Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 05:55   #241
Asiuulka89
Zakorzenienie

Mjego obudził katar jak przez cała noc ładnie oddychał to o 6 tyle sie zebrało ze trzeba było zejść użyć odkurzacza. teraz gada na macie. No i zuzka moze iść do przedszkola juz nie kaszlAla w nocy niedługo musze ja obudzić bo pewnie sama tego nie zrobi ona tylko w soboty i w niedziele wstaje o 6 :p
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 05:59   #242
gda
Zakorzenienie

Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!

I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie

Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 05:59   #243
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cześć.
U nas dzisiaj marudna noc, ale jakoś się udało. Teraz czekam, ąz Jaś się obudzi na jedzenie.

Ja sobie wymyślilam, że zamiast karuzeli kupie sam pałąk i będę zawieszać coraz to nowe zabawki. A na karuzele jak cos przyjdzie czas.

My dzisiaj zaczynamy 4 tydzień

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 06:00   #244
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

No to tylko sie cieszyć widać Henio dorasta
Stary 2012-11-29, 06:13   #245
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Melcia ostatnio sika do wanienki

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No poszły jak szalone
A ja zaliczyłam fryzjera bo mnie Kropek wygnał, Biedronkę i pomoc doraźną i dostałam Monural na cewkę, aby choć trochę mi ulżylo do poniedziałku i wyniku antybiogramu.
Jak poszłam do fryzjera 2 tyg po porodzie czułam się jak młody bóg. Jak fryzjerka zapytałą się co robimy z kolorem powiedziałam : cokolwiek, żeby nie było widać odrostów i szybko bo mam 2 godziny

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
i pierwszy raz od dawien dawna zorbiłam sobie paznokcie
Szalona! ja się nie porywam na takie kroki

Cytat:
No właśnie... Niektóre rady Tracy mi się podobają - np. szacunek do dziecka i jego strefy intymnej. Ale niektóre zupełnie nie w moim stylu
Dokładnie tak
Staram się też odkładać córkę do łóżeczka zanim zaśnie przy jedzeniu.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja też z tych czytających, kryminały kocham, najbardziej cobena, wszystkie poskromione teraz przerzucilam sie na tess gerritsen ale romamnsami tez nie p[ogardze a co tyle ze ja nie mam kompletnie czasu niestety a ja jak zacznę czytać to w domu nic nie zrobię i nie bede spac po nocach poki nie skoncze czytac
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Asiulka ja też uwielbiam Cobena i Gerritsen, a z romansów Sparksa. Właśnie czytam Ostatniąą piosenke sparksa i Doline umarłych Gerritsen
Dziewczyny ja za Cobenem przepadam i ostatni leży na półce nawet opisu z tyłu nie przeczytałam Dostałam też ostatniego Nesbo.
A o Gerritsenie nie słyszałam
Do Sparksa miałam 1 podejście ale to nie dla mnie. Z podobnych trawię E. Giffin. A z wampirowo-nienormalnych książek lubię Harissową (czysta krew) i wszystkie serie M. Read (zwłaszcza o sukubie ).
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 06:16   #246
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

to póki co nie ma co się martwić układaj go na brzuszku mimo że nie lubi zakładam ... i wsio będzie ok

oj mi też chce się spać ale nie grozi mi to do wieczora .. o 18 będę z duśką w łóżeczku
Tak będe robić
Ja gdzieś o 19tej wyląduje w lózku z małym
A narazie rozmawiamy
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 06:20   #247
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Jak poszłam do fryzjera 2 tyg po porodzie czułam się jak młody bóg. Jak fryzjerka zapytałą się co robimy z kolorem powiedziałam : cokolwiek, żeby nie było widać odrostów i szybko bo mam 2 godziny

Szalona! ja się nie porywam na takie kroki

Dokładnie tak
Staram się też odkładać córkę do łóżeczka zanim zaśnie przy jedzeniu.

