|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Psze bardzo
![]() Tych lalek nie lubię osobiście,ale że schodziły to pare sztuk jest ![]() Reszta(chusteczniki,szkat ułki i wszystko decoupage) póki co nie ma fotek.. Poczekajcie, musze mojego zagonić to wrzuci na stronę i pokażę, ale póki co w tajemnicy ![]() Domenę nam śwignęli z przed nosa i będzie inna niż chciałam,ale mam to gdzieś
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
AXELLA, motywuj mnie dalej
Ok,ja lecę się myć i spaćku , paaaa!
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra... jak bym była świadkiem czegoś takiego, to nie powstrzymałabym się przed złośliwym komentarzem
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiało się pochwalę, że to już chyba to
czuję dzidziusia i to nie takie motylki tylko delikatne puku puku ![]() w końcu to 18 tydzień |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 17tc i nie wiem czy to bejbi czy coś innego.. raczej jelitka
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczności te misiaki
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katate za ruchy maluszka
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tż robi ..
"zawodowo" się tym zajmuje. ja nie mam pojęcia o takich rzeczach
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaką kwotę dostaje się do urlopu macierzyńskiego? średnią z całego roku? ostatnią pensję?
|
|
|
|
#2080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chce jednego conajmniej!Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja już po prysznicu i po kolacji, ale jeszcze spania nie mam i nie wiem czy dzisiaj zasnę
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ona wszelkie komentarze i w ogóle jak ktoś jej zwrócił uwagę to i tak to miała głęboko w d..pie. Taki typ już. Na szczęście nie leżała ze mną, bo bym prosiła o zmianę sali na bank. No ale i tak przykro było patrzeć.
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę... ale cierpliwie czekam, bo wiem że jeszcze za wcześnie
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się zastanawiam.. może jutro znowu przyatakuję kolorówkę w rossmannie ![]() Może jakiś podkład inny sobie kupię... tylko nie wiem jaki. Polecacie jakieś ? Już od prawie 3 lat jestwm wierna astor perfect stay |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na all jakieś 35zł wychodzi, nie wiem jak teraz w ross ![]() Ja dziś poczułam takie delikatne 3 puknięcia nie jestem pewna co to było ale raczej nie jelita, całkiem inne odczucie
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie. Ja leżałam w 26 tygodniu z porodem 'przedwszesnym zagrażającym', dostałam zastrzyki na rozwój płuc u maluszka i w ogóle silne leki rozkurczowe, a z łożka to tylko do toalety wstawałam, a ten babszyl był po terminie!!!
|
|
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do ruchów to piękne jest juz takie pierwsze przesunięcie w brzuszku, do dziś pamiętam ten pierwszy raz, byli znajomi u nas, ogladamy film, siedzę na kanapie i nagle normalnie poczułam jak dzidziuś się przesunął, to było niesamowite, w pierwszej chwili nie byłam pewna nawet czy to to tak mnie zaskoczyło ale to było dużo później, gdzieś koło połowy dopiero, doczekacie się, ciekawe jest to że teraz czeka się na brzuchy, ruchy a potem dzieciny tak szaleją w wielkich brzuchach że tylko liczy się dni do porodu i ulgi
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię też efektu maski |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie znowu będę latała od półki do półki i porównywała godzinę, a wyjdę z tym co zawsze idę oglądać powtórkę sekrety chirurgii, bo w piątek nie oglądaliśmy
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczenia nie są ciężkie, takie kołysanie dzidzi bardziej![]() pawie oczko ile Ty płacisz składki (bo sama płacisz no nie) i ile ich będziesz płacić? bo pierwszą pensję na urlopie płaci pracodawca no nie? jak mi policzą macierzyński jak będę pracowała (2 lata), chorobowe 5 miesięcy, praca 3miesiące? |
