podobne. Skłonność do spostrzegania jako atrakcyjnych cech o przeciętnym nasileniu dotyczy nie tylko twarzy. Skrajne natężenie jakiejś cechy lub jej zupełna nieobecność obniża atrakcyjność. W genetyce pojęciem oznaczającym dobieranie się zwierząt w pary z preferencją dla przeciętności jest koinofilia. Z kolei badanie przeprowadzone przez Davida Perretta wskazuje na to, że przeciętność niekoniecznie musi dawać najlepszy obraz tego co najbardziej atrakcyjne; okazało się, że najbardziej atrakcyjne kobiety różnią się nieznacznie pewnymi cechami od średniej populacyjnej[15]. Cechy, które je wyróżniają, to: mniej wydatne szczęki, oczy większe w proporcji do całej twarzy oraz mniejsza odległość od ust do podbródka. Jest to wygląd twarzy wyglądającej na młodszą niż przeciętna[17] i to stwierdzenie jest prawdopodobnie prawdziwe również dla innych kultur. Najbardziej atrakcyjne kobiety posiadają również mniejsze nosy."

http://pl.wikipedia.org/wiki/Atrakcy...urody_kobiecej

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

O, ta dziewczyna moim zdaniem jest piękna, ale łatwo mogłabym ją pomylić z kimś innym, zupełnie umyka mojej pamięci

http://3.bp.blogspot.com/-s6Wf-QPLyR...111_193645.jpg
No cóż, tak jak piszesz, żadne to źródło. Dużo rzeczy "się mówi i czyta".
A dziewczyna na zdjęciu zupełnie nie wpasowuje się u mnie w "kanon", (jeżeli założę, że taki istnieje bazując na tym co się mówi i co się czyta) chociażby ze względu na proporcje i kształt nosa.

Dodatkowo, artykuł z wiki, który cytujesz mówi o twarzy przeciętnej, a nie o europejskim kanonie piękna, wspomina też o tym, co jest najbardziej atrakcyjne, a wcześniej ów domniemany kanon piękna został celowo rozróżniony od tego co się komu podoba.

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-11-25 o 14:59
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 15:22   #620
Dorota Sulek
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Ja tu pierwszy raz ale jestem lekko podirytowana i musze sie wypowiedziec............. ....mianowicie chodzi o MissHeledore............. .lubilam ogladac jej filmiki i czytac bloga i nawet polubilam ja na FB gdyz warto popatrzec na ladne makijaze i czerpaz pomysly ale ostatnio jak non stop widze jak to laska sie chwali, do jakiej szkoly poszla ile za nia zaplacila, jaki sprzet i za ile sobie kupuje i jakiego to ma w sklepie pecha, jak to ja straaaaaaaasznie bola plecy z powodu krecenia lokow do sesji na ktorej pracowala (jakos tak to bylo bo nie pamietam dokladnie) ................szczeze mowiac to zaczelam jej nie znoscic i po dzisiejszym tekscie z Fb ja usunelam: "Teść zaprosił nas dziś na obiad w Sheratonie. Wszystko super, tylko mi sie twarz sypie po laserze, więc będę straszyć. Trzymajcie kciuki, żeby mnie nie wyprosili " - no rzeczywiscie coz za tragedia!!!!!!!!!!!!
Jest wiele fajnych dziewczyn na fb i mam wiele stron "lubie to" ale zadna z dziewczyn nie przechwala sie w ten sposob i nie pokazuje jak to ja stac na wszystko, na zabiegi, sprzety itp.............
Wkurz mnie cos takiegi i jakies to takie zalosne mi sie wydaje............ale to tylko moje zdanie
Pozdrawiam Was
Stary 2012-11-25, 15:29   #621
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorota Sulek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja tu pierwszy raz ale jestem lekko podirytowana i musze sie wypowiedziec............. ....mianowicie chodzi o MissHeledore............. .lubilam ogladac jej filmiki i czytac bloga i nawet polubilam ja na FB gdyz warto popatrzec na ladne makijaze i czerpaz pomysly ale ostatnio jak non stop widze jak to laska sie chwali, do jakiej szkoly poszla ile za nia zaplacila, jaki sprzet i za ile sobie kupuje i jakiego to ma w sklepie pecha, jak to ja straaaaaaaasznie bola plecy z powodu krecenia lokow do sesji na ktorej pracowala (jakos tak to bylo bo nie pamietam dokladnie) ................szczeze mowiac to zaczelam jej nie znoscic i po dzisiejszym tekscie z Fb ja usunelam: "Teść zaprosił nas dziś na obiad w Sheratonie. Wszystko super, tylko mi sie twarz sypie po laserze, więc będę straszyć. Trzymajcie kciuki, żeby mnie nie wyprosili " - no rzeczywiscie coz za tragedia!!!!!!!!!!!!
Jest wiele fajnych dziewczyn na fb i mam wiele stron "lubie to" ale zadna z dziewczyn nie przechwala sie w ten sposob i nie pokazuje jak to ja stac na wszystko, na zabiegi, sprzety itp.............
Wkurz mnie cos takiegi i jakies to takie zalosne mi sie wydaje............ale to tylko moje zdanie
Pozdrawiam Was