Dziewczyny ja za Cobenem przepadam i ostatni leży na półce nawet opisu z tyłu nie przeczytałam Dostałam też ostatniego Nesbo.
A o Gerritsenie nie słyszałam
Do Sparksa miałam 1 podejście ale to nie dla mnie. Z podobnych trawię E. Giffin. A z wampirowo-nienormalnych książek lubię Harissową (czysta krew) i wszystkie serie M. Read (zwłaszcza o sukubie ).
Tess gettitsen ma podobno najlepsze kryminału medyczne i poleca ja sam coben

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 06:23   #248
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, no to trzeba będzie sprawdzić tylko kiedy ? jak dzieci pójdą na studia?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 06:24   #249
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No to tylko sie cieszyć widać Henio dorasta
No i kolejne potwierdzenie, że dieta nie ma wpływu na kolki - wczoraj jadłam pierogi ruskie Z cebulką!
Ja miałam przeokropne, bolesne wzdęcia. A mały nic

Dla mnie to potwierdzenie teorii, że te kolki/wzdęcia, to niedojrzałość układu pokarmowego
Stary 2012-11-29, 06:26   #250
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kto widział film TED ??
Polecam bo super komedia
Stary 2012-11-29, 06:27   #251
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ech, no to trzeba będzie sprawdzić tylko kiedy ? jak dzieci pójdą na studia?
Chyba tak...

Ja to jestem największym czytaczem wakacyjnym. Jak jeździmy, to zazwyczaj na 2/3/4 tygodnie i wtedy mamy Kindle i czytamy od rana do nocy. Bo w domu, w trakcie roku akademickiego, to tylko na podręczniki czasu starcza. A teraz to w ogóle... Od porodu czytam jedną książkę - "Grę o tron"...
Stary 2012-11-29, 07:11   #252
angel166
Zakorzenienie

Zosienki i Michas cudowni.
ją wpadali na chwilę bo za 1.5 godz szczepienie trza zacząć zaraz małą przebrać, karmic itp.

w ogóle dzis rano wstałam z sercem w gardle! mała zaczęła o 20, wstałam o 2 ta śpi to sie polozylam spać. wstaje pateze na zegarek a tu 6 a mała leży tak jak ja polozulam o 20 .zerwałam sie na rowne nogi i biegiem do lozeczka, a oną spala w najlepsze. oczywiście nadgorliwa mama musiała sie upewnić dotykajac niunie, czym samym ja obudzilam. na koniec aż sie poplakalam, bo bałam sie ze cos sie stalo xD w sxoku jestem, że przysnela laczniw 10godz bez przerwy.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:13   #253
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzidzia zasneła bez pomocy cycucha fakt ze zaraz sie pewnie obudzi ale pojadł, pokołysałam, na poduszke położyłam, smoczek w buzie i pół minuty głaskania po główce
Odkąd mamy tego smoczka to życie prostrze się stało

Kurde ostatnio od niechcenia licytuje jak nie ciuszki dla małego to spodnie dla siebie i kurka wygrywam
Niby za grosze ale tyle tych aukcji wygrywam że sie uzbiera niebawem 100zl za wszystko

W ogóle to stwierdziłam że najwygodniejszy ciuszek dla małego na jesień zima to pajacyki.
Wnerwiają mnie śpiochy i inne takie co składają sie z kilku części bo sie to zwija małemu na plecach
No chyba że koszulka i spodnie no to wtedy ujdzie.
Stary 2012-11-29, 07:16   #254
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gda
Aaaa dziewczyny jaką nianię elektroniczną kupić, macie jakieś typy???
http://allegro.pl/niania-elektronicz...816701609.html

ja ma taka nianie i jestem baaardzo zadowolona. Jest bardzo czujna, dobrze widac Mlodego czy spi rowniez jak jest ciemno. Poza tym w razie placzu mozna mu puscic melodyjke

Cytat:
Napisane przez gda
No i kolejne potwierdzenie, że dieta nie ma wpływu na kolki - wczoraj jadłam pierogi ruskie Z cebulką!
Ja miałam przeokropne, bolesne wzdęcia. A mały nic

Dla mnie to potwierdzenie teorii, że te kolki/wzdęcia, to niedojrzałość układu pokarmowego
Mam takie samo zdanie. Tez mialam diete gdzie jadlam tylko kurczaka, marchewke i kilogramy biszkoptow A na ziemie sprowadzily mnie ekspedientki w sklepie bo jak widzialy ze kupuje tyle biszkoptow zapytaly dlaczego ich tyle jem i jak sie dowiedzialy ze to dlatego ze karmie i mam tak scisla diete zrobily mi prawie godzinne pranie mozgu. I mialy racje, jem teraz prawie wszystko a zmiany w zachowaniu Mlodego nie ma zadnej

I trzymajcie kciuki za mnie bo ide dzis do neurologa. Mysle ze nasza lekarka troche sie pospieszyla z tym skierowaniem bo Mlody po prostu slabo trzyma glowke jak sie go ciagnie do siadu ( na brzuchu trzyma wysoko) ale ma wkoncu dopiero 10 tygodni i ma jeszcze czas, no ale powiedziala ze lepiej sprawdzic.

I musze sie pochwalic ze Mlody tez mi chyba dorasta bo mi spi od 18 do 24 ( musze go wybudzac na jedzenie) a potem do 6 Kocham go
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:29   #255
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość

ja ma taka nianie i jestem baaardzo zadowolona. Jest bardzo czujna, dobrze widac Mlodego czy spi rowniez jak jest ciemno. Poza tym w razie placzu mozna mu puscic melodyjke

Mam takie samo zdanie. Tez mialam diete gdzie jadlam tylko kurczaka, marchewke i kilogramy biszkoptow A na ziemie sprowadzily mnie ekspedientki w sklepie bo jak widzialy ze kupuje tyle biszkoptow zapytaly dlaczego ich tyle jem i jak sie dowiedzialy ze to dlatego ze karmie i mam tak scisla diete zrobily mi prawie godzinne pranie mozgu. I mialy racje, jem teraz prawie wszystko a zmiany w zachowaniu Mlodego nie ma zadnej

I trzymajcie kciuki za mnie bo ide dzis do neurologa. Mysle ze nasza lekarka troche sie pospieszyla z tym skierowaniem bo Mlody po prostu slabo trzyma glowke jak sie go ciagnie do siadu ( na brzuchu trzyma wysoko) ale ma wkoncu dopiero 10 tygodni i ma jeszcze czas, no ale powiedziala ze lepiej sprawdzic.

I musze sie pochwalic ze Mlody tez mi chyba dorasta bo mi spi od 18 do 24 ( musze go wybudzac na jedzenie) a potem do 6 Kocham go
Ja zapomnialam napisać ze mam model niższy bez muzycznej po Zuzi jeszcze? A ty pisałam zeningaliwalas małego? Jakimi lekami?
Stary 2012-11-29, 07:32   #256
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

O jerucha, drogie te ustrojstwo

Też popieram że dieta nic nie daje jeśli o kolki chodzi.
Przemęczyłam z dietą 1,5 m-ca i kolki były, a teraz jem i pije wszystko (oprocz olkoholu ) i nawet tych kolek jest znacznie mniej

Eeeej, a jakby Ci dziecko spało w nocy po 1,5 godziny to byś go nie kochała??
Stary 2012-11-29, 07:54   #257
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89
Ja zapomnialam napisać ze mam model niższy bez muzycznej po Zuzi jeszcze? A ty pisałam zeningaliwalas małego? Jakimi lekami?
Kurcze nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81
Pewnie ze bym kochala
Stary 2012-11-29, 07:55   #258
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi najpierw Zośka dostawała kleik- zaczynałam od pół łyżki do butelki mleka, codziennie zwiększałam ilość kleiku aż doszłyśmy do mega gęstego, potem pozostalismy chwile na takim gęstym a teraz już jemy kaszki (bobovita wziełam bo kleik też bobowita i nie chciałam mieszać) nie robię jej tak gęstej jak na opakowaniu, zaczełam od 4pełnych miarek takich jak do mm na 150ml mleka.
Stary 2012-11-29, 07:55   #259
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O jerucha, drogie te ustrojstwo

Też popieram że dieta nic nie daje jeśli o kolki chodzi.
Przemęczyłam z dietą 1,5 m-ca i kolki były, a teraz jem i pije wszystko (oprocz olkoholu ) i nawet tych kolek jest znacznie mniej

Ale to prawda ze kolki to przez niedojdzalisc układu pokarmowego. Jedynie przez to co jemy moze wyjść alergii ale kolki to swoją droga przecież dzieci na mm tez je maja a dostają ciagle to samo mleko.
Stary 2012-11-29, 07:56   #260
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie rozumiem

Pewnie ze bym kochala
Inhalowanie o to mi chodzilo
Stary 2012-11-29, 07:58   #261
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to prawda ze kolki to przez niedojdzalisc układu pokarmowego. Jedynie przez to co jemy moze wyjść alergii ale kolki to swoją droga przecież dzieci na mm tez je maja a dostają ciagle to samo mleko.
Dokładnie
Stary 2012-11-29, 08:03   #262
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej.
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:05   #263
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia zasneła bez pomocy cycucha fakt ze zaraz sie pewnie obudzi ale pojadł, pokołysałam, na poduszke położyłam, smoczek w buzie i pół minuty głaskania po główce
Odkąd mamy tego smoczka to życie prostrze się stało

Kurde ostatnio od niechcenia licytuje jak nie ciuszki dla małego to spodnie dla siebie i kurka wygrywam
Niby za grosze ale tyle tych aukcji wygrywam że sie uzbiera niebawem 100zl za wszystko

W ogóle to stwierdziłam że najwygodniejszy ciuszek dla małego na jesień zima to pajacyki.
Wnerwiają mnie śpiochy i inne takie co składają sie z kilku części bo sie to zwija małemu na plecach
No chyba że koszulka i spodnie no to wtedy ujdzie.
U nas codzienny standardowy strój to body z krótkim, spodenki, bluzeczka z długim i skarpetki Śpiochom mówię nie, chyba że na noc w połączeniu z bodziakiem z długim rękawkiem. Jeszcze niedawno lubiłam stroić Alę w sukieneczki, rajstopki, ale mi przeszło za bardzo teraz się wierci i wszystko jej się zwijało i podciągało.

Kurcze, chciałam dać Młodej na noc swoje odciagnięte mleczko bo odciągnęłam 120 m wieczorem i okazało się że smoczek 3+ ją zalewa jak pije moje mleko. A przy mm nie było problemu, chyba jest gestsze od mojego. Koniec końców dostała cycka jednak.

I dostałam 8 litrów lodów tiramisu... uwielbiam, chyba sobie nie odmówię, tylko wywalę to kakao którym są posypane żeby nie przesadzić. W sumie po czekoladzie nic się nie dzieje, ale takiego "żywego" kakao to się trochę obawiam.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Konczi najpierw Zośka dostawała kleik- zaczynałam od pół łyżki do butelki mleka, codziennie zwiększałam ilość kleiku aż doszłyśmy do mega gęstego, potem pozostalismy chwile na takim gęstym a teraz już jemy kaszki (bobovita wziełam bo kleik też bobowita i nie chciałam mieszać) nie robię jej tak gęstej jak na opakowaniu, zaczełam od 4pełnych miarek takich jak do mm na 150ml mleka.
Ten kleik się po prostu wsypuje do butli z mlekiem i miesza, czy to wymaga jakiejś dodatkowej "obróbki"? Sorki za głupie pytanie ale ja ciemna jestem w tej kwestii To jest kleik ryżowy, bezsmakowy?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-29 o 08:10
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 08:11   #264
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

No super że Henio już się nie męczy

COLDS nie sprawdziłam Twojej metody odnośnie podania mleka bo maly obudził się sam po 23 i potem budził się co dwie godziny . A było już tak pięknie przecież .
A jak Melcia zareagowala na kleik ?
Stary 2012-11-29, 08:30   #265
zielona1911
Zakorzenienie

Witam

Tamlin
Ty masz taka sama hustawke jak ja. Czy ona Ci sie tez zacina? tzn.powoli husta lub czasem przestaje i czasem nawet skrzypi? moze moj maly za duzo wazy bo mysle ze ok 6kg bo wczesnej hustawka ladnie smigała...

Niewiem czy pisalam ale nie zaczepilismy sie bo pani doktor chora.

A jeszcze jedno,moj syn zaczął potwornie mnie ciągnąc za włosy w nocy.Normalnie budze sie przez to kilka razy w nocy

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-11-29 o 08:32
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:32   #266
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89
Inhalowanie o to mi chodzilo
Inhalowalam go Pulmicortem. 1 ml Pulmicortu + 2 ml soli fizjologicznej. Niestety Mlody zle znosil te inhalacje, tzn. starsznie sie tego bal i byl potem strasznie rozdrazniony i przestraszony. I niestety Mlody i tak troche mi pokasluje takze zostalo mi opukiwanie.
Stary 2012-11-29, 08:39   #267
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..
Ja bym reflektowała na cyckową pomoc bo u mnie z tym krucho
No tydzień to bym też sie martwiła jakby kupy nie było.
Trzy dni to dla mnie już schiz ale przy dokarmianiu mm to jest oki.

A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1354178360947.jpg (60,9 KB, 56 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 08:56   #268
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Zobaczcie jakie piękne ramki znalazłam, trzeba babciom pod choinkę zamówić
http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...754706009.html
W ogóle mają piękne cacka.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witamy się z odchowalnią, ależ minęło, u nas dzisiaj oficjalnie 3 miesiące , kiedy to zleciało aż się wierzyć nie chce. Teraz będziemy przeżywać, nabywane umiejętności naszych maluszków.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
yhh właśnie ja już bym chciała taki dla siedzącej księżniczki
Kochana zanim ona zacznie siedzieć sama, tak pewnie to jeszcze kilka miesięcy minie.

Cytat:

Cytat:
Muszę to sprawdzić. Ja też z kochających książki Kryminały, sensacyjne

Cytat:
Jak ten laktator się sprawuje? Zadowolona jesteś?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tamlin
Ty masz taka sama hustawke jak ja. Czy ona Ci sie tez zacina? tzn.powoli husta lub czasem przestaje i czasem nawet skrzypi? moze moj maly za duzo wazy bo mysle ze ok 6kg bo wczesnej hustawka ladnie smigała...
Moja normalnie, a Mati ma ponad 6 kilo, tyle miał prawie 3 tygodnie temu.
Stary 2012-11-29, 08:59   #269
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
A pochwalę się Wam jak Maks lubi kąpiel na brzuszku i jak ładnie trzyma łepetynkę

Super trzyma główkę

Cytat:

dla Henia.

Cytat:
Cześć.

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę i zazdroszczę że niunio tak śpi

Cytat:
dzień dobry

Mozesz produkcję otworzyć

Cytat:

A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów

Ale się cieszy

Dobra lecę bo mała narobiła w pieluszke,siedzę koło niej i czuję

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:03   #270
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Hej
zaraz lece nadrabiać co tam wczoraj naskrobałyściebo Fabianek zajął sie grającą małpką w kołysce
U Nas paskudna pogoda,deszcz leje.

Powiedzcie mi czy taka karuzela jest fajna?
Bo jest do sprzedania za 90 zł niby prawie wcale nie używana.

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...814081435.html

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości