|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły mi kolejne rzeczy dla Michałka
zaraz porobię fotki to wam pokarzę no i u gin dostałam pakiet pampers, jedna pieluszka, płyta cd i 2 broszurki do poczytania.
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauwazyłyście że niektóre osoby regularnie nas podczytują a się nie odezwały ani razu
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś już duży Kawaler jak się patrzy...Ale lekarka Ci powiedziała, że termin przesunięty, czy spojrzałaś tylko na zapis w USG?3mam kciuki będzie dobrze ![]() Cytat:
Ale nie od początku- jak poznali,że z dzieckiem jest cos nie tak? Matka poczuła, czy na USG wyszło? Jakie to musi być straszne rodzić martwe dziecko...Ehhh odsuńmy te przykre tematy....Ja tez posprzatałam w końcu, mały chyba serio sie obrócił znów nogami w dół, bo czuje go słabo i na dole i ostatnio jak go tak czułam, to był właśnie obrócony... |
||
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Miachałek śliczny Połówkowe mam o 18.00. Strasznie mi się dłuży to czekanie... Mała tłucze się i skacze więc obawiam się, że jak przyjdzie do badania to znów będzie chciała spać i dupką się odwróci
|
||
|
|
|
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4627 | ||
|
Rozeznanie
|
co do koszul, miałam taką..
http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html i byłam baaardzo zadowolona.. Cytat:
to wcinaj leki i leż.. lepiej w domu niż w szpitalu.. śliczny synuś.. ![]() Cytat:
|
|
|
#4628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszły kliki ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
no strippi faktycznie jak indyk ale czego sie dla dziecka nie robi. Sliczny michalek i kawal chlopa juz. Kurcze az dwa tyg?wow. Ciekawe co u mnie juztro bedzie. Ale mi caly czas giny mowia ze termin sie juz nie zmienia.
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- aha co do ty recznikow to wygladaja jak z biedronki niby frotte wiec powinny wode wsiakac no zobaczymy.
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
a te pieluszki hmm?
|
|
|
|
|
#4631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to teraz leż i nie szalej Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4633 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to też wina filmów i "opowieści dziwnej treści " o porodach ,że krew się leje, baby się drą ,przeklinają ,obwiniają ... Cytat:
![]() Cytat:
- odpoczywaj .a michałek już ciężki ! i odjąć jego wagę od tego co "niby " przytyłaś (bo przecież w tym jest waga wód płod.,krwi bo zwiększa się ilość itp) to Ty nic nie przytyłaś !!! Jakim cudem???? zazdroszczę .... Cytat:
Cytat:
dzisiaj byłam z mamą w centrum handl. i tak chodziłyśmy 3 godz. ale to mama raczej szukała dla siebie ciuchów...poszłyśmy też na obiad i w tym czasie tata zadzwonił i dziwił się ,że tak długo tam jesteśmy ...mama na to " bo to ona się tak długo kula.." ach te mamuśki ...
|
|
|
#4634 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, zdecydowanie mama w pracy mu nie pasuje ![]() Teraz jak się położyłam to coś tam pofikał... a w pracy miałam niespodziankę - rozmawiałam z kierownikiem o projekcie i dostałam takie 3 - 4 ciosy w pęcherzo-pochewkę... śmiać mi się chciało przeokropnie ![]() No Kochana, ależ masz synulka dużego ![]() Do naparów jeszcze koleżanka poleciła macierzankę - na szybkie i łatwe rodzenie ![]() Cytat:
a Ty też masz wzrost modelki? jaka ona jest długa?chyba sobie kupię teraz jakąś... bo tak prawdę pisząc nie mam żadnej... jakby nie daj Boże trzeba było iść do szpitala to nie mam w czym...
|
|
|
|
#4635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jesteśmy faszerowane jak indyki Cytat:
za połówkowe ![]() i dziękuję Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no zobaczymy w praktyce z tych nudów i leżenia będę znowu kupować ![]() Cytat:
no nie przytyłam, ale ja nie taka laska jak Ty, tylko z dodatkowymi kg także nie ma co patrzeć na mnie Cytat:
no i do tego sexik trzeba dopisać dziękuję ja wzrost mam 168cm
|
|
|
|
#4637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po wczorajszym ogladaniu porodu na youtube nie pozwole mu tam spojrzec, to naprawde ochydne jest niestety :/ nic pieknego
|
|
|
|
|
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja bez humoru
![]() byłam dzis u gina, wyniki ok, nie mam cukrzycy... ale badał mnie i naruszył szyjkę więc pojawiła się krew powiedział że to normalne i całkowicie mam się tym nie przejmować więc tak zrobiłam... pojechałam do sklepu zobaczyć na wozki i czuje ze sie ze mnie leje.. w aucie patrze a tu gacie całe brudne jak z @ ![]() dalej coś mi tam leci ale tylko przy sikaniu i to mi wygląda na resztki bo już brązowe więc chyba nie powinnam się schizować skoro ginek powiedział że to normalne ![]() jak nie urok to sraczka ![]() a i witamy się w skonczonym 23tc czyli 6 miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do psikania to polecam się zgiąć i przewrocic na bok, normalne że boli ![]() Cytat:
ale zaczęłam częściej chodzić do wc i przeszło więc nic nie wspominałam ginowi. Podświadomie czułam że to nic groźnego Cytat:
![]() i niestety to możliwe.. ja się ważyłam u mamy w niedziele 57kg we wtorek 59kg.. mysłałam że się popłacze.. właśnie u niej jestem i nie wchodze na wage bo się boje że zobacze 60kg |
||||
|
|
|
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4641 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
od kilku dniu podczytuję Wasze forum . Postanowiłam się nieśmiało zapytać czy przyjmiecie w swoje progi kolejną "ciężaróweczkę" z terminem na marzec ?
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Dziewczynki chyba mam zgagę - coś cały czas dziś w przełyku mnie "piecze" (nigdy nie miałam więc nie wiem) przepijam kawą, wodą, sokiem ale nie pomagaczy to to??? i jak sobie pomóc?
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze napiszesz cos o sobie i fasolce
|
|
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o brawo za 27tc
![]() trzymam kciuki! Cytat:
zazdraszczam ze wy już tak daleko a ja dopiero w skonczonym 23Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też euthurox 1x2 luteina 2x1 ispoptin 2x1/5 fenoterol 2x1/5 no-spa 3x1 asmag 3x2 ladeevit 1x1 acard 1x1 masakra żeby to po kolei brać i jeszcze pomiędzy niektóryhmi lekami musze czas odliczać ![]() trzymam kciuki żeby przeszło po tych lekach ![]() a jak Ci mierzyła szyjke ręczni czy przez USG dopochowe? |
||||
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
wróciliśmy z usg i na 99% będzie DZIEWCZYNKA!!! Mała jest zdrowa jak rydz! waży już 500g ). Oczka, uszka, noski, rączki, serducha wszystkie narządy wewnątrzne itd itd bez zastrzeżeń ![]() hahaha... myślicie, że to już się nie zmieni??? bo mam nadzieję, że jak już się nastawię na płeć dziecka to nie będzie jakiś niejasności poszlibyśmy na to usg 4d ale trochę mi szkoda kasy... za 250zł mogłabym już kupić coś małej ![]() ogólnie to powiem, że tak bardzo po ciuchu myśleliśmy oboje że bd chłopak... i tak jakoś durnie głównie ja się nastawiłam na tą płeć głupie uczucie tym bardziej, że przecież nie wiedzieliśmy wcześniej ani nie rozczarowanie a już tym bardziej żaden żal tylko bardziej takie głupie i zupełnie nieuzasadnione zaskoczenie więc teraz dylemat nad imieniem ![]() wybieramy pomiędzy: - Gabriela - Emilia - Agata - Karolina - Martyna
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Przyczajenie
|
Mam na imię Gosia, 28 marca ma przyjść na świat moje pierwsze dziecko - córeczka Julka
.
|
|
|
|
|
#4647 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapiszę do ulubionych i kupię w późniejszym terminie![]() Cytat:
Wiecie na co mnie ochota naszła i robie na kolacje? kalafior z bułką tartą ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
to super, że dziewczynka!!! myślę, że już się nie zmieni także możesz oblegać w sklepach rzeczy w różowym kolorze a co do imienia to wszystkie ładne wybraliście - trudno się zdecydować też myślałam nad Gabrysią.
|
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, za takie gadanie a ja mam teraz tak duży tyłek.... mój tż powiedział ostatnio ,że z tyłu mam "taaaakie amortyzatory ,że się odbija ode mnie ......" Cytat:
, ale on to jest taki ,że pewnie mógłby nawet odebrać poród ..... ....... tak zwalić na córkę w ciąży winę za długi pobyt na zakupach... bo mamuśka do każdego sklepu musi wejść przymierzyć "super" ciuch po czy stwierdzić ,że jeszcze zobaczymy w innym sklepie..... i tak prawie 3 godz..... można i tak .....Cytat:
oj nie pomogę bo nigdy nie miałam ......
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( ja jestem za emilką ..... )Cytat:
!!!
|
|
|
#4650 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak jak mówisz coś trzeba mieć... Ja uwielbiam piżamy Cytat:
za wizytę za dziewczynkęA co do imienia to moje typy to Emilia i Karolina, no może jeszcze Martyna.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

zaraz porobię fotki to wam pokarzę
05.07.2008
Ale nie od początku- jak poznali,że z dzieckiem jest cos nie tak? Matka poczuła, czy na USG wyszło? Jakie to musi być straszne rodzić martwe dziecko...Ehhh odsuńmy te przykre tematy....
Miachałek śliczny 

12-08-1997

- odpoczywaj
.
powiedział że to normalne i całkowicie mam się tym nie przejmować więc tak zrobiłam... pojechałam do sklepu zobaczyć na wozki i czuje ze sie ze mnie leje.. w aucie patrze a tu gacie całe brudne jak z @
a zmeczona jestem...
, za takie gadanie