Nie tylko u niej tak jest. Sodówka zaczyna uderzać do głowy
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:09   #622
WhiteCherry
Zakorzenienie

wg mnie również istnieje pewien kanon urody, albo inaczej - pewne cechy twarzy, które klasyfikują ją do zakładki ''ładna''.
istnieją pewne typy urody, których nie nazwiemy brzydkimi, nawet jeśli nie wpasowują się w nasz gust (bo np. ktoś woli brunetki od blondynek albo niebieskie oczy bardziej niż zielone), i pomimo tego, że nam ''doopy nie urywa'' to i tak nie określimy takiej osoby jako nieładną.

wg mnie np. takich twarzy nikt nie nazwie brzydkimi - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...93462572_n.jpg

http://s1.kozaczek.pl/2012/07/marina-luczenko-13-R1.jpg

można powiedzieć, że nam się taki typ urody nie podoba, ale mimo wszystko mają te cechy, które wykluczają brzydotę.
Stary 2012-11-25, 16:20   #623
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wg mnie również istnieje pewien kanon urody, albo inaczej - pewne cechy twarzy, które klasyfikują ją do zakładki ''ładna''.
istnieją pewne typy urody, których nie nazwiemy brzydkimi, nawet jeśli nie wpasowują się w nasz gust (bo np. ktoś woli brunetki od blondynek albo niebieskie oczy bardziej niż zielone), i pomimo tego, że nam ''doopy nie urywa'' to i tak nie określimy takiej osoby jako nieładną.

wg mnie np. takich twarzy nikt nie nazwie brzydkimi - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...93462572_n.jpg

http://s1.kozaczek.pl/2012/07/marina-luczenko-13-R1.jpg

można powiedzieć, że nam się taki typ urody nie podoba, ale mimo wszystko mają te cechy, które wykluczają brzydotę.
Pisała kiedyś o tym Azjatycki Cukier. http://azjatyckicukier. + blogspot.com/2012/09/azjatycki-celebryta-typowy-azjata.html
Po drugie, jeśli przyjrzycie się kompozytom twarzy celebrytów, zauważycie, że ideały piękna są w sumie dość uniwersalne - idealna twarz ma ładne, duże oczy, pełne usta, prosty, dobrze zarysowany nos i promienną, gładką cerę.

Kim ona jest? https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...93462572_n.jpgMimo nadmiaru retuszu jest boska.

Czas edycji: 2012-11-25 o 16:22
Stary 2012-11-25, 16:44   #624
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Pisała kiedyś o tym Azjatycki Cukier. http://azjatyckicukier. + blogspot.com/2012/09/azjatycki-celebryta-typowy-azjata.html
Po drugie, jeśli przyjrzycie się kompozytom twarzy celebrytów, zauważycie, że ideały piękna są w sumie dość uniwersalne - idealna twarz ma ładne, duże oczy, pełne usta, prosty, dobrze zarysowany nos i promienną, gładką cerę.
o właśnie, takie twarze też są obiektywnie ładne - http://4.bp.blogspot.com/-nq57cXzD6K...2419523101.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-pDuubpYPxk..._composite.jpg

