|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Mjego obudził katar jak przez cała noc ładnie oddychał to o 6 tyle sie zebrało ze trzeba było zejść użyć odkurzacza.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!
![]() I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie ![]() Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze! |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć.
U nas dzisiaj marudna noc, ale jakoś się udało. Teraz czekam, ąz Jaś się obudzi na jedzenie. Ja sobie wymyślilam, że zamiast karuzeli kupie sam pałąk i będę zawieszać coraz to nowe zabawki. A na karuzele jak cos przyjdzie czas. ![]() My dzisiaj zaczynamy 4 tydzień ![]()
#244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
![]() Cytat:
![]() Szalona! ![]() ![]() Cytat:
![]() Staram się też odkładać córkę do łóżeczka zanim zaśnie przy jedzeniu. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A o Gerritsenie nie słyszałam ![]() Do Sparksa miałam 1 podejście ale to nie dla mnie. Z podobnych trawię E. Giffin. A z wampirowo-nienormalnych książek lubię Harissową (czysta krew) i wszystkie serie M. Read (zwłaszcza o sukubie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gdzieś o 19tej wyląduje w lózku z małym ![]() A narazie rozmawiamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
No i kolejne potwierdzenie, że dieta nie ma wpływu na kolki - wczoraj jadłam pierogi ruskie
![]() Ja miałam przeokropne, bolesne wzdęcia. A mały nic ![]() Dla mnie to potwierdzenie teorii, że te kolki/wzdęcia, to niedojrzałość układu pokarmowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Kto widział film TED ??
![]() Polecam bo super komedia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jestem największym czytaczem wakacyjnym. Jak jeździmy, to zazwyczaj na 2/3/4 tygodnie i wtedy mamy Kindle i czytamy od rana do nocy. Bo w domu, w trakcie roku akademickiego, to tylko na podręczniki czasu starcza. A teraz to w ogóle... Od porodu czytam jedną książkę - "Grę o tron"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Zosienki i Michas cudowni.
ją wpadali na chwilę bo za 1.5 godz szczepienie trza zacząć zaraz małą przebrać, karmic itp. w ogóle dzis rano wstałam z sercem w gardle! mała zaczęła o 20, wstałam o 2 ta śpi to sie polozylam spać. wstaje pateze na zegarek a tu 6 a mała leży tak jak ja polozulam o 20 .zerwałam sie na rowne nogi i biegiem do lozeczka, a oną spala w najlepsze. oczywiście nadgorliwa mama musiała sie upewnić dotykajac niunie, czym samym ja obudzilam. na koniec aż sie poplakalam, bo bałam sie ze cos sie stalo xD w sxoku jestem, że przysnela laczniw 10godz bez przerwy.
#253 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia zasneła bez pomocy cycucha
![]() ![]() Odkąd mamy tego smoczka to życie prostrze się stało ![]() Kurde ostatnio od niechcenia licytuje jak nie ciuszki dla małego to spodnie dla siebie i kurka wygrywam ![]() Niby za grosze ale tyle tych aukcji wygrywam że sie uzbiera niebawem 100zl za wszystko ![]() W ogóle to stwierdziłam że najwygodniejszy ciuszek dla małego na jesień zima to pajacyki. Wnerwiają mnie śpiochy i inne takie co składają sie z kilku części bo sie to zwija małemu na plecach ![]() No chyba że koszulka i spodnie no to wtedy ujdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
ja ma taka nianie i jestem baaardzo zadowolona. Jest bardzo czujna, dobrze widac Mlodego czy spi rowniez jak jest ciemno. Poza tym w razie placzu mozna mu puscic melodyjke ![]() Cytat:
![]() ![]() I trzymajcie kciuki za mnie bo ide dzis do neurologa. Mysle ze nasza lekarka troche sie pospieszyla z tym skierowaniem bo Mlody po prostu slabo trzyma glowke jak sie go ciagnie do siadu ( na brzuchu trzyma wysoko) ale ma wkoncu dopiero 10 tygodni i ma jeszcze czas, no ale powiedziala ze lepiej sprawdzic. I musze sie pochwalic ze Mlody tez mi chyba dorasta bo mi spi od 18 do 24 ( musze go wybudzac na jedzenie) a potem do 6 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też popieram że dieta nic nie daje jeśli o kolki chodzi. Przemęczyłam z dietą 1,5 m-ca i kolki były, a teraz jem i pije wszystko (oprocz olkoholu ![]() ![]() Eeeej, a jakby Ci dziecko spało w nocy po 1,5 godziny to byś go nie kochała?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Konczi najpierw Zośka dostawała kleik- zaczynałam od pół łyżki do butelki mleka, codziennie zwiększałam ilość kleiku aż doszłyśmy do mega gęstego, potem pozostalismy chwile na takim gęstym a teraz już jemy kaszki (bobovita wziełam bo kleik też bobowita i nie chciałam mieszać) nie robię jej tak gęstej jak na opakowaniu, zaczełam od 4pełnych miarek takich jak do mm na 150ml mleka.
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej. Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały. Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml ![]() ![]() ![]() Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, chciałam dać Młodej na noc swoje odciagnięte mleczko bo odciągnęłam 120 m wieczorem i okazało się że smoczek 3+ ją zalewa jak pije moje mleko. A przy mm nie było problemu, chyba jest gestsze od mojego. Koniec końców dostała cycka jednak. I dostałam 8 litrów lodów tiramisu... uwielbiam, chyba sobie nie odmówię, tylko wywalę to kakao którym są posypane żeby nie przesadzić. W sumie po czekoladzie nic się nie dzieje, ale takiego "żywego" kakao to się trochę obawiam. Cytat:
![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-29 o 08:10 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No super że Henio już się nie męczy ![]() COLDS nie sprawdziłam Twojej metody odnośnie podania mleka bo maly obudził się sam po 23 i potem budził się co dwie godziny . A było już tak pięknie przecież . A jak Melcia zareagowala na kleik ?
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Tamlin Ty masz taka sama hustawke jak ja. Czy ona Ci sie tez zacina? tzn.powoli husta lub czasem przestaje i czasem nawet skrzypi? moze moj maly za duzo wazy bo mysle ze ok 6kg bo wczesnej hustawka ladnie smigała... Niewiem czy pisalam ale nie zaczepilismy sie bo pani doktor chora. A jeszcze jedno,moj syn zaczął potwornie mnie ciągnąc za włosy w nocy.Normalnie budze sie przez to kilka razy w nocy Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-11-29 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tydzień to bym też sie martwiła jakby kupy nie było. Trzy dni to dla mnie już schiz ale przy dokarmianiu mm to jest oki. A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zobaczcie jakie piękne ramki znalazłam, trzeba babciom pod choinkę zamówić ![]() http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...754706009.html W ogóle mają piękne cacka. Cytat:
![]() Kochana zanim ona zacznie siedzieć sama, tak pewnie to jeszcze kilka miesięcy minie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja normalnie, a Mati ma ponad 6 kilo, tyle miał prawie 3 tygodnie temu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super trzyma główkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mozesz produkcję otworzyć ![]() Ale się cieszy ![]() Dobra lecę bo mała narobiła w pieluszke,siedzę koło niej i czuję ![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zaraz lece nadrabiać co tam wczoraj naskrobałyście ![]() ![]() U Nas paskudna pogoda,deszcz leje ![]() Powiedzcie mi czy taka karuzela jest fajna? Bo jest do sprzedania za 90 zł niby prawie wcale nie używana. http://allegro.pl/fisher-price-c0108...814081435.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.