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to czekamy na resztę ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
- jeśli tak jak piszesz, to ja pewnie nic nie dostane. U mnie będzie prosty rachunek bo wezmą pod uwagę tylko 1 miesiąc
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
No nadrobiłam Was
![]() widzę, że nawet w weekendy nie próżnujecie i posty śmiało produkujecie ![]() Niestety nie mam siły, cytować, więc gratuluję zbiorowo udanych wizyt, okrąglutkich brzuniów, i zakupów - ciuszki słodziaki Witam też nowe jak i zagubione mamuśki U nas weekend jak zwykle zabiegany, minął tak szybko, że ani się obejrzeliśmy a tu już niedziela ![]() Wrzucam też jak obiecałam tabelki z przyrostem wagi, to sobie porównacie, bo widziałam, że trochę było o tym mowy.
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko bo mam możliwość zrobić tak jak TY i się zastanawiam nad tym. I wtedy miałabym macierzyński.
Pierwsze chorobowe na pewno płaci pracodawca (więc musisz pewnie składkę opłacić) i właśnie nie wiem czy opłacać 2 i 3 jak już jestem na chorobowym, czy 3 i 4 na chorobowym. I w ogóle nie wiem czy się na to decydować, trochę się boję. Ale wiem że mnie i tak zwolnią w lutym, więc sama bym się zwolniła- jak co to zmieniłam pracę bo mam zdalną przez neta i mogę pracować. Eh już nie wiem co robić |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co chodzi z tym 2 i 3 i 3 i 4???? Ja za październik płaciłam składkę bo od wtedy dostałam niby umowę o pracę od 14 listopada jestem niby na zwolnieniu lekarskim ale składkę płacę normalnie ( 33 dni ) później jeszcze kawałek grudnia mi zostanie do zapłaty w sumie wyjdzie mi około 2200 tys. za te składki. Od końca grudnia już będzie mi płacił ZUS. Trochę u mnie skomplikowane, ale jakbym miała inną możliwość to nie musiałabym tak kombinować. Jeśli Ty masz możliwość załatwienia sobie macierzyńskiego, to ja bym załatwiała na Twoim miejscu. W ogóle żałuję, że nie przepisałam na siebie działalności gospodarczej taty, ale stwierdziliśmy, że przy drugim dziecku tak zrobimy
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli Ty płacisz jedną składkę jak pracujesz i jedną jak jesteś na L4.A ja się zastanawiam czy płacić dwie składki pracując i trzecią na L4 czy trzy składki pracując i czwartą na L4. Chodiz mi o to że nie wiem ile mam pracować żeby się do mnie nie przyczepił ZUS ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- o tym też myślałam tylko że firma wtedy nie może funkcjonować |
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więc ja płacę w sumie 3 razy składki, bo umowa nie zaczęła mi się od 1 tylko od 8, i wszystko się poprzesuwało..... Płać jak najmniej się da, to czy ZUS się doczepi czy nie, to nie masz wpływu, a szkoda dodatkowej kasy wydawać. Kontrola to nie koniec świata - chyba Jeśli wszystko będziesz miała legalnie, to czego się obawiasz? Mi księgowa z zakładu sama doradzała żeby po pierwszym przepracowanym miesiącu iść już na L4. Jesteśmy już prawie w 5 miesiącu, więc co się mogą czepiać ciężarnych? a firmę czy pracę masz prawo zakładać/podejmować. Moja księgowa, mówiła, że są takie przekręciary, że zakładają działalność gospodarczą na 1-2 miesiące przed porodem, wykazują takie dochody + płacą składkę zdrowotną x 3 , że później dostają macierzyński po 9 tys. ! - i to są faktycznie przekręty na dużą kasę.. i wtedy rozumiem, że Zus może się czepiać, popytaj najlepiej jakiejś księgowej, żeby Ci doradziła ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Ok, pora na mnie, dobrej nocki
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
idę zrobić nam kolację bo zaraz usłyszę,że głodzę niewinnego człowieka
![]() a potem myju i spać, jutro 11h w pracy ![]() jutro zaczynam 17tydzień!!!! jak ten czas zaiwania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

za ruchy maluszka

klask i:

nie jestem pewna co to było ale raczej nie jelita, całkiem inne odczucie