jak widać, w każdym kraju mamy pewien uniwersalny typ, który łączy mniej więcej te same cechy, uznawane za ładne.
Cytat:
Kim ona jest? https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...93462572_n.jpgMimo nadmiaru retuszu jest boska.
Alena Shishkova, rosyjska modelka. wybrałam zdjęcie, które najbardziej odzwierciedla ten typ, który mi się podoba, nie wszystkie foty ma ładne. :p
Stary 2012-11-25, 16:52   #625
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
o właśnie, takie twarze też są obiektywnie ładne - http://4.bp.blogspot.com/-nq57cXzD6K...2419523101.jpg

jak widać, w każdym kraju mamy pewien uniwersalny typ, który łączy mniej więcej te same cechy, uznawane za ładne.
Alena Shishkova, rosyjska modelka. wybrałam zdjęcie, które najbardziej odzwierciedla ten typ, który mi się podoba, nie wszystkie foty ma ładne. :p
https://d3e56x1p8xrurb.cloudfront.ne...jpg?1334903070 Och, mrrrr. Ma bloga?

Ja regularnie zmieniam swój typ. Obecnie mam świra na punkcie Śnieżkowym. Bardzo jasna cera bez znamion, wąski ale wyraźny nosek, ciemna oprawa oczu (czarne lub ciemno niebieskie tęczówki i ciemne brwi), pełne oprawione w czerwoną szminkę usta i długie, proste, czarne jak węgiel włosy. Azjatki wpisują się doskonale w ten typ ale bywają też zachodnie kobiety, które go reprezentują.
http://azjatyckicukier.blogspot.com/...ycki+Cukier%29
https://www.google.pl/search?hl=en&q...E8Lm4QTO24GIBA
https://www.google.pl/search?hl=en&q...w=1280&bih=834
Znacie blogerkę, która spełni moje obecne wymagania? Mam już dość tlenionych blondynek.
Nigdy nie zrozumiem dlaczego to laska ze Zmierzchu zagrała Snow White ;(

Zafarbować to cudo na czarno i byłaby boska, w sumie teraz też jest ale jakoś tak bardziej z porno gwiazdą mi się kojarzy http://modelalenashishkova.tumblr.com/

Czas edycji: 2012-11-25 o 16:58
Stary 2012-11-25, 17:03   #626
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Zafarbować to cudo na czarno i byłaby boska, w sumie teraz też jest ale jakoś tak bardziej z porno gwiazdą mi się kojarzy http://modelalenashishkova.tumblr.com/
wg mnie w wersji czarnej za bardzo zajeżdża Megan Fox (której urodą też się zachwycam) - http://data.whicdn.com/images/245608...7641_large.jpg

Śnieżkowa jest Marina - http://c.wrzuta.pl/wi947/a2a32c11001...arina_luczenko

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-11-25 o 17:04
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 17:07   #627
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
wg mnie w wersji czarnej za bardzo zajeżdża Megan Fox (której urodą też się zachwycam) - http://data.whicdn.com/images/245608...7641_large.jpg

Śnieżkowa jest Marina - http://c.wrzuta.pl/wi947/a2a32c11001...arina_luczenko
Niet, dla mnie nie jest. Za szeroki nosek i zbyt pucołowata twarz oraz jaśniutkie brwi

To fota Megan czy Aleny? Aleny pewnie ale podobna do Megan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chen-art3.jpg (31,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 149880083.jpg (35,0 KB, 52 załadowań)

Czas edycji: 2012-11-25 o 17:10
Stary 2012-11-25, 17:30   #628
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna i te wlossy
Stary 2012-11-25, 17:46   #629
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

To fota Megan czy Aleny? Aleny pewnie ale podobna do Megan
Aleny
Stary 2012-11-25, 17:59   #630
Loouisse
Rozeznanie

Te Jodelle Ferland to dopiero co widziałam w filmie "Sprawa 39" czy coś takiego, była przerażająca małą dziewczynką. Dobrze ją dobrali do roli. Przypominała mi Martę Kaczyńską z twarzy.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
wg mnie w wersji czarnej za bardzo zajeżdża Megan Fox (której urodą też się zachwycam)
Najpiekniejsza kobieta wg mojego TŻ-a. I kolejna piękność której nie mogę zapamietać. Za każdym razem, gdy On ogląda jej zdjęcia, to pytam co to za jedna.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Bardzo ciekawy typ urody ma ta blogerka
http://choccolattes.blogspot.com/

Celowo użyłam określenia "ciekawy", bo nie jest to klasyczna piękność, ale dla mnie ma w sobie to "coś" i bardzo lubię jej bloga ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości